hits

La oss drepe noen treningsmyter!

 • 16.03.2018, 20:38

Heii dere, og fiin fredaag ♥ Tenk at vi har gjennomført ennå ei uke med utfordringer og gjøremål. Det er litt kult å tenke på, eller hva? Uansett hvor mye (eller lite) du føler du har gjort denne uka, er det bra. Det er sjukt bra faktisk! Vær stolt av alt du gjør, og ros deg selv for vell gjennomført uke. Når til og med jeg- som absolutt ikke har gjort så mye mer enn å slappe av denne uka, er stolt - DA kan du også. Nå gleder jeg meg bare til en fin helg med litt ekstra jobb, venninnetid og kos- før ei ny uke med mye energi, masse gode treningsøkter og litt gøy, står for tur. Men først, skal jeg drepe et par treningsmyter for dere!  

Det store internettet florerer av dårlig informasjon, feil informasjon, usannheter og myter. Spesielt når det kommer til trening, mat, og helse. Flere som er forvirret eller..? Jeg er ingen ekspert, men noe har jeg jo lært på veien- og de tingene vil jeg gjerne dele med dere her og nå. Enjoy!1. "Du må drikke proteinshake innen èn time etter trening for å bygge muskler".  
FEIL. For det første klarer du deg helt fint med vanlig mat, og trenger absolutt ingen proteinshake for å bygge muskler. For det andre har det ikke så mye å si for en "normal" person, om du spiser innen èn time- så lenge du ikke er idrettsutøver på høyt nivå. Poenget er å få i seg god, variert og næringsrik mat i gjennom hele dagen, som inneholder godt med proteiner, karbohydrater og fett- samt de vitaminer og mineraler kroppen din trenger. Når på dagen du spiser, må du rett og slett bare kjenne på selv- men grunnen til at mange spiser rett før/etter ei treningsøkt, er for å opprettholde energinivået og slippe unna lavt blodsukker. Så så lenge du får i deg nok næring gjennom kostholdet ditt, trenger du ikke stresse. Ikke gjør det så komplisert! Spis vanlig mat, beveg kroppen, og kjenn på gleden det gir deg - det er mer enn nok. 

2. "Hvis du ikke svetter, har du ikke trent hardt nok". 
FEIL. Svette er ikke nødvendigvis en indikator på "ei god økt". Svette er kroppens måte å kjøle seg ned på, og har ingenting med hvor mye du forbrenner å gjøre. Så ja, du kan slite deg godt ut og få gode resultater på trening, uten å svette. 

3. " Det er bortkastet å gå en tur, da kan man like gjerne ligge på sofaen". 
FEIL. Mange har en enten/eller holdning når det kommer til trening, og er ikke fornøyd med mindre absolutt alt går etter planen. Folkens, det er det totale energiforbruket ditt i løpet av dagen/ uka/ mnd som teller, noe som betyr at all aktivitet er med å drar. Energi inn/ energi ut, sant? Skal du ned i vekt, må du forbruke mer energi enn du inntar- og motsatt. Dette er også litt av grunnen til alt mas om viktigheten av hverdagsaktivitet- da dette faktisk er den største delen av energiforbruket ditt i løpet av en dag. 
4. "Du får flat mage ved å ta situps og crunches". 
FEIL. Den beste metoden for en mer muskuløs mage, er; næringsrik mat og tung styrketrening med store øvelser (baseøvelser) for hele kroppen- over en lengre periode. Ja, det krever faktisk en innsats. Så da er jo spørsmålet; er de magerutene virkelig såå viktige? 

5. "Jo mer du trener, jo bedre resultater får du". 
DELVIS FEIL. For mange, vil selvfølgelig mer trening ha god effekt på resultatene dine- mens for andre kan det faktisk virke mot sin hensikt. For mye trening, kan gjøre at du stagnerer (altså står på stedet hvil), og at mer trening faktisk stopper fremgangen din. Og det vil vil jo ikke? Det er jo tross alt ikke på trening du bygger musklene dine- det er ved hjelp av mat, restitusjon, søvn og hvile. 

6. "Å trene styrke, gjør deg stor". 
FEIL. Mange jenter vil ikke trene styrke, fordi de tror det gjør deg stor, "mandig" og/eller overdrevent muskuløs. Den myten kan vi bare legge død med en gang. For eksempel, har vi jenter har lavere testosteronnivå enn menn, noe som gjør at vi har vanskeligere for å legge på oss muskelmasse. Trist for dem som faktisk ønsker å bli mer muskuløse- men greit for resten. Styrketrening vil derimot øke forbrenningen din, stramme opp kroppen din, gi deg bedre holdning og en lettere hverdag.  7. " Du legger på deg av å spise karbohydrater på kvelden". 

FEIL. Igjen; det er det totale energiforbruket i løpet av dagen, som gjør om du går opp eller ned i vekt. Spis når du vil, så lenge det gir deg energi til å takle hverdagen. Om du er en kveldsperson som liker å trene sent, jobbe sent osv - kan det kanskje være lurt å spise de største måltidene sent. 

8. "Jo mindre du spiser, jo tynnere blir du". 
FEIL. Dette er SÅ sinnsykt viktig, og noe veldig få faktisk vet. Hvis kroppen din får for lite kalorier, kan den gå i "sparbluss" eller "sparemodus" som mange kaller det. Når kroppen din går i sparemodus, skrur den ned forbrenningen for å spare på alt den får. Den tror rett og slett det kommer en slags "sulte-periode", og vil derfor spare på alt den får inn. Dette er altså ikke noe man ønsker om man vil ned i vekt, eller eventuelt bygge muskler. Du kan altså gå ned i vekt, ved å øke matinntaket til et nivå som passer deg og din kropp. 9. "Fett er farlig". 
FEIL. Sunt fett kan faktisk være med å fjerne magefettet! Så lenge du får i deg gode kilder til fett (som for eksempel nøtter, avokado, olivenolje, fet fisk, majones laget av ren rapsolje, peanøttsmør osv), er dette absolutt nødvendig i et fullverdig, sunt og næringsrikt kosthold. Dette er også en av grunnene til at fettfrie produkter, ikke alltid er beste løsning. Vi trenger fett for at kroppen skal fungere, og da kan vi faktisk ikke bare velge "fettfri" varianter. 

10. "Mosjon forlenger livet". 
SANT! Jepp, vi kjøøører på med en liten sannhet på slutten her. Fysisk aktivitet er faktisk viktig dere, og det å legge inn litt ekstra innsats i seg selv og sin egen helse- er faktisk viktigere enn mange tror. Midt i alt dette maset om kropp, størrelser, muskler, vekt og utseendet- er det viktig å huske på hva trening og mosjon gir det i det lange løp. Du skal leve i kroppen du har fått for alltid- så hvorfor ikke forebygge, legge til rette for, og legge grunnlaget for et langt og godt liv? 
Forskning viser at kvinner som er i fysisk aktivitet gjennom hele livet, lever 5 år lengre enn dem som ikke er det. Det er også gjort undersøkelser på at dem som lever med mangel på fysisk aktivitet, opplever sykdom og plager i mellom 5-10 år av livet. Dette er ikke for å skremme, men for å bevisstgjøre. Det er heller ikke snakk om å løpe 1 mil annenhver dag, eller trene tung styrke på hele kroppen ukentlig - dette er snakk om normal fysisk aktivitet og bevegelse.   

Q: Noe du ble "lettet" over å høre? 

Dette spiser jeg i løpet av en dag

 • 13.03.2018, 20:30


Først av alt må jeg bare si at jeg forstår spørsmålet. Jeg forstår kjempegodt at det hadde vært inspirerende og gøy for deg, for det syntes jeg også! Jeg elsker å se hva andre lager til middag, hva de spiser til frokost, hvilke produkter de bruker, og hvilke matvaner jeg kanskje kan «adoptere» inn i min hverdag, med mitt kosthold.
Men det er meg og deg.
Dette er til alle de andre. De man ikke ser, de usynlige sjelene- som i stillhet, suger til seg all den informasjonen de kan. Og misbruker den.

 Jeg beklager, men et slikt innlegg kommer nok dessverre aldri til å bli publisert her hos meg.

Jeg vet ikke om noen av dere fikk med dere debatten på NRK om bloggeres påvirkningskraft i sosiale medier..? Jeg gjorde det, og uten å gå for mye inn på alt som ble sagt der- for ja, der er det MYE å ta tak i- så ble dette med påvirkning i forhold til kropp, trening, utseendet, mat og «tallerkenstørrelse» satt i sentrum. 
Og bare for å nevne det; dette er kun mine tanker og meninger i forhold til spørsmålet jeg har fått i kommentarfeltet. Jeg har fått flere meldinger på instagram også med lignende type spørsmål, og føler derfor for å dele litt tanker med dere her. 

Jeg har ingen kontroll på dere som klikker dere inn her på min blogg. Jeg vet ikke hvor gamle dere er, hvor dere bor, hva dere gjør, hvem dere er sammen med- eller om dere i det hele tatt har noen å være sammen med. Jeg vet ikke om dere leser det jeg skriver, eller om dere kun ser på bildene jeg deler. Jeg vet ingenting om din høyde, vekt, sykdomshistorie, gener, forventninger til deg selv, mål, følelser.. you name it. Jeg har rett og slett null kontroll - noe som i seg selv, egentlig er ganske skummelt å tenke på. 

Og nettopp derfor, er et så spesifisert innlegg om et såpass, for mange- vanskelig og triggende tema, helt unødvendig for meg å skrive. Jeg vet hvordan dette påvirker, jeg har blitt påvirket selv, og jeg vil ikke være en av dem som er med på å gi noen dårlig samvittighet, dårlig selvfølelse, eller negative tanker. Et par fine bilder og litt godt skrevet tekst, er ikke verdt det eventuelle utfallet. Og akkurat det, syntes jeg er rart om noen er uenig i. For nei, du har faktisk ikke kontroll- og det er DER ansvaret ligger, etter min mening.

I tillegg, er «hva jeg spiser i løpet av en dag» faktisk helt urelevant for noen andre enn meg å lese. Kroppen vår er som personligheten - like unik, og med hver sine kvaliteter. Du blir ikke seende ut som en annen person, bare fordi du spiser det samme som det denne personen gjør på instagram. Faktisk, kan det ødelegge deg. Du kan ende opp med å gå opp i vekt! Du kan ende opp med en underernært kropp, en ødelagt kropp, en kropp med mangler og lite energi. Utfallene er mange - og farlige!

Din kropp krever mat og trening som funker for DEG. Jeg gjør mine ting, feiler, lærer og prøver på nytt. Hadde jeg kunnet følge en diettplan på nettet, og fått kroppen og smilet som var avbildet i annonsen- ja, da hadde jeg vell gjort det? Tenk så enkelt! Men nei, det er ikke sånn det funker. Vi er unike, og mitt beste tips til deg da, er å verdsette nettopp det - den unike deg. Ingen andre er blessed (ja, det er faktisk det vi er) med din kropp, og alt den får til.
Jeg tror ikke på dietter, og jobber hver dag for å inspirere til en livsstil du kan leve med, et hodet som samarbeider, og en kropp du trives i.
For tro meg, du vil aldri trives i en annen kropp enn den som er ment for nettopp DEG. 

Helt til slutt, vil jeg bare si at dette absolutt ikke er et demonstrasjonsinnlegg mot treningsinspirasjon, inspo-kontoer og/eller bloggere. Jeg er (prøver i hvert fall å være) en av dem selv, så det ville jo bare vært dumt! Inspirasjon skal være noe fint- noe som gjør deg glad, og som gir deg den ekstra gode følelsen i kroppen. Og får men ikke den gode følelsen, og ender opp med dårlig samvittighet, lav selvfølelse eller negative tanker- ja, da mener jeg ansvaret ligger på deg som seer, følger eller leser. Unfollow fort som fy. Om det er meg, andre treningsprofiler, bloggere eller instagramere. Kjenn etter! For ja, du er faktisk ditt eget ansvar.

Og ja, jeg har gjort mye «feil», og det er mange innlegg jeg sannsynligvis ikke hadde publisert idag. Likevel, føler jeg meg mye mer bevist idag, enn jeg noen gang har vært tidligere. Og er det ikke nettopp det som er poenget? At vi snakker om det, og gjør hverandre bevist?
Jeg får fine tilbakemeldinger på at det jeg skriver inspirerer- noe som jo bør være et godt tegn..? Jeg gjør mitt beste for å motivere til hverdagslykke, treningsglede og aktivitet, uansett form, fasong eller mål. Jeg prøver å fokusere på hva fysisk aktivitet kan gjøre med deg- fysisk og psykisk. Der ligger mine styrker, der vet jeg hva jeg snakker om- og det tenker jeg å fortsette med. Så håper jeg det kan inspirere, motivere, eller i det minste gjøre dagen din et lite hakk bedre. 

 

Slik legger jeg grunnlaget for ei bra uke!

 • 12.03.2018, 08:32

God morgen, og GOD MANDAG fine fine dere ♥ Hvordan har dere det? Flere enn meg som er gira på ny uke? Helga har vært veldig veldig fin, med mye å gjøre. Bloggen har blitt litt nedprioritert, og det har vell egentlig Instagram også. Men det har vært deilig! Pauser er nødvendig i blant, og denne helga valgte jeg å bruke all tiden før og etter jobb- sammen med familien min.

Fredag etter jobb, reiste jeg hjem for å "feire" bursdagen min med tacofredag, gave fra lillesøster og total hvilepuls. En skikkelig fredag-fredag! Lørdag var det jobb igjen, lørdagsmiddag med familien, candy og MGP på skjermen. I går derimot, var det på tide å tilbake til leiligheten etter helgens siste vakt på jobb. Trist hvordan man plutselig blir vandt til å ha hele familien rundt seg, hundene som blir like glad hver gang du kommer hjem, ferdig middag (hehe..), fyr i peisen, alltid varmt i huset, varmekabler på badet (!!!) - for så å komme hjem til en kald, tom hybel. Huff, det hørtes jo veldig deprimerende ut.. Jeg koser meg veldig i hybelen min altså, og heldigvis for meg- er jeg veldig flink til å kose meg med de små tingene. Det er faktisk en egenskap jeg er veldig glad jeg har, når jeg tenker meg om.

Men ja, nå ble det mye babling her- over til dagen idag. Det er mandag dere(!!) - og jeg er så sjukt klar for å gjøre mitt aller beste denne uka!! Jeg vet ikke helt hva som skjer, men motivasjonen er virkelig på topp om dagen! Jeg føler på en eller annen måte at jeg koser meg med alt jeg gjør..? Jeg gleder meg til både jobb og trening, hodet og kroppen spiller på lag, jeg har overskudd og energi - rett og slett ro i sjela, som jeg pleier å si. Denne uka skjer det faktisk ganske mye gøy, og jeg har planer om å kose meg hele veien. Etter ei uke med mye jobb, er jeg klar for ei uke med litt mer sosialt og gøy. Jeg starter uka som vanlig, med ei god treningsøkt. På planen står det legday, og den har jeg planer om å naile. En bra uke for meg, starter alltid med å gi kroppen min litt aktivitet, fylle på med masse god næring, og få hodet på plass der det skal være. DA har jeg lagt grunnlaget for ei fin uke. Er du med meg?Maybe this day is not  
O
ne of your favorites, but 
Never forget that every
Day you wake up is a 
Amazing gift and it`s up to
You to make it count.  

Q: Hva er dine mandagsplaner? 

En liten update

 • 06.03.2018, 07:40

God morgen, mine venner!! Nå var det litt for lenge siden her.. Helga har vært ganske full (og fin), og jeg endte rett og slett opp med en liten bloggpause. Siden sist, har jeg fylt 23 år, feiret meg selv med mengder godteri og kake, slappet av hjemme hos familien og såvidt løftet rompa fra sofaen, brukt tid med venninner, og bare kost meg max. Med en "sånn" helg i bakhue, er det ikke akkurat lett å komme seg opp og inn i hverdagsrutiner igjen.. Jeg får sånn "I don`t give a fuck" følelse, og overbeviser meg selv om at det beste nok er og fortsette å stappe i meg sjokolade på sofaen. Kortvarig lykke er farlig fristende as! Det er liksom som jeg vil glemme hvor mye bedre jeg føler meg innvendig når jeg fyller dagene med aktivitet, fargerik næringsrik mat, jobb og gjøremål? Heldigvis for min del, slår disiplinen inn når motivasjonen svikter - og nettopp derfor endte jeg opp med en kick-ass mandagsøkt, masse endorfiner og ny stå-på-vilje for den nye uka. 

I går morges satt jeg i nesten 2 timer og skrev et innlegg om mine 23 år på jorda- og hva jeg har lært i løpet av livet, som jeg skulle dele med dere. Etter hele innlegget (som jeg for øvrig ble ganske fornøyd med!!!) var ferdig, klarte jeg å swipe meg ut av hele dritten, så alt ble slettet. Altså dere kan jo bare tenke dere reaksjonen. Eller nei, det kan dere faktisk ikke. Jeg gav opp livet, og dro på trening. Så ja, idag er planen å prøve på nytt i håp om å huske litt av det jeg skrev. Jeg vil så gjerne dele disse punktene med dere, samtidig som slike "tanker" er vanskelig å skrive to ganger..? Når fingrene løper på tastaturet, og tankene ikke rekker å bearbeides i hodet først, blir alt mer ekte og ikke like planlagt. Det liker jeg- og det har jeg inntrykk av at dere gjør også..? Haha bustetrollet på trening.. Senere idag står jobb og trening på planen, men først; litt mer kaffe, bloggjobb og God Morgen Norge. Ahh, jeg elsker disse lange gode morgenstundene mine. Forresten! I går etter trening fikk jeg plutselig akutt vondt i nakken, noe som egentlig bare har blitt verre og vondere i løpet av natta!! På jobb i går kveld, verket det så mye at jeg nesten måtte gå å legge meg?! I hele natt har ligget å vridd meg, og prøvd å finne en stilling som ikke gjør vondt.. Noe så slitsomt?! Jeg håper det forsvinner snart, for det er akkurat som smerten stråler opp i hodet og ned i ryggen. Noen som vet hva det kan være? Tror kanskje jeg har ligget feil, spent skuldrene veldig over en lengre periode, eller strukket en muskel? I don`t know.. Satser på at det blir bedre i løpet av dagen. 

Helt til slutt vil jeg bare ønske dere en fiiin tirsdag, og håper dere gjør det beste ut av den. Ta ansvar for egen lykke, gjør en ting av gangen, sett pris på alle mulighetene du har fått, og finn en positiv ting i alt du gjør. Dagens lille utfordring fra meg! Vi snakkes :* 
 

Dette har jeg i treningsbagen;

 • 01.03.2018, 10:25

Heiii fineste dere! Noen som begynner å glede seg litt til helg eller? Jeg kjenner fredagsfølelsen ligger å venter på imorgen, og tenker å bruke det som motivasjon for dagen. Jeg har hatt en såå fiiin uke til nå, med både gode treningsøkter, jobb, venninnetid og kos. Til tross for været (..lover å ikke snakke mer om det nå, for jeg regner med alle har fått med seg hva jeg syntes om nordpol-tendensen som foregår her nede på sørlandet), har jeg brukt tiden inne i hybelen med varmeovnen på full guffe, tent lys og kokt solbærtoddy. Jepp, jeg har fått heeeelt hang-up på varm solbærsaft. Får en sånn god, varm, nostalgisk følelse i hele meg av å drikke det - tror det er fordi vi alltid hadde det med på skitur i termos, da jeg var mindre. Diggg! 

Anyway, over til poenget. Idag har jeg nemlig tenkt å vise dere hva jeg har i treningsbagen min! Jeg får en del spørsmål på instagram, hvor tingene jeg bruker på trening er fra, hva de koster, om de er gode osv.. Jeg tenkte derfor det var like greit å lage et innlegg på det, hvor jeg samler alt i en aldri så liten "anbefaling". Gøy? Jeg har skrevet litt om hvert produkt under her, men hvis det er noe mer dere lurer på- så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet på bloggen, eller send meg en melding på Instagram, så svarer jeg dere der. Håper dere liker innlegget  ♥ Treningssko fra Reebook - Jeg bruker disse skoene til styrketrening, og elsker dem! De sitter godt på foten, føles myke og gode i sålen, og gir meg den kontakten med underlaget jeg trenger for å trene styrke med god teknikk. Du kan finne lignende HER. 

Treningsbag fra NIKE - Denne er veldig gammel, og er kjøpt på XXL. Jeg elsker den, både på grunn av formen, utseendet og størrelsen. For min del, som alltid har med meg litt mer enn normale mennesker (haha..), er størrelsen helt perfekt. De dagene jeg har med meg flere typer treningssko, dusjhåndkle, jobbklær, mat, kamera osv.. i tillegg - passer denne bagen helt perfekt. Du kan også ha den på ryggen som en sekk, noe jeg også setter veldig høyt. Du kan finne lignende bag HER. 
Proteinpulver fra Nutramino - Som mange av dere vet, er Nutramino mitt absolutt favoritt proteinpulver. Jeg er ikke en av dem som må ha proteintilskudd i form av pulver, da jeg får i meg nok proteiner igjennom vanlig mat. Hvis jeg derimot har dårlig tid, har lyst til å lage protein-pannekaker med vaniljesmak, eller ikke er så sulten, og bare vil ha meg en proteinshake etter trening, passer dette perfekt. Det smaker helt sykt digg, har bra næringsinnhold og varer lenge. Personlig er Delicious Chocholate og Tasty Vanilla, mine absolutt favoritter. Du kan finne disse små, søte porsjonsposene HER, om du har lyst til å teste dem ut eller bare vil ha dem tilgjengelig i treningsbagen slik som meg. 

Bluethooth Headphones fra Sudio -  Disse har jeg skrevet mye om før, dere. Nå har jeg fått brukt dem en god stund, og vært så heldig å få testet ulike modeller og fasonger. Og jeg sier det igjen; jeg elsker dem. Det har aldri vært lettere å trene, jeg har aldri følt meg mer "avkoblet" og i min egen verden på trening  før- og jeg digger det! God lyd, god kvalitet, pene å se på, og sitter godt på øret. Du finner utvalget HER.
(Om du skriver marievigebo i rabattkodefeltet, får du 15% på hele bestillingen).

Drikkeflaske fra Casall - Drikkeflasken min er med meg overalt egentlig, og ikke bare i treningsbagen. Jeg passer på å få i meg veske jevnt over hele dagen, noe jeg syntes er mye lettere med en full drikkeflaske tilgjengelig. Jeg fyller drikkeflasken min med vann, sitronskiver, Zeroh-saft eller pre-workout- alt ettersom.. Drikkeflasken finner dere HER. 

Snack - Jeg har ofte et eller annet å putte i munnen, i treningsbagen min. Just in case jeg skulle bli sulten, trenge litt ekstra energi på trening, trenger et mellommåltid eller rett og slett bare som en liten motivasjonsboost. Dette kan være alt fra en banan, et eple, eller annen frukt- til en Nocco, pre-workout, proteinshake, nøtter, proteinbar.. you name it! Et lite måltid med litt energi kan faktisk gjøre underverker, og kan gjøre en sliten, halvveis og dårlig treningsøkt- til verdens beste økt med overskudd og motivasjon. Næringsrik mat -> mer energi -> økt prestasjonsnivå -> bedre treningsøkt -> raskere OG bedre resultater. Så enkelt er det regnestykket. Treningsstrikk fra Aimn - Treningsstrikk er noe alle burde kjøpe seg. Det er heelt genialt!! Disse strikkene finnes i utallige varianter, og kan bruker til så utrolig mye forskjellig. Jeg bruker dem i hovedsak til oppvarming når jeg skal trene styrke, men har dem også med meg i ulike øvelser for bedre kontakt med rumpe/lår. De er også geniale og ha med seg på hyttetur foreksempel, hvor du kan kjøre en fullkroppsøkt bare ved hjelp av strikk og egen kroppsvekt. Jeg skrev et innlegg med eksempler på slike øvelser, du kan sjekke ut HER. Disse er rett og slett et must-have i treningsbagen min. Du kan kjøpe strikkene jeg bruker HER.


// INLEGGET INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER. 


Q: Hva har du i din treningsbag? 

Forslag til treningsuke!

 • 26.02.2018, 09:11

Okei dere, da er det tid for å dele mitt forslag til ukas treningsøkter. Noen som har planlagt ukas økter ennå? Ikke? Da har jeg noen tips til deg her. Jeg vil som sagt dele en typisk "bra" treningsuke for meg, og har bestemt meg for å dele uka jeg nettopp gikk igjennom. Her er det litt av hvert, og noe for alle. Noen økter med fokus på muskelvekst, litt for overkropp, litt for underkropp, litt for hypotrofi, litt kardio - og best av alt, lett å tilrettelegge ut i fra eget utgangspunkt. 
Såå, hvem er klare for en utfordring? La oss lage oss en treningsuke vi kan være stolt av! 
MANDAG: Underkropp/ fokus på muskelvekst. 
Oppvarming; 10 min mølle med 7-10% incline + sidekick/ kickback/ air squat med minibands 
A1)  Knebøy 6x4
B1) Frontbøy 6x4
C1) Strake markløft 8x3
D1) Gobletsquat 10x3
D2) Kickback i kabel på benk 10x3

TIRSDAG: Overkropp/ fokus på muskelvekst. 
Oppvarming; stretching med strikk/ trepinne. 
A1) Chins max*3 
B1) Neutral grip row 6x4
C1) Militærpress 6x4
D1) Upright row 6x4
E1) Facepulls 6x4
F1) En arms skulderpress 6x4 
G1) Fronthev med manualer 6x4
H1) Roing i TRX med egen kroppsvekt 6x4 
ONSDAG: Underkropp/ Opp med pulsen, fokus på fettforbrenning 
Oppvarming; 10 min mølle med 7-10% incline + stretching for hele kroppen
A1) Frontbøy 12x3
A2) Gående utfall med lette vekter/egen kroppsvekt 20x3 
B1) Et-beins hipthrust 12x3 (pr bein)
B2) Strak mark med kettlebell 12x3 
C1) Et-beins beinpress i smithmaskin (liggende) 12x3 (pr bein)
C2) Sumo-markløft med kettlebell 12x3 
D1) Hoppende knebøy (såkalte spensthopp) 12x3
D2) Sideliggende hofteabduksjon 12x3 (pr side)

HUSK; Dette er en supersett økt, som betyr at øvelser med samme bokstav, gjøres etter hverandre uten pause. Her får du opp pulsen, og kjenner virkelig at musklene brenner godt! Søk gjerne opp øvelsene om du ikke forstår helt hvordan de gjøres. 

TORSDAG: Kardio/ powerwalk.
- 60 min mølle med varierende tempo/ % incline.
Nå på vinterstid synker hverdagsaktiviteten min betraktelig. Da er det deilig å ta seg en tur på mølla og svette litt. Jeg prøver å fokusere på muskelvekst for tiden, og løper derfor lite kardio. Når jeg først gjør det, løper jeg enten intervall, langkjøring eller går powerwalk. Økta jeg kjørte her, var ganske rolig, men gir gode resultater. Målet er rett og slett å ikke stoppe mølla før 60 min har gått. Her varierer jeg både tempo og incline gjennom hele økta, men har alltid mellom 5-12% incline (altså oppoverbakke). Jeg bruker å gå på mellom 5 og 6 km/t, eventuelt jogger rolig på 7-8,5 km/t. Etter 1 time på mølla med godt tempo, kan jeg love deg at du er både svett, har en digg følelse i kroppen og har fått opp pulsen. Perfekt økt for dem som ikke liker å løpe intervaller, har problemer med legger/knær, eller bare vil få inn litt ekstra kardio. FREDAG: hviledag 1 / restitusjon og hverdagsativitet
Det er viktig å hvile,
og jeg pleier å få inn ca 2-3 hviledager i uka. Denne helga har jeg som sagt hatt jobbhelg, og har derfor hatt behov for overkudd og energi til å gjennomføre tingene jeg skal gjøre der. For å få den energien jeg trenger, er trening og aktivitet viktig for meg. Likevel, kjente jeg at kroppen trengte en pause fra både kardio og styrke, noe som resulterte i at jeg bestemte meg for å gå til jobb. Hverdagsaktivitet er såå undervurdert, og missforstå meg rett - hviledag betyr IKKE å ligge i senga hele dagen. Kroppen vår trenger bevegelse, så her handler det bare om å ikke presse de musklene som trenger restitusjon for å bygge resultatene du har jobbet for resten av uka. Fredag er også en ganske "hellig" dag for meg, og en perfekt dag for hvile, tv-kos, avslapning, og litt ekstra digg mat etter jobb. Gå en tur ute, gjør litt yoga hjemme på gulvet, kjør et par stretching-øvelser, ta en bytur, eller hva enn som gjør deg glad. En annen form for bevegelse enn styrke/kondisjonstrening. 

LØRDAG: Overkropp/ hypotrofi
Oppvarming; 10 min romaskin + stretching med pinne/strikk 
A1) Militærpress 10x3
B1) Nedtrekk 12x3
C1) Brystpress med manualer 10x3
C2) Biceps curl med manualer 10x3
D1) Sittende roing 12x3 SØNDAG: hviledag 2 / lade opp til ny uke. 

Øktene trenger ikke alltid være så lange - det handler om kontakt, pauser, fokus og teknikk. Denne økta ble litt amputert, da jeg skulle på jobb og ikke rakk så mye. Likevel trenger man absolutt ikke droppe økta, bare fordi man ikke har 2 timer tilgjengelig!! Denne økta tok meg 45 min med god kontakt, effektivitet og deilig oppvarming. Gikk ut av treningssenteret med en god følelse, og 5/5 økter gjennomført. Verdens beste følelse <3 

 

UKA SOM GIKK

 • 25.02.2018, 11:19

UKENS OPPTUR: 
MANDAG. Jeg hadde en skikkelig bra mandag denne uka. Dagen startet med en deilig, tung bein-økt på trening, og fortsatte med en tur ut for å spise med ei venninne, før vi dro videre på Harm&Hegseth Live Podcast. En annerledes, men veldig veldig fin mandag som går rett i minneboka. Slike dager gjør meg glad og takknemlig. 

UKENS NEDTUR: 
VÆRET. Kaldt, snø, regn, slaps, vind, storm, is... you name it! Jeg kunne skrevet en helt kronikk om hvor mye jeg HATER dette været, og hvor sinnsykt lei jeg er av denne årstiden nå. Men det skal dere få slippe. Jeg stopper her, og håper på sommer så fort som overhodet mulig. 

UKENS TRENINGSØKT: 
Jeg tenkte å lage et eget innlegg om en typisk "bra" treningsuke for meg, og skal da legge ut denne ukas økter. Jeg tenker å legge ut innlegget imorgen, så dere som ønsker en skikkelig kickstart-mandag, kan ta utgangspunkt i treningsuka jeg nettopp har vært igjennom. Sounds good? Jeg har hatt ei god treningsuke for første gang på veldig lenge nå, så det har i hvert fall vært veldig veldig deilig. Nå er planen bare å fortsette den gode viben inn i neste uke, noe jeg tror skal gå bra- jeg er motivert!! UKENS BESTE SMAK:
Det tror jeg faktisk må bli den nye Proteinpuddingen fra YT. Vi fikk den inn på jobb denne uka, og jeg måtte selvfølgelig smake. Jeg har bare smakt sjokolade foreløpig, og jeg elsket den. Forstår ikke dem som kjøper vanlig sjokoladepudding lengre, når det finnes sååå mange proteinpuddinger på markedet som smaker helt likt?! Hva med å gi kroppen din næring, samtidig som du koser deg..? Zero vaniljesaus smaker også helt himmelsk, og kan brukes i en skål sammen med puddingen. Ho ho, lett om jeg skal kose meg med det midt i uka, uten et hint av dårlig samvittighet da!

