Hvordan gjøre en dårlig dag bra?

 • 21.04.2017, 12:41

Da var det altså min tur til å bli syk... Jeg kjente det på kroppen i hele går, og våknet idag med feber og vondt i hele meg. Typisk, akkurat denne helgen som jeg skulle så mye morsomt! Jaja, når kroppen sier stopp er det rett og slett ikke noe annet å gjøre enn å stoppe.. Planene for helga er derfor å holde senga, se på serie, bli frisk og lytte til kroppen. Shitmaybritt denne helga blir vill ass. Null treningstips og motiverende ord fra denne jenta de neste dagene med andre ord. Godt med en pause si! ehe..

Såå, siden dagen idag er så umåtelig (hvis det er et ord som går ann å bruke..?) kjedelig, snakker vi heller om gårsdagen! Gårsdagen startet nemlig veldig tungt, og jeg måtte virkelig jobbe med tankegangen for å komme igang med det jeg skulle. Etter en million runder med meg selv, dro jeg (egentlig ganske ufrivillig og på autopilot) på meg treningsklær og løp ut på en rolig joggetur - og der kom den følelsen som er grunnen til at jeg elsker trening så høyt. Selve treningsgleden. Jeg ble rett og slett så motivert og glad på veien, at jeg endte opp med å avslutte joggeturen med motbakkeintervaller i "helvettesbakken". Svettefest ut av en annen verden - men med en lykkefølelse i etterkant, som ikke kan beskrives med ord. Av og til må man faktisk bare kaste seg ut i ting, ikke tenke så mye, og bare se hvordan det går. Går det så går det, men går det ikke, så prøvde du hvertfall- og det er jo en seier i seg selv, right?

Tankene som alltid hjelper meg på riktig vei ;

 Jeg vet jo at jeg kan hvis jeg vil. Hvorfor skal jeg ikke klare dette idag?
 Jeg kommer til å takke meg selv hvis jeg gjennomfører.
 Jeg skal ha den gode mestringsfølelsen, som jeg vet jeg får i etterkant.
Jeg er sinnsykt heldig som faktisk kan gjøre dette, for det er det ikke alle som kan.
Vær takknemlig og benytt deg av mulighetene du har, Marie!
 Gjennomfører jeg dette, er jeg et skritt nærmere enn jeg var igår.
 Når jeg er ferdig, skal jeg unne meg noe ekstra digg - fordi jeg fortjener det.
 Jeg har kommet såå langt, og er dritstolt av meg selv - jeg gir ikke opp nå!
 Ikveld skal jeg legge meg i senga med verdens beste følelse i kroppen, sliten og trøtt, etter en lang dag med utfordringer jeg NAILET!

... og vips, der var jeg i gang med dagens gjøremål!Processed with VSCO with f2 preset

Da jeg kom hjem fra gårsdagens joggetur, ble det tunfisksalat, egg, avokado og en kopp te til lunsj, før turen gikk videre på jobb. En litt halvveis torsdag, som jeg klarte å endre til supertorsdag - helt selv! Tankegangen din har alt og si, og med riktig instilling kan du faktisk gjøre en dårlig dag bra, bare ved hjelp av ditt eget hode. Det tar tid og lære seg, og det er ikke alltid like lett, men det er verdt å bruke tid på - for tiden du bruker på deg selv, er aldri bortkastet tid

Q: Hva gjør du for å fjerne negative tanker?

Nytt treningsprogram!

 • 10.04.2017, 09:16

Okei først: noen andre enn meg som syntes det var i overkant varmt i natt..? Jeg sovnet ikke før i 2 tiden, med vinduet på vidt gap og dyna på gulvet. Enten er det overgangsalderen som melder seg litt for tidlig, eller så skjedde det bare noe veldig rart med været.. Satser for all del på det sistnevnte! Anyway, til tross for dårlig nattesøvn, spratt jeg opp av senga på morgenen idag og var såå klar for ny uke. Overskudd på morgenkvisten er en av de tingene jeg er veldig glad jeg har fått tildelt - det setter jo tross alt standarden for dagen! På planen idag står ukas første treningsøkt, etterfulgt av jobb ikveld. Jeg gleder meg allerede til å komme igang og fortsette å jobbe med det nye programmet mitt. Målet er å bli sterkere, utfordre meg selv å øke sakte men sikkert i de fleste øvelser - inkludert bein/rumpe! Jeg startet på programmet forrige uke, og har vært støl i hele kroppen på en helt ny måte den siste uka - verdens deiligste smerte, haha! Nå er det bare å jobbe på og nyte veien til målet.
- GOD MANDAG, FOLKENS!


. . .
GET OUT OF YOUR HEAD AND GO HAVE FUN!
Q: HVA ER DINE PLANER FOR DAGEN?

Todays "Think About"

 • 09.04.2017, 11:04

Ahh, søndag morgen altså!  Denne jenta har rett og slett lagt seg i senga igjen etter en god søndagsfrokost med familien. I skrivende stund ligger jeg å oppdaterer bloggen, mens Maia ligger under dyna ved siden av meg og sover. Haha, lille babyen min Siden jeg gikk rundt med tidenes søndagsfølelse i hele går, blir liksom dagen idag bare et lite pluss - noe jeg absolutt ikke kan klage på! Søndager er jo en av mine favoritter, så hva er vell bedre enn 2 søndager på en uke? Hihi

Helga har som alltid vært superfin, og jeg er klar for de tre siste dagene på jobb, før jeg tar langhelg og påskeferie med god samvittighet. De siste ukene har vært helt ubeskrivelige, og jeg vet fortsatt ikke hva som går av meg. Jeg våkner hver morgen med ny motivasjon, inspirert og klar for å gjøre dagen bra! Noen dager har jeg til og med våknet midt på natten med en tanke om at jeg gleder meg såå til morgendagens treningsøkt at jeg egentlig bare vil hoppe opp av senga og løpe ut. Haha, er det det man kaller treningsglede..? Tankegangen min er, på en merkelig måte, helt forandret og jeg føler jeg har kommet til et sted i livet hvor jeg trives veldig veldig godt med meg selv, de rundt meg, hva jeg gjør og hvor jeg er. Denne følelsen har kommet for å bli, jeg bare kjenner detTodays Think about ;

"Every day may not be good, but there is something good in every day."


