Last Updated:

Sofagrisen babe

Categories Blogg, Hverdagen

God morgen fineste dere. Nå var det lenge siden. Hva har skjedd siden sist? Hvor skal jeg starte. Ganske mye men samtidig ingen verdens ting. Jeg har sovet mer de siste dagene enn jeg har gjort på et halvt år. Jeg har til og med powernappet på dagen!! Altså hvem er du Marie? Det sier kanskje sitt om hvor sårt jeg trengte denne juleferien. Det har vært veldig deilig da, søvn er undervurdert. Jeg vet det er klisjè å si, men jeg føler meg faktisk som et nytt menneske. Å gi kroppen ro, søvn, og slippe litt opp på “flink pike”, stress, gjøremål og hverdagslige tanker er helt nødvendig. Litt dumt om man kun klarer det et gang i året..? Det gjør så mye med oss. Det gjør i hvert fall meg til et bedre menneske. Det gjør at jeg klarer å være tilstede og kose meg. Jeg har også lagt bort sosiale medier i veldig mye større grad enn jeg har gjort tidligere. Kun når jeg har lyst. Det stresser meg mer enn jeg vil innrømme å hele tiden bli minnet på hva alle andre gjør, trener, spiser, kjøper, oppnår og finner på. Jeg vil bare være meg, kjenne roen innvendig, og bruke tid med dem som står meg nærmest. Det er tross alt de minnene jeg ønsker å samle på. Ganske trist hvis det eneste minnet jeg sitter igjen med er hva alle andre postet på instagram, spiste på julaften eller hvilken kjole Sophie Elise hadde på seg. Tradisjonene foreldrene mine lagde for meg og lillesøsteren min da vi var små, som får det til å kile i magen. Det er DE minnene jeg ønsker og samle på å lage flere av. Målet er å ta med meg den tanken tilbake til Oslo i 2019. Juleånden har tatt meg. Og jeg håper den aldri gir slipp.

Idag følte jeg for å skrive litt. Jeg skal straks en tur til byen for å fikse de siste tingene til julaften. Senere skal jeg møte lillesøster etter hun er ferdig på jobb. Ikveld skal vi nemlig spise pinnekjøtt og pynte juletreet med her hjemme. Så blir det spillkveld. Brettspill er såå gøy! Jeg elsker det. Og FuelBox så klart. Den står på bordet i stua og har allerede blitt godt brukt i jula. Jeg elsker alt den fører til. Så fint. Men nå må jeg løpe. Deler litt bilder fra gårsdagen under her. Kos dere og NYT julefreden. Den er helt spesiell.


Finnes det noe vakrere enn snø på trær? Det er rart hvordan en plass forandres bare ved litt snø. I går føltes nemlig hytta som et eventyr. Det hadde faktisk ikke forundret meg om det plutselig dukket opp en nisse fra bua over her! Krysser fingreneOm sommeren er det mer som Narnia, eller Snehvit og de syv dvergene. Eller er Snehvit mer vinter? Jeg husker ikke. Hytta er som en slags eventyrverden for meg og i går var den helt spesiell. Kaldt ute, varmt inne. Det sitter i veggene. Ro, kos, familie, venner, minner. Jeg har opplevd mye fint her. I går ble jeg ennå ett minne rikere. Juletrefangst, jula 2018. Tenk det. Min egen eventyrverden. Hytta <3

Hva jeg prøvde på her? Planen var å ta et “hive snø i lufta mens jeg smiler og ler” bilde. Det var lettere sagt enn gjort. Motvind var ikke den beste løsningen, Marie. Just a reminder.

Vi spiste lunsjen på hytta i går. Til de av dere som ikke har vært på juletrefangst i to meter snø, vind, minusgrader og uten vanter før- prøv det. Man setter aldri mer pris på et juletre enn når man har fanget det selv, si! Ei heller fyr i peis, varm te og digg lunsj. Perfekt. Hyttehytta som jeg liker å kalle den. Mitt favorittsted i hele verden. Som dere vet, hehe. Kunne faktisk bodd her tror jeg. Tenk å koble av omverdnen, logge ut av alle sosiale medier, pakke det mest nødvendige og bosette seg her. For en frihetsfølelse! Okei jeg vet jeg romatiserer nå og sikker hadde gått lei etter tre dager uten noen å snakke med. Men hallo. Et par dager hadde vært fint. Det er nok derfor jeg liker meg så godt på hytta. Fordi jeg vet det bare er for et par dager. Eller en dagstur, som i går. I går var en fin dag.

En liten funfact: dette huset er faktisk kåret til sørlandets fineste julehus i 2017. Ganske fortjent eller hva? Dere skulle sett det i dagslys, det er helt sjukt. Pepperkakehus, nisser, sleder, store snømannballonger. Alt er veldig mye. Nytt tema hvert år. Helt sykt gøy faktisk. Jeg elsker sånt. Veldig glad familien min ikke kjører denne stilen, but still- ganske kult å se på.



Julemarked på Hannåsvollen Gård. Dit må dere dra om dere får muligheten. Jeg var vært der tre år på rad nå! Vi bruker å kjøre innom på vei hjem fra hytta, som i går. Nesten så det har blitt en liten tradisjon. Låven er gammel, pusset opp og innredet som en slags interiørbutikk. I desember endres navnet til  julelåven med julepynt fra topp til tå. Du ønskes velkommen med varm kaffe og nystekte sveler, mens julemusikken fyller rommet med god stemning
. Helt magisk! Kun gode følelser.

Q: Hva skal du bruke bittelillejulaften på?

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.