UKENS MUSIKKFAVORITT: 
1,2,3 - Sofia Reyes (feat. Jason Derulo & De La Ghetto) 
Perfekt å trene til - gir skikkelig kick!
UKENS BLOGGER, INSTAGRAMPROFIL & YOUTUBER: 
Blogger: https://nouw.com/maddekk​
Instagramprofil: https://www.instagram.com/clind/
Youtuber: https://www.youtube.com/channel/UCdyTmTQTyGA2I7mMBODzqig


UKENS SMIL: 
Åh jeg har hatt mye fint å smile for denne uka. Jeg vil trekke frem treningsøktene jeg har hatt sammen med fineste Susann - altså en mer motiverende treningspartner skal du lete lenge etter! Vi har hatt litt lite motivasjon begge to den siste tiden, og bestemte oss for å ta grep å gjennomføre et par økter sammen denne uka. Det har gått over all forventning, og jeg har absolutt fått motivasjonen tilbake!! En skikkelig gøy treningsuke har det vært - og hva mer enn det kan en ønske seg? :D Jeg har også smilt masse på jobb, fordi jeg (som jeg har sagt før) virkelig har verdens beste kolleger!! Jeg hadde også en veldig veldig fin kveld i går - da ventet nemlig besøk, Candy King og chillekveld, etter jobb. Mandagen var også et eneste stort smil, noe det alltid er når jeg er med min bestevenninne Andrea! Jeg har også smilt fordi jeg er stolt av alt jeg får til, hvem jeg er, hvor mye jeg lærer om meg selv, alle fine tilbakemeldinger fra dere, både på Instagram og blogg, foreldrene mine som er så gode mot meg, samtaler med lillesøster som snart kommer hjem, ei venninne som flytter hjem for en periode, lille Maia, fremtiden, og masse masse masse mer! Jeg er heldig. UKENS TANKE: 
Denne uka har jeg tenkt mye, på veldig mye forskjellig. Det er ikke bare bare å være ung dere - gud så mange tanker vi må igjennom, feil vi må gjøre og løsninger vi må finne ut av. Jeg har, som jeg såvidt snakket om, måtte finne litt ut hva jeg skal gjøre fremover. Jeg må for eksempel ut av leiligheten i løpet av måneden. Hvor, når, hvem, hva. I tillegg er det en del andre ting jeg har måtte ta stilling til, og brukt mye tid på å tenke på. Sorry at jeg snakker i koder nå, men ting kommer etterhvert. Jeg vil ikke dele alt før jeg er sikker. Jeg har også tenkt mye frem i tid, hva og hvor jeg egentlig vil. Jeg har tenkt på hvor fine mennesker jeg har rundt meg. Hvor heldig jeg er som har venner, familie og kolleger som vil meg godt! Jeg har følt meg veldig satt pris på den siste tiden, og det er veldig god følelse. 

AKKURAT NÅ: 
Klokka er ca 11:10. Jeg sitter fortsatt i senga, og TVen surrer på et eller annet eiendoms-program (??). Jeg vetta søren - når jeg blogger legger jeg ikke merke til så mye annet.. Snøen daler utenfor vinduet og jeg gruer meg allerede til å gå til bussen etterpå. Jeg skal på jobb snart, så må egentlig starte dagen snart.. Idag er ting litt ekstra tungt. Jeg er litt sliten for å være ærlig. Jeg er alltid litt sliten etter jobbhelg, men det er vell ganske vanlig I guess. Jeg gleder meg til ikveld etter jobb, for da skal jeg se den nye sesongen av Unge Lovende. Det er motivasjonen for dagen! Nei vet dere, jeg tror dette blir en fin søndag! Eller, jeg vet - for det er det jeg som bestemmer. Nei, nå må jeg komme meg opp av senga. Vi snakkes!


 

UKENS SITAT: 
"Don`t forget to live before you die."

 

Fredag, helgeplaner & snapchat!

 • 23.02.2018, 08:26

Fire ganger HURRA for freeedaaag!! 

1. Hvor deilig er det ikke med helg igjen dere, hæ? Jeg får helt adrenalinkick bare av tanken jeg, haha! Det er noe spesielt med den deilige følelsen av å ha gjennomført uka, spesielt når man har fått inn et par gode treningsøkter, jobbet bra, og generelt føler man har fått til noe. Den mestringsfølelsen altså - verdens beste følelse. 

2. Som jeg fortalte dere i går har jeg jobbhelg, som allerede starter i ettermiddag. Helt ærlig syntes jeg liksom det går helt fint? Jeg trives så sjukt godt på treningssenteret jeg jobber på, at å stå der og ta imot treningsglade mennesker i endorfin-rus, er ikke den værste jobben man kan ha akkurat! Jeg blir seriøst såå ekstremt inspirert av menneskene jeg møter på jobb, at jeg står å tripper mot slutten av vakta for å kunne trene selv. Jeg ser hva trening gjør med folk, og det motiverer meg skikkelig! Så ja, en aldri så liten shoutout til medlemmene på Elixia der ja! Haha..

3. Planene for helga er lagt, så dagen idag blir jeg å gjennomføre ei litta fullkroppsøkt med lette vekter før jobb resten av kvelden. Imorgen skal jeg jobbe på dagen, før jeg får besøk av ei venninne på kvelden, og søndag blir det jobb, avslappning og å lade opp kroppen til ny uke. Jeg har en del ting som skjer på privaten for tiden, så resten av tiden blir nok brukt til å jobbe med dem. Forteller dere mer om dette etterhvert, I guess.. Men absolutt en helg etter min smak!!

4. Helt til slutt vil jeg bare minne dere på
å følge @inspojentene på Snapchat, for å følge fredagen min. Jeg snapper hele dagen, så om det er noe spesielt dere lurer på, må dere bare skrive til meg der! Det er alltid koselig med litt tilbakemelding, ris og ros. F R I Y A A A A Y    F E E L S Q 1: Hvilke planer har dere for helgen?
Q 2: Noe spesielt dere vil lese om her i løpet av de neste dagene?

Bare en liten utblåsning!

 • 22.02.2018, 12:49

God morgen (?) mine venner 
Altså, jeg må bare starte med å si at jeg sov til 09.30 idag! Hva i alle dager? Jeg sitter fortsatt i senga og ser på God Morgen Norge, og snakker med ei venninne i telefonen. Snakker vi perfekt torsdagsmorgen eller? Jeg trengte nok å sove ut litt, spesielt med tanke på at jeg skal jobbe hele helga i tillegg. Søvn er viktig, folkens - og jeg sier det igjen fordi det er så sjukt viktig; vi må slappe mer av, og lytte til hva kroppen vår forteller oss.  

Men okei, over til noe annet. Jeg skal straks avgårde på jobb, så må egentlig hive meg i dusjen snart.. Haha, snakk om lat morgen da dere! Sier litt at jeg begynte på dette innlegget for snart 3 timer siden.. Jaja, ingen skal si jeg ikke fremmer balanse i hverdagen hvert fall! Det må vi snakke om, forresten. Til dere som tror alle treningsglade mennesker er oppe å hopper klokka 05.30 og løper kardio til den store gullmedalje, eller trener markløft så svetten renner, hver eneste morgen - tro om igjen! Det virker noen ganger som om noen tror at alle som liker å trene, enten skal stille i en form for konkurranse, går på diett, eller ser ut som en ripped muskelbunt året rundt. Hallo, realitetssjekk her folkens! Det finnes faktisk fortsatt mennesker som kun trener fordi det gjør dem glad, fordi de syntes det er gøy, fordi det er godt for kroppen, eller fordi det klargjør hodet. Se på meg for eksempel! Jeg er ingen muskelbunt på 100 kg? Jeg trener ofte, og har kanskje en større interesse for trening og kosthold enn de fleste - hvorfor ser jeg ikke større og mer muskuløs ut da? (jepp, det er faktisk folk som lurer på det)... Jo, nå skal dere høre her. Jeg trener kun fordi det gjør meg glad, for å føle meg bedre, fordi det er viktig for kroppen og hodet mitt, og fordi jeg syntes det er dødsgøy. Ja, jeg har mål som jeg ønsker å nå, og jeg jobber for progresjon - men det er ikke det som betyr mest for meg. Det som betyr mest for meg, er treningsgleden, mestringsfølelsen og bevegelsen. Min hjertesak er fortsatt livsstilsendring, noe som innebærer små endringer, mer aktivitet, balanse og resultatet du oppnår ved å ta hensyn til kroppen din, både fysisk og psykisk. Når ble trening er konkurranse? Målet ikke være å se best eller størst ut - det kan faktisk være så enkelt som å trives i egen kropp og få det bedre med seg selv. Haha, bare en liten utblåsning der ja.. Ha en fin torsdag ;-) 

"Treningen er mest effektiv når den baseres på egen prestasjon, ikke konkurranse." 


. . . . 
Havregrøten min for tiden, er kokt opp på havregryn, vann/melk og eggehvite. Eggehviten gjør havregrøten ennå mer luftig, i tillegg til at grøten blir mer proteinrik. Jeg er tom for proteinpulver at the moment skjønner dere, så da tyr jeg til eggehvite i stede! Jeg topper med bær, banan og kanel. I tillegg har jeg selvfølgelig kaffekoppen med melk, og en daglige dose multivitamin. Frokosten er mitt høydepunktet i løpet av dagen min - til de som ikke allerede viste det.
. . . . 

Processed with VSCO with av8 preset
 

Q: Hvorfor trener du?

I need of coffee!

 • 20.02.2018, 07:29

God morgen, fine dere Og wow - tuusen millioner takk for responsen på innlegget jeg skrev i går! Tydeligvis flere enn meg som trengte en liten "peptalk" for å forstå hvor de faktisk er, og det gjør meg mer enn glad at dere fikk motivasjonen dere trengte her inne. Igjen, takk for at dere leser det jeg skriver. Det betyr mer enn dere aner. 

Så over til dagen idag. Klokka er snart 07:30, og jeg har en sjukt lang dag foran meg. I natt har jeg ligget våken ca hele natta, jeg fikk rett og slett ikke sove.. Dere vet når man bare ligger å blunder øynene hele natten, og åpner dem sånn hver halvtime for å sjekke om det er morgen? Jepp, sånn. Så ja, idag får jeg virkelig bruk for mine egne tips for å overleve, haha! Planen for dagen er at jeg skal klippe meg litt (noe som absolutt trengs!!), dra på trening med ei venninne, videre på jobb nummer en, før jeg skal avslutte med stengevakt på jobb nummer to. Målet idag er å konsentrere meg om en ting av gangen, planlegge gode måltider og være tilstede i det jeg gjør. Dette blir en fin tirsdag, med masse ting som gjør meg glad og gir meg energi - LETS GO  
  

Q: Hva er dine planer for dagen?

Mine beste tips for ei bra uke;

 • 19.02.2018, 13:32

GOD MORGEN, OG GOD MANDAG! 

Hvordan går det med dere? Har dere hatt en fin helg? Jeg håper de fleste av dere allerede er i gang med ukas gjøremål, på jobb, skole, hjemme eller på vei ut døra. Er det en ting jeg må innrømme at jeg er ganske flink på, er det å aldri gi opp. Jeg tror faktisk det er en av mine beste egenskaper - om det er lov å si. En dårlig dag, dårlig periode, nedtur eller hva enn det måtte være- stopper ikke meg. Ja, jeg kan fort grave meg ned i egne tanker og "dyrke" de dårlige dagene - men like fort, gjerne dagen etter, er jeg på saken igjen. Og det er jeg faktisk ganske stolt av! Hver dag, hver time, hvert sekund, har du en ny mulighet til å endre tankegang og gjøre noe bra for deg selv. Du må utnytte den tiden du har fått tildelt, og passe på å ha det mest bra. Dårlige dager kommer, det vil de gjøre resten av livet. Men! Når du kommer til det punktet, hvor du vet de ikke varer evig - først da, kan du raskere starte på nytt og prøve igjen. Idag er det mandag, og en perfekt dag å starte på nytt på. Gjør deg selv glad, gi deg energi, spre glede, og lag deg en bra uke. Jeg har samlet sammen mine beste mandagstips- og triks, som jeg håper kan hjelpe deg litt i gang. Er du klar for en dødsbra uke med fokus på egen lykke? 

- SOME DAYS YOU HAVE TO CREATE YOUR OWN SUNSHINE. 1. SETT DEG ET PAR MÅL FOR DAGEN.
Dette hjelper i hvert fall veldig for meg. Kunsten her, er å ikke sette seg uoppnåelige mål, eller alt for mange mål. Jeg skriver gjerne ned et par små mål jeg vet gir jeg en good feeling, som for eksempel å rydde litt i klesskapet, støvsuge, gå en tur å høre på podcast, lage en middagsrett jeg ikke har laget før, gjennomføre favoritt-økta på trening, sende en koselig melding til noen jeg syntes fortjener det osv. Så lager jeg en liste, og huker av for hver ting jeg klarer. Det trenger ikke være de mest ekstreme målene - husk at det oftest er de små tingene som gjør hverdagen litt bedre. Bare tenk på hva som gjør deg glad! 

2. FOKUSER PÅ EN TING AV GANGEN. 
Dette er noe jeg må jobbe med daglig, for å faktisk få til. Jeg tenker ofte på uka som en "helhet" og begynner allerede idag å stresse over alt jeg skal gjøre på torsdag. Hva er vitsen med det? Fokuser på en oppgave av gangen og gjennomfør den så godt du bare kan, før du tenker på neste. Vær bevist, og prøv det ut - jeg lover deg det vil hjelpe deg med å senke skuldrene et par hakk. 

3. GI KROPPEN DIN EN FORM FOR AKTIVITET. 
Jeg vet ikke alle syntes dette er beskrivelsen av "en bra start", da mange syntes mandag er hard nok fra før av - og ja, jeg kan være enig i at mandag ikke alltid er den enkleste dagen å komme seg på trening på. Samtidig, er det kanskje den viktigste dagen..? Du kan syntes trening er så kjedelig du bare vil, men alle mennesker trenger bevegelse - sånn er det bare! Og poenget her er ikke å løfte vekter til den store gullmedalje, for det forstår jeg veldig godt at ikke alle syntes er like gøy. Poenget her er å være i bevegelse! Gi kroppen din bevegelse, kjenn på endorfiner og gi hodet ditt frisk luft. La oss kalle det bevegelse heller - når har du noen gang angret på å gi kroppen litt bevegelse..? 4. IKKE GÅ FOR HARDT UT
Viktig viktig!! Ikke gå så hardt ut på mandag, at du gir opp uka allerede på tirsdag. Tro meg, been there done that... Pass på deg selv, sett deg selv først, kjenn etter, og lytt til kroppen. Du ikke gjøre alt idag - fokuser på det viktigste, og fordel resten utover uka. Det er veldig lov!

5. PLANLEGG MÅLTIDER.
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Planlegg måltidene dine, lag deilige matbokser som du gleder deg til å åpne, bruk fantasien, og legg opp til energi. Hodet trenger energi for å tenke klart, og kroppen trenger energi for å gjennomføre tankene. Planlegger du måltidene dine, vil du automatisk hjelpe deg selv unna trøtthet, negative tanker, like overskudd og unnasluntring. Pass på å få i deg noe hver 2-3 time, for å holde på motivasjonen igjennom dagen. God, sunn og næringsrik mat gjør underverker, og kan faktisk være løsningen på mye! 
6.  ROS DEG SELV PÅ VEIEN.
Bli venn med deg selv, og snakke deg selv opp og frem. Dette er døds vanskelig i blandt, i know - men vi må faktisk bare fortsette å prøve. Du kan ødelegge din egen uke, eller du kan gjøre den til årets beste. Vær stolt av deg selv, snakk deg selv opp, og tenk på deg selv som du tenker på de rundt deg. Vi er ofte gode på å rose andre - samtidig som vi snakker oss selv ned. Du er faktisk helt rå som står opp hver dag, går på jobb, sitter på skolen, står i alle utfordringer, gjennomfører hverdagen, og er deg selv. Det fortjener all ros i verden - og mye av den rosen kan du faktisk gi deg selv. 

7. LAG EN NY SPILLELISTE PÅ SPOTIFY
Ahh, hva er vell bedre enn å starte uka med litt ny musikk på øret?? Finn frem noen skikkelig feelgood sanger, syng med og føl deg som den råe personen du faktisk er!! 

8. RYDD OG ORGANISER. 
Haha, kanskje mest relatert til jenter..? Jeg får i hvert fall helt sinnsykt ro, og lykkefølelse når ting rundt meg er rent ryddig og organisert. Haha, håper ikke det bare er meg? Idag for eksempel, når jeg er ferdig med dette innlegget, skal jeg vaske leiligheten, skifte på senga og ta en skikkelig opprydning. Og jeg gleeeder meg allerede til å komme hjem i kveld og bare nyyyte ryddig leilighet. Finnes det noen bedre måte å starte uka på??9. RING EN GOD VENN/ EN I FAMILIEN OG DEL POSITIVE OG NEGATIVE TANKER. 
Dette kan gjøre en drittdag til verdens beste dag for min del, såå viktig er det faktisk. Nå er jeg veldig heldig å ha nære venninner som jeg kan snakke med absolutt alt om, og som virkelig hjelper meg uansett hva det skulle vært. Gode samtalepartnere er alfa omega, og mennesker man tørr åpne seg helt for. Man skal ikke være redd for å dele positive og negative tanker med de rundt seg, da de fleste faktisk bare vil ditt beste. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har mennesker jeg stoler på, og som jeg kjenner vil mitt absolutt beste. Hverdagen er ikke lett, og livet kan gi deg noen skikkelige spark i blant- og da er det godt å ha noen som kan hjelpe deg litt. 

10. TAKKNEMLIGHET. 
.. er fort å glemme, men viktig å være bevist på. Før jeg sovner om kvelden, eller før jeg står opp om morgenen, skriver jeg ned på mobilen små ting jeg er takknemlig for. Dette høres kanskje rart ut, men det gjør meg rett og slett bevist på ting jeg vanligvis tar forgitt. Vi har så mye å sette pris på, men fokuserer ofte på det negative. Lag deg en liten liste på telefonen, hvor du skriver ned ting som gjør deg glad i løpet av dagen, øyeblikk du smilte, hva som fikk deg i godt humør, eller tanker som gjorde det lille ekstra med humøret ditt. Det skader ikke å prøve! Hva er det verste som kan skje..? Q: Hvordan gjør du din uke bra? 

Favoritt treningsantrekk

 • 18.02.2018, 18:08

God morgen, mine venner! Ahh, jeg elsker søndager. Flere enn meg eller? Jeg reiste hjem til foreldrene mine i går kveld, for å tilbringe lørdagskvelden hjemme med dem og lille Maia-vennen. Kvelden ble brukt foran peisen med reker, candyking, gullrekka på TV og Maia i armkroken. Haha, jeg sier det bare- pensjonisttilværelsen lenge leve!

Idag derimot, har jeg brukt søndagen på kurs. Nå er jeg hjemme igjen, og skal bruke resten av kvelden på å slappe av og lade opp til ny uke. Det er såå viktig, både for hodet og kropp, og for at den kommende uka skal gå som planlagt. Jeg håper dere også bruker kvelden på å gi kroppen hvile og restitusjon - for det er faktisk noe de fleste trenger å bli flinkere til.

Til slutt vil jeg bare vise dere dette sinnsykt freshe antrekket fra Familiebutikken. Har du sett noe så sporty!? Jeg digger fargekombinasjonene og passformen - alt er bare skikkelig smashing, og jeg følte meg faktisk skikkelig fin i denne fargen (..og det kommer fra jenta som KUN bruker svart!!). Treningsklær trenger absolutt ikke være kjedelig, og bildene under syntes jeg understreker det ganske godt. Link til klærne ligger lengre nede i innlegget. 

Adidas Longsleeve HER // Adidas Tights HER // Sko HER


Fiin søndagskveld, folkens <3 

Slik når du målet ditt!

 • 27.01.2018, 07:29

Januar 2018 er snart over. Har du brukt tiden smart? Tenk tilbake på nyttårsforsettene du satte deg - hva har du gjort denne måneden for å nå dem? Hvis svaret er "ingenting" - hvorfor ikke? Ingen mål er for store, så lenge motivasjonen din for å nå dem er større enn redselen for å feile. Du kan oppnå hva enn du bestemmer deg for, så lenge du vil det nok. , jeg spør igjen - hva har du gjort denne måneden for å nå dine mål? 

Det er på tide å innse at hverdagen er tilbake, om vi vil det eller ei.. Motivasjonen vi hadde for det nye året faller sakte men sikkert inn i glemmeboka, og hverdagen tar over styringa igjen. Er det ikke rart hvordan alt vi skulle oppnå i 2018, som nå virker waaay too complicated, virket så himla realistisk for bare et par uker siden...? Vi blir dratt med i en hverdag styrt av alt og alle rundt oss, hvor vi såvidt rekker å tenke. La oss stoppe opp litt, trekke pusten, og starte litt på nytt. Hvert minutt har verdi, så lenge du gir det verdi. Det er på tide å ta kontroll igjen, og her er tre små tips på veien mot målet: 
 
1. VIT HVOR DU SKAL, OG HA EN PLAN PÅ HVORDAN DU SKAL KOMME DEG DIT. 
Dette er et fint sted å starte. Sett deg ned og tenk over hvor du vil, hvorfor du vil dit, hva det vil gi deg å komme dit, hva som kreves av deg på veien, og om du er villig til å gi 100% hele veien til målet. Det handler om å sette seg langsiktige og kortsiktige mål. For å kunne jobbe strategisk mot et mål, er det viktig med små delmål. For min del, hjelper det veldig å vite at de små gjøremålene jeg gjennomfører hver dag, automatisk leder meg i riktig retning. Eksempelvis i forhold til trening. Langsiktig mål: bli sterkere + holde på treningsgleden hele veien. Kortsiktig mål: lage sunn og næringsrik middag + trene styrke sammen med ei venninne. Mange mennesker går rundt å drømmer. Drømmer om å reise å oppleve verden, drømmer om å bli lege, hjelpe mennesker, bli best i en sport, lære seg å danse, you name it.. Alle disse drømmene kan bli virkelighet, og det eneste som stopper deg, er deg selv. Sett deg et mål, og vit hva du skal gjøre hver dag, hver uke, hver måned, og hvert år - for å nå nettopp dette målet. Vær bevisst i egne valg, gi alt, og GO FOR IT! Kjære deg, hvis bare tanken gjør deg glad - tenk hva du vil føle når du står på målstreken da!

2. IKKE LA ANDRE STÅ I VEIEN FOR DEG. 
...Videre er det viktig å tenke på hva, eller eventuelt hvem som har gjort at du ikke har nådd målet tidligere. Er det deg selv? Vell, da må du jobbe med egen tankegang. Er det derimot menneskene du omgåes, må du begynne å stille spørsmål ved hvem som egentlig vil ditt beste. Ikke bruk masse tid med mennesker som ubevist eller bevist drar deg ned. Kjenn etter - hvem gir deg lyst og motivasjon til å nå målene du har for deg selv? Hvem drar deg opp og frem, de dagene du tviler på deg selv? Ingen fortjener å bli tvilt på, og om du nå tenker på en spesiell person som alltid drar deg ned, tuller og tøyser på din bekostning, eller aldri har noe positivt å si om deg - gjør noe med det. Du fortjener å bli heiet på, uansett hva målet eller drømmen din er. 

3. TRO PÅ DEG SELV.
Det viktigste og kanskje mest avgjørende punktet av dem alle - for om du ikke en gang tror på deg selv, kan du ikke forvente at noen andre skal gjøre det heller. Nettopp derfor, tror jeg det er veldig viktig å tenke realistisk, sette seg et mål som faktisk er oppnåelig og planlegge veien godt - rett og slett visualisere litt! Dette vil hjelpe deg å tro på deg selv hele veien, nettopp fordi du vet at om du følger planen, vil du også nå målet. Kjenner du at du begynner å tvile, noe som for all del skjer alle mennesker av og til!! - stopp opp, tenk på hvorfor du startet, tenk på følelsen av å nå målet du har satt deg, snakk pent til deg selv, og start på nytt om nødvendig. Bare ikke gi opp. Om det ikke hadde vært viktig for deg, hadde du aldri startet. Jeg tror du klarer det - og det bør du også. 

Q: Hva er ditt mål/drøm for 2018?

Intervall-utfordring!

 • 20.01.2018, 06:49

Noen som er våkne og klare for å starte dagen med en aldri så liten lørdagsintervall? ...sa verdens mest irriterende menneske noengang. Nei vet dere, dette kan faktisk alle klare - nemlig fordi du bestemmer tempoet helt selv. Om du ikke er vandt med intervalltrening, er litt redd for å feile eller ikke klare å fullføre? Sett deg ET mål; å gjennomføre. Uansett tid, hastighet, eller hva enn - skal du gjennomføre alle etappene. Det som er så fint med tredemølle er at den kan stilles på! Still opp, ned, frem og tilbake så mye du vil, så lenge du ikke går av mølla før du er ferdig. Går du hele intervallen, har du fortsatt gitt kroppen mosjon, du har vært aktiv, du har prøvd, gått ut av komfortsonen din, og du har satt deg et utgangspunkt. Alle mennesker har ulikt utgangspunkt med ulike forutsetninger for å lykkes - på alle områder i livet egentlig! Det eneste vi har til felles, er muligheten til å bli bedre! Sant? Sett deg et oppnåelig mål, gjennomfør målet ditt - og kjenn den fantastiske følelsen av mestring i etterkant. Jeg lover deg, det er såå verdt det! Og by the way - full forståelse for å utsette økta til mandag, heheh ;) 

God oppvarming: 
10 min rask gange med 5 - 10% incline
10 min rolig jogg med 1,5 - 2,5 % incline

Pyramideintervall: 
1-2-3-4-3-2-1 min, med 1 min aktiv hvile mellom hver intervall. Still gjerne incline litt opp og ned, men gjerne ikke under 2% for å unngå skader i knær, spesielt! 

Altså: 
Du løper 1 min, har pause i 1 min. 
Du løper 2 min, har pause 1 min. 
Du løper 3 min, har pause 1 min. 
Du løper 4 min, har pause 1 min.
Du løper 3 min, har pause 1 min.
Du løper 2 min, har pause 1 min.
Du løper 1 min, har pause 1 min. 
- Så starter du på nedtrapping. 

Nedtrapping: 
10 min rolig jogg -> rask gange -> rolig gange. 
Øreproppene jeg bruker når jeg løper intervall, heter"VASA BLÅ" - og dem finner du HER
Bruk rabattkode sudio_marievigebo for 15% rabatt på alle produkter på Sudio.com// ANONSE


Q: Tar du utfordringen?

Dagens utfordring fra meg til deg!

 • 18.01.2018, 08:25

T O R S D A G 07:36 God morgen, mine venner! Jeg legger meg flat og beklager for null innlegg i går, men "livet skjer" - haha jeg vet jeg sier det mye, men det er så sinnsykt bra sagt syntes jeg. Det er tidlig og jeg skal straks avgårde på kurs, hvor jeg skal være i hele dag. Senere skal jeg prøve å få inn ei treningsøkt, før jeg skal bruke kvelden hos ei venninne. Dagene går virkelig i ett om dagen, men jeg føler likevel jeg klarer å ikke stresse! Jeg jobber veldig med hodet mitt om dagen, og har aktivt gått inn for å trene opp mentalitet og tankemåte. Jeg tror det er noe av det viktigste man kan gjøre - å bli venn med sitt eget hodet, forstå seg selv og sine egne reaksjoner i ulike situasjoner. Jeg tror det har mye å si, både i forhold til trening, resultater og progresjon - men også i livet generelt. Jeg tenkte å lage et lengre innlegg om nettopp dette med tankesett og mental trening - med spesifikke tiltak jeg bruker selv. Om noen er interessert? ♥​ 

Anyway, nå snakker jeg meg bort her.. Jeg tenkte egentlig bare å ta opp en liten ting før jeg løper ut døra. Nemlig dette med å dra hverandre opp, skryte av de rundt seg, ikke snakke ned dem som velger å gå en litt annen vei enn deg selv - det å gi andre mennesker motivasjon til å satse, og nå sine mål og drømmer. Det høres kanskje "stort og klisje" ut, men det trenger det ikke være. Det trenger ikke være de største drømmene eller målene heller - det kan være alt fra å stå på en eksamen, bli sykepleier, starte eget firma, satse på youtube, eller slippe alt du har i hendene å dra ut i verden. Alle har drømmer, og jeg er så sinnsykt FOR å heie frem alle som tørr å satse på dem. Du har (sannsynligvis) ett liv, og det å da vie det livet til noe som gjør deg glad, motiverer deg og gir deg mestringsfølelse - fortjener all skryt og fremsnakk i verden! Er dere ikke enige? Små ord kan gjøre så utrolig mye for de rundt deg. Så dere - om det er å legge igjen en kommentar på instagramkontoen til en person du syntes gjør en god jobb, eller gi et kompliment til en ekstra god person på jobb - do it! Det tar deg max 3 sekunder, og kan faktisk gjøre hele dagen til et annet menneske. Dagens utfordring fra meg til dere ♥​  Tar du den?
 
Q: Hva er din største drøm?

Min måte å komme tilbake til gode rutiner på;

 • 10.01.2018, 12:16

Heii dere, og god tirsdag!! Først må jeg bare begynne med å si tusen takk for responsen deres, de siste dagene. Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for at dere klikker dere inn og leser det jeg skriver. Jeg blir rett og slett litt stolt, fordi det betyr bare at det er meg dette står på - leverer jeg, leser dere. Så tusen takk for det ♥​  ♥​ 

Såå over til noe heeelt annet. De av dere som følger meg på Instagram, har kanskje fått med dere at jeg har et lite "prosjekt" gående denne uka. Jeg er rett og slett på leting etter min egen motivasjon, og jobber litt ekstra for å komme inn i gode rutiner igjen. Dette med "nytt år, nye muligheter" er ikke bare bare, og for mange av oss kommer ikke motivasjonen for hverdag og rutiner, automatisk. Vi må faktisk gjøre en innsats og minne oss selv på de tingene som gjør hverdagen bra, og som gir oss overskudd og glede. For dere, total avslapning, ribbe, sofa, film og julesjokolade er (sjukt) digg en liten periode - men det er overhode ikke det som gir oss overskudd, mestringsfølelse og glede i en hektisk hverdag, er det vell? Så, da handler det om å finne tilbake til de gode rutinene vi la ifra oss i desember. Men, hvordan gjør vi det da...? For min del, noe som er viktig å presisere da dette er veldig individuelt - funker den typiske "kickstarten" best. Jeg er ikke en person som kan ta "en ting av gangen", da mister jeg helt motivasjonen før jeg er i mål.. For meg er det alt eller ingenting, både når det kommer til trening og kostholds-rutiner. Jeg starter med å planlegge en "start" (typ mandag), og lager et notat på tlf med alt av hverdagslige ting jeg skal gjøre i løpet av den dagen. Etterhvert som jeg fullfører, huker jeg av punktene på lista. Og med "hverdagslige ting" mener jeg gjøremål jeg vet gir meg en god følelse i andre enden. En slik liste for min del, kan for eksempel se slik ut; 

1. Starte dagen tidlig med en bra frokost, og dra rett på trening. 
2. Gjennomføre ei god kickstart-økt med høy puls og øvelser jeg mestrer. 
3. Dra på butikken etter trening, ukeshandle og fylle leiligheten med sunn, god og næringsrik mat. 
4. Lage en god lunsj.
5. Vaske leiligheten og skifte på senga.
6. Lage en god middag.
7. Slappe av, planlegge uka og fortsette i samme retning.
8. Legge meg tidlig, og se en episode av en serie jeg liker. 
9. Kl.22.00: God Natt! 