. . .
♥  Ikke la små unødvendige ting, ødelegge en helt ny dag. Start alltid dagen med en positiv tanke - og hold på den!!
 Gjort er gjort. Se på feilene dine som lærdom, for uten dem hadde du ikke vært den du er idag.
♥  Når en ting går galt, stopp opp og bruk 1 minutt på å tenke på alt som er bra.
♥  Legg merke til hva som får deg til å smile - og gjør mer av akkurat det!
♥  Få andre til å føle seg bra - vær den personen du ønsker å møte selv.
♥   Bruk tid på deg selv og ikke glem at du er den viktigste personen i ditt liv.
..og til slutt: gi litt mer faen!Q: Hva er dine planer for søndagen?

Ukens snaps & irriterende morgen

 • 06.04.2017, 10:27

God torsdagsmorgen, gode, fine flinke dere!
Idag hadde jeg verdens mest irriterende start på dagen (haha, beklager på forhånd..). Jeg hadde på alarmen tidlig, var sykt trøtt, stod opp litt senere enn jeg burde og fikk verdens dårligste tid. Det hjalp liksom ikke at jeg skulle ut døra 08.30 for å dra til legen, på trening, på jobb og ikke komme hjem igjen før 22.30 ikveld...( ja, det krever planlegging å bo langt utenfor all sivilisasjon!) Jeg heiv sminka i baggen, pakket med meg alt jeg trengte for hele dagen, slang sammen en rar matboks, og skulle akkurat til å løpe ut døra med håret i en stygg dott og verdens største poser under øynene.. MEN, så ringer telefonen og jeg får beskjed om at timen hos legen som jeg skulle på, ble avlyst. Åh så deilig, tenker du? Ja, det burde kanskje vært det - og det er kanskje bare meg som er litt for avhengig av at dagen går etter planen - men gud så irriterende da! Jeg kunne sovet lengre, sluppet alarmen, hatt en rolig og deilig morgen og en fiin start på torsdagen, men istede stresset jeg som en gris for absolutt ingenting..

Haha jeg skjønner hvis dere syntes jeg er litt rar, men nå sitter jeg her da, med ferdiglaget matboks (som forøvrig kunne vært såå mye bedre), treningsklær og en kropp som var klar for å starte dagen - og ser på God Morgen Norge, blogger til dere og prøver å starte dagen på nytt. Planleggingsfreak? Joa.

Okei, ferdig med all negativitet. Nå starter jeg dagen på nytt - herfra skal denne torsdagen bli bra. Jeg starter med å vise dere et lite innblikk av uken som har gått på snapchat. Følg meg gjerne der for daglige oppdateringer, treningstips, oppskrifter og alt annet (u)interessant. @marieviQ: Noen andre planleggingsfreaker der ute?
 

Langt utenfor min komfortsone!

 • 02.04.2017, 13:41

God morgen
Hvordan har helgen deres vært? Idag er det skikkelig søndagsøndag, jeg har planlagt restday etter ei lang og god treningsuke, og det eneste som står på agendaen er total avslappning. Restdays er minst like viktig som selve treningen for å oppnå gode resultater, uansett hvor kjedelig jeg syntes det er, haha... Heldigvis skinner sola på sørlandet idag, så nå gleder jeg meg bare til å ut å nyte den sammen med hundene!

Bildene under er tatt etter gårsdagens bein/rumpe-økt, som jeg forøvrig kjenner greit godt idag! Denne uka har jeg hatt to gode bein-økter, noe jeg faktisk er sykt stolt av med tanke på mitt elsk/hat-forhold til å trene underkroppen, generelt.. Det er en av de tingene jeg vet jeg må gjøre, og som jeg virkelig jobber med å bli flinkere på. Den eneste grunnen til at jeg ikke liker det, er jo at det gjør vondt fordi jeg er svakere enn jeg vil innrømme, jeg føler jeg ikke får det til OG jeg sammenligner meg med "booty builderne" på instagram.. Og hva kan man gjøre med det? Jo, øve øve øve, jobbe jobbe jobbe. Øvelse gjør mester og ingen kan bli mester uten å starte et sted. Alle kan ikke være best i alt, men alle kan gjøre et forsøk! Hva er dine "unnasluntringer" på trening? Joggetur ute i naturen? Intervall på mølla? Styrketrening med "de store gutta" i styrkerommet? Husk at fordelene med å bygge seg opp fra bunnen av, er mange. Du får raske resultater, kjenner på kroppen at du har trent, opplever oftere mestring, og sist men ikke minst, kan du gå ut av treningssenteret med et stort smil om munnen og være skikkelig stolt av deg selv som har gjennomført noe som egentlig var litt utenfor din komfortsone. Verdens beste følelser, i en og samme økt.

, la oss lage en deal. Den kommende uken skal du gjennomføre èn ting som er utenfor din komfortsone. Det trenger ikke være iforhold til trening, det kan være hva som helst. Jeg tror nemlig vi mennesker lærer aller mest om oss selv, når vi er utenfor vår egen komfortsone - For hva er egentlig det værste som kan skje...?

Q: Når er du utenfor din komfortsone?

Perfekt morgen, antrekk og pulsklokkeannbefaling!

 • 26.03.2017, 12:03

Fiin søndag til dere mine skjønne
Hvordan har dere det? Sørlandet har virkelig vist seg fra sin beste side denne helgen, og jeg kjenner jeg begynner å huske hvorfor jeg liker meg så godt her. I skrivende stund sitter jeg i senga med vinduet på vidt gap, spiller det nye albumet til Trey Songz (..som jeg forøvrig elsker!!) og skriver til dere. Frisk luft, lukten av vår, god musikk, hendene på tastaturet og fuglekvitter - fem ting som gjør meg lykkelig. Lykkelig på ordentlig liksom.

Søndagen min startet ganske sent (..til meg å være altså ehe). Jeg fikk dratt meg opp av senga i 10 tiden og bestemte meg for å gjøre denne morgenen litt ekstra fin. Det ble derfor hjemmelagde proteinvafler til frokost, toppet med kiwi, kesam og frosne bær. Etter noen lange timer ved frokostbordet sammen med familien, mange kopper kaffe og verdens beste start på dagen, er jeg klar for å nyte resten av denne fine søndagen! Hverdagslykke som dette, er alfa omega for meg og gjør at jeg virkelig setter pris på de små tingene jeg er så heldig å ha. Noen andre som gjorde litt ekstra stas på søndagsfrokosten idag?