Når tirsdagen da kommer, starter jeg dagen med godfølelsen jeg hadde kvelden før - og vipps, så var vi inne i en god sirkel igjen gitt! Det fine med denne såkalte kickstart-metoden, er at man kommer raskt i gang, og får kjenne på den gode mestringsfølelsen man ubevist har savnet- og da også ønsker seg mer av. Det er hardt der og da, men her handler det bare om å ta et valg, bestemme seg for å gjennomføre - å fullføre. Ja, det er hardt og kjedelig der og da - men med en kickstart er smerten heldigvis kortvarig, og gevinsten stor. Etter min mening, er dette noe alle klarer! Og husk; faller du tilbake til dårlige vaner - er hver dag en ny sjanse (as cliche as it sounds, men så sjuuuukt sjukt sant!!). Den tiden du bruker på å gjøre deg selv godt, er aldri dårlig bruk av tid. 

- Do something today that you will be proud of tomorrow. (dronningen av quotes, der har du meg ja.)

 

 


Q: Har du kommet tilbake i gode hverdagsrutiner, etter jula?

Mine treningsfavoritter

 • 06.01.2018, 16:39

Favoritter i treningsbaggen: 
Er det en ting jeg må ha med meg på trening, er det baggen min. I baggen har jeg et par ting jeg ikke klarer meg uten, og som jeg nesten bruker hver eneste gang jeg er på trening. I treningsbaggen min ligger; minibands, drikkeflaske med saft, treningsdagboken min, headphones, løpesko (just in case jeg får sjukt lyst til å løpe.. skjer aldri), hårstrikk og kameraet mitt. Noen ganger finner du også en pre-workout, BCAA eller proteinshake også - gjerne hvis jeg ikke skal hjem etter trening, er sliten, eller motivasjonen er på bunn! 


Favoritt styrke-øvelse: 
For overkroppen: militærpress, stående skulderpress med hantler, nedtrekk og en-arms roing på benk. LOVE IT!
For bein/rumpe: Bulgarsk utfall med stang, frontbøy, step-up og strake markløft. 
Genser fra Familiebutikken.no // Sweatpants fra Nelly.com // Sko fra Reebook // Pulsklokke fra Polar 


Favoritt treningsmerke: 
Nike, Adidas og Reebook er nok mine absolutt favoritter, og det jeg bruker mest. Jeg elsker både fargene, designet og passformen - og digger egentlig hele merkevaren, markedsføringen og feelingen! 


Favoritt proteinbar: 
Barebells og Nutramino! Absolutt ingenting i verden kan måle seg med disse to barene. De smaker seriøst vanlig sjokolade, og har ikke den "protein" smaken som mange barer får når de skal "sunnifiseres". 


Favoritt proteinpulver: 
Proteinpulver fra Nutramino med sjokolade- eller vaniljesmak! Jeg bruker kun disse to, og syntes begge to smaker såå digg! Sjokoladepulveret bruker jeg i havregrøten min, og vaniljepulveret pleier jeg å bruke i pannekaker, muffins osv. Gode på smak og bra næringsinnhold på begge to! Jeg kjøper mine HER
Favoritt treningsblogg: 
Åh, her er det så utrolig mange flinke bloggere å velge mellom! De jeg er oftest innom, og som inspirerer og motiverer meg aller mest, er nok: Pia Seeberg, Maren Erdvik, Dedication-Kristine og iChristinesunivers. Altså, råere damer skal du lete lenge etter!!


Favoritt instagram-konto: 
Her er det også en hel haug av fine, inspirerende og motiverende mennesker å velge mellom. Likevell gjelder det å finne de menneskene som inspirerer deg på en positiv måte, uten å gi deg dårlig samvittighet, få deg til å føle deg misslykket eller dårlig. Jeg har mange favoritter, men jeg syntes absolutt dere burde følge Hanna Öberg, Maria Borge, Helene Celine Sjøberg, Alexandra Skjørstad, Andrea Hegna og Kristin Birkelund. Utrolig flinke jenter alle sammen som gir meg mye inspirasjon i hverdagen, på hvert sitt område. Søk dem opp på Instagram og ta en titt! 


Favoritt treningsmusikk: 
Har dilla på gamle sanger for tiden, så er ikke så mye nytt å hente her dessverre.. Men boost får du hvertfall!! Haha..
1. Julia Michaels - Issues
2. Unge Ferrari - Nostalgi 3Millioner
3. Tomine Harket - Du fortjener å være alene
4. Rihanna - Good girl gone bad 

 Favorittmåltid før trening:
Her går det i veldig mye forskjellig, alt ut i fra når på dagen jeg trener. For min del, liker jeg aller best å trene tidlig, ca 2-3 timer etter frokost. Da har jeg spist frokosten min som er havregrøt med proteinpulver, bær og syltetøy før treningsøkten. Hvis det går for lang tid mellom frokost og trening, spiser jeg ofte et mindre måltid rett før økta - typisk en frukt, riskaker med ost og skinke eller noe annet som inneholder karbohydrater. Likevel må jeg nok si at havregrøtfrokosten er favoritten før trening. 


Favorittmåltid etter trening: 
Etter trening spiser jeg ofte lunsj, eller eventuelt middag. Jeg drikker ofte en proteinshake i garderoben rett etter økta, slik at kroppen får påfyll av proteiner så fort som mulig. Når jeg kommer hjem, lager jeg meg et større måltid med litt mer proteiner, mye karbohydrater og litt fett. Mitt favoritt etter-trenings måltid er kanskje havrepizza med kylling, eller speltlumper med kjøttpålegg, ost og grønnsaker. Det ER så digg det! 
Favoritt kondisjonsøkt: 
Jeg er veldig opp-og-ned når det kommer til løpeglede og kondisjonstrening. Jeg har perioder hvor jeg ikke trener kondisjon at all, også har jeg perioder hvor kondisjon er min favoritt-ting å gjøre på trening. Når jeg først løper, er jeg nok mest glad i langkjøring - altså å løpe lengre distanser med lavere intensitetsnivå. Intervall er hardt og brutalt, og ikke noe jeg syntes er veldig veldig gøy kan man si.. Jeg kan nevne to favoritt-økter i hver av kategoriene; 

Langkjøring: 
60 min, så lang distanse som mulig. Dette er bare noe jeg har gjort for meg selv den siste tiden, som en slags liten "utfordring", hvor målet er å løpe/jogge/gå så mange km som mulig på 60 min. Gøy å se forbedring! 

Intervall: 
10 x 10 x 10 x 10 
10 min rask gange i oppoverbakke 
10 min rolig jobb med 2% helling 
10 x 1min intervall med 30 sek på/ 30 sek av. 
Nedtrapping: 10 min rolig nedtrapping -> jogg ned - rask gange - rolig gange


Favoritt treningsutstyr: 
Kalk, Minibands, bluetooth-headphones, og pulsklokka mi fra Polar. Disse tingene gjør treningen min så mye enklere, gøyere og mer motiverende!

 

Jeg klarte det!!

 • 05.01.2018, 08:10

God morgen fineste dere, og GOD HELG!! Jeg elsker korte uker, og selvom mandag er tirsdag og søndag er mandag (..?), er det alltid digggg med helg. 
 Jeg våknet veldig tidlig idag, og har rett og slett brukt morgenen på å slappe av og planlegge dagen. Forteller mer om dagens planer senere, for jeg tenkte nemlig å ta med meg kameraet idag!

Det jeg egentlig skulle fortelle dere idag, har jeg faktisk gledet meg veldig til å dele. For, det siste halvåret har jeg, som noen av dere kanskje vet, studert "Helse-og fitnesstrening" på Universitetet. Det har vært et ekstremt intensivt halvår, og læringskurven har vært enorm. Jeg hadde egentlig forberedt meg på å ikke komme inn på studiet, men da de ringte meg dagen etter studiestart og spurte om jeg ønsket plass likevell, heiv jeg meg rundt og møtte opp dagen etter. Til de av dere som lurer på hva dette studiet handler om, så blir du altså Personlig Trener med "litt ekstra" kostholdserfaring. Jeg har hatt 6 eksamner på et halvt år, både praktisk og teoretisk. Jeg har blitt kjent med en haug av råe mennesker med samme interesse som meg selv, blitt inspirert, motivert og lært helt sinnsykt mye på veldig kort tid. Alt dette, samtidig som jeg har jobbet på treningssenter og har trent selv. Er det lov å være stolt eller!? I går fikk jeg svar på siste eksamen, og har nå fått bekreftet at jeg har stått på alle 6 eksamnene, og kan kalle meg Personlig Trener. 

Det høres kanskje rart ut, men for meg er dette noe å være stolt av. Jeg startet med trening for snart 4 år siden, helt uviten om at dette skulle bli min vei, "bransje" og største interesse. Jeg fant noe jeg var flink til, noe jeg mestret- noe som gav meg noe. Det har vært en helt sinnsyk reise med både oppturer, nedturer, knall og fall - men jeg har aldri gitt opp, og det er nok det jeg er aller mest stolt av idag. Å få en utdannelse, og et slags bevis på at jeg faktisk kan dette har vært et mål de siste årene - og nå har jeg det. Jeg kunne virkelig ikke bedt om en bedre start på 2018, og gleder meg til å bygge videre på min reise. Dette skal bli et bra år ♥

Processed with VSCO with a5 presetDet er lov å være stolt av seg selv av og til, folkens - det er viktig!!


Q: Hva er du stolt av å ha fått til i året som gikk? 

Min lille december-challenge

 • 18.12.2017, 09:47

Heii og god morgen, søte dere!
Først må jeg bare si hvor utrolig koselig det er å se at flere av dere er innom bloggen min, selvom jeg ikke har oppdatert på et par dager. Det gjør meg såå glad, og veldig veldig takknemlig. Jeg elsker jo som dere vet denne bloggen, og at noen i det hele tatt er interessert i å lese det jeg skriver, er veldig gøy. Så tusen takk Ellers ville jeg egentlig bare titte innom for å snakke litt om min lille december-challenge. De av dere som følger meg på instagram, fikk kanskje med dere gårsdagens post, hvor jeg skrev at jeg har hatt en utrolig fin uke. Det har vært en uke litt utenom det vanlige, jeg har kommet litt bort fra den typiske hverdagen min, som jeg vanligvis elsker - men som jeg også har bestemt meg for og prøve å sette litt på pause denne mnd. Jeg er et vane-menneske, og syntes ikke alltid det er like lett å gå ut av komfortsonen og bare "flyte med". Jeg er ikke en person som bare hiver meg med på ting og syntes alt er en fest og en feiring. Jeg er litt tilbaketrukken, og det er rett og slett bare min personlighet. Jeg trenger å føle meg komfortabel for å være meg selv. Jeg er avhengig av å vite, planlegge og ha en viss kontroll på livet mitt - og nettopp dette har vært min lille december-challange i år. Jeg har jobbet med å bryte vaner og fokusere på alt det fine som skjer rundt meg. Det høres kanskje ikke så vanskelig ut, men for meg har det faktisk vært en utfordring. Og bare for å skryte litt av meg selv -  er jeg på god vei til å naile den  Jeg føler på en eller annen måte dette er litt tabu å snakke om. Er det bare meg..? Jeg håper for all del ikke det. I så fall syntes jeg det er på tide å slå et slag for de som føler seg ukomfortabel i sosiale sammenhenger, de som dukker opp likevell, og de som blir hjemme. Det finnes faktisk mennesker som gruer seg til bursdager, ikke møter opp på julebord og unngår festligheter. Sosial angst, tenker du kanskje nå. Nei, jeg syntes ikke alt trenger å diagnoseres og settes navn på. Noen ganger handler det mer om personlighet - og det må da også være greit? 

Det er viktig å huske på alle typer mennesker i desember. Vi er alle forskjellige, men skal ikke behøve å føle seg annerledes av den grunn. Noen trives i et hav av folk, og føler seg kjempe komfortabel i alle sammenhenger - mens andre er kanskje motsatt. Noen blir kanskje ikke invitert med i det hele tatt - mens andre blir invitert, men skulle ønske de ikke ble det. Vanskelig å ta hensyn til alle? Jeg tror det viktigste vi kan gjøre i desember er å inkludere og akseptere hverandre. Hva tror dere? Så, til alle dere som kjenner dere litt igjen i det jeg skriver; Jeg vet du klarer det, og du vil takke deg selv om du prøver. Kanskje får du ikke med deg alt av sammenkomster, og kanskje holder du igjen på et par av vanene som gjør deg trygg - og det er helt greit. Du ingenting, ingen har krav på deg, og du skal ikke føle på dårlig samvittighet for å være deg selv. Men, om du bare blir med på èn ekstra ting i år som du vanligvis ville droppet, har du laget deg ett ekstra minne du kan tenke tilbake resten av året, å være stolt av.   Husk; " Mennesker vet aldri nok om andre, til å kunne dømme rettferdig."

GOD MANDAG 

Ferdig trent på 30 min - fullkroppsprogram!

 • 11.12.2017, 07:52

God morgeen, 11 desember <3 
Kom blåååne, kom jente kom guuuuttt, snart kommer jula til.... neidaa.
Okei folkens, noen som er våkne og klar for ny uke?? Mandagen er tilbake, jobbhelga er over, og jeg våknet nettopp fra 9 timer deilig søvn. Shit det var digg! Imorgen har jeg siste eksamen før jul, så dagen idag skal brukes på skolen for å lese, lese, lese - men først skal jeg innom treningssenteret for ei skikkelig mandagsøkt på bein/rumpe. Det er så morro å tenke tilbake på hvor mye jeg hatet (ja hat er et sterkt ord, men det er nettopp det det var..) å trene bein for bare et halvt års tid siden. Når jeg slo meg til ro med at jeg ikke var like sterk i underkroppen som i overkroppen, og la opp treningen deretter - kom resultatene, gleden og motivasjonen for å trene bein mer og mer! Nå har jeg økt vektene i alle øvelser, og føler meg bare sterkere og sterkere for hver økt som går. Det er jo tross alt beina mine som skal bære meg resten av livet, så dem er det viktig å ta godt vare på, tenker jeg. 

Som jeg skrev til dere igår, hadde jeg kun tid til ei kort økt før jobb - noe som resulterte i ei intensiv fullkroppsøkt med fokus på utholdende styrke. Pulsen steg fort og jeg ble skikkelig fornøyd med resultatet, og tenkte derfor å dele økta med dere. Utrolig hvor mye man får gjort på bare 30-40 min, om man bare er effektiv nok og legger inn det ekstra lille støtet.

GÅRSDAGENS FULLKROPPSØKT : 
  Oppvarming med strikk : kick back/side kick + stretching 
Trisett: Frontbøy/ militærpress/ stående roing 10 x 3
Supersett: Step-up på benk med ekstra vekt/ triceps push-down 12 x 3 
Supersett: nedtrekk/ beinpress 10 x 3 


Trisett: Tre øvelser rett etter hverandre, uten pause. Pause mellom hvert sett. 
Supersett: To øvelser på rad, før pause mellom hvert sett. 

Her jobber du effektivt, med korte pauser, lettere vekter og høy intensitet. Kjør på, og vips så er du ferdig før du vet ord av det. Skikkelig digg økt når du ikke har tid til å være på treningssenteret i timevis. Test den da vell! 

 

Hvordan holde på treningsmotivasjonen i vintermørket

 • 05.12.2017, 07:49

" Hei! Har du noen tips til hvordan man kan holde motivasjonen oppe nå på vinteren? Merker at jeg blir sliten bare av tanken på å dra ut i regn/snø... "
..Dette spørsmålet tikket inn i kommentarfeltet mitt her om dagen. Jeg tror veldig mange sliter med akkurat dette, noe jeg har full forståelse for, og kjenner meg veldig igjen i. Nå som det begynner å bli mørkt allerede i 16-17 tiden, det regner mye, og kanskje til og med snør - frister sofaen, kakao og en god film bittelitt mer enn trening. Det må være lov å si! ...Likevell finnes det små tips og triks som kan hjelpe deg å endre tankegangen litt, slik at du trosser vær og vind, og kommer deg ut i aktivitet likevell! Her er mine beste tips;  Finn en treningsform du syntes er gøy å holde på med! 
Dette er alfa omega, folkens! Trening er bevegelse folkens, og  absolutt ikke være hard styrke med vekter, eller intervall på mølle. Dette har jeg sagt en million ganger, og kan gjerne si det en million ganger til; trening skal være gøy, og noe som gir deg energi - ikke som drar livsgnisten ut av deg. Dette er spesielt viktig nå i høst/vinter - for om du allerede missliker treningssenteret, blir det ikke akkurat lettere å dra dit når mørket og kulda kommer i tillegg. Derfor; prøv å finn alternative måter å bevege deg på! Gruppetimer er gøy, skiturer når snøen kommer, hjemmetrening, kveldstur med ei venninne, svømming, eller kanskje du skal prøve yoga? Det finnes såå mange morsome former for bevegelse der ute - det handler bare om å finne noe som funker for deg. 


 Legg en plan - følg den - og ikke vurder!
Det er i hodet det skjer, folkens. Kroppen vår fikser det meste, så lenge hodet spiller på lag. Dette er absolutt noe man må jobbe med, og noe jeg jobber med hver eneste dag. Unnskyldninger er noe vi er utrolig flinke på, og noe det ofte dukker opp mange av om vinteren. Nettopp derfor er planlegging, viljestyrke og mentalitet utrolig utrolig viktig. Legg en gjennomførbar plan for den kommende uka, følg den- og ikke bruk så mye krefter på å vurdere. Du klarer det meste, ikke la hodet ditt stoppe deg!


 Få i deg nok energi, vitaminer og mineraler!
Viktig viktig!! I vintermånedene er det ekstra viktig å få i seg foreksempel D-vitamin som forsvinner med sola. Dette med vitaminer, mineraler og energi om vinteren, er faktisk utrolig viktig og kan være avgjørende for om du klarer å gjennomføre planen du har lagt for uka. Jeg kjenner selv hvordan energien forsvinner litt med sollyset, og må virkelig passe på å få i meg nok mat til å gjennomføre dagene med overskudd. I tillegg til dette, er jo desember i kjent stil en måned med mye god mat, godterier og usunnheter. Dette er selvfølgelig helt greit, men vær litt obs på å få i dere nok proteiner, vitaminer og mineraler også - spesielt om du får inn et par treningsøkter i løpet av jula. Blir ikke så mye muskler av skumnisser og kakao vet dere ;))  Bli inspirert, bruk sosiale medier!
Her er det viktig å passe litt på, folkens. Sosiale medier kan gi utrolig mye inspirasjon -  samtidig kan det også gi deg dårlig samvittighet, dårlige følelser og feil inspirasjon! Jeg personlig, bruker i hovedsak instagram, pinterest og youtube som inspirasjonskilder. Her prøver jeg å følge de rette menneskene, de som gir meg et innblikk i en normal hverdag, som jeg kan relatere til. Jeg tror det er superviktig, da de fleste av oss ikke har muligheten til å bruke halve dagen på treningssenteret, skal stille i fitness eller er idrettsutøver. Finn de menneskene som inspirerer deg, både på treningsfronten, i hverdagen, mentalt og fysisk. Bruk sosiale medier de dagene treningsøkta ikke frister sånn veldig, sett på litt musikk og sjekk din favorittprofil for inspirasjon - det funker for meg :D


♥ Tren sammen med venner/familie/kjæreste
Dette er en fin ting å gjøre i romjula for eksempel. Igjen; her gjelder det å finne noe alle syntes er gøy å være med på. Kle dere godt, pakk sekken full av mandariner og gløgg, og gå en tur i skogen? Kjør igang ei egen-kroppsvekt-økt hjemme i stua, hvor du for eksempel bruker "7 minute workout" appen, sett på musikk og gjennomfør sammen. Planlegg en gruppetime sammen på treningssenteret, eller gå en tur på mølla sammen? Det finnes altså utrolig mange muligheter for ulike økter man kan gjennomføre flere sammen. Det å trene sammen, er utrolig undervurdert, og noe vi absolutt burde gjøre mer av. Man har ikke bare mange flere muligheter på trening, men man får en ekstra god følelse i tillegg! Det er ofte lettere å komme seg ut døra på trening en sen vinterkveld, for å møte noen du er glad i - så hva er vell bedre enn å kombinere disse to?  Vær din egen største motivasjon og motivator!
 Det er faktisk veldig veldig viktig å dra seg selv opp og frem, folkens. Vi må finne ord som motiverer hodet vårt, og bruke dem for alt de er verdt. Dette er noe vi (og jeg) er altfor dårlig til, og noe jeg tror kan være nøkkelen til mye bra. Sett deg ned og tenk ordentlig igjennom hvordan du faktisk snakker til deg selv. Det er såå viktig å være bevist på akkurat dette, fordi en endring faktisk kan gjøre en stor forskjell i din adferd. Dette er et litt mer generelt punkt, men kanskje spesielt i jula, når den dårlige samvittigheten kommer snikende. Hvem gir deg dårlig samvittighet? Jo, det er deg. Hvem kan få den til å forsvinne? Deg. 
Hvis du ikke tror på deg selv, vil ingen andre gjøre det heller - du bestemmer over ditt eget hodet. Ta kontroll! 


 Belønn deg selv! 
Dette punktet bruker jeg flittig, hver eneste dag faktisk - og er absolutt det som funker best for meg. Jeg starter dagen med å lage meg små "gulrøtter", som jeg drar frem i løpet av dagen, om motivasjonen synker. For min del, kan det være alt fra ting jeg skal gjøre, noe jeg gleder meg til å se på tv, en god matrett eller snax jeg skal unne meg, eller bare en hendelse jeg gleder meg veldig til. Nå i jula er det MYE å glede seg til, noe jeg bruker for alt det er verdt. Finnes det noe bedre enn å dra hjem om kvelden, etter ei god treningsøkt, ta en god varm dusj, koke seg en stor kopp gløgg, finne frem litt mandariner og en god kveldsmat, og se dagens episode av julekalenderen på tv? En sånn tanke kan foreksempel være en fin gulrot for meg! Belønningen trenger, som dere ser, ikke være stor - den må bare gi deg en god følelse. 


...Følelsen etter trening er så unik for meg, at jeg stort sett kun trenger å tenke på den for å komme meg opp og ut. Men sånn er det ikke for alle, og da kan disse tipsene være fine å følge. Håper det hjelper dere over dørstokkmila <3 

Min treningsuke!

 • 18.11.2017, 11:00

Good lørdagsmorgen, fine spreke dere 

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg setter opp min treningsuke, hva jeg trener, hvor ofte jeg trener og alle disse (individuelle) tingene. Først vil jeg påpeke at alle må finne en treningsmengde som funker for seg selv. Det er absolutt ingen som helst fasit på hva som er rett og galt her - som sagt veldig individuelt! Noen får syyke resultater med 2-3 økter i uka, mens andre trener opp til 6-7 ganger i uka og får like sykt resultater. Det handler om hva du gjør når du først er på trening, og hvordan du bygger musklene opp igjen etter trening, i form av restitusjon, søvn, mat osv.

 Jeg har følger et treningsprogram som gir kroppen min muligheten til å trene 5 ganger i uka, da dette er noe jeg trives med. Her handler det bare om hva du føler for, hvordan resten av hverdagen din er lagt opp, hvor mye kroppen din klarer, hvor harde øktene du kjører er, og hvor lang tid du trenger på å restituere. Jeg tenkte likevell å dele ukas økter med dere, da jeg nettopp er ferdig med uke 2  av det nye treningsprogrammet mitt. Det er så deilig å komme inn i en rutine der treningen bare flyter og du gleder deg like mye til hver eneste økt. Jeg digger det!! Så, la oss oppsummere treningsuka; Mandag: Legday med tunge vekter + 1 time boxing
La oss starte uka med det værste - nemlig legday! Haha, jeg har jo aldri vært sånn veldig fan av å trene bein, men nå har jeg faktisk begynt å elske det litt (sykt å si). Og nei, det er ikke dritgøy midt i den tyngste knebøyen - men her snakker jeg om følelsen etterpå, etter et tungt sett, etter en økning, følelsen når du klarer den siste repetisjonen. Mestringsfølelsen er ekstra stor på bein-dagene mine, da beina som sagt har vært noe jeg har måtte jobbe ekstra hardt for å bygge muskler i. Mandagsøkta består derfor av øvelser for bein/rumpe, tunge vekter, færre repetisjoner, flere sett. I tillegg har jeg og Ida laget oss en liten mandagstrandisjon, hvor vi drar på boksetimen sammen på Elixia på kvelden. Dette er en sjukt gøy time, som jeg kan anbefale alle å prøve ut! Disse to øktene, kickstarter virkelig min treningsuke, og gir meg masse motivasjon for ei ny god treningsuke. 

Tirsdag: Overkropp med tunge vekter + mage
Jeg fortsetter treningsuka med ei god økt på overkroppen. Her kjører jeg samme oppsett som over; nemlig tunge vekter, færre repetisjoner, flere sett. Jeg jobber meg igjennom overkroppen, og har 1-2 øvelser for hver muskelgruppe. Ekstra fokus på rygg og skuldre. Når man kjører tungt (dette er relativt, altså må man finne ut hva som er tungt i forhold til sitt eget utgangspunkt), trenger man ikke en haug av øvelser. I tillegg, kjører jeg alltid et par avsluttende øvelser for mage/core som en avsluttning på overkroppsøktene mine. Jeg trener lite isolasjonsøvelser for mage, da jeg bruker store deler av kjernemuskulaturen i øvelser som knebøy, markløft, hangups osv. Magen kommer liksom på kjøpet i baseøvelsene, hvis man kan si det sånn..? Nettopp pga baseøvelsene, har jeg nå lagt inn 1-2 mage-øvelser som en avsluttning, for å styrke kjernen og bli sterkere i andre øvelser. 

Processed with VSCO with f2 preset

Onsdag: Legday- høyrepp
Da var det tid for å kjøre beina litt igjen. Her er jeg vanligvis ganske støl fra mandagsøkta, noe som gjør at jeg må passe på å varme godt opp før jeg starter. Denne økta kjører jeg lettere vekter og flere repetisjoner. Her må man bare finne en vekt som gjør at du klarer alle repetisjonene med god teknikk. Dette er en økt som "brenner" i musklene, og som jeg kjører for å bygge muskelvolum. 

Torsdag: Hviledag
Tid for litt restitusjon!
 Er det en ting jeg er dårlig på, er det å restituere.. Jeg jobber skikkelig med å bli bedre på det - for det er jo faktisk noe av det viktigste med å hele greia! Musklene man jobber for på treningssenteret, bygges jo tross alt opp etter treningsøkten - og da ved hjelp av mat og hvile. Så folkens, for å få resultater må man faktisk ta seg treningsfri av og til. For meg, gir de treningsfrie dagene mine meg ekstremt mye energi og ny motivasjon, og gjør at jeg faktisk gleder meg ihjel til å dra på trening igjen dagen etter - og får derfor ennå en sjukt bra økt. Det er viktig med pause og hvile for å innhente seg litt, og ikke havne i fella der alt er et slit, og du trener fordi du føler du . Du ingenting - da gjør du noe feil. Fredag: Overkropp- høyrepp + mage
Samme oppsett som onsdagsøkta egentlig. Jeg kjører lettere vekter, flere repetisjoner for å bygge volum i musklene. Jeg jobber meg igjennom overkroppen, muskel for muskel, og avslutter økta med 1-2 mageøvelser, typ et supersett bestående av planken + sidehev. Jeg eeelsker jo å trene overkropp, så disse øktene koser jeg meg skikkelig med! Det digge med høyrepp ( altså mange repetisjoner), er at man kjenner pulsen stige og svetten komme i tillegg. Så til de som trenger å svette for å føle at de har trent, er dette en perfekt økt å kjøre. 
 
Lørdag: Kondisjonstrening 
Her er det mye variasjon ute å går. Med tanke på at målet mitt er å bygge muskler, er ikke kondisjonstrening og intervaller noe jeg har fokus på i det hele tatt. Likevell, er jeg (tro det eller ei) veldig glad i å løpe. Jeg har liksom alltid trent mye kardio, og liker veldig godt å både teste ut nye intervaller, løpe langkjøring på mølla, joggeturer ute og gå-turer! Heldigvis kan kondisjonstrening varieres, noe jeg absolutt benytter meg av. Denne økta kjører jeg derfor ut ifra egen dagsform og lyst. Om jeg ønsker å løpe en skikkelig intervall, gjør jeg det. Har jeg mer lyst til å sette på en god podcast og løpe langkjøring, gjør jeg det. Frister det mer å gå en tur, går jeg kanskje en tur på mølla - eventuelt tar jeg meg en gåtur ute i frisk luft. You name it.. variasjon! Målet er bare å bevege kroppen, og få opp pulsen litt. 


(by the way folkens, denne smaker seriøst HELT som solo - dritgod!!! Tusen takk til vb treningspartner og venninne som tok med til meg på trening<333

Søndag: hviledag/ restitusjonsøkt 
Søndagen pleier ofte å bli hviledag, eventuelt en liten restitusjonsøkt i form av litt tøye-øvelser, ei venninne-økt med mye tull og lek, eller en enkel liten fullkroppsøkt. Absolutt ikke noe seriøse greier - kun om jeg ikke klarer å holde meg unna, hahah.. Etter ei helg full av candy og sjokolade, er kroppen fortsatt i sukkersjokk og blir ofte veldig rastløs.. Haha, da blir det fort ei litta økt på søndagsøkt også gitt!! Q: Hvordan har din uke vært? Har du fått inn en par økter i løpet av uka?

Dette er lurt å vite om kosthold og ernæring!

 • 15.11.2017, 12:00

1. Spiser du for lite/ lite variert kan det resultere i; nedsatt konsentrasjon, dårlig imunforsvar, økt skaderisiko, nedsatt utholdenhet, dårlig restitusjon og vanskeligheter med å bygge musklene du jobber for på trening.
Det vil vi vell ikke dere, vil vi...?

2. Hva er energi, og hvordan får man energi? Energi er det som gjør at kroppen klarer å utføre arbeid. Energi får man igjennom karbohydrater, fett og proteiner. 

3. Hva bruker du energi på? Kroppen din bruker så mye som 60-70% energi på å "holde kroppen din igang", altså i hvile. Tenk på alt som skjer inne i kroppen din konstant. Alt dette krever energi!! Det er dette vi mener når vi snakker om "hvileforbrenning", altså hvor mye du forbrenner uten å gjøre noe som helst. Vi må være snill med kroppen vår folkens - den jobber hardt for å i det hele tatt holde oss i livet! 4. Hvorfor er karbohydrater så viktig når det kommer til trening: bidrar til å fylle det totale energibehovet ditt i løpet av en dag, viktig for å opprettholde mentalt fokus på trening/ i hverdagen, viktig for muskelrestitusjon etter trening, og gjør at du yter bedre på trening. 

5. Gode kilder til karbohydrater: grovt brød, havregryn, müsli, pasta, ris, poteter, grønnsaker, frukt osv. 

6. Hva kan skje hvis du spiser for lite karbohydrater? Jo, da kan du få mangel på vitaminer og mineraler, ha lite energi, føle deg trøtt og slapp, oppleve at blodsukkeret synker, dårligere intensitet på trening, mageproblemer og problemer med produksjon av testosteron/østrogen. 7. Er proteintilskudd nødvendig? Nei, ikke så lenge du får i deg gode proteinkilder igjennom vanlig mat. Matvarer med høy proteinkvalitet er både billigere, og har flere næringsstoffer enn proteintilskudd (proteinpulver, proteinbarer osv).

8. Hvilke matvarer har høy proteinkvalitet? Melk, egg, ost, kjøtt og fisk har høy proteinkvalitet. 

9. Hva skjer hvis du spiser for mye protein? Det som skjer er at proteinet tar opp plassen til de andre næringsstoffene du trenger i løpet av dagen - foreksempel karbohydrater og fett. Overskuddet blir gjort om til urin, som du tisser ut - veldig energikrevende og unødvendig prosess for kroppen. Det blir fort dyr urin, folkens!10. Hvorfor er det så viktig å drikke nok vann i løpet av en dag? Vann transporterer næringsstoffer rundt i kroppen. Vann renser altså kroppen for avfallstoffer slik at du blir ren og pen - både innvendig og utvendig! 

11. Hvorfor drikke BCAA på trening (Nocco, Heat osv..)? BCAA inneholder koffein, og kan derfor redusere tretthet på trening. I forhold til resultater, inneholder BCAA de samme aminosyrene som du finner i egg, kjøtt og melkeprodukter - og er derfor absolutt ikke nødvendig om du får i deg gode proteinkilder igjennom et sunt og proteinrikt kosthold. De fleste drikker nok BCAA fordi det smaker godt, og gir en liten ekstra motivasjonsboost! ; ) // info hentet fra Olympiatoppen & University of Copenhagen

 

Uken som gikk :

 • 04.11.2017, 20:04

AKKURAT NÅ: 
Akkurat nå sitter jeg godt plantet hjemme hos familien, klar for en avslappende lørdagskveld - akkurat slik det liker det best. Jeg skal se på Skal Vi Danse, spise godteri, kose meg med lille Maia, redigere litt bilder og film, og bare roe helt ned etter ei lang uke. Det trengs!

UKENS OPPTUR:
Å ha gjennomført ennå en eksamen. Shit for en deilig følelse det er! Jeg vet ikke hva som er greia, men før hver eksamen er det akkurat som jeg må igjennom hele følelses-spekteret på en gang. Jeg går fra å ville droppe ut og gi opp alt- til å gi totalt f i hvordan det går - til å gjennomføre uten nerver og med masse adrenalin. I mellom der, har jeg også gjerne felt en tåre, hatt lættis over hvor latterlig jeg oppfører meg, og sovet et par timer. Skjønner at jeg var fornøyd med å i det hele tatt klare å gjennomføre eller..? Herregud jeg må le av meg selv as.UKENS NEDTUR: 
Refererer til punktet over her, og trekker frem perioden fra jeg fikk eksamen- til jeg hadde levert og gjennomført den. Trenger ikke si mer enn det tror jeg! 

UKENS REPEAT: 
Unge Ferrari- Født på en øy
Unge Ferrari- Jodeci 969
Andreas Wijk, Jimi Tents- Blue Ribbon
Arif- AV&PÅ
Coldplay- Everglow
Highasakite- Samurai Swords (Acoustic Version)UKENS TANKE: 
Denne uken har jeg egentlig tenkt veldig mye på hva jeg gjør, vil og ønsker med livet mitt. Jeg vet jeg er på rett vei, men samtidig har jeg en konstant følelse av at noe mangler. Jeg vet ikke hva det er, og jeg vet heller ikke hvordan jeg skal forklare følelsen - men den er der. Jeg vet ikke om det er noe nytt jeg trenger, om "den noen" prøver å få meg ut av komfortsonen, eller om jeg bare ikke klarer å roe meg ned og sette pris på det jeg har. Jeg har (faktisk så lenge jeg kan huske) alltid følt meg dratt i to forskjellige retninger. På den ene siden elsker jeg rutiner, hverdagen min og roen jeg får av å være trygg. På den andre siden søker jeg alltid noe nytt, nye utfordringer, trenger å føle meg utenfor komfortsonen, kjenne mestring og "leve litt". Men hvordan kobler man disse to tingene da?? Umulig oppgave, uten å virke som en forvirret vimsekopp som ikke klarer å slå seg til ro med noe som helst.. Jeg får vell bare jobbe videre med tanken, og håpe på et svar. 

UKENS CRAVING: 
Julemat!! Nå som kakemennene, julebrusen, mandarinene og pepperkakene har kommet til butikken, klarer jeg snart ikke vente lengre. Favorittmåneden er snart i gang og jeg craver allerede julesjokolade, julekaker, ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kakao og gløgg. Anyone else? 
UKENS TRENINGSØKT: 
Det tror jeg må være fredagens legday med Susann. Shittmaybritt, jeg er så støl i rompa at jeg faktisk har hatt problemer med å gå normalt på flat bakke i hele dag. Vi kjørte høy-rep, altså med lettere vekter og flere repetisjoner. Med en slik økt kan jeg både love deg høy puls og svette - pluss at det brenner og svir for real i alle muskler! Haha, men heldigvis dere, er det snakk om deilig smerte (ehe, irriterende ting bare treningsfolk sier i know). Men seriøst, jeg eeelsker følelsen jeg får når jeg virkelig kjenner at jeg har trent og brukt de rette musklene. Det er digg, spør du meg. Og husk: det er ikke farlig å trene eller bevege seg selvom man er støl - det er bare litt ekstra (u)behagelig ;) 

UKENS IRRITASJON: 
Når tekniske ting ikke funker. Jeg fortalte at jeg måtte levere inn Macbooken min, right? Det finnes INGENTING i hele verden som irriterer meg mer enn akkurat det. SPESIELT ikke når du har masse ting å gjøre, og halvveis har gjort ting som plutselig bare blir borte.. Nei, jeg kjenner dette ikke er kvelden å snakke om akkurat dette på. Blir seriøst i dårlig humør av tanken. 
UKENS GLEDE: 
Har vært mye glede denne uka faktisk, men en av dem var torsdagskvelden hos min bestevenninne Adine. Jeg har nemlig fått for meg at jeg skal strikke en genser i vinter, som et lite mørke-prosjekt for å unngå vinterdepresjonen (ehee..), noe Adine har hjulpet meg litt med. Vi møttes etter trening, spiste middag sammen, og brukte resten av kvelden på å strikke, drikke te og prate om alt mellom himmel og jord. Perfekt kveld, og en skikkelig hverdagsglede <3 Q: Hva har vært det beste med din uke??

Utetrening - øvelser for hele kroppen

 • 03.11.2017, 20:05

Heii dere, hvordan har dere det?? Jeg har ikke vært borte fra bloggeeen sånn superlenge, men for meg føles det som en evighet siden sist jeg oppdaterte dere.. Kort fortalt har min kjære lille macbook vært en tur på spa, og fått seg en aldri så liten dyp-rens. Nå er den tilbake med masse energi, friskere og raskere enn på lang tid. Så ja, nok om det. Jeg har masse gøy å dele med dere nå som maskinen er ON igjen, både iform av videoer, oppskrifter og bilder. Håper dere er like gira som meg!! Jeg starter det hele med en aldri så liten styrkeøkt for hele kroppen, med fokus på egen kroppsvekt og enkle øvelser som passer for de fleste- uansett hvor du befinner deg. Dette er en økt du kan gjennomføre ute i skogen, på hytta eller hjemme på stuegulvet. Vanskelighetsgraden velger du selv i form av sett, repetisjoner og vekt. Det eneste du trenger er et strikk, og en gjenstand du klarer å løfte over hodet. Kom igjen- prøv da vell! 

1. Knebøy med minibands 


2. Side-kick med minibands 


3. Kick-back med minibands 


4. Dips på benk 


5. Push ups på benk


6. Sittende roing 


7. Dype hopp med knebøy  


8. Gående utfall i trapper


okei, de to siste øvelsene her er litt ironi, mye latter- men med et litt skjult budskap. Nei, jeg trener vanligvis ikke bøy-og press øvelser med en tømmerstokk, og det var egentlig ekstremt tilfeldig at den perfekte "stanga" lå akkurat der - men hallo, man bruker da det man har tilgjengelig? ;) Naturen har mye bra utstyr, så hvorfor ikke benytte seg av det man har tilgjengelig? De siste øvelsene kan gjøres med hva enn du har tilgjengelig. Finn en gjenstand som veier litt, hold den forran deg, og kjør frontbøy. Press den samme gjenstanden over hodet og vips - der hadde jammen`mæ en skulderpress også! Det trenger ikke være mer avansert enn som så. Stor klem fra frøken viking.

9. Frontbøy10. Stående skulderpressQ: Hva syntes du om slike økter? Er du vant til å ta med deg styrketreningen ut i frisk luft? 

Ekte treningsglede i sosiale medier?

 • 31.10.2017, 08:43

Heii og god tirsdagsmorgen, nydelige dere <3
Først må jeg bare si wow, jeg er nesten litt målløs her jeg sitter med kaffekoppen min. Da jeg våknet idag, var den siste instagram-posten min sett over 45.000 ganger, og bloggen hadde flere sidevisninger enn på leeenge! Hva skjedde der liksom?? Så sykt gøy at dere liker det jeg legger ut og skriver om hvertfall, det gjør meg såå glad og gir meg massevis av motivasjon til å gjøre en god jobb, både med blogg og instagram. Så tusen hjertelig takk, dere er virkelig verdens herligste!


Såå vil jeg bare tipse dere om ukas episode av Treningspodden med Silje og Pia. Jeg har anbefalt dere denne podcasten før, og nå gjør jeg det rett og slett igjen- kun fordi den er så sinnsykt bra. I ukas episode snakkes det om treningsglede i sosiale medier, og hvor ekte og genuin denne treningsgleden faktisk er. Ukas gjest er nydelige Katarina Sollid, som inspirerer tusenvis av følgere med sin treningsprofil på instagram. Temaet syntes jeg er sinnsykt interessant og veldig viktig. Sosiale medier er jo tross alt verdens enkleste måte å lage seg en fasade på. Man kan faktisk lage seg livet man skulle ønske man hadde. Det handler om flatterende poseringer, filter, farger, smil, glede og alt annet som anses som "perfekt". Likevell er sosiale medier blitt et sted vi henter inspirasjon, motivasjon og finner våre forbilder. Litt skummelt å skulle sammenligne seg med en person som egentlig ikke finnes, eller..?


Da jeg hadde hørt gårsdagens episode, begynte jeg å tenke på min egen treningsglede og hvor ekte det jeg legger ut faktisk er. Jeg tror det er viktig å tenke over en gang i blandt, og prøve å se seg selv litt fra utsiden. Jeg kan ærlig si at jeg har blitt mer obs på hva jeg deler, og hvordan jeg fremstår, i løpet av det siste året. Jeg har på en måte funnet min "thing", mitt mål og mine verdier innen helse og trening. Jeg deler mye, men likevell holder jeg mye av mitt privatliv tilbake. Målet mitt med sosiale medier er å vise dere alle sidene ved trening, balansen mellom gode og dårlige dager. Jeg vil gi motivasjon og inspirasjon til ekte treningsglede, og vise at alle kan få til noe, uansett hvilket utgangspunkt du sitter med. Jeg trener ikke mot noen spesiell konkurranse, driver ikke med noen idrett, har ingen mål om å løfte tyngst mulig, bli sterkest, best eller mest "fit". Det eneste jeg trener for, i bunn og grunn, er følelsen jeg får i kropp og sinn av å yte bra på treningssenteret. Mestringsfølelsen rett og slett. Det er det viktigste for meg, og det eneste jeg trenger for å gå ut av treningssenteret med et smil. Og vet du hva? Akkurat det kan alle få til!

På sosiale medier ønsker jeg å dele min vei mot mestringsfølelsen - og ja, den veien vil jeg faktisk beskrive som ekte. Jeg deler ikke en god økt, om jeg har hatt en drittdag på trening. Jeg legger ikke ut bilder av at jeg har trent, om jeg ikke har gjort det. Har jeg derimot en dårlig treningsperiode, så legger jeg kanskje ut et bildet der jeg forklarer at dette er helt normalt og prøver å vise at jeg definitivt ikke er noen superwomen. Har jeg nådd et mål jeg har jobbet hardt for å nå, skryter jeg litt av det også. Jeg tror den balansen er en viktig del, for at folk flest skal klare å relatere seg til meg. Folk flest trener ikke mot å bli norgesmester, og det er dem jeg ønsker å inspirere - "mannen i gata".

 Som Katarina så fint sa i podcasten; det er litt seerens ansvar å vite at det finnes en vanlig person bak en hver profil. En person som går på skolen, leser til eksamen, jobber, ligger i senga å ser på serier, sitter på bussen, kjeder seg, er med venner og familie, leker med hunden, prøver, feiler og lærer.

 Husk; superhelter finnes ikke, og det er det ingen som forventer at du skal være heller. Alle normale mennesker har litt mage når de har spist, og ALLE kan posere den magen bort på instagram om de bare plasserer seg riktig. Vær ekte, vær stolt av deg selv for det du får til, og følg de menneskene som inspirerer deg til ekte treningsglede. Scroll igjennom instagram og kjenn etter. Hvem gir deg motivasjon og lyst til å gjøre ditt beste, og hvem gir deg dårlig samvittighet og lyst til å gi opp. Ta ansvar for egen treningsglede!
 Q: Hva syntes du om dette temaet? Er du ekte i sosiale medier?

Svar på spørsmålsrunde om trening & kosthold

 • 30.10.2017, 09:42

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg når det kommer til kosthold - hva du spiser, drikker etc?
En vanlig dag for meg, starter ALLTID med frokost og kaffe. De som kjenner meg litt, vet at dette er alfa omega for at dagen min skal bli bra. Frokost er veldig viktig for å sette igang forbrenningen, så det dummeste du kan gjøre er å droppe den. Frokosten min består av en stor skål havregrøt med proteinpulver, bær/syltetøy + en kopp kaffe med melk. Videre spiser jeg lunsj, gjerne to ganger (før og etter trening foreksempel), middag, kveldsmat og gjerne noe snax iform av frukt, nøtter, yoghurt før jeg legger meg. Lunsj varierer veldig ut ifra hvor mye jeg har tid til, men det går mye i salater med brød, brødskiver med egg/ kjøttpålegg/ ost, eller speltlumper/wraps med masse grønnsaker og en form for kjøtt. Middag er ofte grønnsaker, ris og fisk/kjøtt, litt sunnere pizzavarianter, sushi eller noe annet digg. Kvelds blir ofte knekkebrød/brødskiver med egg (JEG ELSKER EGG). Så spiser jeg også mellommåltider om jeg merker blodsukkeret synker i løpet av dagen. Da går det oftest i frukt, nøtter, yoghurt, en proteinbar eller en shake. Når det kommer til drikke, drikker jeg MYE vann i løpet av en dag. Eller nei, jeg drikker Zero/fun saft faktisk.. Jeg liker ikke særlig godt rent vann, og får i meg mye mer veske om jeg får litt smak i vannet mitt.. Så da blir det gjerne sånn! I tillegg drikker jeg av og til BCAA på trening, eller pwo før trening om jeg er litt sliten eller umotivert. Så ja, det var hverdagen - helga er en heelt annen historie.. haha huff!Hvordan ser en vanlig dag ut for deg, når det kommer til trening?
En vanlig dag når det kommer til trening, består vell vanligvis av èn treningsøkt. Nå, når jeg studerer trening, har det gjerne blitt litt trening på skolen i tillegg, noe som har gjort at jeg må vurdere hvor sliten jeg er, og tilpasse egne økter deretter. Ellers er 1 treningsøkt om dagen, mer enn nok folkens!! Jeg trener enten overkropp, underkropp, fullkroppsøkt eller kardio. Nå for tiden, deler jeg det opp i lette/tunge dager. Styrke er hovedfokuset mitt, så kardioøkta blir på en måte ei bonusøkt om jeg har overskudd, energi og lyst. Ellers pleier jeg av og til å dra på gruppetimer på senteret jeg trener på, typisk sammen med venninner ogsånn, noe som er sjukt gøy!! Alle burde prøve ut gruppetrening om man har muligheten, for det er virkelig en helt egen treningsglede man ikke opplever når man trener alene. Så ja, for å svare på spørsmålet ditt: jeg lytter til kroppen og hodet, og beveger meg deretter. Er jeg sliten, har mye annet å tenke på, eller kjenner at kroppen trenger hvile- dropper jeg trening til jeg føler meg bra igjen. Pauser er viktig for å få resultater folkens, så husk å legg dem inn i treningsuka!

Hvor mange måltider spiser du om dagen?
Varierende, men ca 5 måltider om dagen. Frokost, lunsj 1, lunsj 2, middag, kveldsmat. Dette er hovedmåltider, så mellommåltidene kommer i tillegg.
 

Hvor ofte trener du?
Igjen, varierende ut ifra hvor mye jobb og skole jeg har i tillegg - men vanligvis 4-6 ganger i uka.

Processed with VSCO with c1 preset

Spiser du mange kalorier om dagen? Teller du kalorier?
Jeg teller IKKE kalorier, og har aldri gjort det heller. Så ja, man kan fint gjennomgå en livsstilsendring uten å telle kalorier! Jeg syntes faktisk ikke du skal fokuserer så mye på kalorier, med mindre du skal stille i konkurranse og er på diett. Kroppen er ganske fantastisk, og sier ifra når/hvor mye mat du trenger for å fungere i løpet av en dag. Bruk heller tiden på og lære deg å kjenne kroppens signaler, enn å telle kalorier. Du får så utrolig mye mer igjen for det i lengden, da du sannsynligvis ikke kommer til å telle kalorier resten av livet ditt uansett. Det eneste du trenger å tenke på er at kroppen trenger mye mat for å fungere, både innvendig og utvendig. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; spis sunn og næringsrik mat, gi kroppen bevegelse, spis til du er mett, og kos deg med maten. Det er dette som vil gi deg resultatene som varer.

Favoritt treningsprogram?
Hmm, jeg er veldig glad i 2-splitt og/eller fullkroppsprogrammer. Jeg trente fullkropp forrige gang, og har nå gått over på 2-splitt. Sånn alt i alt, liker jeg egentlig å trene litt det jeg føler for, spesielt nå som jeg må tilpasse etter skole og jobb også. Jeg trener ikke for å bli sterkest mulig (dette kommer bare som et pluss, og en ekstra liten motivasjonsboost for meg), men for følelsen jeg får i kropp og sinn. Trening gir meg så ekstremt mye på alle mulige måter, noe som er den største grunnen til at jeg har forelsket meg i det.

Processed with VSCO with f2 preset

Hva liker du best å trene?
Jeg liker nok aller best å trene overkropp, samtidig som jeg har hatt mer fokus på bein/rumpe den siste tiden også. Etter jeg har trent bein/rumpe ei stund, har jeg blitt sterkere og merker jeg liker det mer og mer jo sterkere jeg blir. Haha, men sånn er det vell alltid - man liker mest det man mestrer best.

Tips til noen bra øvelser ?
For bein/rumpe: Hipthrust, bulgarsk utfall, knebøy.
For overkropp: hang-ups, militærpress, ulike typer roing, triceps pushdown

Spiser du usunt, er du flink til å spise litt usunt noen ganger eller masse om gangen?
Ja, jeg spiser usunt i helgene. Jeg prøver å være flink i ukedagene, og prøver så godt jeg kan å spise sunn og næringsrik mat som er bra for kroppen min når jeg trener så mye som jeg gjør. Samtidig trenger jeg å skeie ut litt i helgene, for å komme tilbake til gode rutiner igjen på mandagen. Balansen jeg ofte snakker om, er viktig (og vanskelig) å finne, noe man rett og slett bare må jobbe med selv. Setter man for strenge krav til seg selv, går man gjerne på en smell og mister motivasjonen. Helgekosen er noe jeg ser frem til hele uka, noe som gjør ukedagene enklere å komme seg igjennom også. Når helgen først kommer, kan det ofte bli litt i meste laget - det er jo bare å innrømme først som sist... Men altså, det er jo så godt!! Pluss at jeg er dritmotivert på mandag morgen, og klarer ikke tanken på mer sukker. Så nei, jeg er ikke flink til å spise "litt usunt av og til". Og ja, jeg spiser "masse om gangen". Det funker for meg!

Processed with VSCO with f2 preset


Q: Noe mer dere lurer på?

Spontan fredag!

 • 20.10.2017, 06:52

God morgen, folkens!! Hvordan har dere det?
Klokka er 06.30 og jeg har spist frokosten min, drukket en kopp kaffe og redigert litt bilder. Jeg har fri idag, men er likevell oppe tidlig fordi jeg skal på kjøretur til Sverigeee med ei venninne fra klassen! Wohoo, hva er vell bedre enn å starte helga med en aldri så liten harryhandel? Turen er egentlig veldig spontan, da vi "planla" dette for et par dager siden, etter en litt for lang dag på skolen - men altså, spontanitet lenge leve!!

Såå, handlelista er sånn halveis planlagt, men hvis noen har noen tips til ting man bør få med seg hjem fra grensa - legg igjen en kommentar!! Jeg skal hvertfall ha BCAA, Kvarg, proteinpudding/barer, sirup/dressinger fra Waldens Farm, litt kjøtt, knekkebrød, Fun-saft, Pepsi Max, candy, kanskje litt treningsklær - og ja, blir nok litt mer også kjenner jeg meg selv rett.. hehe! Følg meg på instagram (@marievigebo), så legger jeg nok ut litt på story i løpet av dagen. Men nå må jeg komme meg opp av senga, stelle meg litt og pakke sekken, før jeg blir hentet. Fiin fredag, mine venner - vi bloggeess
 

Tights AIM`N, Singlet GINA TRICOT, Sportsbh NELLY, Pulseklokke POLARBy the way, så holder jeg på å redigere en trenings-vlogg til dere for tiden, noe som kan ta litt lengre tid enn forventet.. Jeg hadde redigert ferdig nesten hele videoen, før hele iMovie klikket og ikke ville mer. Jeg restartet en million ganger, og har prøvd alle mulige metoder for å ikke måtte starte på nytt, men nei.. Jeg må dessverre starte på nytt å satse på at det ikke skjer igjen! Guuuuud så irriterende, dere aner ikke.. MEN, vloggen kommer folkens- bare litt senere enn forventet. Håper det går bra og at dere liker den når den kommer <3

Q: Hva er dine fredagsplaner?

Spørsmålsrunde om trening & kosthold!

 • 12.10.2017, 09:02

Helloo fine dere 
Først; det er gøy å se at dere er inne og leser det jeg skriver for tiden, det motiverer meg til å gjøre en god jobb med bloggen - så tusen takk for det! Så; idag er det søren meg allerede torsdag igjen!? Hva i all verden skjer med at dagene går så fort da? Jeg fikk ikke oppdatert dere igår fordi jeg rett og slett hadde en skikkelig trøtt dag uten mål og mening.. Jeg hadde tidligvakt på jobb, og fikk ikke sove hele natten før - så når vekkerklokka da ringer klokka 04.30, var jeg egentlig allerede våken. Det sier seg kanskje selv at dagen ikke akkurat går oppover herfra! Haha, huff.. Jeg prøvde meg på en treningsøkt etter jobb for å få opp energien litt, men neida.. 20 min rolig gange på mølla, før jeg holdt på å sovne og bestemte meg for å dra hjem og slappe av istedet... Uten søvn funker ikke kroppen, så det eneste man kan gjøre da - er å gi den hvile.

Idag derimot, er jeg litt mer uthvilt og tenker å prøve meg på en styrkeøkt for bein/rumpe, før jeg skal bruke dagen på litt skolearbeid, møte mamma og fikse litt diverse ting i byen. Satser på en bedre dag enn igår hvertfall. tenkte jeg også å kjøre igang en spørsmålsrunde med tema: trening & kosthold. Jeg får mange spørsmål om disse to tingene, både på instagram, blogg og snapchat, og tenker derfor å samle alt i ett innlegg, og få svart på de tingene dere lurer på. Så folkens, nå har dere sjansen! Legg igjen en kommentar i dette innlegget med alt du lurer på om trening, kosthold, vektnedgang, øvelser, mat tips, you name it.. Ingen spørsmål er dumme, alle må lære en gang - så kjør på! Q: Hva lurer du på?

Svar på ett litt skummelt spørsmål:

 • 21.09.2017, 10:19

Jeg tenkte egentlig å bare svare på et spørsmål jeg fikk på bloggen her om dagen. Jeg får nesten daglig spørsmål om kostholdet mitt, hvor mye/lite, hva og når jeg spiser - noe jeg forøvrig syntes er veldig skummelt og litt trist. Jeg vet at jeg har en del unge jenter som leser og følger meg på sosiale medier, og prøver derfor å være så forsiktig som overhode mulig med å snakke for mye om mengder, nei-mat, ja-mat, dietter og alle de tingene der. Jeg vil likevell prøve å svare så godt jeg kan på akkurat dette spørsmålet, i håp om å kanskje endre en litt feil tankegang. Spørsmålet var: "Hei, spiser du ofte etter middag- og hva spiser du da?"

Okei la oss starte med å svare enkelt: Ja, jeg spiser selvfølgelig mat etter middag - og hva jeg spiser da varierer fra dag til dag, hvor sulten jeg er og hva jeg har lyst på. Selvom det svaret er såpass "enkelt", er det likevell så uklart, vanskelig og sannsynligvis absolutt ikke et slikt svar leseren ønsket seg. Jeg forstår kjempe godt hva du tenker, og derfor vil jeg fortelle deg et par ting som kanskje endrer den tankegangen :


 

1. La oss bare starte med å drepe et rykte; for NEI, du blir ikke tjukk av å spise på kvelden. 

2. Mat handler om energi ut/energi inn, og det har ingenting å si når på døgnet du spiser det. Du kan spise hele dagsbehovet ditt rett før leggetid om du ønsker, selvom det kanskje ikke er å anbefale, da du vil være veldig sliten resten av dagen uten energi. Mat er kroppens bensin, og derfor får man ofte høre at man skal spise ditt og datt, så og så lang tid før og etter trening osv. Dette har lite å si for resultatene i det store bildet, så lenge du ikke er toppidrettsutøver. Spis jevnt igjennom hele dagen, finn ut når du trenger ekstra energi, og pass på å få i deg de næringsstoffene kroppe trenger. Kroppen er ganske utrolig, og vil gi beskjed om den mangler mat. Lytt til det kroppen prøver å fortelle deg - og du vil oppleve overskudd, energi og resultater!

3. Kroppen din kan ikke klokka, og vet heller ikke hvilken dag i uka det er. Om du spiser godteri kl.10 på en onsdag, eller kl.23.00 på en lørdagskveld, har ikke en dritt å si i det store bildet. Har du lyst på sjokolade på en onsdag, så syntes jeg du skal spise sjokolade på en onsdag! Poenget er å ikke la det bli en for stor del av hverdagen, og klare å begrense antall uskeielser. Prøv å tenk uke for uke, og ikke dag for dag. På samme måte, kan du tenke på klokkeslett. Har jeg en hektisk periode, og vet at jeg trenger masse ekstra energi for å klare alt jeg vil, så bruker jeg maten som bensin, og spiser på en måte for en hel periode! I disse periodene spiser jeg jevnt over dagen, og passer på å spise ekstra godt på kvelden før jeg legger meg, nettopp for å klare neste dag- og ikke ende opp med å ligge i underskudd fra dagen før. Igjen; prøv å se det store bildet. Spesielt for meg som trener en del, restituerer kroppen kontinuerlig, og trenger masse mat for at jeg ikke skal stå på stedet hvil - men faktisk oppnå de resultatene jeg ønsker.  

...og til deg som lurte; håper du fikk svar på det du tenkte på. Jeg håper også du spiser god mat med god samvittighet - når enn på døgnet du er sulten.

 

Anbefaling av treningstights + Antrekksbilder

 • 19.09.2017, 08:52

God tirsdagsmorgen - håper alle hadde en fiin start på uka igår
Jeg brukte gårsdagen på å koble helt av. Jeg kjente rett og slett at kroppen ikke var helt klar for mandag, men derimot trengte en skikkelig søndag først - så da gav jeg den det da! Idag derimot, har jeg den mandagsfølelsen og motivasjonen jeg trenger for å starte ei ny uke, noe som er såå deilig å kjenne på. Det er sykt hvor lite som skal til, og hvor viktig det er å lytte til kroppen.

Idag mååå jeg faktisk lese pensum, da dette (selvfølgelig) ikke skjedde igår...Kanskje jeg skal ta en tur på skolen? Gud jeg er såå sinnsykt dårlig på selvstudier ass! Noen som har noen tips å komme med? Ellers skal jeg møte ei venninne, prøve å få gjennomført ukas første treningsøkt og avslutte dagen med Bloggerne. Noen andre som elsker den serien? Høstens høydepunkt spør du meg (+ jakten på kjærligheten da seff). Dette ble et utrolig random innlegg merket jeg - så bare for å toppe alt, kjører jeg på med et par antrekksbilder på slutten her. Da har vi vell fått med oss det meste, eller? EnjoyTank top fra Röhnisch // Tights fra Aimn // Sko fra Nike // Jakke fra Zalando


Åh jeg eeeelsker denne tightsen, den er så sinnsykt deilig! Hvis noen vurderer å kjøpe seg en Aimn-tights, så anbefaler jeg det på det sterkeste. Det er absolutt verdt pengene - jeg har to av dem nå, og de er begge blitt mine favoritter!

Q: Hva syntes du om antrekket? Har du testet Aimn sportswear?

 

Svar på spørsmålsrunden!!

 • 08.09.2017, 11:02

Vet ikke om du har sagt noe om det, men hva studerer du?
Hehe neei, av en eller annen grunn så har jeg bare aldri skrevet akkurat hva studiet mitt heter..? Haha ikke spør hvorfor, men planen var vell egentlig å skrive et eget "studieinnlegg" hvor jeg tenkte å skrive litt om studiet mitt - noe jeg liksom aldri fikk gjort.. Men ja, jeg studerer Helse-og Fitnesstrening på Universitetet i Agder. Dette er et studie som kun går over et halvt år, noe som betyr at jeg (forhåpentligvis!!) er ferdig sertifisert Personlig Trener allerede i Desember!! Jeg trives utrolig godt i klassen, og selvom det er veldig mye å lære på kort tid, og ekstremt intensivt - så er det midt i blinken for meg og føles veldig veldig riktig.

Hvordan ser en typisk treningsuke ut? Fordeling kondisjon/styrke etc?
Akkurat nå, er en typisk treningsuke for meg, utrolig varierende. Etter jeg startet på studiet, har det (selvfølgelig) blitt mye trening på skolen, og i forhold til oppgaver på skolen etc.. Jeg føler nesten jeg bor på treningssenteret for tiden, haha! Så akkurat nå, har jeg måttet endre egentreningen litt og legge den opp etter hvor mye jeg orker og har overskudd til, og hvor aktiv jeg er på skolen.
Vanligvis, har jeg et hovedmål - og det er å komme meg igjennom hele kroppen i løpet av ei treningsuke. Tidligere trente jeg mye kardio i tillegg til styrke, noe jeg har kuttet ned på etter jeg startet på nytt program. Programmet jeg kjører nå har fokus på tung styrke, fullkroppsøkter, flere hviledager og lite kardio. Målet er å bygge muskler og bli sterkere, og da er mye mat og restitusjon alfa omega!! Man bygger når man spiser og hviler, folkens - ikke glem det! Så, en typisk treningsuke for meg nå, er 3 fullkroppsøkter i uken + 1 kardioøkt om jeg har overskudd og lyst. Kardioøkta kan være alt fra en gåtur i skogen - til intervall, jogging eller langkjøring på mølle. Alt etter hva jeg føler for og har lyst til :))

Sykt fin du er!! men lurer på en ting.. mener det ikke frekt og du trenger ikke å svare men hvorfor er smilet ditt litt skjevt? unnskyld hvis det er frekt... Håper du får en fin dag <3
Først, tuusen takk for det fine i denne kommentaren! :) Så, jeg kan like gjerne svare på dette spørsmålet først som sist, siden jeg faktisk får det opp til flere ganger i uken, både på snap, insta og blogg, haha! Og ja, dette er noe jeg bevist ikke har svart på tidligere, rett og slett fordi det er en av mine største usikkerheter, og noe jeg alltid har hatt problemer med å godta ved meg selv. MEN, alle har sine ting å deale med, så i håp om å inspirere noen der ute - here you go! Jeg ble født med en lammelse i halve annsiktet, og det er grunnen til at "smilet mitt er litt skjevt". Det som skjedde var at jeg lå i klem i mammas mage, slik at nerven som styrer venstre siden av annsiktet mitt, knakk i to. Dette gjorde at jeg ble "lam" i halve annsiktet, og har ikke like mye bevegelighet der, som på andre siden. Jeg kan foreksempel ikke lukke venstre øye helt igjen, smile med venstre del av munnen, eller heve øyebrynet. Thats it. Det er rart at en slik liten "feil", kan lage så mye problemer og gjøre ting så vanskelig - for det kan jeg si dere; det er ikke bare bare å være "annerledes" folkens. Det får man høre, for å si det sånn! Spesielt når man er ung, og ikke tørr stå opp for seg selv. Samtidig, er dette en av mange ting som har gjort meg til den personen jeg er idag - på godt og vondt! Jeg har lenge vurdert å skrive mer om dette, men har bestemt meg for at jeg vil være 100% komfortabel før jeg oppfordrer andre til å være det samme. For min del, er det faktisk helt sinnsykt at jeg skriver bare dette lille avsnittet her, åpent, så hvem som helst kan lese. Det er noe jeg aldri i mitt liv hadde trodd jeg kom til å gjøre, og er (teit nok) et stort skritt for meg. Kom igjen folkens, alle har noe, og dette definerer ikke meg som person - jeg er såå mye mer enn det. Og helt til slutt, en liten oppfordring til alle der ute; tenk deg om to ganger før du slenger kommentarer om andre - ord kan gjøre mye vondt. 