´

Jakke fra Nike (utsolgt)  //  Shades fra BikBok (HER)  //  Pulsklokke fra Polar (HER)  //  Hoodie fra HM  //  Tights fra Nike (HER)

Her ser dere litt av gårsdagens antrekk, som jeg forøvrig gleder meg til å kunne gå med ute, UTEN parkas over...! Hehe, jeg var vist litt vell god-troende når sola dukket opp på himmelen igår ja, for fyysøøren så kald vinden fortsatt er. Jaja, vi satser på at våren er rett rundt hjørnet og at parkasen kan pakkes bort så fort som mulig. Ellers vil jeg bare bruke 2 min på å annbefale dere pulsklokken min! I et hav av pulsklokker og aktivitetsbånd, er det vanskelig å vite hva man skal velge og ikke velge. Polar A360 har alt jeg trenger til min type trening og passer perfekt til deg som trener aktivt på studio, trener styrke, kardio, går mye tur og har en aktiv livsstil som ikke inkluderer "spesielle idretter". Jeg bruker klokka hver dag, både når jeg trener og ikke trener, og får da en oversikt over hverdagsaktiviteten min. Helt genialt og en skikkelig motivasjon for en ekstra kveldstur eller treningsøkt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥  MY LOVE, BESTFRIEND & PARTNER IN CRIME 
Nå må jeg komme meg opp av senga og ut i sola, så får vi se hva dagen byr på videre! Jeg håper dere får en nydelig søndag, så blogges vi senere.
Lots of love!

Ny uke, her er mine mål;

 • 13.03.2017, 10:31


Jeg vil inspirere andre på en positiv måte!

Jeg vil spise masse frukt!

Jeg skal ha en bra treningsuke med masse overskudd, energi og glede!

Jeg skal bruke god tid på å nyte frokosten når jeg har litt ekstra tid.

Jeg skal være den beste utgaven av meg selv.

Jeg skal smile masse til de rundt meg!Jeg skal gjøre det jeg vet er riktig og ikke la tankene vinne.

Jeg vil være mer ute i frisk luft og jogge en tur ute i naturen.

Jeg skal bli flinkere på å forberede matbokser til dagen.

Jeg skal gi alt i ny jobb.


 

Dette SKAL bli en såå bra uke - hvem er med meg?
 

En litt annerledes dag!

 • 09.02.2017, 11:35

Heii og god morgen, fine!
. . .
Jeg må faktisk bare skrive litt om gårsdagen... Onsdagen min startet nemlig utrolig dårlig da meg og lillesøster hadde en lunsj-avtale på formiddagen, som vi rett og slett aldri kom oss til. Vi satte oss i bilen og kjørte ca 300 m før vi, midt i en bratt bakke, begynte å spinne å renne full fart baklengs ned igjen. Da vi fikk litt halveis kontroll på bilen, måtte vi ut av bilen for å strø. Etter en telefon til pappa (jepp, hva skulle man gjort uten) og et par turer med sandbøtta, prøvde vi igjen og kom til slutt opp. Det var speil-is hele veien og strøbilen hadde tydeligvis bestemt seg for å bli hjemme. Da vi stod i bunnen av verdens bratteste bakke med tidenes sving i midten, og et stort vann i bunnen - innså vi at slaget var tapt å kjørte forsiktig hjem igjen.. Når valget står mellom og risikere å renne rett i vannet, eller å bli hjemme en dag - var det ikke akkurat vanskelig å snu!

(haha jepp, frøkna prøvde å forklare dramatikken til snap-følgerne sine..)
. . .
Over her ser dere overgangen fra lunsjklar til hjemmekos. Sett bort ifra at dette nok var det lureste, gikk jeg jo faktisk glipp av både lunsjdate og trening, og måtte sitte hjemme hele dagen istedefor - motiverende hæ? Man mister fort litt inspirasjonen til å utnytte dagen når ting ikke helt går som planlagt - hvertfall gjør jeg det. Motivasjonen for trening gikk til bunns når jeg ikke kom meg til treningssenteret, og dagen ble liksom litt ødelagt. MEN, sånn trenger det faktisk ikke å bli. Alt handler om måten du velger å ta imot de tankene som kommer, på. Bevisst eller ubevisst - vinkler du tankene dine positivt eller negativt? Det er faktisk en ting å tenke over. Så, igår bestemte jeg meg for å bevisst endre tankegangen fra negativ til løsningsorientert - noe som gikk over all forventning, og gjorde at onsdagen min endte veldig mye bedre enn den startet! Så, hva gjorde jeg..? 


. . .
Jo, Jeg startet med å lage meg en deilig lunsjtallerken med litt av alt jeg hadde lyst på. Jeg kokte meg en deilig kopp te, og satte meg godt til rette forran peisen for og nyte å slappe av. Jeg bestemte meg for å bruke dagen til og samle energi å gjøre akkurat det kroppen ba meg om. Litt senere på kvelden, da jeg hadde spist middag og fått masse energi, skrek kroppen etter bevegelse og jeg bestemte meg for å kjøre hjemmetrening! Hvis du er medlem av Sats/Elixia, har du sikkert hørt om Online Training? Det er økter du kan kjøre hvor enn du vil, hvor du følger en instruktør på video som presser deg igjennom hele økten. Du kan velge mellom en haug av ulike økter, med fokus på akkurat det du liker/ønsker å trene. Genialt, hæ? Jeg kjørte et fullkroppsprogram på 30 min, etterfult av et upper-body program på 15 min. Til slutt la jeg til et par sett med egne øvelser, før jeg brukte god tid på å strekke ut og tøye. Disse programmene fikk virkelig opp pulsen min, så jeg ble ordentlig svett og god! Idag merker jeg virkelig gårsdagens treningsøkt i hele kroppen, og er skikkelig stiv og støl - absolutt en anbefaling til de som ikke har tid til å dra på treningssenteret hver dag!! Jeg gleder meg allerede til å teste ut flere av øktene... Så som dere sikkert forstår, endte denne onsdagen utrolig bra til slutt! Jeg avsluttet kvelden med en lang dusj, digg kveldsmat og Farmen Kjendis på tv-skjermen. Det er på dager som denne, hvor jeg opplever ekte treningsglede -  at jeg forstår hvor mye dette gir meg.

Q:Har du testet Online Training?

Det lille ekstra!