Spiser du mye godis i helgene?
OM JEG GJØR DA!? Altså, i helgene spiser jeg ikke bare mye godis, jeg spiser mye av ALT jeg har lyst på! Jeg lever for cheatdays liksom.. Neida, men det er faktisk sykt viktig å ha dager man spiser helt andre ting enn man gjør i hverdagen. For min del, hjelper helgekosen meg til å spise sunt, trene og ha overskudd i ukedagene. Jeg kunne ikke levd et liv hvor jeg kuttet sukker, godteri, bakevarer, brus og is totalt - da lever man på diett, og DET er livet for kort til å gjøre! Samtidig, trenger ikke alltid helgekosen alltid å være candyking og tilsettningsstoffer. Av og til baker jeg en kake, spiser kanelboller eller lager en sykt deilig dessert. For min del, handler det bare om å spise noe annet og akkurat det jeg har mest lyst på. Så lenge du klarer å holde kosen til et par dager, og ikke tar heeelt av (der har jeg litt problemer ennå...ehe), så trenger du ikke ha et fnugg av dårlig samvittighet for å kose deg med godis i helgene.

Måltider i løpet av en dag?
Åh, først må jeg bare si at det nesten er litt trist å se hvor mange spørsmål jeg får angående hva, hvor mye, hvor lite jeg spiser iløpet av en dag.. Jeg er derfor forsiktig med å nevne mengder, da dette er så sinnsykt individuelt fra person til person, aktivitetsnivå etc.. Angående måltider, spiser jeg ca 5-6 måltider iløpet av en dag. Jeg spiser frokost, lunsj 1, lunsj 2, middag, kveldsmat + mellomåltider hvis jeg merker blodsukkeret synker i løpet av dagen. Hovedregel nr 1: spis når du er sulten, spis til du er mett og spis næringsrik mat som gir kroppen energi. Da blir kropp og sinn fornøyd, og du får overskuddet du trenger til skole, trening, jobb og hva du ellers måtte ha lyst til i hverdagen. Du blir ikke fin av å ikke spise - du blir fin av å spise riktig, nok og være glad.
 

Beste mageøvelser og intervall øvelser??:-)
Dette er jo veldig individuelt! I forhold til mageøvelser, anbefaler jeg og teste litt forskjellig å føle på hvilken øvelse du klarer å aktivere magemusklene best i. Jeg personlig trener veldig skjeldent "bare" magen, men kjører typisk 1-2 mageøvelser mot slutten av øktene, et par ganger i uken. Planken, beinhev i stativ/på matte og ulike typer chrunches, er nok de øvelsene jeg føler jeg får best kontakt med. I forhold til intervalløkter, anbefaler jeg å teste ut øktene til Treningsfrue. Hun legger ut nye intervalløkter hver uke, som du kan tilpasse ditt nivå og intensitet. Det finnes jo millioner av alternativer og muligheter, så personlig bruker jeg mye google, lager egne varianter, og tester ut anbefalinger jeg finner på blogger, insta og via venner.

Hva holder deg motivert?
Åj, det er mye det! Først og fremst, blir jeg motivert av meg selv og min egen progressjon. Når man har trent en stund, begynner å se resultater, føler overskuddet og når målene man har satt seg - kommer mye av motivasjonen av seg selv. Samtidig er det absolutt ikke hver dag jeg er like motivert og vil dra på trening, og da bruker jeg de litt mer materalistiske tingene som motivasjon. Alt fra å ta på seg litt ekstra fint treningstøy, til å kjøpe en ekstra proteinsjokolade etter trening. Noen dager er alt jeg trenger en treningspartner, å dra på en gruppetime, litt variasjon eller rett og slett bare en hviledag! Motivasjonen kommer å går, det gjør den hos alle. Jeg tror du må finne gleden med trening, oppleve hva det gir deg og hva det gjør med deg som person - og bruke det som motivasjon. Min største motivasjon er følelsen jeg får i kroppen etter ei god treningsøkt. Jeg er glad, motivert, stolt og føler mestring - jeg er rett og slett på mitt lykkeligste!

Hei ☺️ Syns du er så flink med treningen din! Du inspirer til sunn og god treningslyst💪🏽 Har du noen tips til gode styrke økter?
Heii og tuuusen takk for så hyggelig kommentar og tilbakemelding, dette gjorde meg skikkelig glad! Gode styrkeøkter finnes det mange av, men en "god" styrkeøkt meg, trenger ikke være en god styrkeøkt for deg. Dette er veldig varierende, og kommer ann deg som person, alder, vekt, kjønn, tid, erfaring osv osv! Du kan alltids søke opp styrkeøkter på nettet (Treningsforum foreksempel), hvor du vil finne ulike økter satt opp for ulike nivåer. Ellers anbefaler jeg selvfølgelig å ta kontakt med en PT eller online coach, som kan sette opp et program rettet spesielt til deg, da dette vil gi bedre resultater :) Masse lykke til med treningen!!
 

Processed with VSCO with f2 preset

Hva er din favoritt styrke-øvelse hvis du måtte velge 1-2 øvelser?
Hmm åj, vanskelig! Men da tror jeg faktisk jeg må si militærpress, nedtrekk og hipthrust. De brenner godt og gir god kontakt, syntes jeg! :D

Hva liker du best å trene?
Hehe, jeg liker deffinitivt best å trene overkroppen! Vet ikke helt hvorfor, men har alltid følt jeg får bedre resultater der enn på bein/rumpe.. Pluss at bein/rumpe er sååå pain!! haha, men jeg har tatt meg sammen og jobber for tiden mye med å bygge styrke i underkroppen også altså! Siden jeg nå trener fullkroppsøkter, får jeg jo bein/rumpe-øvelser som en del av økta 3 ganger i uka, så da har jeg jo ikke så mye valg akkurat ;)))

Hva spiser du i løpet av en vanlig dag for å føle deg sunn/bra? ☺️
For å føle meg sunn og bra, spiser jeg masse farger! Jeg spiser mye grønnsaker, frukt og bær, både som mellomåltid og/eller ved siden av hovedmåltidene. Så spiser jeg en del melkeprodukter som yoghurt, cc, kesam etc! Så eeelsker jeg jo kjøtt, fisk og egg, og spiser noe av det til hvert måltid! I tillegg spiser jeg mye kornprodukter med pålegg, alà knekkebrød, grovbrød, lumper, havregryn og riskaker. Altså brødskiver med brunost og syltetøy er min all time fave - her kan jeg fint spise 10 skiver om jeg ikke begrenser meg! Det er jo såååå digg?!  Så må jeg bare nevne det beste av alt, som er at når man spiser sunn og næringsrik mat, kan man jo spise SÅ MYE MER MAT - det er viktig å huske på! Så for å svare på spørsmålet ditt; jeg føler meg sunn og bra når jeg spiser en blanding av matvarene jeg skrev over her, masse farger, er mett og god, og kjenner at maten jeg spiser gir overskudd.
 

 


Q: Hva syntes du om svarene? Er dette noe jeg skal gjøre igjen?

Så enkelt, så fint, så nødvendig.

 • 03.09.2017, 09:00

Jeg er så heldig. Tenk at jeg kan gå 50 meter fra leiligheten - og havne her!?
I går tidlig, røsket jeg med meg kameraet, knyttet joggeskoene og tok turen ut i skogen. Det var ganske tidlig og sola hadde såvidt nådd himmelen. Jeg gikk rundt et nydelig vann, mens jeg hørte på podcasten til Synnøve og Vanessa. Stunder som denne, skal jeg lage flere av - for  ja, det er faktisk så enkelt som at man bare må lage dem selv. For meg, som er vokst opp i "skogen" og har flyttet til byen, er det helt nødvendig å komme seg litt bort fra mas, stress og mennesker i sentrum. Å puste inn den friske lufta i skogen om morgenen, gir en ro jeg ikke finner noe annet sted. Definitivt en perfekt start på lørdagen etter min mening.

. . . and in to the forest I go, to lose my mind and find my soul.  ...Resten av dagen i går ble brukt på studier, før jeg reiste hjem og tok kvelden hos familien. Idag er det nemlig tid for dåp, og jeg skal straks på med finstasen! Tenkte å ta med meg kameraet og få knipset noen bilder til dere! Ellers kan dere følge meg på snap: Marievi og Instagram @Marievigebo for flere updates fra dagen. Veldig koselig med tilbakemeldinger også, det gir meg bare lyst til å dele mer med dere - så vet dere det, hehe..

Ønsker alle en finfin søndag -  snakkeees <3

Den nye hverdagen

 • 23.08.2017, 08:08

Heii, mine venner og god onsdagsmorgen!
Hvordan har dere det?...og til dere som har blitt studenter, hvordan går det på skolen?? Jeg føler det er ei stund siden jeg har skrevet litt sånn "hverdagsinnlegg" nå, så her kommer litt om dagens planer, hva som skjer og tanker rundt den nye hverdagen.

Sommeren begynner å ta slutt, hverdagen er tilbake og høsten nærmer seg. Den kalde lufta begynner å melde seg og mørket kommer sakte men sikkert.. Elsk/hat- forhold til høsten og prøver å fokusere på elsk-delen, foreløpig hvertfall. Skolen er igang for fullt, og jeg merker det er uvandt å være student igjen. Følelsen av å alltid ha noe som burde leses på, gjøres, skrives, øves på og pugges - er tilbake. Jeg er supermotivert for å klare dette, og det skal jeg også gjøre. Samtidig er jeg dårlig på å si nei til ting, prioritere og fokusere på det viktigste. Når alt føles like viktig - hva da? De siste to ukene har jeg presset inn alt på samme tid. Skole, familietid, egentrening, skoletrening, venninnetid, jobb, blogg og selvstudie, på samme dag - det sier seg selv, at det ikke funker veldig bra i lengden... Denne uka jobber jeg med å finne en balanse som jeg kan leve med. Jeg må finne en måte å organisere hverdagen på, som oppfyller mine krav og ønsker, men samtidig ikke sliter meg totalt ut. Jeg er hvertfall motivert for gode rutiner, en fin høst og masse ny kunnskap!

Nå er klokka 07:57 og jeg har straks drukket opp kaffekoppen min. På dagens plan står en rolig morgen, før turen går til universitetet for 2 timer praktisk undervisning. Etter skolen skal jeg møte ei venninne i byen, titte litt i butikker, spise litt og bare kose oss, før kvelden skal brukes på studier. Tenker å kjøre treningsfri idag, for ekstra energi til morgendagens fullkroppsøkt + at jeg er sjukt støl... hahah huff, gårsdagens høyrep legday gjorde jobben sin, for å si det sånn!
Ellers håper jeg alle får en nydelig onsdag, og gjør den så bra som mulig. Vi blogges, babessudio_marievigebo gir 15% rabatt på hele nettsiden. Headsettet jeg har, kan dere finne HER

Hva trening kan gi deg

 • 21.08.2017, 21:54

For meg, kan ikke gleden med trening sammenlignes med noe annet. Det er følelser jeg ikke en gang kan beskrive - følelser man må oppleve. Tanken på trening får meg til å smile, det gir meg selvtillitt og mestringsfølelse, det får meg til å koble ut og fokusere. Når jeg er på trening er jeg tilstede, jeg gjør noe som føles meningsfult - jeg gjør noe for meg. Har du noen gang gått fra treningssenteret og angret på at du dro dit? Jeg kan være så sint, lei meg og umotivert jeg bare vil før trening, for tro meg - det er jeg oftere enn dere kan forestille dere! Jeg kan føle meg så ekkel, stygg og verdiløs jeg bare klarer - men i det jeg setter foten på senteret, gjennomfører et par øvelser, løper en tur, eller i det minste prøver så godt jeg kan - er tankegangen forandret. Det er helt magisk. Jeg tror som sagt det må oppleves for å forstås. Jeg tror ikke folk forstår hvor mye det mentale har å si, både før, etter og under fysisk aktivitet. Det er nok der det ligger, for min del hvertfall. Jeg har fått kjenne på hvordan min mentale styrke har endret seg etter jeg oppdaget trening - og jeg kan med hånda på hjertet si jeg liker den Marie jeg er idag, mye bedre.

Nå skal ikke jeg være en av dem som får trening til å høres ut som en himmel full av rosa skyer, for det er det så absolutt ikke alltid! Alle disse gode følelsene, er lærdom. Og hvordan lærer man? Jo, ved å feile. Jeg har ikke telling på antall dårlige økter, dårlige perioder og vonde følelser. Jeg har tapt, feilet og falt. Jeg har vært ukomfortabel på trening, følt meg dårligere enn alle andre, gått fra trening og aldri hatt lyst til å dra tilbake igjen. Jeg startet et sted jeg også, akkurat som alle andre. Det er også derfor jeg er der jeg er idag - absolutt ikke ferdig, men så mye mye klokere og sterkere enn jeg noen gang har vært. Jeg gir aldri opp, noe jeg faktisk er sinnsykt stolt av. Hele denne reisen gir meg så enormt mye mer enn jeg kan forklare med ord. Nå den siste tiden, har jeg endelig forstått at dette er det jeg virkelig brenner for- og vil drive med videre. Jeg vil jobbe med mennesker, og vise dem hvordan trening kan hjelpe dem å bli den beste utgaven av seg selv. Nettopp slik det har gjort meg til den Marie jeg er idag. Jeg vil gi andre mennesker den beste følelsen i hele verden - følelsen av ekte treningsglede.
Q: Hva gir trening deg?
 

Perfekt headsett til trening!

 • 18.08.2017, 10:22

Okei, jeg har noe sykt gøy å vise dere!! Jeg har vært så heldig å få prøve ut et headset fra Sudiosweden - og shit så digg det er å trene med! Jeg hater liksom å løpe rundt på trening med krøllete ledninger som setter seg fast i alle aparatene, og mobilen i sports-bhen som etterhvert blir gjennomvåt av svette... Noen som føler`n? Headsettene til Sudiosweden har nemlig bluetooth, og kobles bare til telefonen - helt trådløst! Hvor digg er ikke det? I tillegg sitter det godt på øret og er lydtett, så alle rundt deg slipper å høre på musikken din.. Haha, motsettning til koss-headsettet jeg har brukt til nå, altså...!

Ukens økter har vært helt fantastiske, og det er faktisk lenge siden jeg har vært såpass fokusert og motivert på hver eneste trening. Og til dere som ikke liker å trene med headsett, har Sudiosweden også trådløse ørepropper i flere ulike varianter, som jeg vet at flere trenings-profiler er utrolig fornøyd med! Sjekk ut nettsiden til Sudiosweden HER, og bruk rabattkode sudio_marievigebo for å få 15% rabatt på alle produkter.  RABATTKODE
: sudio_marievigebo
Rabattkoden gir 15% rabatt på hele sortimentet til Sudiosweden.com (adlink)// Sponset produkt

Gårsdagens treningsøkt & dagens planer

 • 17.08.2017, 07:13

Torsdag alt...??  Det er sjukt å si at det er fredag og helg igjen imorgen allerede! Ikke at jeg klager på det da, for det finnes jo faktisk ikke en bedre tanke - spesielt når ukedagene er fulle og ting går i ett fra mandag til fredag. Ikke at helga blir noe roligere for min del akkurat, for jeg skal nemlig jobbe på fredag, servere i et bryllup på lørdag, og jobbe igjen på søndag.. Neste uke blir det fult fokus på studier ass, så da skal det leses!!

Jeg tenkte bare å dele gårsdagens morgenøkt med dere før jeg stikker på forelesning! Jeg trente som sagt med nydelige Susann igår, og endte som alltid opp med ei ordentlig god Rygg og Biceps økt. Som sagt, har jeg startet med nytt treningsprogram, så dette ble på en måte en liten ekstraøkt for min del - noe som gjorde alt litt ekstra digg! Økta ligger lengre nede i innlegget for de som er interessert.

Okei, dette blir et veldig random innlegg med litt av alt - håper det er innafor, for jeg har liksom så sjukt mye på hjertet og vet ikke helt hvor jeg skal starte.. La oss starte med dagen idag. Torsdagen min starter med forelesning (som for øvrig starter om 45 min!!!), og fortsetter med ei treningsøkt på skolens treningssenter - sammen med noen jenter fra klassen. Vi skal egentlig bare teste ut treningsstudioet, og prøve å bli litt kjent der! Videre blir jeg hentet av mamma, og skal hjem til familien å spise middag med gjengen der. Lillesøster er hjemme, så vi tenkte å gå en tur sammen - også må jeg få henne til å hjelpe meg med et par innlegg til bloggen tenkte jeg. Jeg har jo tross alt en rabattkode å dele med dere om ikke så altfor lenge! Resten av kvelden skal jeg bare kose meg med familien, før turen går tilbake til leiligheten. Forresten, så fikk jeg en pakke i posten igår, som jeg måå vise dere - åh, jeg er såå heldig, og så sykt takknemlig altså! Shit, jeg har egentlig mer å si, men nå begynner jeg å få sjukt dårlig tid, så vi tar resten senere!! Studenten må komme seg på skolen - vi bloggesRYGG & BICEPS ;
A1) Chins med strikk og fokus på teknikk 5 x 3
B1) Nedtrekk bredt grep 6 x 4
C1) Sittende roing 6 x 4
D1) Stående roing i smith 6 x 4
E1) Hammer curl 6-8 x 4
E2) Bicepscurl i kabel 6-8 x 4Q: Hva er dine torsdagsplaner??

Innkjøp fra Sverigeturen!!

 • 12.08.2017, 20:00

Okey, vi må snakke om harryhandel folkens - for wow, her var det altfor mye digg!! Jeg kan jo starte med å si at ja, jeg har vært i Sverige før. Et ord om det; Astrid Lindgrens verden. Så ja, som dere skjønner er det ei god stund sida! Jeg hadde altså aldri vært på "harryhandel" for å kjøpe billig mat, mengder med kjøtt, trenings stæsj og goddis - så dette var kind of en åpenbaring for meg. Jeg har fått en del spørsmål om jeg kan vise hva jeg kjøpte på bloggen ...
... så, når to jenter med samme interesse og lidenskap for trening, drar på harrytur til Sverige sammen, blir resultatet ca slik;TIPS: Hvis dere skal til Nordby-senteret (noe jeg absolutt anbefaler), dere ta turen innom Bodypower. Altså, dette er virkelig himmelen for alle treningsglade sjeler der ute. Her finner du alt av brands, og kan velge og vrake i proteinbarer, shakes, kosttilskudd, treningsklær, treningsmat, drikke, tilbehør... you name it! De har alt du kan ønske deg liksom. Jeg kjøpte meg blandt annet nytt proteinpulver med sjokoladesmak fra Nutramino, NOCCO, Propud, sjokolade sirup fra Walden Farms + litt barer, ny drikkeflaske, shakes og nyheter. Haha, nesten litt komisk hvor fornøyd det går ann å bli av et par mat-innkjøp ass!

Processed with VSCO with f2 presetPå matbutikken og goddisbutikken koste vi oss greit mye, kan du si.. Er det bare meg som elsker å "kikke" i matbutikker?? Det er jo såå mye gøy! For min del, hadde jeg ikke noe mål om å handle inn så mye kjøtt og frysevarer denne gangen, da det er litt vanskelig når jeg bor i en superliten hybel med mini-kjøleskap... Men, det er likevell å annbefale til dere som har muligheten! Susann, som jeg reiste sammen med, kjøpte foreksempel (sjukt) billig karbonadedeig, kylling, ferdig oppkuttede søtpotet-fries, frossne grønnsaker, kalkunbacon, indrefilet av svin osv osv.. Det er såå mye digg, som jeg deffinitivt skal kjøpe med meg neste gang jeg får muligheten. Ellers kjøpte jeg riskjeksene fra Friggs (omg beste jeg vet om faktisk!!), knekkebrød med høyt proteininnhold, Funlight saft, 70% sjokolade, Kesam (kvarg), Cottage Cheese (Keso), pluss litt småting, dill og dall! You know, fult kjøleskap = fornøyd jente! 

Processed with VSCO with f2 preset

...Såå hva syntes dere? Noen som fikk lyst på en tur til Sverige? Jeg skal hvertfall deffinitivt tilbake om ikke så altfor lenge, det er sikkert og vist! Jeg har litt bilder fra selve turen jeg også tenkte å vise dere, så det kommer i et eget innlegg om ikke så altfor lenge. Hvis det er noe dere lurer på eller vil vite om butikkene, selve turen eller produktene jeg har valgt - legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, så svarer jeg dere der
 


Q:Har du vært på grensehandel før? Hva er dine must-haves i så fall?

ROADTRIP

 • 08.08.2017, 10:59

 Goood morgen, fine fine dere

Hvordan har starten på uken deres vært? Håper den har vært like fin som min. Jeg startet nemlig uken min med en liten roadtrip (harry-tur, som det så fint heter) til Sverige for å handle inn litt digg, sammen med ei venninne. Vi startet klokka 06:30 på morgenen og var ikke hjemme igjen i Kristiansand før rundt 01:30 i natt, noe som merkes på formen idag for å si det sånn. Men shiiit for en funny tur det ble, og holy så mye digg vi fikk kjøpt med oss hjem!!! Altså Sverige leverer virkelig for treningsglade jenter og gutter, så der har Norge mye å lære etter min mening.. Jeg tenkte å vise dere litt flere bilder fra selve turen + innkjøp, senere - hvis noen er gira på det? Nå har jeg rett og slett litt ting som må fikses før jeg skal på jobb, så her er det bare å hive seg! Vi bloggeeeees ♡


Q:Hva er dine tirsdagsplaner??

LEG DAY PROGRAM

 • 04.08.2017, 09:42

Heii fine, tålmodige dere
Det er freeedaaaag igjen, og selvom jeg har jobbhelg og ikke kan ta heelt fri før søndag, så er det likevel superdigg med helgefølelse, litt ekstra kos og snaart litt fri. Jeg har egentlig vært våken ganske lenge, spist frokost, drukket kaffe, opplevd regn/solskinn/storm/sol/ og nå regn igjen.. Himmelen må ha PMS for tiden ass, for jeg er så drittlei av dette ustabile været den gir oss. Sommeren 2017, hvor ble du av? MEN jeg er positiv, og litt regn skal ikke ødelegge fredagen min. Såå, nå skal jeg straks dra ned på trening og gjennomføre ei litta økt før jobb. Jeg gleder meg allerede til den gode følelsen etterpå - ahh, noen som skjønner?

, nok tomprat, og over til det dette innlegget egentlig skulle handle om. Jeg tenkte nemlig å dele gårsdagens leg day med dere! Gira på det? Jeg var nemlig på trening med ei venninne igår, og siden hun snappet på @inspojentene (følg dem på snapchat, såå mange inspirerende og flinke jenter altså!!), fikk vi tatt en del bilder mellom settene. Vi filmet også en del av øvelsene, så hvis noen er interessert i å se, ligger det på min instagram-story @marievigebo OG på inspojentene på snapchat. Ikke hver dag jeg ser "bloggvennlig" ut på trening heller, så her var det bare å benytte seg av mulighetene. Haha 9,8 av 10 ganger, rusler jeg inn på treningssenteret med smale øyne, håret i sovedått og uten en gang å ha tenkt tanken på å sminke meg.. Veldig pen med andre ord.
Her kommer gårsdagens LEG DAY;

Oppvarming: Minibands
A1) Dype Knebøy på benk 6 x 4
B1) Bulgarsk utfall 6 x 4
C1) Benpress 6 x 4
D1) Hipthrust i smithmaskin 6 x 4
E1) Leg extensions, et ben 6 x 4 (pr ben)
F1) Step up på kasse/benk 6 x 4 (pr ben)♡ TIPS:
Som dere ser, kjørte vi kun 6 repetisjoner pr sett. Vi kjørte 4 sett på alle øvelsene, så tungt som mulig. Når man gjør det på denne måten, klarer man gjerne tyngre vekter enn vanlig, nemlig fordi det "kun" er 6 repetisjoner. Når man da i tillegg kjører 4 sett, istedenfor 3, får man virkelig presset seg tildet ytterste. Du trenger faktisk ikke gjennomføre 20 forskjellige øvelser pr treningsøkt, eller være på treningssenteret i 3 timer, for å få resultater. Prøv å sette opp en økt med 5-6 øvelser og fokuser på å få ordentlig kontakt i hver øvelse og repetisjon. Bruk litt tid, kjenn etter og prøv å øke i noen av dem - tro meg, du er nok sterkere enn du tror! Dette er absolutt en økt å annbefale. (Hahah søta konser med tunga ute!! Sjarmerende...)

Program av: Susann Frustøl

Q:Hva syntes du om slike innlegg? Er dette gøy?? hahah
 

Latest snaps

 • 02.08.2017, 09:16

God morgen, mine venner ♡
Altså wow, de siste dagene har flydd avsted! Bloggen har ligget i bakhodet hele veien, men jeg har rett og slett ikke rukket å oppdatere dere før nå. Det har vært jobb, trening, venninnetid, tur, hund og alt på en gang rett og slett. Selvom dagene har gått i ett, har jeg hatt noen av de fineste dagene på lenge. Jeg har hatt gode treningsøkter igjen, brukt tid med de som står meg nærmest, kost meg på jobb, gått mye tur, vært flink med Maia og planlagt dagene bra. Applaus for gode uker, det liker vi!

Idag er det onsdag, sola skinner og jeg skal på trening med ei venninne før jobb. På dagens plan står skuldre, biceps og mage, så får vi se om jeg får lurt med meg dagens treningspartner på det, heheh! Ellers, vil jeg bare si at jeg har en utrolig fin overaskelse til dere, som kommer på bloggen om ikke så altfor lenge, såå stay tuned! Dette ble et utrolig rotete innlegg merker jeg, men det får gå for denne gang.. Haha, topper det hele med å vise dere mine "latest snaps", som dette innlegget i bunn og grunn skulle handle om.. Haha, rotehue ass. Fiin onsdag, folkens 

FØLG MEG PÅ SNAPCHAT: MARIEVI

EVERYDAY BREAKFAST // UKAS FØRSTE TRENINGSØKT // NYBAKTE, VARME PROTEINRUNDSTYKKER TIL LUNSJ // TUR MED FINE JENTER // LEGDAY SELFIE // DIGGS LUNSJ // HAPPY PLATE ETTER TRENING // LØRDAGS SELFIE // HAVREPIZZA FRA HELGA
 

Søndagstanker er ikke som andre tanker.

 • 30.07.2017, 13:20

Ahh...søndag!
God morgen, skjønninger. Så gøy å se at dere likte gårsdagens oppdateringer - sånt blir det flere innlegg av! Søndag er veldig "min dag". Jeg har en ro på søndager, jeg ikke har ellers. Jeg kan liksom gjøre akkurat hva jeg vil! Jeg kan trene om jeg føler for det, eller jeg kan slappe heelt av, uten å føle jeg går glipp av livet. I tillegg, som jeg har skrevet før, blir jeg så ekstremt inspirert til alt på søndager. Litt sånn elsk/hat-forhold til akkurat det der faktisk, for jeg kan foreksempel få for meg at jeg vil flytte til en ny by, og begynner literally og se på leiligheter å sende mail.. Jeg kan også få for meg at jeg skal male rommet i en ny farge, kjøpe et eller annet veldig kunsterisk på nettet, eller starte med yoga. Før jeg vet ord av det har jeg meldt meg inn i en yogaklasse, blitt vegetarianer, organdonor, startet med youtube og kjøpt meg katt av dyrebeskyttelsen. Altså, vell og bra ting å drive med - men kanskje lurt å ikke starte med alt på en gang? Jeg får liksom helt sånn spontane idèer som jeg innerst inne vet jeg burde tenke litt nøyere igjennom! Så joda, man kan vell trygt si at søndag er en dag mye kan skje! Heldigvis klarer jeg som regel å ta til fornuft før det går for langt. Litt vell spontan, si! Haha, jobber med dèet ja...

Anyway, her er dagens planer; Joggetur og motbakke-intervaller i regnet, bake fullkornsknekkebrød og proteinrundstykker til uka som kommer, ta bilder til kommende blogginnlegg, ta et langt bad i badekaret, spise hjemmelaget pizza til middag, se Mamma Mia, legge meg i senga med en god følelse, sove godt (og bare for å nevne det, nei - jeg er ikke så produktiv hver dag... dessverre)
LET`S GO!


Processed with VSCO with b5 preset

Q:Jeg vil høre dine søndagsplaner !!

"Hva slags styrkeprogram brukte du for å gå ned i vekt?"

 • 16.07.2017, 12:17

God søndagsmorgen dere! Åh, idag er det faktisk litt trist å tenke på at helgen snart er over - for den har vært såå fin!! Heldigvis har søndagen såvidt startet, og den har jeg planer om å nyte! Idag står nemlig familietreff på planen, og forberedelsene er allerede igang. Sommertreff er alltid hyggelig, og kjenner jeg familien rett, blir det grilling, fisking på brygga, krabbemåltid, bading(?) og hygge til sola går ned. Jeg har på følelsen av at dette blir ennå en superfiin dag!

For et par dager siden fikk jeg en kommentar på bloggen fra ei søt jente som lurte på om jeg kunne skrive litt mer om hvilke styrkeøvelser jeg kjører på trening, og hvordan jeg satte opp treningsøktene mine for å gå ned i vekt. Dette er et vanskelig og stort spørsmål, både iforhold til at jeg hverken har utdannelse eller er noen fagperson - òg fordi dette er så utrolig forskjellig fra person til person. Jeg har skrevet et utfyllende innlegg om min vektnedgang  HER til de som er interessert i å lese mer om min vei - for det er viktig å understreke, jeg vet kun hva som funket for meg, og det kan være helt feil for deg. Det er også en av de største grunnene til at jeg ikke skriver spesifikt hva jeg trener, hvor lenge, kg, reps, styrke, kardio osv.. Presset er stort nok fra før, og jeg passer mer og mer på hva jeg poster og ikke. Jeg har en million dårlige treningsdager, cheat-days, perioder uten trening, dager jeg går hjem fra senteret etter 2 min på mølla, dager jeg ligger i senga hele dagen og bare spiser is med skje. Og ja, jeg spiser gjerne opp en 2 liters isboks med skje! Disse dagene, prøver jeg å passe på og ikke poste gamle treningsbilder med motiverende ord - for der og da, når jeg ligger med isboksen i senga, er jeg søren meg ingen wonderwomen og det vil jeg ikke lure noen til å tro heller. De dagene jeg derimot har ei skikkelig god treningsøkt, en god periode eller klarer en øvelse jeg har jobbet for lenge - DA vil jeg heller skryte litt av meg selv! Trening er oppturer, nedturer, mestringsfølelse, sinne, glede og variasjon - og det er akkurat den variasjonen jeg har forelsket meg i.Gårsdagens fullkroppsøkt ;
1.
Rumensk markløft 10 x 3
Stående roing 10 x 3
Stående skulderpress med vektskive 10 x 3
2.
Duck walk 20 x 2
Hiptrust med vektskive 10 x 3
Goblet squat 10 x 3
Bulgarsk utfall med egen kroppsvekt 8 x 3
3.
Dips på benk 10 x 3
Planken 1 min x 3
Chrunches 10 x 3
Q:Hva er din favoritt øvelse på trening?