 • 05.02.2017, 20:11

 Oh, Sunday
. . .
Idag har egentlig vært en skikkelig "søndag søndag". Jeg har ligget i sengen hele dagen, og såvidt vært over dørstokken.. Planen var jo å kjøre ei rolig restitusjonsøkt på Elixia, men dit kom jeg meg rett og slett aldri - noe som faktisk er helt greit. Søndager er til for å slappe av, vandre rundt i pysjen og spise akkurat det man har lyst på - noe jeg absolutt (om jeg får skryte litt) har gjennomført med stil. Husk; helgen varer faktisk helt til alarmen ringer, mandag morgen - noe som betyr at vi fortsatt har maange timer å kose oss gløgg ihjel på!!

Imorgen starter en ny uke, med 7 nye muligheter. Hvilke små endringer kan du gjøre, for at denne uken skal bli litt ekstra fin? Hva med å finne èn liten glede hver dag? Jeg tror veldig på små gleder i hverdagen, og prøver virkelig å bruke dem som best jeg kan for å få den ekstra motivasjonen, inspirasjonen og positive følelsen jeg trenger for å gjennomføre det jeg vil. Etterhvert som man blir eldre, finner man også ut at de største tingene, kanskje ikke alltid er de som betyr mest. Derfor, vil jeg anbefale deg å bruke denne søndagskvelden til å tenke igjennom hva som gjør deg glad, får deg til å smile, le, gir deg adrenalin eller får deg til å kjenne på kribling i magen. Små ting som er mulig å gjennomføre, som gir deg noe, eller som kanskje gir noe til noen rundt deg. Skriv ned 7 små ting på en liten lapp, og hukk av for hver dag som går. Denne uken kan bli den beste hittil i 2017, men det er det bare du som bestemmer - la oss gi denne uken det lille ekstra.


. . .
"  This week,  surround  yourself  with  your  favorite  things  "

Q; Hva gir deg den ekstra lille gleden i hverdagen?

Alarm på en lørdag...?

 • 04.02.2017, 16:02

Heii og goood lørdag, mine fine!

...06.30 i dag tidlig ringte alarmen, og det var på tide å stå opp. På en lørdag!?!? Ja, litt for sent i går kveld (natt) satt jeg og lillesøster å planla dagens trening sammen. Med en blanding av litt for mye energi, altfor mye latter og en himla motivasjon, skulle vi altså være på trening 07.30 i dag tidlig. Hørtes ut som tidenes plan der og da, men da klokken ringte på morgenen idag og øynene nesten ikke var til å åpne, var vi ikke like tøffe i kjeften kan du si.. MEN! Tro det eller ei, kom vi oss faktisk på trening, gjennomførte økta og var hjemme igjen før klokka var 11. Perfekt start på lørdagen sa du?

I skrivende stund sitter jeg i joggisen og ser på Tv. Jeg våknet nettopp fra en times powernap, og tror jeg burde lage meg litt kaffe før jeg sovner igjen.. Dagene blir lange når man står opp tidlig vett! Soving på dagtid er noe jeg egentlig aldri gjør - så det sier kanskje litt om hvor trøtt denne frøkna er idag! Anyways, nå må jeg faktisk komme meg opp av denne stolen og fortsette dagen. Jeg slenger med et par bilder fra dagens treningsøkt, da jeg for en gang skyld faktisk fikk tatt med meg kameraet - enjoy! 

Q: Hva skal du bruke lørdagen på? :)

Pensjonisttilværelsen

 • 03.02.2017, 19:18

Hei igjen, mine venner. Yess, tro det eller ei - så skriver jeg faktisk dagens andre innlegg! Jeg har egentlig ikke noe spesielt å dele, bortsett fra at jeg kom meg på trening, løp intervaller (thank god for Nocco!!), løp videre til butikken for å kjøpte yoghurtnøtter og Shape Up, tok bussen hjem, lagde denne digge lunsjen - og sitter nå godt plassert i joggebukse, klar for å ta helg med god samvittighet. Ahh, endelig er fredagsfølelsen på plass - verdens beste følelse. Nå skal jeg legge bort maccen, lene meg tilbake å åpne månedens Shape Up, som forresten har sørlandets råeste dame på forsiden!! Jepp, jeg kan stolt si at Maren kommer fra Kristiansand og at jeg er superfan av bloggen hennes Fitliving (adlink) og egentlig hele henne. Positiv, realistisk, livsglad og motiverende! Til slutt så vil jeg bare ønske dere alle en nydelig fredagskveld videre, så blogges vi før du vet ord av det ;) Xoxo pensjonisten som må få med seg norske tallenter.


. . .
1. Legg speltlumpen i stekepanna.
2. Fyll halvparten med hva enn du måtte ha lyst på.
3. Brett over og stek på begge sider til lumpen blit gyllen brun.
Her har jeg fylt min med tunfisk, paprika, tomat, ost og kyllingpålegg. Som tilbehør har jeg avokado, spinat, CC og Kesam.

Nom nom!

 

Ikke lev livet ditt etter andres oppdateringer

 • 05.01.2017, 10:23

Det er en ting jeg har tenkt mye på den siste tiden, og som jeg føler behov for å skrive litt om. Det siste året har det vært stort fokus på bloggeres påvirkningskraft i sosiale medier, i forhold til barn og unge. Diskusjonen har nok vært aller mest rettet mot operasjoner, utseendet og den litt mer "rosa" delen av BloggNorge, noe som selvfølgelig er veldig bra og utrolig viktig. Men, mange av Norges største bloggere skriver jo faktisk om trening og kosthold - de såkaldte helse-og livsstils bloggerne. Hva med påvirkningskraften deres i sosiale medier? Er ikke den minst like farlig?

Etter jeg skrev innlegget hvor jeg fortalte om min livsstilsendring, har jeg fått mange meldinger og spørsmål fra gutter og jenter som ønsker å gjøre det samme. Noen ønsker kostholdsprogrammer, treningsopplegg og full diett-plan, mens andre spør om råd, tips og triks. Hva gjorde du? Hva trente du? Hvor mye trente du? Hva spiste du? Hvor mye spiste du? Det er selvfølgelig utrolig hyggelig med så fine tilbakemeldinger, og jeg gjør selvfølgelig mitt beste for å hjelpe de jeg kan. Likevell, er tanken på at så mange fokuserer på hva jeg spiser, når jeg spiser, hva jeg trener og når jeg trener, veldig skummel.