Skjerpings!

 • 16.05.2017, 13:33

Halla dere  Hvordan har dere det? Da var det søren meg ei uke siden sist jeg oppdaterte dere... Det er for dårlig, Marie - skjerpings! I skrivende stund, sitter jeg faktisk på bussen på vei til jobb å blogger til dere. Haha, flink på multitasking ja! Regnet plasker på sørlandet idag, og jeg jobber med å holde smilet på plass og motivasjonen gående. Regnværsdager er liksom ikke favoritten, så her er det bare å lete frem de små tingene som gjør dagen fin likevell. Jeg tenkte å vise dere litt bilder fra helgens konfirmasjon senere idag, men nå er bussen straks fremme, så da får jeg pakke ned dataen og komme meg på jobb! Enn så lenge - her en oppsummering av gårsdagens supermandag;

Jeg er veldig flink på å gjøre det lille ekstra for at mandagen skal bli ukas beste dag. En fin start på uka, setter standarden for resten av dagene og gir meg motivasjon og inspirasjon til å opprettholde en god flow fra start til slutt! Jeg startet derfor mandagen på handletur med mamma, for å fylle opp kjøleskapet. Annbefaler alle å starte uka med å fylle opp kjøleskapet med sunn og næringsrik mat for den kommende uka! Hva er vell bedre enn å komme hjem etter en lang dag med jobb og/eller trening, til fullt kjøleskap? Hverdagslykke, spør du meg! Anyway, mandagen fortsatte med kondisjonstrening i form av langkjøring ute i sola. Det endte med en god og svett løpetur på 8,5 km! Superfornøyd med mandagsøkta, dro jeg videre inn til byen.Mandagen fortsatte her med litt selvpleie til 17.mai! Hvor fine er ikke disse neglene da?! Jeg er såå fornøyd, og kjenner at små ting som dette gjør meg litt ekstra glad. Materalistisk lykke, det trengs innimellom det også, jenter ;) Litt egen-tid er viktig, uansett hvilken måte man løser det på - det tenker hvertfall jeg!... Videre dro jeg innom byen for å fikse de siste tingene til morgendagens 17.mai-feiring, før turen gikk hjemover. Etter en lang og fiin mandag på farten, ble det digg tunfiskpizza til middag og total avslappning under dyna resten av kvelden. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg sikkert spiser havrepizza 4 av 7 dager i uka. Haha, hvada variert kost? Jeg varierer selvfølgelig innholdet, og prøver å bruke ulik topping og tilbehør, men shitmaybritt, det er jo såå godt!!! Jeg la ut oppskriften på instastoryen min igår, så den kan dere finne på @marievigebo.

Processed with VSCO with c1 preset

Q: Hvordan var starten på uka for deg?

Mandagen kommer om du vil eller ikke!

 • 08.05.2017, 10:20

...Wow, for ei helg! Jeg tror dette må være den fineste helga jeg har hatt på laang laang tid. Jeg føler jeg har slappet ordentlig av, samtidig som jeg har gjort utrolig mye morsomt! Det må jo være den beste kombinasjonen, eller hva? Oppsummering av helgen med litt bilder fra snap og insta, litt lengre nede i innlegget.

Jeg lukket øynene med et smil om munnen, søndag kveld - av ren takknemlighet.


Idag er det mandag igjen og ny uke er i gang! Skal vi ha lage oss en bra uke, dere? Jeg er hvertfall veldig klar for det! Fokuset mitt denne uken skal ligge på trening, da forrige uke gikk til mye annet. Planen er å gjennomføre gode økter med masse energi, overskudd og treningsglede. Nå som finværet er på plass, vil jeg prøve å øke hverdagsaktiviteten i tillegg, med et par kveldsturer, kanskje noen sykkelturer og mye tid ute i frisk luft. Jeg har det aldri så bra som når jeg får være ute i bevegelse - livet ute i sola er absolutt best, spør du meg!

Nå skal jeg dra på meg treningsklærne, preppe litt mat for dagen, å gjøre meg klar til ukens første dag med trening og jobb på agendaen! Håper dere får en nydelig start på uka og en finfin mandag - husk; mandagen kommer uansett om du vil eller ikke, så hvorfor ikke bare gjøre den litt bra? ;)


S N A P : Marievi
I N S T A G R A M : Marievigebo

Lørdagsplaner og hektisk uke!

 • 06.05.2017, 11:39

L Ø R D A G S M O R G E N . . .
Ahh, hvor deilig er det ikke med helg da dere? Det er ei stund sida jeg har fått oppdatert dere nå, og det har rett og slett vært fordi den ene dagen har vært fullere enn den andre.. Jeg har faktisk ikke hatt tid! Forrige helg hadde jeg noen perfekte dager i Oslo sammen med ei venninne, og uka etter har vært stapp full av jobb, trening, venninnetid og dilldall som har måtte fikses. Det har ikke vært en eneste dag med tid til litt avslappning, så nå, når helga endelig kom - har jeg fått senket skuldrene og pustet ut. Uker som denne er heldigvis ikke hverdags, og det blir definitivt ei stund til neste gang jeg tar på meg så mye på så kort tid.. Noen som kjenner seg igjen..? Man vil liksom prestere på alle områder på en gang, noe som fort kan bli litt for mye. Jeg må lære meg å si nei, fokusere på det viktigste og senke skuldrene litt. Vi er ikke superhelter. Vi er bare mennesker.

Idag skinner sola på sørlandet, jeg våknet uten alarm og spiste frokosten min på verandaen. Perfekt start på dagen! Nå skal jeg ut på sjøen å nyte sola i båten sammen med familien. Planen er å ta med kameraet på tur, så det forhåpenligvis blir litt bilder til dere i løpet av dagen. Ønsker alle en fantastic lørdag i sola, så
blogges vi senere " G r o w   t h r o u g h   w h a t   y o u   g o   t h r o u g h . "Q: Hva er dine lørdagsplaner?

Hvordan gjøre en dårlig dag bra?

 • 21.04.2017, 12:41

Da var det altså min tur til å bli syk... Jeg kjente det på kroppen i hele går, og våknet idag med feber og vondt i hele meg. Typisk, akkurat denne helgen som jeg skulle så mye morsomt! Jaja, når kroppen sier stopp er det rett og slett ikke noe annet å gjøre enn å stoppe.. Planene for helga er derfor å holde senga, se på serie, bli frisk og lytte til kroppen. Shitmaybritt denne helga blir vill ass. Null treningstips og motiverende ord fra denne jenta de neste dagene med andre ord. Godt med en pause si! ehe..

Såå, siden dagen idag er så umåtelig (hvis det er et ord som går ann å bruke..?) kjedelig, snakker vi heller om gårsdagen! Gårsdagen startet nemlig veldig tungt, og jeg måtte virkelig jobbe med tankegangen for å komme igang med det jeg skulle. Etter en million runder med meg selv, dro jeg (egentlig ganske ufrivillig og på autopilot) på meg treningsklær og løp ut på en rolig joggetur - og der kom den følelsen som er grunnen til at jeg elsker trening så høyt. Selve treningsgleden. Jeg ble rett og slett så motivert og glad på veien, at jeg endte opp med å avslutte joggeturen med motbakkeintervaller i "helvettesbakken". Svettefest ut av en annen verden - men med en lykkefølelse i etterkant, som ikke kan beskrives med ord. Av og til må man faktisk bare kaste seg ut i ting, ikke tenke så mye, og bare se hvordan det går. Går det så går det, men går det ikke, så prøvde du hvertfall- og det er jo en seier i seg selv, right?

Tankene som alltid hjelper meg på riktig vei ;

 Jeg vet jo at jeg kan hvis jeg vil. Hvorfor skal jeg ikke klare dette idag?
 Jeg kommer til å takke meg selv hvis jeg gjennomfører.
 Jeg skal ha den gode mestringsfølelsen, som jeg vet jeg får i etterkant.
Jeg er sinnsykt heldig som faktisk kan gjøre dette, for det er det ikke alle som kan.
Vær takknemlig og benytt deg av mulighetene du har, Marie!
 Gjennomfører jeg dette, er jeg et skritt nærmere enn jeg var igår.
 Når jeg er ferdig, skal jeg unne meg noe ekstra digg - fordi jeg fortjener det.
 Jeg har kommet såå langt, og er dritstolt av meg selv - jeg gir ikke opp nå!
 Ikveld skal jeg legge meg i senga med verdens beste følelse i kroppen, sliten og trøtt, etter en lang dag med utfordringer jeg NAILET!

... og vips, der var jeg i gang med dagens gjøremål!Processed with VSCO with f2 preset

Da jeg kom hjem fra gårsdagens joggetur, ble det tunfisksalat, egg, avokado og en kopp te til lunsj, før turen gikk videre på jobb. En litt halvveis torsdag, som jeg klarte å endre til supertorsdag - helt selv! Tankegangen din har alt og si, og med riktig instilling kan du faktisk gjøre en dårlig dag bra, bare ved hjelp av ditt eget hode. Det tar tid og lære seg, og det er ikke alltid like lett, men det er verdt å bruke tid på - for tiden du bruker på deg selv, er aldri bortkastet tid

Q: Hva gjør du for å fjerne negative tanker?

Nytt treningsprogram!

 • 10.04.2017, 09:16

Okei først: noen andre enn meg som syntes det var i overkant varmt i natt..? Jeg sovnet ikke før i 2 tiden, med vinduet på vidt gap og dyna på gulvet. Enten er det overgangsalderen som melder seg litt for tidlig, eller så skjedde det bare noe veldig rart med været.. Satser for all del på det sistnevnte! Anyway, til tross for dårlig nattesøvn, spratt jeg opp av senga på morgenen idag og var såå klar for ny uke. Overskudd på morgenkvisten er en av de tingene jeg er veldig glad jeg har fått tildelt - det setter jo tross alt standarden for dagen! På planen idag står ukas første treningsøkt, etterfulgt av jobb ikveld. Jeg gleder meg allerede til å komme igang og fortsette å jobbe med det nye programmet mitt. Målet er å bli sterkere, utfordre meg selv å øke sakte men sikkert i de fleste øvelser - inkludert bein/rumpe! Jeg startet på programmet forrige uke, og har vært støl i hele kroppen på en helt ny måte den siste uka - verdens deiligste smerte, haha! Nå er det bare å jobbe på og nyte veien til målet.
- GOD MANDAG, FOLKENS!


. . .
GET OUT OF YOUR HEAD AND GO HAVE FUN!
Q: HVA ER DINE PLANER FOR DAGEN?

Todays "Think About"

 • 09.04.2017, 11:04

Ahh, søndag morgen altså!  Denne jenta har rett og slett lagt seg i senga igjen etter en god søndagsfrokost med familien. I skrivende stund ligger jeg å oppdaterer bloggen, mens Maia ligger under dyna ved siden av meg og sover. Haha, lille babyen min Siden jeg gikk rundt med tidenes søndagsfølelse i hele går, blir liksom dagen idag bare et lite pluss - noe jeg absolutt ikke kan klage på! Søndager er jo en av mine favoritter, så hva er vell bedre enn 2 søndager på en uke? Hihi

Helga har som alltid vært superfin, og jeg er klar for de tre siste dagene på jobb, før jeg tar langhelg og påskeferie med god samvittighet. De siste ukene har vært helt ubeskrivelige, og jeg vet fortsatt ikke hva som går av meg. Jeg våkner hver morgen med ny motivasjon, inspirert og klar for å gjøre dagen bra! Noen dager har jeg til og med våknet midt på natten med en tanke om at jeg gleder meg såå til morgendagens treningsøkt at jeg egentlig bare vil hoppe opp av senga og løpe ut. Haha, er det det man kaller treningsglede..? Tankegangen min er, på en merkelig måte, helt forandret og jeg føler jeg har kommet til et sted i livet hvor jeg trives veldig veldig godt med meg selv, de rundt meg, hva jeg gjør og hvor jeg er. Denne følelsen har kommet for å bli, jeg bare kjenner detTodays Think about ;

"Every day may not be good, but there is something good in every day."


. . .
♥  Ikke la små unødvendige ting, ødelegge en helt ny dag. Start alltid dagen med en positiv tanke - og hold på den!!
 Gjort er gjort. Se på feilene dine som lærdom, for uten dem hadde du ikke vært den du er idag.
♥  Når en ting går galt, stopp opp og bruk 1 minutt på å tenke på alt som er bra.
♥  Legg merke til hva som får deg til å smile - og gjør mer av akkurat det!
♥  Få andre til å føle seg bra - vær den personen du ønsker å møte selv.
♥   Bruk tid på deg selv og ikke glem at du er den viktigste personen i ditt liv.
..og til slutt: gi litt mer faen!Q: Hva er dine planer for søndagen?

Ukens snaps & irriterende morgen

 • 06.04.2017, 10:27

God torsdagsmorgen, gode, fine flinke dere!
Idag hadde jeg verdens mest irriterende start på dagen (haha, beklager på forhånd..). Jeg hadde på alarmen tidlig, var sykt trøtt, stod opp litt senere enn jeg burde og fikk verdens dårligste tid. Det hjalp liksom ikke at jeg skulle ut døra 08.30 for å dra til legen, på trening, på jobb og ikke komme hjem igjen før 22.30 ikveld...( ja, det krever planlegging å bo langt utenfor all sivilisasjon!) Jeg heiv sminka i baggen, pakket med meg alt jeg trengte for hele dagen, slang sammen en rar matboks, og skulle akkurat til å løpe ut døra med håret i en stygg dott og verdens største poser under øynene.. MEN, så ringer telefonen og jeg får beskjed om at timen hos legen som jeg skulle på, ble avlyst. Åh så deilig, tenker du? Ja, det burde kanskje vært det - og det er kanskje bare meg som er litt for avhengig av at dagen går etter planen - men gud så irriterende da! Jeg kunne sovet lengre, sluppet alarmen, hatt en rolig og deilig morgen og en fiin start på torsdagen, men istede stresset jeg som en gris for absolutt ingenting..

Haha jeg skjønner hvis dere syntes jeg er litt rar, men nå sitter jeg her da, med ferdiglaget matboks (som forøvrig kunne vært såå mye bedre), treningsklær og en kropp som var klar for å starte dagen - og ser på God Morgen Norge, blogger til dere og prøver å starte dagen på nytt. Planleggingsfreak? Joa.

Okei, ferdig med all negativitet. Nå starter jeg dagen på nytt - herfra skal denne torsdagen bli bra. Jeg starter med å vise dere et lite innblikk av uken som har gått på snapchat. Følg meg gjerne der for daglige oppdateringer, treningstips, oppskrifter og alt annet (u)interessant. @marieviQ: Noen andre planleggingsfreaker der ute?
 

Langt utenfor min komfortsone!

 • 02.04.2017, 13:41

God morgen
Hvordan har helgen deres vært? Idag er det skikkelig søndagsøndag, jeg har planlagt restday etter ei lang og god treningsuke, og det eneste som står på agendaen er total avslappning. Restdays er minst like viktig som selve treningen for å oppnå gode resultater, uansett hvor kjedelig jeg syntes det er, haha... Heldigvis skinner sola på sørlandet idag, så nå gleder jeg meg bare til å ut å nyte den sammen med hundene!

Bildene under er tatt etter gårsdagens bein/rumpe-økt, som jeg forøvrig kjenner greit godt idag! Denne uka har jeg hatt to gode bein-økter, noe jeg faktisk er sykt stolt av med tanke på mitt elsk/hat-forhold til å trene underkroppen, generelt.. Det er en av de tingene jeg vet jeg må gjøre, og som jeg virkelig jobber med å bli flinkere på. Den eneste grunnen til at jeg ikke liker det, er jo at det gjør vondt fordi jeg er svakere enn jeg vil innrømme, jeg føler jeg ikke får det til OG jeg sammenligner meg med "booty builderne" på instagram.. Og hva kan man gjøre med det? Jo, øve øve øve, jobbe jobbe jobbe. Øvelse gjør mester og ingen kan bli mester uten å starte et sted. Alle kan ikke være best i alt, men alle kan gjøre et forsøk! Hva er dine "unnasluntringer" på trening? Joggetur ute i naturen? Intervall på mølla? Styrketrening med "de store gutta" i styrkerommet? Husk at fordelene med å bygge seg opp fra bunnen av, er mange. Du får raske resultater, kjenner på kroppen at du har trent, opplever oftere mestring, og sist men ikke minst, kan du gå ut av treningssenteret med et stort smil om munnen og være skikkelig stolt av deg selv som har gjennomført noe som egentlig var litt utenfor din komfortsone. Verdens beste følelser, i en og samme økt.

, la oss lage en deal. Den kommende uken skal du gjennomføre èn ting som er utenfor din komfortsone. Det trenger ikke være iforhold til trening, det kan være hva som helst. Jeg tror nemlig vi mennesker lærer aller mest om oss selv, når vi er utenfor vår egen komfortsone - For hva er egentlig det værste som kan skje...?

Q: Når er du utenfor din komfortsone?

Perfekt morgen, antrekk og pulsklokkeannbefaling!

 • 26.03.2017, 12:03

Fiin søndag til dere mine skjønne
Hvordan har dere det? Sørlandet har virkelig vist seg fra sin beste side denne helgen, og jeg kjenner jeg begynner å huske hvorfor jeg liker meg så godt her. I skrivende stund sitter jeg i senga med vinduet på vidt gap, spiller det nye albumet til Trey Songz (..som jeg forøvrig elsker!!) og skriver til dere. Frisk luft, lukten av vår, god musikk, hendene på tastaturet og fuglekvitter - fem ting som gjør meg lykkelig. Lykkelig på ordentlig liksom.

Søndagen min startet ganske sent (..til meg å være altså ehe). Jeg fikk dratt meg opp av senga i 10 tiden og bestemte meg for å gjøre denne morgenen litt ekstra fin. Det ble derfor hjemmelagde proteinvafler til frokost, toppet med kiwi, kesam og frosne bær. Etter noen lange timer ved frokostbordet sammen med familien, mange kopper kaffe og verdens beste start på dagen, er jeg klar for å nyte resten av denne fine søndagen! Hverdagslykke som dette, er alfa omega for meg og gjør at jeg virkelig setter pris på de små tingene jeg er så heldig å ha. Noen andre som gjorde litt ekstra stas på søndagsfrokosten idag?

´

Jakke fra Nike (utsolgt)  //  Shades fra BikBok (HER)  //  Pulsklokke fra Polar (HER)  //  Hoodie fra HM  //  Tights fra Nike (HER)

Her ser dere litt av gårsdagens antrekk, som jeg forøvrig gleder meg til å kunne gå med ute, UTEN parkas over...! Hehe, jeg var vist litt vell god-troende når sola dukket opp på himmelen igår ja, for fyysøøren så kald vinden fortsatt er. Jaja, vi satser på at våren er rett rundt hjørnet og at parkasen kan pakkes bort så fort som mulig. Ellers vil jeg bare bruke 2 min på å annbefale dere pulsklokken min! I et hav av pulsklokker og aktivitetsbånd, er det vanskelig å vite hva man skal velge og ikke velge. Polar A360 har alt jeg trenger til min type trening og passer perfekt til deg som trener aktivt på studio, trener styrke, kardio, går mye tur og har en aktiv livsstil som ikke inkluderer "spesielle idretter". Jeg bruker klokka hver dag, både når jeg trener og ikke trener, og får da en oversikt over hverdagsaktiviteten min. Helt genialt og en skikkelig motivasjon for en ekstra kveldstur eller treningsøkt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥  MY LOVE, BESTFRIEND & PARTNER IN CRIME 
Nå må jeg komme meg opp av senga og ut i sola, så får vi se hva dagen byr på videre! Jeg håper dere får en nydelig søndag, så blogges vi senere.
Lots of love!

Ny uke, her er mine mål;

 • 13.03.2017, 10:31


Jeg vil inspirere andre på en positiv måte!

Jeg vil spise masse frukt!

Jeg skal ha en bra treningsuke med masse overskudd, energi og glede!

Jeg skal bruke god tid på å nyte frokosten når jeg har litt ekstra tid.

Jeg skal være den beste utgaven av meg selv.

Jeg skal smile masse til de rundt meg!Jeg skal gjøre det jeg vet er riktig og ikke la tankene vinne.

Jeg vil være mer ute i frisk luft og jogge en tur ute i naturen.

Jeg skal bli flinkere på å forberede matbokser til dagen.

Jeg skal gi alt i ny jobb.


 

Dette SKAL bli en såå bra uke - hvem er med meg?
 

En litt annerledes dag!

 • 09.02.2017, 11:35

Heii og god morgen, fine!
. . .
Jeg må faktisk bare skrive litt om gårsdagen... Onsdagen min startet nemlig utrolig dårlig da meg og lillesøster hadde en lunsj-avtale på formiddagen, som vi rett og slett aldri kom oss til. Vi satte oss i bilen og kjørte ca 300 m før vi, midt i en bratt bakke, begynte å spinne å renne full fart baklengs ned igjen. Da vi fikk litt halveis kontroll på bilen, måtte vi ut av bilen for å strø. Etter en telefon til pappa (jepp, hva skulle man gjort uten) og et par turer med sandbøtta, prøvde vi igjen og kom til slutt opp. Det var speil-is hele veien og strøbilen hadde tydeligvis bestemt seg for å bli hjemme. Da vi stod i bunnen av verdens bratteste bakke med tidenes sving i midten, og et stort vann i bunnen - innså vi at slaget var tapt å kjørte forsiktig hjem igjen.. Når valget står mellom og risikere å renne rett i vannet, eller å bli hjemme en dag - var det ikke akkurat vanskelig å snu!

(haha jepp, frøkna prøvde å forklare dramatikken til snap-følgerne sine..)
. . .
Over her ser dere overgangen fra lunsjklar til hjemmekos. Sett bort ifra at dette nok var det lureste, gikk jeg jo faktisk glipp av både lunsjdate og trening, og måtte sitte hjemme hele dagen istedefor - motiverende hæ? Man mister fort litt inspirasjonen til å utnytte dagen når ting ikke helt går som planlagt - hvertfall gjør jeg det. Motivasjonen for trening gikk til bunns når jeg ikke kom meg til treningssenteret, og dagen ble liksom litt ødelagt. MEN, sånn trenger det faktisk ikke å bli. Alt handler om måten du velger å ta imot de tankene som kommer, på. Bevisst eller ubevisst - vinkler du tankene dine positivt eller negativt? Det er faktisk en ting å tenke over. Så, igår bestemte jeg meg for å bevisst endre tankegangen fra negativ til løsningsorientert - noe som gikk over all forventning, og gjorde at onsdagen min endte veldig mye bedre enn den startet! Så, hva gjorde jeg..? 


. . .
Jo, Jeg startet med å lage meg en deilig lunsjtallerken med litt av alt jeg hadde lyst på. Jeg kokte meg en deilig kopp te, og satte meg godt til rette forran peisen for og nyte å slappe av. Jeg bestemte meg for å bruke dagen til og samle energi å gjøre akkurat det kroppen ba meg om. Litt senere på kvelden, da jeg hadde spist middag og fått masse energi, skrek kroppen etter bevegelse og jeg bestemte meg for å kjøre hjemmetrening! Hvis du er medlem av Sats/Elixia, har du sikkert hørt om Online Training? Det er økter du kan kjøre hvor enn du vil, hvor du følger en instruktør på video som presser deg igjennom hele økten. Du kan velge mellom en haug av ulike økter, med fokus på akkurat det du liker/ønsker å trene. Genialt, hæ? Jeg kjørte et fullkroppsprogram på 30 min, etterfult av et upper-body program på 15 min. Til slutt la jeg til et par sett med egne øvelser, før jeg brukte god tid på å strekke ut og tøye. Disse programmene fikk virkelig opp pulsen min, så jeg ble ordentlig svett og god! Idag merker jeg virkelig gårsdagens treningsøkt i hele kroppen, og er skikkelig stiv og støl - absolutt en anbefaling til de som ikke har tid til å dra på treningssenteret hver dag!! Jeg gleder meg allerede til å teste ut flere av øktene... Så som dere sikkert forstår, endte denne onsdagen utrolig bra til slutt! Jeg avsluttet kvelden med en lang dusj, digg kveldsmat og Farmen Kjendis på tv-skjermen. Det er på dager som denne, hvor jeg opplever ekte treningsglede -  at jeg forstår hvor mye dette gir meg.

Q:Har du testet Online Training?

Det lille ekstra!

 • 05.02.2017, 20:11

 Oh, Sunday
. . .
Idag har egentlig vært en skikkelig "søndag søndag". Jeg har ligget i sengen hele dagen, og såvidt vært over dørstokken.. Planen var jo å kjøre ei rolig restitusjonsøkt på Elixia, men dit kom jeg meg rett og slett aldri - noe som faktisk er helt greit. Søndager er til for å slappe av, vandre rundt i pysjen og spise akkurat det man har lyst på - noe jeg absolutt (om jeg får skryte litt) har gjennomført med stil. Husk; helgen varer faktisk helt til alarmen ringer, mandag morgen - noe som betyr at vi fortsatt har maange timer å kose oss gløgg ihjel på!!

Imorgen starter en ny uke, med 7 nye muligheter. Hvilke små endringer kan du gjøre, for at denne uken skal bli litt ekstra fin? Hva med å finne èn liten glede hver dag? Jeg tror veldig på små gleder i hverdagen, og prøver virkelig å bruke dem som best jeg kan for å få den ekstra motivasjonen, inspirasjonen og positive følelsen jeg trenger for å gjennomføre det jeg vil. Etterhvert som man blir eldre, finner man også ut at de største tingene, kanskje ikke alltid er de som betyr mest. Derfor, vil jeg anbefale deg å bruke denne søndagskvelden til å tenke igjennom hva som gjør deg glad, får deg til å smile, le, gir deg adrenalin eller får deg til å kjenne på kribling i magen. Små ting som er mulig å gjennomføre, som gir deg noe, eller som kanskje gir noe til noen rundt deg. Skriv ned 7 små ting på en liten lapp, og hukk av for hver dag som går. Denne uken kan bli den beste hittil i 2017, men det er det bare du som bestemmer - la oss gi denne uken det lille ekstra.


. . .
"  This week,  surround  yourself  with  your  favorite  things  "

Q; Hva gir deg den ekstra lille gleden i hverdagen?

Alarm på en lørdag...?

 • 04.02.2017, 16:02

Heii og goood lørdag, mine fine!

...06.30 i dag tidlig ringte alarmen, og det var på tide å stå opp. På en lørdag!?!? Ja, litt for sent i går kveld (natt) satt jeg og lillesøster å planla dagens trening sammen. Med en blanding av litt for mye energi, altfor mye latter og en himla motivasjon, skulle vi altså være på trening 07.30 i dag tidlig. Hørtes ut som tidenes plan der og da, men da klokken ringte på morgenen idag og øynene nesten ikke var til å åpne, var vi ikke like tøffe i kjeften kan du si.. MEN! Tro det eller ei, kom vi oss faktisk på trening, gjennomførte økta og var hjemme igjen før klokka var 11. Perfekt start på lørdagen sa du?

I skrivende stund sitter jeg i joggisen og ser på Tv. Jeg våknet nettopp fra en times powernap, og tror jeg burde lage meg litt kaffe før jeg sovner igjen.. Dagene blir lange når man står opp tidlig vett! Soving på dagtid er noe jeg egentlig aldri gjør - så det sier kanskje litt om hvor trøtt denne frøkna er idag! Anyways, nå må jeg faktisk komme meg opp av denne stolen og fortsette dagen. Jeg slenger med et par bilder fra dagens treningsøkt, da jeg for en gang skyld faktisk fikk tatt med meg kameraet - enjoy! 

Q: Hva skal du bruke lørdagen på? :)

Pensjonisttilværelsen

 • 03.02.2017, 19:18

Hei igjen, mine venner. Yess, tro det eller ei - så skriver jeg faktisk dagens andre innlegg! Jeg har egentlig ikke noe spesielt å dele, bortsett fra at jeg kom meg på trening, løp intervaller (thank god for Nocco!!), løp videre til butikken for å kjøpte yoghurtnøtter og Shape Up, tok bussen hjem, lagde denne digge lunsjen - og sitter nå godt plassert i joggebukse, klar for å ta helg med god samvittighet. Ahh, endelig er fredagsfølelsen på plass - verdens beste følelse. Nå skal jeg legge bort maccen, lene meg tilbake å åpne månedens Shape Up, som forresten har sørlandets råeste dame på forsiden!! Jepp, jeg kan stolt si at Maren kommer fra Kristiansand og at jeg er superfan av bloggen hennes Fitliving (adlink) og egentlig hele henne. Positiv, realistisk, livsglad og motiverende! Til slutt så vil jeg bare ønske dere alle en nydelig fredagskveld videre, så blogges vi før du vet ord av det ;) Xoxo pensjonisten som må få med seg norske tallenter.


. . .
1. Legg speltlumpen i stekepanna.
2. Fyll halvparten med hva enn du måtte ha lyst på.
3. Brett over og stek på begge sider til lumpen blit gyllen brun.
Her har jeg fylt min med tunfisk, paprika, tomat, ost og kyllingpålegg. Som tilbehør har jeg avokado, spinat, CC og Kesam.

Nom nom!

 

Ikke lev livet ditt etter andres oppdateringer

 • 05.01.2017, 10:23

Det er en ting jeg har tenkt mye på den siste tiden, og som jeg føler behov for å skrive litt om. Det siste året har det vært stort fokus på bloggeres påvirkningskraft i sosiale medier, i forhold til barn og unge. Diskusjonen har nok vært aller mest rettet mot operasjoner, utseendet og den litt mer "rosa" delen av BloggNorge, noe som selvfølgelig er veldig bra og utrolig viktig. Men, mange av Norges største bloggere skriver jo faktisk om trening og kosthold - de såkaldte helse-og livsstils bloggerne. Hva med påvirkningskraften deres i sosiale medier? Er ikke den minst like farlig?

Etter jeg skrev innlegget hvor jeg fortalte om min livsstilsendring, har jeg fått mange meldinger og spørsmål fra gutter og jenter som ønsker å gjøre det samme. Noen ønsker kostholdsprogrammer, treningsopplegg og full diett-plan, mens andre spør om råd, tips og triks. Hva gjorde du? Hva trente du? Hvor mye trente du? Hva spiste du? Hvor mye spiste du? Det er selvfølgelig utrolig hyggelig med så fine tilbakemeldinger, og jeg gjør selvfølgelig mitt beste for å hjelpe de jeg kan. Likevell, er tanken på at så mange fokuserer på hva jeg spiser, når jeg spiser, hva jeg trener og når jeg trener, veldig skummel.