Jeg skriver en blogg, jeg har lesere, og om jeg vil det eller ei - har jeg påvirkningskraft. Jeg er aktiv på sosiale medier, legger ut måltider, mattips, treningstips og motivasjons-innlegg på både instagram, snapchat og bloggen. Mine sosiale medier omhandler for det meste trening, mat og en sunn livsstil - samt alt jeg har lært, praktisert og erfart på veien. Jeg skriver denne bloggen for å inspirere, motivere og dele det lille jeg kan, med dere. Dette er min interesse, noe jeg brenner for og elsker å drive med - så mest av alt, uansett hvor selvsentrert og egoistisk det høres ut, skriver jeg denne bloggen for min egen del. Min største inspirasjonskilde og motivator er meg selv - og hvis jeg kunne velge, er det eneste jeg ønsker å påvirke, mitt eget hode. Jeg er ingen fagperson, jeg er hverken utdannet PT eller ernæringsfysiolog. Jeg vet litt om meg, min kropp og hva som har funket for meg - men jeg vet ingenting om deg, din kropp og hva du tåler og ikke tåler. For ja, jeg er selvlært - og det er veldig viktig å huske på!

Ikke lev livet ditt etter andres oppdateringer. Jeg oppdaterer ikke snapchat hver gang jeg putter noe i munnen, jeg spiser ikke alt jeg legger ut på instagram og jeg legger ikke ut på instagram alt jeg spiser. Jeg forhåndspubliserer, legger ut gamle bilder og prøve å motivere, inspirere og engasjere daglig. Sosiale medier er ikke reelt, det er filter, fasade og perfeksjon. I 2017, med millioner av oppdateringer hver dag, er det lett å bli lurt. Så, for deg en vanlig dag. Du spiser frokosten Kylie Jenner la ut på instagram, drar rett på trening og gjennomfører de samme øvelsene som Khloè, drar på jobb/skole, kommer hjem å spiser middagen til Kourtney med litt erter og en liten kyllingbit. Shit, Khloè oppdaterer snap igjen med nye treningsøvelser - du må på trening igjen. Kim har startet med juicing, så du lager deg en juice etter trening. Kendall reklamerer for en slake-te som forbrenner fett mens du sover. Ingen har oppdatert noen kveldsmat?? Du drikker slanke-te og legger deg til å sove. må da rumpa bli stor, midjen liten og magen stram, eller?

Skjønner? Alle mennesker er forskjellige og de tingene som funker for meg, kan være helseskadelig og uten virkning for deg. Ikke se på enkeltpersoner som en fasit - les, lær og kjenn på hva som funker for deg og din kropp. Jeg kommer til å fortsette å oppdatere slik jeg pleier, med et mål om å inspirere og motivere dere på veien. Men husk, dette er mine resultater, min erfaring og kunnskap jeg har samlet selv. Du må finne din vei, for å få dine egne resultater.
Q:Blir du lett påvirket via sosiale medier?
 

Er ditt nyttårsforsett å komme i form i 2017?

 • 02.01.2017, 10:09

Nyttårsforsetter er noe jeg har laget meg hvert år, så lenge jeg kan huske. Det har liksom alltid vært litt ekstra gøy å sette seg mål, starte på nytt og virkelig gå inn for noe, når et nytt år står for tur. Nytt år nye muligheter, ikke sant? Som de fleste andre, har alltid nyttårsforsettene mine omhandlet mer trening, bedre treningsrutiner, sunnere mat, godteristopp, bedre helse og synlige resultater. Jeg trodde virkelig at alt skulle skje på en gang - helst i løpet av januar! Det startet selvfølgelig superbra med trening hver dag, sunn mat og gode rutiner. Jeg var flink pike og holdt meg unna godteri og sukker, og resultatene..? Jo, de kom de også.

Januar gikk, jeg trente, spiste bra og holdt meg aktiv. Februar kom, treningssentrene var fortsatt fulle av mennesker med nyttårforsetter. Jeg holdt meg til planen, men merket jeg begynte å bli lei. Mars kom, jeg prøvde å presse meg, gav alt jeg hadde - og sprakk. Yess, da var det gjort - for når man sprekker en gang og ting ikke blir som planlagt, kan man jo like gjerne drite i alt og bare gå tilbake til slik det var før - ikke sant? Det livet jeg hadde planer om å skape i det nye året, raste altså sammen i løpet av de 3 første måndene. Jaja, tilbake til gamle rutiner - bedre lykke neste år si!

...Men i 2015 skjedde det noe nytt. Jeg hadde de samme nyttårsforsettene, men med et nytt mål. Stikkordet var tid. Denne gangen skulle jeg ikke bare se resultater fort, jeg skulle forelske meg i veien dit. Målet var ikke å bli tynnest mulig på kortest mulig tid - nei, målet var å danne meg en livsstil jeg kunne bli glad i, lære om og interessere meg for. Jeg trente ikke hver dag, men jeg trente når jeg skulle. Jeg spiste sunt i hverdagen, men unnet meg også godteri i helgene. Jeg leste, lærte og prøvde. Og når Mars kom, og alle menneskene med nyttårsforsettene hadde gitt opp - var jeg fortsatt på treningssenteret, mer motivert enn noen gang. Hvorfor? Fordi jeg hadde brukt tid, jeg spilte på lag med kroppen og jeg forelsket meg i prosessen. Tid er nøkkelen til mye godt - og for meg, var det nøkkelen til en livsstilsendring jeg er utrolig stolt over å ha gjennomført.Så, mitt tips til deg som sitter med de samme nyttårforsettene som jeg hadde; ikke stress, bruk tid og ta litt av gangen. Du vil merke resultatene etterhvert, og det beste av alt - de forsvinner ikke i løpet av de 3 neste mnd. Ikke start Januar med full diett, detox, 2 treningsøkter og ekstreme forventninger - for skal jeg være helt ærlig med deg? Det funker ikke i lengden. Start Januar med små del-mål, og gå heller inn for å gjennomføre dem 100%. Fokuser på å få opp hverdagsaktiviteten i Januar, kutt ned på godteri og sukker til en gang i uken, møt opp for en prøvetime på treningssenteret, les, lær og sett deg gjennomførbare mål for det kommende året. Plutselig er treningen blitt en del av hverdagen, og du har glemt bort tanken du hadde om å gi opp - og det må da i bunn og grunn være hovedmålet, sant?