Jeg skriver en blogg, jeg har lesere, og om jeg vil det eller ei - har jeg påvirkningskraft. Jeg er aktiv på sosiale medier, legger ut måltider, mattips, treningstips og motivasjons-innlegg på både instagram, snapchat og bloggen. Mine sosiale medier omhandler for det meste trening, mat og en sunn livsstil - samt alt jeg har lært, praktisert og erfart på veien. Jeg skriver denne bloggen for å inspirere, motivere og dele det lille jeg kan, med dere. Dette er min interesse, noe jeg brenner for og elsker å drive med - så mest av alt, uansett hvor selvsentrert og egoistisk det høres ut, skriver jeg denne bloggen for min egen del. Min største inspirasjonskilde og motivator er meg selv - og hvis jeg kunne velge, er det eneste jeg ønsker å påvirke, mitt eget hode. Jeg er ingen fagperson, jeg er hverken utdannet PT eller ernæringsfysiolog. Jeg vet litt om meg, min kropp og hva som har funket for meg - men jeg vet ingenting om deg, din kropp og hva du tåler og ikke tåler. For ja, jeg er selvlært - og det er veldig viktig å huske på!

Ikke lev livet ditt etter andres oppdateringer. Jeg oppdaterer ikke snapchat hver gang jeg putter noe i munnen, jeg spiser ikke alt jeg legger ut på instagram og jeg legger ikke ut på instagram alt jeg spiser. Jeg forhåndspubliserer, legger ut gamle bilder og prøve å motivere, inspirere og engasjere daglig. Sosiale medier er ikke reelt, det er filter, fasade og perfeksjon. I 2017, med millioner av oppdateringer hver dag, er det lett å bli lurt. Så, for deg en vanlig dag. Du spiser frokosten Kylie Jenner la ut på instagram, drar rett på trening og gjennomfører de samme øvelsene som Khloè, drar på jobb/skole, kommer hjem å spiser middagen til Kourtney med litt erter og en liten kyllingbit. Shit, Khloè oppdaterer snap igjen med nye treningsøvelser - du må på trening igjen. Kim har startet med juicing, så du lager deg en juice etter trening. Kendall reklamerer for en slake-te som forbrenner fett mens du sover. Ingen har oppdatert noen kveldsmat?? Du drikker slanke-te og legger deg til å sove. må da rumpa bli stor, midjen liten og magen stram, eller?

Skjønner? Alle mennesker er forskjellige og de tingene som funker for meg, kan være helseskadelig og uten virkning for deg. Ikke se på enkeltpersoner som en fasit - les, lær og kjenn på hva som funker for deg og din kropp. Jeg kommer til å fortsette å oppdatere slik jeg pleier, med et mål om å inspirere og motivere dere på veien. Men husk, dette er mine resultater, min erfaring og kunnskap jeg har samlet selv. Du må finne din vei, for å få dine egne resultater.
Q:Blir du lett påvirket via sosiale medier?
 

Er ditt nyttårsforsett å komme i form i 2017?

 • 02.01.2017, 10:09

Nyttårsforsetter er noe jeg har laget meg hvert år, så lenge jeg kan huske. Det har liksom alltid vært litt ekstra gøy å sette seg mål, starte på nytt og virkelig gå inn for noe, når et nytt år står for tur. Nytt år nye muligheter, ikke sant? Som de fleste andre, har alltid nyttårsforsettene mine omhandlet mer trening, bedre treningsrutiner, sunnere mat, godteristopp, bedre helse og synlige resultater. Jeg trodde virkelig at alt skulle skje på en gang - helst i løpet av januar! Det startet selvfølgelig superbra med trening hver dag, sunn mat og gode rutiner. Jeg var flink pike og holdt meg unna godteri og sukker, og resultatene..? Jo, de kom de også.

Januar gikk, jeg trente, spiste bra og holdt meg aktiv. Februar kom, treningssentrene var fortsatt fulle av mennesker med nyttårforsetter. Jeg holdt meg til planen, men merket jeg begynte å bli lei. Mars kom, jeg prøvde å presse meg, gav alt jeg hadde - og sprakk. Yess, da var det gjort - for når man sprekker en gang og ting ikke blir som planlagt, kan man jo like gjerne drite i alt og bare gå tilbake til slik det var før - ikke sant? Det livet jeg hadde planer om å skape i det nye året, raste altså sammen i løpet av de 3 første måndene. Jaja, tilbake til gamle rutiner - bedre lykke neste år si!

...Men i 2015 skjedde det noe nytt. Jeg hadde de samme nyttårsforsettene, men med et nytt mål. Stikkordet var tid. Denne gangen skulle jeg ikke bare se resultater fort, jeg skulle forelske meg i veien dit. Målet var ikke å bli tynnest mulig på kortest mulig tid - nei, målet var å danne meg en livsstil jeg kunne bli glad i, lære om og interessere meg for. Jeg trente ikke hver dag, men jeg trente når jeg skulle. Jeg spiste sunt i hverdagen, men unnet meg også godteri i helgene. Jeg leste, lærte og prøvde. Og når Mars kom, og alle menneskene med nyttårsforsettene hadde gitt opp - var jeg fortsatt på treningssenteret, mer motivert enn noen gang. Hvorfor? Fordi jeg hadde brukt tid, jeg spilte på lag med kroppen og jeg forelsket meg i prosessen. Tid er nøkkelen til mye godt - og for meg, var det nøkkelen til en livsstilsendring jeg er utrolig stolt over å ha gjennomført.Så, mitt tips til deg som sitter med de samme nyttårforsettene som jeg hadde; ikke stress, bruk tid og ta litt av gangen. Du vil merke resultatene etterhvert, og det beste av alt - de forsvinner ikke i løpet av de 3 neste mnd. Ikke start Januar med full diett, detox, 2 treningsøkter og ekstreme forventninger - for skal jeg være helt ærlig med deg? Det funker ikke i lengden. Start Januar med små del-mål, og gå heller inn for å gjennomføre dem 100%. Fokuser på å få opp hverdagsaktiviteten i Januar, kutt ned på godteri og sukker til en gang i uken, møt opp for en prøvetime på treningssenteret, les, lær og sett deg gjennomførbare mål for det kommende året. Plutselig er treningen blitt en del av hverdagen, og du har glemt bort tanken du hadde om å gi opp - og det må da i bunn og grunn være hovedmålet, sant?

Så, kjære deg;  2017 kan være ditt år! Tenk, idag har du muligheten til å starte på en reise som kan endre livet ditt. Du har 365 blanke ark forran deg, som du kan gjøre hva du vil med. Du har muligheten til å skrive en bok hvor du bestemmer handlingen, du bestemmer starten, slutten og vinklingen. 1 år frem i tid, er boken ferdig skrevet - sørg for å være stolt av resultatet. Jeg vet, at om du starter din reise idag, er du nærmere målet enn du noengang har vært før. Dropp unskyldningene - for det er faktisk det det er, dumme unskyldninger. Dette handler om deg, dine ønsker og dine mål. Du kan være din værste fiende, eller du kan  være ditt største forbilde, alt avhengig av hva du velger. Det viktigste vil alltid være å ha det bra med seg selv - og det er igjen, også ditt valg. Ditt 2017 starter idag - hva skal din bok handle om?

Denne intervalløkten må du teste!

 • 19.12.2016, 10:32

Ahh, mandag Ny uke, nye muligheter og nye mål. Som jeg såvidt nevnte igår, testet jeg ut en ny intervall-økt på lørdag - som jeg tenkte jeg skulle dele med dere nå. Jeg finner mye inspirasjon og motivasjon i andre treningsglade mennesker, og leser blogger, artikler og innlegg om trening, helse og ernæring daglig. Det er sånn man lærer, og jo mer man lærer, jo gøyere blir det! Treningsfrue er en av de damene som inspirerer meg, motiverer meg og ikke minst gir meg en haug av ny kunnskap. Jeg følger henne på både blogg, instagram og snapchat, og får derfor små tips og triks igjennom hele dagen - supermotiverende og morsomt! Intervalløkten som jeg skal vise dere idag, hentet jeg også fra hennes blogg. Det var faktisk hun som introduserte meg for intervalltrening, og gav meg inspirasjonen til å teste det ut - og nå elsker jeg det jo  Haha, hvem hadde trodd?

I N T E R V A L L :
-   8 minutter med rolig oppvarming, småløpe/ rask gange.
14 drag på 40/20, stigning 2%, hastighet 10 km/h
-  14 drag på 40/20, stigning 2%, hastighet 15 km/h
-   8 minutter med rolig nedtrapping, småløpe/rask gange


F O R K L A R I N G :
Start rolig med oppvarming i 8 minutter hvor du småløper/ går raskt. Jeg gikk i 6 km/h med 5 % stigning for å bli god og varm. Deretter starter vi på selve intervallene. 14 drag betyr at du skal løpe 14 ganger i 40 sek, hvor du har 20 sek pause mellom hvert drag (hopper av mølla). Du kan selvfølgelig senke hastigheten i de 20 sekundene også, men siden pausen er så kort, ender du fort opp med å trykke deg ihjel på mølla, og havner helt ut av fokus. Jeg hopper derfor av i 20 sek og står stille med et ben på hver side. Gjenta dette 14 ganger med 10 km/h og 2% stigning, før du øker hastigheten til 15 km/h og 2% stigning. Utført 14 nye drag og avslutt med 8 min rolig nedtrapping, slik du startet med. Forståelig?
HENTET FRA;  Treningsfrue.no

 

Q: HVA ER DITT FORHOLD TIL INTERVALL?

Julemat, utskeielser & trening

 • 14.12.2016, 11:20

Heeii fine, gode, skjønne dere
Gjett hvor jeg sitter akkurat nå a? Jo, i skrivende stund sitter jeg rett og slett på bussen til Oslo - igjen! Det blir bare en liten svipptur fra idag til imorgen, raskt inn og raskt hjem igjen. Har ikke tid til noe mer enn nødvendig nå rett før jul vet dere, så her er det bare å få unnagjort mest mulig på kortest mulig tid, og komme seg hjem igjen. Hvorfor jeg er i Oslo og reiser så mye frem og tilbake for tiden, skal jeg fortelle mer om senere, når ting er litt mer sikkert. Imorgen kveld setter jeg meg på bussen hjem igjen, for på fredag er nemlig klart for julebord med jentene mine - så dette blir jo greit hektisk merker jeg, men det skal nok gå greit!

...Som dere sikkert skjønner, skjer det mye for tiden, og bloggen har rett og slett blitt litt borte i alle juleforberedelsene! Jeg kan jo oppsummere med et par korte ord; Julekonsert, pepperkakehus- laging, bakekveld, julegaveshopping, julefilm, kalender, trening, venner, familietid, planlegging, kakao, bursdagsfeiring og masse masse kos, glede og stress. Oppskriften på en fin førjulstid, eller hva? Når det kommer til trening, har jeg hatt noen veldig gode økter de siste ukene. Førjulstiden er vanskelig for mange, med tanke på altfor mye god mat, litt for lite bevegelse og en god dose sukker. Men vet dere hva? Det er helt greit! Kos dere så mye dere føler for, pass på å få litt bevegelse hver dag og gjennomfør de treningsøktene du har lyst til. Alt handler om balanse, og litt variasjon har aldri skadet noen. De ekstra jule-kiloene man hører så mye snakk om, renner uansett av igjen i løpet av Januar, da julematen ikke lengre er å finne og ting går tilbake til normalen - så det trenger du faktisk ikke tenke på. Spis, kos deg og vær tilstede i øyeblikkene - og husk; det er bare jul en gang i året                                                               My kind of monday . . .                                                             

...Og husk;
 "Jaja, gjort er gjort! Nå har jeg allerede spist en sjokolade idag, så da kan jeg likegodt spise resten av godteskapet og drite i treninga også". Nei, bare nei! Jeg vet det er vanskelig, og jeg tar ofte meg selv i å tenke akkurat dette, men det er rett og slett ikke sånn det fungerer.
Se for deg at du er på vei i bil fra Trondheim til Oslo for å besøke kjæresten din. Du har lyst til å komme frem så fort som mulig. Etter en stopp på en bensinstasjon svinger du feil, og begynner å kjøre i feil retning. Når du oppdager feilen, tenker du da: «Vel, nå har jeg kjørt feil, da kan jeg like godt fortsette å kjøre feil vei helt til Finnmark!» Jeg er temmelig sikker på at du ikke tenker det. I stedet snur du, tenker «Jaja, gjort er gjort», og så fortsetter du på din ferd mot kjæresten i Oslo. Det er det eneste fornuftige å gjøre, ikke sant? Det handler om å vite sine grenser, og passe på at kos blir kos - spesielt nå i jula! Husk på at du skal inn i en hverdag igjen i Januar, og jo mer du legger på hylla nå, jo tyngre blir det å komme tilbake igjen. Legg til rette for deg selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Q: Hva er dine mål for jula 2016?

Blåmandag ble til gladmandag!

 • 28.11.2016, 17:52

Hei igjen, mine venner! Hvordan har dagen deres vært til nå? Til tross for en himla dårlig start, som nevnt tidligere idag, er dagen min hundre ganger bedre nå. Det var rett og slett bare ei litta treningsøkt som skulle til, for å snu humøret på denne jenta. Så enkelt, så deilig, hæ? Etter jeg skrev til dere idag tidlig, stod jeg opp og satte på tv`n, fyret i peisen og satte på kaffen. Jeg lagde meg en stor porsjon med bananpannekaker som jeg toppet med masse deilig pålegg, og koste meg skikkelig med de tidlige morgentimene. Med magen full av energi (..og litt av gårsdagens julebakst), dro jeg videre på trening. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt redd for hva den siste uka hadde gjort med kroppen min innvendig, og hvordan treningsøkten ville bli, da jeg merket at kroppen ikke hang helt med i svingene.. Det å dra på trening etter ei uke med sykdom, alkohol og lite søvn, er ikke bare bare, skal jeg si deg... Men wow shit - kroppen har så mye mer å gi enn man ofte tror! Jeg startet å trene, kjørte litt forsiktig i starten, men ble bare mer og mer gira og endte opp med en kick-ass start på mandagen! Verdens beste følelse er tilbake, adrenalinet bobler - og jeg digger det!

Etter trening, var planen å få fikset et par ting i byen - blandt annet ny treningsdagbok! Jeg har skrevet ut den gamle for ei god stund sida, og har rett og slett ikke fått skaffet meg ny før idag. Tilltak? Nei, bare slappfisk... Jeg dro innom Proteinfabrikken i Kristiansand, og kjøpte verdens beste treningsdagbok der (adlink lengre nede i innlegget). Noen andre enn meg som elsker de bøkene? De er enkle å planlegge i, tar lang tid å skrive ut, og inneholder akkurat det man trenger - absolutt en annbefaling til dere som liker å loggføre øktene deres på en ryddig og grei måte.// Fra dagens overkroppsøkt.


Kan kjøpes på Proteinfabrikkens nettside HER (adlink)


Herligfred så mye jeg skulle ha på hjertet for tiden da, føler jeg skriver og skriver og skriver her! Uansett, over til siste punkt på lista; uka som kommer. Det skjedde plutselig en liten forandring i planene mine, noe som gjør at jeg rett og slett stikker til Oslo en liten tur på torsdag. Jeg er litt usikker på hvor lenge jeg blir borte, men det blir sannsynligvis et par dager hvertfall. Jeg prøver alltid å dra med meg bloggen, uansett hvor og hva jeg skal, men HVIS det blir dårlig med oppdatering, er det fordi uka rett og slett ble mer hektisk enn jeg trodde.. Men men, jeg trives jo aller best på hektiske dager, så dette skal vi klare!

Over og ut - vi blogges.

Slik får du treningsmotivasjon i høstmørket!

 • 17.11.2016, 10:19

1. Sett deg mål og IKKE utsett.
Om høsten er man ofte sliten og trøtt, det blir tidlig mørkt ute og vi vil gjerne kveile oss i sofaen med et deilig pledd og en god kopp te, mens tv-skjermen surrer og går - hele kvelden. Okei, ikke slipp den tankegangen helt! Du kan nemlig gjøre akkurat dette, bare med ennå en ekstra god følelse i kroppen - etter trening!! Det værste du kan gjøre etter skole og jobb, er å legge deg på sofaen for å "bare hvile øynene" litt. Haha, jeg har vært der selv, og jeg vet hvordan sofaen bare står der å frister - men alt ligger i hodet, og du må rett og slett bare bestemme deg. Spis middagen din, få opp energinivået, skift til treningsklær, sett på litt musikk, dans til deg selv i speilet og kom deg ut! Ikke tenk, bare gå. Sett deg et mål, og fokuser på å holde tankegangen KUN på å gjennomføre det målet. Det er fristende å lage seg små tanker i hodet om hvorfor du ikke skal gjennomføre, hvorfor du egentlig burde gjøre noe annet og hvordan dette absolutt ikke er noe vits i det hele tatt. Du kan jo faktisk bare gjøre det imorgen, hæ? Denne tankegangen kommer ikke til å være noe anderledes imorgen, og du kommer aldri til å komme et eneste steg videre, om du fortsetter å tenke slik. Sånn helt seriøst, det enkleste er vell egentlig bare å gjøre det - eller hva?

2. Ernæring og tilskudd.
Det er ikke til å stikke under en stol, at høsten er en mørk årstid med lite sol, kulde, regn og grått vær. Derfor er det heller ikke uvanlig å føle seg litt trøtt, sliten og tom for energi. Her er det utrolig viktig å passe på kostholdet, folkens! Pass på å få i kroppen de næringsstoffene den trenger, og ikke minst, de vitaminene som uteblir med sola. Smoothie foreksempel, er en veldig fin måte å få i seg vitaminene kroppen trenger om høsten. Jeg var nettopp hos legen min for å sjekke om kroppen min manglet noen stoffer, og ble foreksempel anbefalt å begynne med tran eller omega 3 - tilskudd. Det skal så lite til for å merke forskjell - og du kan absolutt oppleve at treningsmotivasjon kommer med maten!3. Skriv ned og lag en plan.
Jeg har sagt det før, men jeg sier det likevell; lag en plan, skriv ned og ikke stopp før planen er gjennomført. Om høsten kan det være tungt nok og i det hele tatt komme seg på treningssenteret. Lag derfor en plan på forhånd, langsiktig eller kortsiktig, med realistiske mål du vet du klarer å gjennomføre. Hvor umotiverende er det ikke med en treningsplan full av øvelser du har funnet på internett, mål du har sett andre gjennomføre og ønsker å klare selv, timevis på treningssenteret der du egentlig ikke får til noe av det du hadde planlagt? Nei, sett deg realistiske mål og innse at alt er bedre enn ingenting. En plan er lagt for å gjennomføres - så da gjør du det da!


4. Bruk internett og sosiale medier for det de er verdt!
Jeg bruker internett i forhold til trening og kosthold, hver eneste dag. Mine topp 3 favoritt medier er Pinterest, Instagram og google. Du kan lære så utrolig mye av å søke litt rundt på nettet, både iforhold til treningsøvelser, kostholdstips, oppskrifter, og andre treningstips og triks, som er greie å kunne. Alt jeg kan er selvlært, og kommer i bunn og grunn fra at jeg er utrolig interessert og ønsker å lære så mye som mulig. Følg de rette menneskene på instagram, lag noen inspirerende tavler på Pinterest og still spørsmål på google - du kommer utrolig langt om du bare vil lære!

5. Varier treningen.

En treningsuke trenger ikke bestå av 5 økter på gymmet med vekter, tredemølle og sirkeltrening. Nei, all mosjon er god mosjon, og du må finne den måten som passer best for deg. Kanskje 1 økt i uka på treningssenteret, er nok? Kanskje du ønsker å starte på en fritidsaktivitet? Legg inn en kveldstur med kjæresten eller ei venninne, en gang i uka? Ta med deg hunden din på tur i vakker høstnatur? Pakk tursekken, ta med deg mat, kako og sjokolade og dra ut på en skikkelig skogstur. Kanskje liker du deg bedre inne? De fleste treningssenterene har masse fine gruppetimer/saltimer som du kan ta med deg ei venninne på? La treningen bli sosial og gjennomfør den sammen. Variasjon er nøkkelen til suksess, og alle klarer noe! Finn din måte å være i aktivitet på - og bli glad i den.
 6. Flytt det sosiale til treningssenteret.

Om sommeren er det deilig å være ute, sitte i parken, gå tur og rett og slett bare henge ute. Det sosiale blir ofte flyttet ut, hvor du får gjort noe samtidig som du er sosial med venner og familie. Om høsten er ikke dette like lett.. Støvler, regnjakke, skjerf og paraply, må på før en gåtur ute i kulda. Hvorfor ikke bare flytte hele daten til treningssenteret? Her er det godt å varmt, dere får vært i aktivitet, kan motivere hverandre, pushe hverandre - samtidig som dere får en oppdatering i hverandres liv! Jeg syntes hvertfall det er utrolig koselig å trene sammen med noen, og får ofte gode treningsøkter, fine samtaler og en god følelse i hele kroppen etterpå. To fluer i en smekk, smart hæ?


7. Belønn deg selv og husk å feire selv de minste seiere!
Belønning er viktig, spesielt når du gjør noe du egentlig ikke hadde sånn fryktelig lyst til. Jeg bruker små belønninger hver eneste dag, for å holde hverdagsmotivasjonen oppe. Det kan være alt fra mat, til ting jeg skal gjøre, fine tanker eller noe jeg har ønsket meg som jeg bestemmer meg for å kjøpe. Missforstå meg rett, jeg snakker ikke om å kjøpe seg ny genser hver gang du gjennomfører en treningsøkt, eller spise en hel melkesjokolade hver gang du har vært ute på tur - nei, her er det snakk om de små tingene som hverdagen et lite hakk bedre. Små mål, små seiere og en liten belønning, gjør det absolutt lettere å gjenta - igjen og igjen og igjen.


8. Fokuser på det positive og vær din egen største motivasjon.
Viktigst av alt, fokuser på det positive og husk på hvorfor du gjør det du gjør. Det er lett å la negative tanker overvinne de positive, og dra seg selv ned. Klarer ikke, orker ikke, kan ikke, vil ikke. Mestringsfølelsen kommer når du trosser disse tankene og gjør det likevell. Så enkelt, men likevell så utrolig vanskelig. Alt ligger i hodet. Lag en liste med ting som gjør deg glad, skriv listen ned på et ark og heng den opp på veggen. Minn deg selv på hvorfor du er du, hva du kan og hva som motiverer deg til å være den beste versjonen av deg selv. Fokuser på de menneskene som drar deg opp, kvitt deg med dem som drar deg ned og bevis for deg selv at du kan klare alt, bare du bestemmer deg for det - for det kan du faktisk, selv om høsten.

 Q:
Hva er dine beste tips for å få treningsmotivasjon i høstmørket?

Latest snaps

 • 14.11.2016, 18:33

Heii igjen, alle dere søte gutter og jenter som klikker dere inn her, igjen og igjen, for å lese det jeg skriver  Ganske uvirkelig å tenke på at noen faktisk gjør det, men gud for en fin tanke også da! Jeg har rukket å komme meg hjem fra trening, spise middag og har nå satt meg til for å jobber litt med bloggen. Dagens økt ble ganske lang, men utrolig bra! Jeg hadde med meg lillesøster og ei venninne av henne på treningssenteret, og kjørte egentlig ei full overkroppsøkt med mage på slutten. På slutten var vi så gele i hele overkroppen at vi så vidt klarte å tøye ut - beste følelsen i verden, sier nå jeg da!! Kunne ikke fått en bedre start på treningsuka - virkelig. Nå skal jeg straks ut på en liten kveldstur med Maia, før roen senker seg og Farmen, Jakten på Kjærligheten og Hotel Cæsar står på planen. Hahah ja, dere må bare le av meg - jeg ler selv..

Jeg kom plutselig på hvor lenge siden det er jeg har hatt "latest snaps" på bloggen, så selvom dere nok sikkert har sett noe av dette før, samlet jeg sammen noen av de siste postene fra Snapchat og lagde en liten kollasj. Til de av dere som ikke følger meg på snapchat, og har lyst til det, har jeg skrevet brukernavnet lengre nede i innlegget. På snap publiserer jeg alt mellom himmel og jord, så der kan dere finne både oppskrifter, treningsøkter, øvelser, selfies og videoer. Men nåå begynner Maia å bli urolig, og syntes jeg har sittet mer enn nok stille - så nå blir det kveldstur! Vi bloggesF O L L O W   M E   O N   M Y   S N A P C H A T ; 
@
MARIEVIQ: Har du noen favorittbrukere på snapchat? Kanskje noen du annbefaler meg å følge?

Treningsklær fra Ellos under juletreet i år?

 • 11.11.2016, 12:00

Heeii alle dere nydelige, og happy friday Tenk, idag er ennå ei uke er over, og vi er nærmere jul enn noengang - for en fin tanke å starte helgen med, eller hva? Idag er det også bare 19 dager til 1.Desember (ja, jeg teller ned), noe som betyr at adventstradisjoner, julekalender, familietid, julemusikk, kakebaking, julefilmer og julehandel nærmer seg med stormskritt. Wææ, noen andre som kjente det kile litt i magen nå? Personlig, merker jeg bare mer og mer hvordan verdiene, iforhold til hva jeg setter pris på, gleder meg til og kanskje ikke tenker så mye over lengre, endrer seg med årene. Når man er liten, står gaver, lek og godteri før frokost, absolutt høyest. Nå, betyr tradisjoner, tid med venner og familie og selve roen og gleden rundt juletider, mye mer. For bare et par år siden hadde jeg nok trukket på smilebånde om noen fortalte meg at jeg kom til å si dette men; jeg har kommet til et punkt hvor jeg setter så utrolig mye mer pris på å gi enn å få. Jeg tror det er slik det føles å bli voksen.

I samarbeid med Adtraction og Ellos, har jeg likevell satt sammen en stor ønskeliste-guide med fokus på det enorme utvalget av sportsutstyr/ treningsklær, som Ellos har å tilby. Hvis jeg skal snakke som barnet i meg ville gjort, må jeg innrømme at treningsklær står øverst på denne jentas ønskeliste i år - for gud så mye fint da, hæ? Ellos har et enormt utvalg og fører merker som Reebok, Adidas, Puma, Casall, Kari Traa, New Balance, Polar osv... Jeg har satt sammen mine favoritter, både av tights, topper/genser/T-skjorte, løpejakker, løpesko, sports-BH og pulsklokker. Og husk; kanskje du kan glede noen andre med litt treningsmotivasjon under juletreet i år? Det skal hvertfall jeg. S P O R T S - B H

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S J A K K E R  /  L Ø P E J A K K E R

1.HER // 2. HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S G E N S E R /  T O P P E R /  T - S K J O R T E R


1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER // 6.HER // 7.HER // 8.HER // 9.HER // 10.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S T I G H T S

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)L Ø P E S K O

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S T I L B E H Ø R ;  P U L S K L O K K E

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)
Q: Fant du noe du ønsker deg? Eller kanskje noe du kunne tenkt deg å kjøpe til noen andre?

Søtsug på kveldene? Her er mine beste tips.

 • 10.11.2016, 11:38

Noen andre som ransaker matskapene, når det nærmer seg kveldstid? For veldig mange, inkludert meg selv, kommer ofte søtsuget snikende på kveldstid. Man ligger gjerne på sofaen å "venter" på å legge seg, blir kanskje litt rastløs og vet ikke helt om man er sulten eller bare kjeder seg. Akkurat her, havner mange i fella og ender opp med å falle for alle husets fristelser på en gang. Du fortjener litt ekstra etter en såå lang og slitsom dag, sant? Jeg kjenner meg så altfor godt igjen, og vet selv hvor lett det er å falle for stemmen i hodet, etter en lang dag med jobb, skole og/eller trening. MEN, alt håp er ikke ute folkens - for det finnes nemlig et par lure tips og triks! Her er mine 5 beste tips mot å unngå søtsug på kveldene;

1. Har du sunn mat tilgjengelig, spiser du sunn mat.
Dette er nok et av de beste tipsene, og sikkert noe dere har hørt før. Vend deg til å kjøpe sunn mat i uka, og heller kjøp det du skal spise av usunn mat, når helgen kommer. Viljestyrken kan være sterk i det du gjemmer sjokoladeplatene og chipsen bakerst i skapet en mandags morgen - men viljestyrken er kanskje ikke like sterk etter en lang dag med jobb, skole, trening og mas. Kjøp inn masse frukt og grønnsaker, og ha sunn snax tilgjengelig i kjøleskapet. Havner du i fella hvor søtsuget melder seg og du bare MÅ spise noe, får du hvertfall i deg sunn og næringsrik mat - og da kan du jo bare munche så mye du vil!!

2. Planlegg måltidene dine og spis nok!
Du skal ikke bli fanatisk og planlegge hver minste ting du putter i munnen, men det å ha en viss peiling på når på dagen du spiser, kan faktisk være lurt. Spiser du middag tidlig, typisk i 17-tiden, som mange jo gjør, kan det være lurt å tenke "3-timers regelen". Lag deg en ordentlig god, sunn og næringsrik kveldsmat i 8-9 tiden - og spise deg mett! Søtsuget kommer om kroppen ikke har fått det den trenger, blodsukkeret er lavt og det har gått for lang tid mellom hvert måltid. Er du på diett, eller prøver å gå ned i vekt, er det like viktig, om ikke ennå viktigere, å spise nok mat. Spiser du jevnt igjennom hele dagen, vil du garantert merke at søtsuget slipper taket, valget av kveldskos blir annerledes og du slipper det ekstreme inntaket av unødvendig mat rett før leggetid.

3. Drikk vann!
...En selvfølge for mange, men veldig veldig viktig å huske på! Det er ikke alltid like lett å forstå alle kroppens signaler. Har du noen gang opplevd følelsen av å aldri bli mett? Følelsen av at kroppen trenger noe, er tom for energi og slapp - selvom du nettopp har spist..? Da kan svaret være at kroppen har fått for lite veske. Jeg personlig, er veldig dårlig på å drikke nok, og kan fint gå en hel dag uten å bli tørst. Problemet kommer når jeg foreksempel skal trene og hodet føles tett, verker og jeg ikke klarer å konsentrere meg og fokussere - da merker jeg fort hva som er galt og hiver på med vann. Når kroppen trenger vann, kan det fort føles ut som man er veldig sulten, har lavt blodsukker og trenger å få i seg noe raskt! Denne følelsen kan faktisk føles som et slags søtsug, selvom man egentlig bare er veldig tørst. Her kommer planleggingen inn igjen. Hvis du spiste middag for typ 1 time siden, burde du i realiteten ikke være sulten allerede, og du kan prøve å fylle på med vann i stedenfor. Det beste tipset, er å ha ei vannflaske med seg igjennom hele dagen, så kroppen slipper å be om veske.

4. Del opp talerkenen med litt av alt!
Det som er om kvelden, er at man ofte har lyst på alt. Jeg er ihvertfall sånn! Det hjelper liksom ikke å bare ta et eple, fordi jeg vil ha brunost, knekkebrød, syltetøy, druer, rosiner og gulrot også, skjønner? Jeg kjenner meg selv godtnok til å vite at jeg kommer til å spise alt sammen uansett, så jeg kan likegodt lage en tallerken med litt av alt, fra starten av. Dette gjør at jeg ikke spiser 5 forskjellige, fulle måltider, men heller 1 måltid med litt av alt. Da er det liksom ikke noe mer igjen i kjøleskapet som frister, så da kan jeg si meg fornøyd - Haha, noen som kjenner seg igjen? Her kommer punkt nr.1 inn igjen; har du sunn mat tilgjengelig, spiser du sunn mat. Lag en liten "tapas tallerken" med litt av alt som frister, og avslutt det hele med en kopp varm te - det er hvertfall min favorittkveldsmat!5. Avslutt med en kopp te & puss tenna!
Haha, dette punktet er nok mer psykisk - men det funker for meg, så da deler jeg det likevell. Jeg elsker grønn te, og drikker 1-2 kopper hver dag. Kveldsrutinen min avsuttes alltid med en deilig kopp varm te, noe som faktisk gjør underverker for både kropp og sjel. Te sies jo å være trøtthetsskapende, noe jeg absolutt føler at stemmer. Med en kopp te etter kveldsmaten, depes søtsuget, kroppen blir trøtt, jeg klarer å roe helt ned og føler jeg får renset kroppen og gjort den klar for en ny dag. Det er egentlig litt det samme med tannpussen. Når man først har pusset tennene, vil man ikke skittne dem til igjen før leggetid, sant? Vær streng mot deg selv, spis og drikk det du skal, puss tenna og legg hodet på puten - god natt!
Q: Hva gjør du for å slippe unna munching på kveldstid ? ?