Så, kjære deg;  2017 kan være ditt år! Tenk, idag har du muligheten til å starte på en reise som kan endre livet ditt. Du har 365 blanke ark forran deg, som du kan gjøre hva du vil med. Du har muligheten til å skrive en bok hvor du bestemmer handlingen, du bestemmer starten, slutten og vinklingen. 1 år frem i tid, er boken ferdig skrevet - sørg for å være stolt av resultatet. Jeg vet, at om du starter din reise idag, er du nærmere målet enn du noengang har vært før. Dropp unskyldningene - for det er faktisk det det er, dumme unskyldninger. Dette handler om deg, dine ønsker og dine mål. Du kan være din værste fiende, eller du kan  være ditt største forbilde, alt avhengig av hva du velger. Det viktigste vil alltid være å ha det bra med seg selv - og det er igjen, også ditt valg. Ditt 2017 starter idag - hva skal din bok handle om?

Denne intervalløkten må du teste!

 • 19.12.2016, 10:32

Ahh, mandag Ny uke, nye muligheter og nye mål. Som jeg såvidt nevnte igår, testet jeg ut en ny intervall-økt på lørdag - som jeg tenkte jeg skulle dele med dere nå. Jeg finner mye inspirasjon og motivasjon i andre treningsglade mennesker, og leser blogger, artikler og innlegg om trening, helse og ernæring daglig. Det er sånn man lærer, og jo mer man lærer, jo gøyere blir det! Treningsfrue er en av de damene som inspirerer meg, motiverer meg og ikke minst gir meg en haug av ny kunnskap. Jeg følger henne på både blogg, instagram og snapchat, og får derfor små tips og triks igjennom hele dagen - supermotiverende og morsomt! Intervalløkten som jeg skal vise dere idag, hentet jeg også fra hennes blogg. Det var faktisk hun som introduserte meg for intervalltrening, og gav meg inspirasjonen til å teste det ut - og nå elsker jeg det jo  Haha, hvem hadde trodd?

I N T E R V A L L :
-   8 minutter med rolig oppvarming, småløpe/ rask gange.
14 drag på 40/20, stigning 2%, hastighet 10 km/h
-  14 drag på 40/20, stigning 2%, hastighet 15 km/h
-   8 minutter med rolig nedtrapping, småløpe/rask gange


F O R K L A R I N G :
Start rolig med oppvarming i 8 minutter hvor du småløper/ går raskt. Jeg gikk i 6 km/h med 5 % stigning for å bli god og varm. Deretter starter vi på selve intervallene. 14 drag betyr at du skal løpe 14 ganger i 40 sek, hvor du har 20 sek pause mellom hvert drag (hopper av mølla). Du kan selvfølgelig senke hastigheten i de 20 sekundene også, men siden pausen er så kort, ender du fort opp med å trykke deg ihjel på mølla, og havner helt ut av fokus. Jeg hopper derfor av i 20 sek og står stille med et ben på hver side. Gjenta dette 14 ganger med 10 km/h og 2% stigning, før du øker hastigheten til 15 km/h og 2% stigning. Utført 14 nye drag og avslutt med 8 min rolig nedtrapping, slik du startet med. Forståelig?
HENTET FRA;  Treningsfrue.no

 

Q: HVA ER DITT FORHOLD TIL INTERVALL?

Julemat, utskeielser & trening

 • 14.12.2016, 11:20

Heeii fine, gode, skjønne dere
Gjett hvor jeg sitter akkurat nå a? Jo, i skrivende stund sitter jeg rett og slett på bussen til Oslo - igjen! Det blir bare en liten svipptur fra idag til imorgen, raskt inn og raskt hjem igjen. Har ikke tid til noe mer enn nødvendig nå rett før jul vet dere, så her er det bare å få unnagjort mest mulig på kortest mulig tid, og komme seg hjem igjen. Hvorfor jeg er i Oslo og reiser så mye frem og tilbake for tiden, skal jeg fortelle mer om senere, når ting er litt mer sikkert. Imorgen kveld setter jeg meg på bussen hjem igjen, for på fredag er nemlig klart for julebord med jentene mine - så dette blir jo greit hektisk merker jeg, men det skal nok gå greit!

...Som dere sikkert skjønner, skjer det mye for tiden, og bloggen har rett og slett blitt litt borte i alle juleforberedelsene! Jeg kan jo oppsummere med et par korte ord; Julekonsert, pepperkakehus- laging, bakekveld, julegaveshopping, julefilm, kalender, trening, venner, familietid, planlegging, kakao, bursdagsfeiring og masse masse kos, glede og stress. Oppskriften på en fin førjulstid, eller hva? Når det kommer til trening, har jeg hatt noen veldig gode økter de siste ukene. Førjulstiden er vanskelig for mange, med tanke på altfor mye god mat, litt for lite bevegelse og en god dose sukker. Men vet dere hva? Det er helt greit! Kos dere så mye dere føler for, pass på å få litt bevegelse hver dag og gjennomfør de treningsøktene du har lyst til. Alt handler om balanse, og litt variasjon har aldri skadet noen. De ekstra jule-kiloene man hører så mye snakk om, renner uansett av igjen i løpet av Januar, da julematen ikke lengre er å finne og ting går tilbake til normalen - så det trenger du faktisk ikke tenke på. Spis, kos deg og vær tilstede i øyeblikkene - og husk; det er bare jul en gang i året                                                               My kind of monday . . .                                                             

...Og husk;
 "Jaja, gjort er gjort! Nå har jeg allerede spist en sjokolade idag, så da kan jeg likegodt spise resten av godteskapet og drite i treninga også". Nei, bare nei! Jeg vet det er vanskelig, og jeg tar ofte meg selv i å tenke akkurat dette, men det er rett og slett ikke sånn det fungerer.
Se for deg at du er på vei i bil fra Trondheim til Oslo for å besøke kjæresten din. Du har lyst til å komme frem så fort som mulig. Etter en stopp på en bensinstasjon svinger du feil, og begynner å kjøre i feil retning. Når du oppdager feilen, tenker du da: «Vel, nå har jeg kjørt feil, da kan jeg like godt fortsette å kjøre feil vei helt til Finnmark!» Jeg er temmelig sikker på at du ikke tenker det. I stedet snur du, tenker «Jaja, gjort er gjort», og så fortsetter du på din ferd mot kjæresten i Oslo. Det er det eneste fornuftige å gjøre, ikke sant? Det handler om å vite sine grenser, og passe på at kos blir kos - spesielt nå i jula! Husk på at du skal inn i en hverdag igjen i Januar, og jo mer du legger på hylla nå, jo tyngre blir det å komme tilbake igjen. Legg til rette for deg selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Q: Hva er dine mål for jula 2016?

Blåmandag ble til gladmandag!