Dagens trening med Fajitas til dessert

 • 05.11.2016, 21:47

Heii mine skjønne, og beklager for en altfor dårlig oppdatering her de siste dagene! Helgen har gått i et, og bloggen har dessverre blitt litt nedprioritert.. Denne lørdagen startet veldig rolig med en lang frokost med hele familien. Det har vært skikkelig drittvær de siste dagene, noe jeg har merket på hele kroppen. Jeg våkner liksom aldri helt, hvis dere skjønner? Etter frokost gikk jeg å la meg i senga igjen, og endte opp med å jobbe litt med bloggen. Jeg fikk skrevet et innlegg som kommer på bloggen imorgen, og sa meg ganske fornøyd med det. Plutselig var klokka halv 1, og jeg lå fortsatt i senga (ja, det er ekstremt sent til meg å være..). Den eneste måten å få energi på, på en trøtt og grå dag som denne, er å dra på trening - noe jeg gjorde. Meg og lillesøster samlet sammen litt energi, trosset stormen og kom oss til treningssenteret for ei deilig lørdagsøkt - og shit som det hjalp!! Jeg har oppsummert litt av økta lengre nede i innlegget, for de som vil ta en titt. Fokuset lå på skuldrene, og med litt fun-time på slutten, ble det ei deilig økt som vendte en litt dårlig dag, til en superbra en.DAGENS  ØKT BESTOD AV: 15 min i bratt oppoverbakke + 10 min jogg. Skulderpress stående, sittende & med stang (supersett med beinhev på benk), front hev med hantler, side hev med hantler, nedtrekk smalt grep, facepull og øving på chins med strikk på slutten.


Til middag ble det en blanding av fajitas og speltlumpepizza. Haha, jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men godt var det hvertfall! Her har jeg altså brukt  speltlumper, kyllingfillet, ost, tomatpurè, spinat, medium tacosaus, Sjampinjong, ananas, tomat og parika. Vanligvis når jeg lager disse, limer jeg lefsene sammen med en tannstikker på toppen og legger osten over etterpå. Dette gjør at det blir mer fajitas enn pizza, og at lumpene blir mer sprø, nesten som tacoskjell. Kesam og Avokado er tilstede som tilbehør, som vanlig. Ahh, en av mine favoritter!

Q: Hvordan har din lørdag vært? Hva er planene for kvelden?

På shopping med Maia

 • 04.11.2016, 09:47

Ahh, den fredagsfølelsen ass Jeg har nettopp stått opp, spist frokost og skal snart avgårde til Sørlandssenteret med pappa, for å kjøpe ullgenser til lille Maia! Haha, lille babyen min fryser så veeldig når hun skal ut på tur, og nå som ullsokken (jepp, vi klippet hull i en gammel ullsokk som hun har løpt rundt i) er ødelagt og snøen snart kommer, må vi rett og slett på shopping.# T R E N I N G S G L E D E

- LYKKE, ENDROFINER, ENERGI, MOTIVASJON, MESTRING, RO -


 

Hahah, see så fornøyd jente da! Jeg tror målet med dette bildet, var å vise dere mitt "andre hjem", men jeg ser jo nå at det kanskje ikke var den beste måten å gjøre det på.. Jaja, bildet lyser hvertfall treningsglede, noe jeg har masse masse av!! Bildene er fra igår, hvor jeg hadde en veldig rolig treningsøkt med fokus på  triceps, bein og rumpe. Jeg kjørte lette vekter, egen kroppsvekt og et par supersett. Gårsdagens mål var enkelt og greit, og bare komme seg til treningssenteret. Av og til er det veldig deilig å bare gjøre akkurat det man føler for der og da - trening skal jo være gøy, right? Idag blir det treningsfri, hjemmelaget pizza med familien og fredagskveld hos ei venninne senere - Vi blogges

Q: Hva er dine planer for fredagen?

Hverdagsaktivitet - hvem er med meg?

 • 25.10.2016, 18:58

Wow, så var det allerede kveld igjen da gitt! Tida flyr og jeg klarer såvidt å henge med. Tirsdagen har gått til å fikse litt småting hjemme, ta litt bilder, jobbe litt med bloggen og selvfølgelig trening. Jeg gjennomførte leg day idag, noe jeg egentlig hater over alt i hele verden, men som også gir meg verdens beste følelse i etterkant - en god dose mestringsfølelse. Nå har jeg nettopp kommet hjem, spist middag og har egentlig bare lyst til å ta en lang dusj, legge meg i senga og slappe av resten av kvelden - men nei! Jeg har lovet både meg selv og Maia, å gå kveldsturer denne uka - noe jeg har tenkt å gjøre nå. Såå, da var det bare å finne frem skjerf og vanter, og komme seg ut i kulda. Kom igjen, folkens - noen andre som velger tur istedenfor serie-titting ikveld?

  
" A mind troubled by doubt, cannot focus on the course to victory . "

 


 

Sunday Funday

 • 09.10.2016, 17:52

S U N D A Y   F U N D A Y  ?
De siste ukene har det nesten blitt en liten tradisjon og dra å trene sammen med lillesøster på søndager. Vi er begge opptatt av trening, noe som har gjort at søndagsøkta ofte ender opp som en av ukas beste økter. Idag var intet unntak - vi dro på trening og gjennomførte ei superdeilig styrkeøkt med fokus på rygg, og sirkeltrening med fokus på rumpe, lår og mage. Det aller beste med rolige lørdagskvelder uten alkohol, er overskuddet og energien til trening "dagen derpå". Søndag har blitt den nye mandag - og jeg elsker det!

Med fare for å høres 40 år eldre ut, spør jeg likevell; noen andre som liker rolig helger og søndagstrening.. ?


Processed with VSCO with x1 preset

 

Tren med supersett!

 • 07.10.2016, 20:11

Som jeg har sagt tidligere, er jeg ingen fagperson og syntes derfor det er litt skummelt å legge ut konkrete annbefalinger til øvelser og kosthold. Men, idag prøver jeg likevell, så vær litt snill med meg, for fagutrykk er ikke min sterkeste side, haha! Jeg tenkte å snakke litt om utholdende styrketrening. I går gjennomførte jeg ei litt anderledes, men supergod treningsøkt, sammen med ei venninne. Vi var ganske slitne begge to, men bestemte oss for og planlegge å skrive opp hele treningsøkten, slik at vi kunne krysse av underveis og dermed måtte komme oss igjennom hele økta før vi dro. Du vil ikke dra fra trening med ugjorte øvelser i boka, right? Vi kjørte en rekke supersett-øvelser med egen kroppsvekt og flere antall repetisjoner. Vi hadde fokus på triceps, bein og rumpe - og endte opp med ei super treningsøkt, masse energi og overskudd! Okei, men hva er supersett? Supersett betyr rett og slett å gjøre 2 øvelser etter hverandre. Dette gjør du altså istedenfor å ta 2-3 min pause mellom hvert sett, noe som resulterer i økt puls og mer utholdene styrke. Dette gjør treningen mer intensiv, du sparer tid og vil få økt fettforbrenning der og da, fordi du trener med høyere puls og gir musklene mindre oksygen.

Her har dere gårsdagens økt:

Oppvarming:

35 min rask gange i oppoverbakke på mølle.

supersett 1:

Bulgarsk utfall - 12 reps x 3 (egen kroppsvekt)
Chins - 5 reps x 3


supersett 2:

Dips - 12 reps x 3
Knebøy - 12 reps x 3 (egen kroppsvekt)


 supersett 3:

Rygghev (fokus på rumpe) - 15 reps x 3 (egen kroppsvekt)
Pushdown triosett - 12 reps 15 kg/10 kg/ 7,5 kg x 3


supersett 4:

Hoftespark til side - 10 reps x 3
Hoftespark bak - 10 reps x 3


Siste sett med pause mellom:

Sidekick - 20 reps x 3 (2,5 kg)

Q: Hvordan liker dere å variere treningen deres? Noen som er fan av supersett-økter?

Positive tanker og tunfisksalat

 • 30.09.2016, 17:46

F R E D A G S F E I R I N G 
...
Idag stod jeg opp med en eneste tanke i hodet; idag skal jeg ha en skikkelig bra dag. Det er ganske rart, men den eneste personen i verden som kan gjøre dagen din perfekt, er deg selv. Jeg stod opp, holdt på tanken og startet dagen med favorittfrokosten: havrepannekaker. Litt halveis støl, dro jeg på trening og gjennomførte fredagsøkta med fokus på triceps og mage. Økta var ikke den beste, men jeg gjennomførte og jubler for det! Jeg fikk unnagjort litt ting i byen, før jeg dro hjem, lagde tunfisksalat og jobbet litt med bloggen. Planen nå er å ta en powerwalk med Maia, før jeg tar fredagskveld med god samvittighet! Dager som denne er verdt å ferie, noen som er enige?. . .   T U N A   L U N C H   S A L A D    . . .

Tunfisk, Spinat, Tomat, Paprika, Linser, Røde bønner, Fetaost, Asparges, Mager KesamQ: Hvordan har din dag vært? Hva er planen for fredagskvelden?
 

Hvordan jeg gikk ned 20 kg

 • 22.09.2016, 22:47

Spørsmål, tanker og meninger, er ofte resultatet av en stor endring. Vi mennesker er raske på å mene, men kanskje enda raskere på å videreformiddle meningene våre til de rundt oss. En ting vi kanskje ikke er like flinke på - er research.
Etter jeg flyttet til Oslo for 2 år siden, og bestemte meg for å gjøre en endring av livsstil, har jeg fått spørsmål, meninger og tanker slengt i trynet fra alle vinkler. Positive og negative. Jeg har bestemt meg for å skrive om min endring, i håp om å inspirere noen. Dette innlegget skriver jeg rett og slett fordi jeg er sinnsykt stolt av meg selv - og det må da være lov til å si i 2016?

På videregående var jeg en såkaldt "matmums". Jeg spiste akkurat hva jeg ville til enhver tid og brydde meg ikke stort om hverken næringsinnhold i maten eller hva kroppen min trengte for å fungere og ikke fungere. Mat har alltid vært "kos" for meg. Jeg elsker mat over alt i hele verden og kan glede meg hele dagen til middagen jeg skal spise på kvelden. Problemet mitt da, var mangel på begrensninger. Jeg spiste for det første altfor store mengder mat, iforhold til hva kroppen min trengte. For det andre var store deler av maten jeg spiste usunn, og for det tredje, kom det til et punkt der jeg ikke lengre klarte å nyte maten jeg elsket. Hverdag var helg og helg var hverdag. "Sunt eller usunt" var ikke lengre et alternativ og den ekstra kosen jeg pleide å elske, var så og si ikke-eksisterende. I tillegg til et dårlig kosthold, trente jeg så og si aldri. Jeg var en av dem som skulket gymtimene på skolen og hatet treningssenteret. Jeg følte meg ukomfertabel med alt som hadde med fysisk aktivitet og gjøre, rett og slett fordi jeg ikke var spesielt flink på det. Sånn gikk ukene..måndene.. årene.Da jeg tok valget om å flytte til Oslo, byen jeg elsker og alltid har drømt om å bo i - tok jeg også et valg om å endre livsstil, starte med trening og nå et mål. Målet jeg satte meg, var så enkelt (..og vanskelig) som å trives i min egen kropp og å skape en livsstil jeg kan leve med i lengden. Etter min mening, var dette nøkkelen til suksess - spesielt med tanke på kosthold. Du kan ikke leve på et kosthold med daglig kaloriunderskudd og dietter langt oppi halsen, resten av livet. Nei, jeg er ingen faglært innen kosthold og ernæring, men er det èn ting jeg kan si, er det at dietter funker over en kort periode - men det er langt ifra en verdig livsstil!

Men hvordan "lager" man en ny livsstil? Ja, det samme tenkte jeg. Plutselig stod jeg der da, midt i Oslo, helt alene og skulle fylle kjøleskapshyllen min i kollektivet. Hva er egentlig sunt? Så altfor mange alternativer - så altfor lite kunnskap. Vet du hva? Alle kan litt, bruk det du kan, gjør det beste ut av det, og lær underveis i prosessen. Helt i starten av prosessen, fokusserte jeg på å legge til grønnsaker, frukt, og rent kjøtt i kostholdet mitt. Jeg lette etter grove alternativer, valgte produkter med mindre sukker og passet på å lage ting fra bunnen av, slik at jeg viste hva jeg puttet i meg. Søtsakene ble flyttet til helgen -  hverdag ble hverdag, og helg ble helg igjen. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; en av de tingene jeg elsker mest med helse og ernæring, er at du aldri blir ferdig utlært. Jeg har lært så sinnsykt mye siden dagen jeg startet, men har ennå så uendelig mye igjen å lære - en tanke som gjør meg veldig veldig glad og takknemlig.

Men hvor kom den plutselige motivasjonen til trening, fra da? Akkurat det spørsmålet der, er nok så enkelt som at jeg startet på et nytt kapittel i livet og var supermotivert for ny by, nye mennesker, nye utfordringer og ny hverdag. Jeg tror nøkkelen her, ligger i å finne en god periode i livet, hvor motivasjonen generelt er bra og du har lyst til å gjøre en endring. Det er mye sant i ordtaket " du klarer alt hvis du vil", så her handler det bare om å bestemme seg. Det som er så deilig, er at når du først har startet og begynner å se resultater, vil du automatisk få lyst til å fortsette, du vil ha lyst på sunn mat og dermed få en god følelse i kroppen som du ønsker å holde på. Slik fortsetter den gode sirkelen å gå rundt og rundt, kroppen blir mer og mer vandt til endringen, og ting blir lettere og lettere for hver dag som går.Har du ikke dårlige dager og perioder du bare vil gi opp? Jo, det kan jeg love deg at jeg har! Jeg har dager jeg spiser opp hele kjøleskapet og halve fryseboksen på en og samme kveld. Jeg har søndager med pizza, sjokolade, chips, brus og seriemarathon. Jeg har dager jeg spiser på McDonnals, dager jeg spiser ute, dager jeg ikke gjør annet enn å ligge i senga og spise. Jeg har dager jeg drar på trening og snur i døra. Jeg har dager jeg går 2 min på mølla, går av mølla og drar hjem igjen. Jeg perioder med 1 treningsøkt i uka og jeg har perioder med 7 treningsøkter i uka. Jeg har dager, uker, perioder, jeg gjør og spiser akkurat hva f*** jeg vil og NYTER det. Vet du hvorfor? Fordi det er akkurat disse dagene som gjør dette til en livsstil og ikke en diett! For og klare å holde på formen, kroppen og motivasjonen, må man rett og slett igjennom dårlige perioder og kjenne på savnet til sunn mat, gode treningsøkter, energioverskudd og den gode følelsen - så lenge det er unntak og ikke en livsstil.

Idag er livsstilen min en helt annen, forandringene er store og jeg trives i egen kropp - målet er nådd. Spørsmålene jeg normalt får fra folk, handler ofte om hva/hvor mye de skal spise, hvor ofte de skal trene og hvilke øvelser de burde gjøre. Akkurat hva jeg gjør, hva jeg spiser og hvordan veien hit har vært, vil jeg ikke skrive så mye om. Dette er rett og slett fordi dette er så utrolig forskjellig fra person til person, og min vei hit, vil sannsynligvis ikke være den samme for deg. I tillegg er jeg ingen fagperson og føler ikke jeg har kunnskapen til å fortelle andre hva som er rett og galt. Alle må starte et sted, jeg var nybegynner selv og viste ingenting om noenting. Du lærer så utrolig mye underveis, og så lenge du gjør ditt beste, starter med det du kan, ikke går altfor hardt ut, men gjør dette til en livsstil og virkelig har bestemt deg for å nå et mål - kommer du til å oppleve en forandring, hvor målet bare blir et pluss! Husk at kroppen din skal bære deg resten av livet - ta vare på den!

Jeg har gått ned 20 kg og har ingen planer om å gå ned noe mer nå. Vekten er absolutt ikke det viktigste lengre, for følelsen jeg har i kroppen nå, gir meg så mye mer enn tallet på vekten noen gang har gjort. Jeg har nådd målet jeg satte meg fra starten av - jeg er fornøyd i min egen kropp. Det er likevell lærdommen på veien som har vist seg å gi meg mest. Kropp og utseendet er materalistisk lykke og betyr ikke halvparten så mye som følelsen du har inni deg. Jeg har kjent en indre styrke, pågangsvilje og mestringsfølelse, jeg ikke trodde fantes i meg - og det er den største grunnen til at jeg fortsetter å sette meg nye mål, den dag idag.

Processed with VSCO with f2 preset

Helt til slutt vil jeg bare si at den eneste grunnen til at jeg har klart å oppnå de resultatene jeg har gjort, er fordi dette har blitt en av mine største interesser. Jeg har blitt ordentlig glad i trening, glad i sunn mat og interessert i å lære så mye som mulig. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg sitter hjemme i sofaen med te-koppen i fanget, ullteppet, ullsokker - og googler treningsartikkler.. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil! Jo mer jeg lærer, jo gøyere blir treningen og jo større utvikling ser jeg - Min historie, mine meninger og min livsstil - og jeg ELSKER det.

Dagens intervalltrening!

 • 15.09.2016, 23:15

Okei folkens, dette er noe jeg ikke gjør så ofte, men idag vil jeg gjerne dele dagens treningsøkt med dere. Grunnen til at jeg vanligvis ikke skriver hvordan jeg bygger opp treningsøktene mine, er egentlig av den enkle grunn at jeg ikke føler jeg har kunnskapen til det. En av de største grunnene til at jeg elsker trening så høyt, er fordi man aldri blir helt utlært! Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, og en dag, håper jeg på å kunne snakke som fagperson og ikke "bare" meg - og da, da skal jeg lære dere masse!

Grunnen til at jeg gjør et unntak idag, er at treningsøkten jeg gjennomførte, fant jeg nemlig på bloggen til superflinke @treningsfrue! Som jeg har skrevet før, går kondisjonstreningen min veldig i berg-og-dalbane, noe jeg forøvrig har lært meg å bare leve med. Har jeg er dårlig løpe-periode, fokusserer jeg heller på styrke, prøver å ikke tenke så mye på løpingen og lar motivasjonen komme av seg selv. Før du vet ord av det, er du plutselig tilbake på mølla med masse ny motivasjon og løpeglede! Anyway, økten jeg kjørte idag var en intervall-økt med ganske lange intervaller. Jeg har faktisk aldri trent et spesifikt program når jeg har trent kondisjon tidligere, så dette var helt nytt og veldig spennende! Overraskende nok, gikk det utrolig bra og jeg fullførte - gjennomsvett, blid og fornøyd! Guud så sliten jeg var, men herlighet for en mestringsfølelse!! Kanskje intervall er tingen...? Her har dere hvertfall økta;

Oppvarming, rolig gange/lett jogg i 10 minutter

 1. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 2. 60 sek pause med rolig gange
 3. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 4. 60 sek pause med rolig gange
 5. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 6. 60 sek pause med rolig gange
 7. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 8. 60 sek pause med rolig gange
 9. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 10. 60 sek pause med rolig gange
 11. 5 minutter, hastighet 11 km/h


   
 12. Det jeg likte så godt med denne økta, var at man ikke behøvde pulsklokke og måtte stresse med å finne max-puls osv.. Her kan du stille inn mølla akkurat slik du vil og endre underveis etter hvor god kondisjonen din er/blir. Jeg løp med en stigning på 1,5 og merket det godt i både beina og pusten, ved endt økt. Etter en dårlig løpe-periode nå den siste tiden, var dette akkurat den kickstarten jeg trengte for å komme igang igjen. Gud så deilig - dette skal jeg gjøre igjen!


Q: Har du løpt intervall før? Har du en god intervall-økt og annbefale meg?

Tips og triks for å øke treningsmotivasjonen

 • 09.09.2016, 10:28

1. GOD MUSIKK
... er absolutt noe av det viktigste for min del. God og motiverende musikk, kan faktisk gjøre hele forskjellen på om treningsøkten blir bra eller dårlig. Hvis kroppen er sliten og jeg føler for å gi opp og dra hjem, gir jeg økten et siste forsøk, setter på favorittsangen og VIPS - kroppen får automatisk masse overkudd og jeg kjenner en deilig overdose adrenalin. Lag din egen treningsliste på Spotify og fyll den med musikk som gir deg det lille ekstra eller som kanskje bringer frem gode minner, Jeg lover deg, du vil merke stor forskjell!

2. PLANLEGG UKENS MATINNKJØP ETTER TRENING
Dette er absolutt et tips jeg annbefaler alle å prøve ut. Jeg prøver å bli flinkere til å storhandle en gang i uken for å unngå småhandlingen daglig, noe som for øvrig er et godt tips i seg selv. Tipset går ut på å legge turen til butikken ETTER treningsøkten. Av egen erfaring øker lysten til å holde et sunt kosthold resten av uken, etter trening. Dette gjør at handlelisten ser helt anderledes ut og du vil oppleve at sjokolade, goddis og brus blir byttet ut med frukt og bær, kesam og nøtter. Når ukens innkjøp ligger i kjøleskapet, har du ikke noe annet valg enn å spise sundt, noe som igjen fører til mer motivasjon til å trene. Det er rett og slett en evig god sirkel!3. START ALLTID TRENINGSUKEN PÅ MANDAG
Ny uke, nye muligheter! Hvorfor vente med å sette seg nye mål til nytt år, når man kan starte på nytt hver uke? Mandag er en ypperlig dag å endre på de små tingene som kan gjøre hverdagen bedre. Start uken med en god treningsøkt, sett deg mål, skriv ned målene og gjennomfør økten med et smil om munnen og god musikk på øret. Jeg for min del, prøver alltid å bruke mandagen til å trene og handle inn matvarer for uken. Mandagstrening minsker sjansen for unnasluntring resten av uken og gir motivasjon til en god treningsuke. Her må du huske på at det ikke er snakk om å trene hver dag, men kun så mye du føler for selv. Det er såå mye bedre med 1 ordentlig god økt i uken, enn 7 dårlige - og den ene økten, kan gjerne være lur å ta på en mandag!

4. FINN NOE Å GLEDE DEG TIL ETTER TRENINGSØKTEN
Det er veldig viktig å sette seg mål, men det er nesten like viktig å belønne seg selv når man når dem. Planlegg treningsøkten før du drar hjemmefra og sett deg mål for økten og finn noe å glede deg til når økten er gjennomført. Det kan være alt fra mat eller et nytt plagg i garderoben, til en god serie eller film. Jeg bruker ofte mat som motivasjon etter trening. Jeg tenker, okei når denne økten er ferdig, skal jeg kjøpe mango (elsker mango) å kose meg med en god kveldsmat, en kopp varm te og en episode med en gøy serie. Som du ser, trenger ikke motivasjonen være så stor, bare den motiverer deg til å gjennomføre. Hva motiveres du av?

5. FRESHT TRENINGSTØY
...er absolutt et must når det kommer til motivasjon. Det er jo faktisk bevist at man yter bedre på trening om man føler seg litt ekstra fresh. Det er også bevist at farger i hverdagen gir ekstra motivasjon og glede, så dette tipset er det bare å prøve ut med en gang folkens. Missforstå meg rett, du trenger ikke dra på festsminken og krølle håret for å dra på trening, for det derimot, ser jo egentlig bare dumt ut... Neida, finn frem den mest behagelige tightsen du har, kle på deg noen deilige farger, få litt farge i kinnene og sett håret i en praktisk hestehale - AND GO GO GO!!6. FINN NOEN Å TRENE SAMMEN MED
Dette fungerer kanskje ikke for alle, men hva med å prøve det ut? Hvis du kanskje ikke er supergira på trening og egentlig heller vil ligge under dyna å se på serie og spise sjokolade, kan det være en god idè og skaffe seg en treningspartner. Det positive ved å trene sammen med andre er at dere kan motivere og pushe hverandre. Trening kan også være en fin måte å holde kontakten på, dra på en time sammen og ha det gøy i en ellers travel hverdag. For min del, kommer de beste treningsøktene alene. Det er rett og slett fordi jeg er altfor glad i å snakke (...) og mister fort fokuset hvis jeg har noen å småsnakke med. Dette er veldig individuelt, men husk; TRENING SKAL VÆRE GØY!

7. FØLG DE RETTE MENNESKENE PÅ NSTAGRAM
Det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen, er å sjekke instagram. For min del, som blir veldig inspirert av andre mennesker og inspo-bilder, betyr dette at instagram er med på å sette standarden for min dag, allerede før jeg har stått opp. Det finnes tusenvis av inspirerende kontoer på sosiale medier, så her gjelder det bare å finne de du føler motiverer deg på en positiv måte. Jeg personlig, følger jenter på min egen alder som er opptatt av å ha et sunt forhold til trening og kosthold, gjerne deler sunne og enkle oppskrifter, gir treningstips og sist men kanskje aller viktigst; trekker frem godteskåla og brusen og viser at det også er greit innimellom. Jeg følger også en del PT`er og PT-studenter som gir meg tips til nye øvelser, ny kunnskap og masse treningsglede, samt matprofiler som inspirerer meg til et sunt og næringsrikt kosthold med deilige oppskrifter og nydelige bilder. Instagram er absolutt en fin kanal for inspirasjon og motivasjon- det handler bare om å følge de rette menneskene.

 

8. SPIS NOE ENERGIRIKT FØR TRENING
Spiser du nok og ikke minst riktig, før trening? Det har faktisk mer og si enn du tror. Jeg passer på å være flink til å spise et ordentlig måltid ca 2-3 timer før trening. Noen ganger kjenner man sulten komme snikende rett før trening og da er det viktig å få i seg noe som tilfører kroppen energi. Småspising er ikke bra når det kommer til store mengder, men litt er alltid greit. Ta med deg en frukt, en liten pose nøtter eller lag deg en proteinshake som du drikker ca en halvtime før trening. Du vil merke stor forskjell på energinivået og du vil oppleve å yte bedre og føle mestring. Jeg personlig elsker å hive i meg en liten posjon cottage cheese, melk og bær før jeg stikker ned på treningssenteret. Trening på tom mage fungerer ikke og vil heller ikke gi deg de resultatene du ønsker, så pass på å spis nok!


 Q; HVA GJØR DU FOR Å ØKE TRENINGSMOTIVASJONEN? HAR DU NOEN SMARTE TIPS DU VIL DELE MED MEG?

Trøtt, mett og god!

 • 06.09.2016, 22:07

Dagen er snart over, jeg kom inn døra for en halvtime tiden og har nettopp spist opp speltlumpe-pizzaen min. Denne tirsdagen har virkelig gått i ett, så nå var det faktisk helt ubeskrivelig deilig å sette seg ned og ikke tenke på å reise seg igjen. Jeg startet dagen med en tur til dyrelegen med lille Maia. Hun skulle ta vaksine og igjennom en liten helse-sjekk, bare for å se at alt stod bra til. Lille babyen min var såå flink og gjorde ikke så mye av å bli satt sprøyte på. Godbitene hun fikk av dyrelege-dama var mye mer interessante! Haha, heldigvis var alt bra og hun er ei frisk, fin og glad lita jente.

Ettermiddagen og kvelden gikk til trening, buss og mer buss.. Jeg fikk kjørt ei god styrkeøkt på rygg/skuldre, og til tross for det "lille uhellet" jeg fortalte om, gikk det faktisk ganske greit! Jeg kjørte lettere vekter og flere repetisjoner, noe som så ut til å funke ganske bra for den litt "ustabile" skulderen min! Her er et par bilder jeg knipset før trening. Vær så god for et ekstremt usinteressant og meningsløst innlegg - natta!- A NEGATIVE MIND WILL NEVER GIVE YOU A POSITIVE LIFE.
Q: Har du hatt en fin dag?

Kickstart Monday

 • 16.08.2016, 11:18

Wææ, dagene bare flyr avsted og jeg har liksom ikke hatt tid til å sette meg ned å skrive til dere før nå! Idag er det allerede tirsdag igjen, finværet har endelig kommet til sørlandet, jeg har inntatt havregrøt og kaffe, og sitter nå å planlegger dagen med Maia på fanget. Dette som kalles hverdagslykke, right? Igår kickstartet jeg uka med en supermandag. Treningsmotivasjonen har vært på topp den siste tiden og jeg er supermotivert for gode økter og sunn mat, noe som er utrolig deilig! Jeg stod opp, spiste frokost og dro for å trene med ei venninne. Vi gjennomførte ei god styrkeøkt på rygg, etterfulgt av 1 times gåtur i sola. Etter trening, tok vi med oss matboksen og en kopp kaffe ut for å spise i sola. Helt utrolig hvor mye tid og penger man sparer på å ta med seg mat hjemmefra, også er det jo ingenting som smaker bedre etter en god treningsøkt, enn hjemmelaget mat! Kutt opp litt grønnsaker, kok ris/pasta og bland med stekt kylling eller en boks tunfisk, så har du den perfekte matboksen etter trening. Ahh, dager som denne gjør meg så glad♥♥


- Oatmeal for breakfast & workout session with my bestfriend -

 

Q: Hvordan var din mandag? Mange hadde kanskje sin første skoledag igår, hvordan gikk det?

Flexetirsdag

 • 09.08.2016, 18:53

Gjett hvem som har skaffet seg lader til maccen OG fikset kameraet!? Ahh, det er så sykt deilig å få orden på sånne irriterende "småting" som ødelegger. Anyway, jeg er back on track med både bilder og mac, så la oss juble for det og satse på at Maia har lært sin lekse denne gangen... Ellers har tirsdagen min gått i et helt fra jeg stod opp, til nå. Jeg startet dagen med litt bloggjobb, før jeg dro videre til byen med mamma for å fikse noen småting å gjennomføre ukas andre treningsøkt. Det ble ei god økt med fokus på rygg, triceps og mage. Løpegleden min har stoppet litt opp for tiden, noe som egentlig er sykt irriterende nå som jeg var så godt i gang, men sånn er det vell bare av og til. Man må igjennom noen dårlig perioder for å klare å nyte de gode! Jeg satser på at den er tilbake snart, så jeg får svettet litt på mølla igjen - elsker jo egentlig den følelsen!

 


Bag Nike - Headset KOSS - TreningsBH Nelly - Topp Nelly - Tights Casall - Sko Nike


Haha, la oss bare kalle det #flexetirsdag! Videre, er planen for kvelden å bare slappe av, la kroppen hvile, koke en kopp te og se et par episoder av KUWTK. Det er jo såå kaldt ute at det eneste som frister er ullteppe og senga. Brrr, norsk sommer på sitt beste...

Q: Hva har du gjort idag?

Mandagsgleder!

 • 27.06.2016, 17:02

Heii mine venner og god mandags ettermiddag! Sommerferien er ingen stopper for å kickstarte uka med ei god treningsøkt, litt sunne mat-innkjøp og en god dose ny motivasjon for den kommende uka - noe jeg absolutt føler jeg har gjort. På trening ble det 35 min på mølla, etterfulgt av styrke på skuldre, forside og bakside. Ahh, elsker hvordan motivasjonen for løping har kommet tilbake igjen! Sett deg et mål før du går på mølla og ikke gå av før målet er nådd. Ikke sett deg for høye mål i starten og bygg deg heller oppover. Husk; nesten alt ligger i hodet! Jeg er superfornøyd med min mandag hittil, og planlegger en rolig kveld videre med litt besøk, en god kveldstur med hunden og litt serietitting. Wow, bare meg som elsker mandager?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Caps HER // Treningsjakke (utsolgt) lignende HER  // Tights HER


Q: Hva har du brukt mandagen på?

Search

Bloggdesign