 • 28.11.2016, 17:52

Hei igjen, mine venner! Hvordan har dagen deres vært til nå? Til tross for en himla dårlig start, som nevnt tidligere idag, er dagen min hundre ganger bedre nå. Det var rett og slett bare ei litta treningsøkt som skulle til, for å snu humøret på denne jenta. Så enkelt, så deilig, hæ? Etter jeg skrev til dere idag tidlig, stod jeg opp og satte på tv`n, fyret i peisen og satte på kaffen. Jeg lagde meg en stor porsjon med bananpannekaker som jeg toppet med masse deilig pålegg, og koste meg skikkelig med de tidlige morgentimene. Med magen full av energi (..og litt av gårsdagens julebakst), dro jeg videre på trening. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt redd for hva den siste uka hadde gjort med kroppen min innvendig, og hvordan treningsøkten ville bli, da jeg merket at kroppen ikke hang helt med i svingene.. Det å dra på trening etter ei uke med sykdom, alkohol og lite søvn, er ikke bare bare, skal jeg si deg... Men wow shit - kroppen har så mye mer å gi enn man ofte tror! Jeg startet å trene, kjørte litt forsiktig i starten, men ble bare mer og mer gira og endte opp med en kick-ass start på mandagen! Verdens beste følelse er tilbake, adrenalinet bobler - og jeg digger det!

Etter trening, var planen å få fikset et par ting i byen - blandt annet ny treningsdagbok! Jeg har skrevet ut den gamle for ei god stund sida, og har rett og slett ikke fått skaffet meg ny før idag. Tilltak? Nei, bare slappfisk... Jeg dro innom Proteinfabrikken i Kristiansand, og kjøpte verdens beste treningsdagbok der (adlink lengre nede i innlegget). Noen andre enn meg som elsker de bøkene? De er enkle å planlegge i, tar lang tid å skrive ut, og inneholder akkurat det man trenger - absolutt en annbefaling til dere som liker å loggføre øktene deres på en ryddig og grei måte.// Fra dagens overkroppsøkt.


Kan kjøpes på Proteinfabrikkens nettside HER (adlink)


Herligfred så mye jeg skulle ha på hjertet for tiden da, føler jeg skriver og skriver og skriver her! Uansett, over til siste punkt på lista; uka som kommer. Det skjedde plutselig en liten forandring i planene mine, noe som gjør at jeg rett og slett stikker til Oslo en liten tur på torsdag. Jeg er litt usikker på hvor lenge jeg blir borte, men det blir sannsynligvis et par dager hvertfall. Jeg prøver alltid å dra med meg bloggen, uansett hvor og hva jeg skal, men HVIS det blir dårlig med oppdatering, er det fordi uka rett og slett ble mer hektisk enn jeg trodde.. Men men, jeg trives jo aller best på hektiske dager, så dette skal vi klare!

Over og ut - vi blogges.

Slik får du treningsmotivasjon i høstmørket!

 • 17.11.2016, 10:19

1. Sett deg mål og IKKE utsett.
Om høsten er man ofte sliten og trøtt, det blir tidlig mørkt ute og vi vil gjerne kveile oss i sofaen med et deilig pledd og en god kopp te, mens tv-skjermen surrer og går - hele kvelden. Okei, ikke slipp den tankegangen helt! Du kan nemlig gjøre akkurat dette, bare med ennå en ekstra god følelse i kroppen - etter trening!! Det værste du kan gjøre etter skole og jobb, er å legge deg på sofaen for å "bare hvile øynene" litt. Haha, jeg har vært der selv, og jeg vet hvordan sofaen bare står der å frister - men alt ligger i hodet, og du må rett og slett bare bestemme deg. Spis middagen din, få opp energinivået, skift til treningsklær, sett på litt musikk, dans til deg selv i speilet og kom deg ut! Ikke tenk, bare gå. Sett deg et mål, og fokuser på å holde tankegangen KUN på å gjennomføre det målet. Det er fristende å lage seg små tanker i hodet om hvorfor du ikke skal gjennomføre, hvorfor du egentlig burde gjøre noe annet og hvordan dette absolutt ikke er noe vits i det hele tatt. Du kan jo faktisk bare gjøre det imorgen, hæ? Denne tankegangen kommer ikke til å være noe anderledes imorgen, og du kommer aldri til å komme et eneste steg videre, om du fortsetter å tenke slik. Sånn helt seriøst, det enkleste er vell egentlig bare å gjøre det - eller hva?

2. Ernæring og tilskudd.
Det er ikke til å stikke under en stol, at høsten er en mørk årstid med lite sol, kulde, regn og grått vær. Derfor er det heller ikke uvanlig å føle seg litt trøtt, sliten og tom for energi. Her er det utrolig viktig å passe på kostholdet, folkens! Pass på å få i kroppen de næringsstoffene den trenger, og ikke minst, de vitaminene som uteblir med sola. Smoothie foreksempel, er en veldig fin måte å få i seg vitaminene kroppen trenger om høsten. Jeg var nettopp hos legen min for å sjekke om kroppen min manglet noen stoffer, og ble foreksempel anbefalt å begynne med tran eller omega 3 - tilskudd. Det skal så lite til for å merke forskjell - og du kan absolutt oppleve at treningsmotivasjon kommer med maten!3. Skriv ned og lag en plan.
Jeg har sagt det før, men jeg sier det likevell; lag en plan, skriv ned og ikke stopp før planen er gjennomført. Om høsten kan det være tungt nok og i det hele tatt komme seg på treningssenteret. Lag derfor en plan på forhånd, langsiktig eller kortsiktig, med realistiske mål du vet du klarer å gjennomføre. Hvor umotiverende er det ikke med en treningsplan full av øvelser du har funnet på internett, mål du har sett andre gjennomføre og ønsker å klare selv, timevis på treningssenteret der du egentlig ikke får til noe av det du hadde planlagt? Nei, sett deg realistiske mål og innse at alt er bedre enn ingenting. En plan er lagt for å gjennomføres - så da gjør du det da!


4. Bruk internett og sosiale medier for det de er verdt!
Jeg bruker internett i forhold til trening og kosthold, hver eneste dag. Mine topp 3 favoritt medier er Pinterest, Instagram og google. Du kan lære så utrolig mye av å søke litt rundt på nettet, både iforhold til treningsøvelser, kostholdstips, oppskrifter, og andre treningstips og triks, som er greie å kunne. Alt jeg kan er selvlært, og kommer i bunn og grunn fra at jeg er utrolig interessert og ønsker å lære så mye som mulig. Følg de rette menneskene på instagram, lag noen inspirerende tavler på Pinterest og still spørsmål på google - du kommer utrolig langt om du bare vil lære!

5. Varier treningen.

En treningsuke trenger ikke bestå av 5 økter på gymmet med vekter, tredemølle og sirkeltrening. Nei, all mosjon er god mosjon, og du må finne den måten som passer best for deg. Kanskje 1 økt i uka på treningssenteret, er nok? Kanskje du ønsker å starte på en fritidsaktivitet? Legg inn en kveldstur med kjæresten eller ei venninne, en gang i uka? Ta med deg hunden din på tur i vakker høstnatur? Pakk tursekken, ta med deg mat, kako og sjokolade og dra ut på en skikkelig skogstur. Kanskje liker du deg bedre inne? De fleste treningssenterene har masse fine gruppetimer/saltimer som du kan ta med deg ei venninne på? La treningen bli sosial og gjennomfør den sammen. Variasjon er nøkkelen til suksess, og alle klarer noe! Finn din måte å være i aktivitet på - og bli glad i den.
 6. Flytt det sosiale til treningssenteret.

Om sommeren er det deilig å være ute, sitte i parken, gå tur og rett og slett bare henge ute. Det sosiale blir ofte flyttet ut, hvor du får gjort noe samtidig som du er sosial med venner og familie. Om høsten er ikke dette like lett.. Støvler, regnjakke, skjerf og paraply, må på før en gåtur ute i kulda. Hvorfor ikke bare flytte hele daten til treningssenteret? Her er det godt å varmt, dere får vært i aktivitet, kan motivere hverandre, pushe hverandre - samtidig som dere får en oppdatering i hverandres liv! Jeg syntes hvertfall det er utrolig koselig å trene sammen med noen, og får ofte gode treningsøkter, fine samtaler og en god følelse i hele kroppen etterpå. To fluer i en smekk, smart hæ?


7. Belønn deg selv og husk å feire selv de minste seiere!
Belønning er viktig, spesielt når du gjør noe du egentlig ikke hadde sånn fryktelig lyst til. Jeg bruker små belønninger hver eneste dag, for å holde hverdagsmotivasjonen oppe. Det kan være alt fra mat, til ting jeg skal gjøre, fine tanker eller noe jeg har ønsket meg som jeg bestemmer meg for å kjøpe. Missforstå meg rett, jeg snakker ikke om å kjøpe seg ny genser hver gang du gjennomfører en treningsøkt, eller spise en hel melkesjokolade hver gang du har vært ute på tur - nei, her er det snakk om de små tingene som hverdagen et lite hakk bedre. Små mål, små seiere og en liten belønning, gjør det absolutt lettere å gjenta - igjen og igjen og igjen.


8. Fokuser på det positive og vær din egen største motivasjon.
Viktigst av alt, fokuser på det positive og husk på hvorfor du gjør det du gjør. Det er lett å la negative tanker overvinne de positive, og dra seg selv ned. Klarer ikke, orker ikke, kan ikke, vil ikke. Mestringsfølelsen kommer når du trosser disse tankene og gjør det likevell. Så enkelt, men likevell så utrolig vanskelig. Alt ligger i hodet. Lag en liste med ting som gjør deg glad, skriv listen ned på et ark og heng den opp på veggen. Minn deg selv på hvorfor du er du, hva du kan og hva som motiverer deg til å være den beste versjonen av deg selv. Fokuser på de menneskene som drar deg opp, kvitt deg med dem som drar deg ned og bevis for deg selv at du kan klare alt, bare du bestemmer deg for det - for det kan du faktisk, selv om høsten.

 Q:
Hva er dine beste tips for å få treningsmotivasjon i høstmørket?

Latest snaps

 • 14.11.2016, 18:33

Heii igjen, alle dere søte gutter og jenter som klikker dere inn her, igjen og igjen, for å lese det jeg skriver  Ganske uvirkelig å tenke på at noen faktisk gjør det, men gud for en fin tanke også da! Jeg har rukket å komme meg hjem fra trening, spise middag og har nå satt meg til for å jobber litt med bloggen. Dagens økt ble ganske lang, men utrolig bra! Jeg hadde med meg lillesøster og ei venninne av henne på treningssenteret, og kjørte egentlig ei full overkroppsøkt med mage på slutten. På slutten var vi så gele i hele overkroppen at vi så vidt klarte å tøye ut - beste følelsen i verden, sier nå jeg da!! Kunne ikke fått en bedre start på treningsuka - virkelig. Nå skal jeg straks ut på en liten kveldstur med Maia, før roen senker seg og Farmen, Jakten på Kjærligheten og Hotel Cæsar står på planen. Hahah ja, dere må bare le av meg - jeg ler selv..

Jeg kom plutselig på hvor lenge siden det er jeg har hatt "latest snaps" på bloggen, så selvom dere nok sikkert har sett noe av dette før, samlet jeg sammen noen av de siste postene fra Snapchat og lagde en liten kollasj. Til de av dere som ikke følger meg på snapchat, og har lyst til det, har jeg skrevet brukernavnet lengre nede i innlegget. På snap publiserer jeg alt mellom himmel og jord, så der kan dere finne både oppskrifter, treningsøkter, øvelser, selfies og videoer. Men nåå begynner Maia å bli urolig, og syntes jeg har sittet mer enn nok stille - så nå blir det kveldstur! Vi bloggesF O L L O W   M E   O N   M Y   S N A P C H A T ; 
@
MARIEVIQ: Har du noen favorittbrukere på snapchat? Kanskje noen du annbefaler meg å følge?

Treningsklær fra Ellos under juletreet i år?

 • 11.11.2016, 12:00

Heeii alle dere nydelige, og happy friday Tenk, idag er ennå ei uke er over, og vi er nærmere jul enn noengang - for en fin tanke å starte helgen med, eller hva? Idag er det også bare 19 dager til 1.Desember (ja, jeg teller ned), noe som betyr at adventstradisjoner, julekalender, familietid, julemusikk, kakebaking, julefilmer og julehandel nærmer seg med stormskritt. Wææ, noen andre som kjente det kile litt i magen nå? Personlig, merker jeg bare mer og mer hvordan verdiene, iforhold til hva jeg setter pris på, gleder meg til og kanskje ikke tenker så mye over lengre, endrer seg med årene. Når man er liten, står gaver, lek og godteri før frokost, absolutt høyest. Nå, betyr tradisjoner, tid med venner og familie og selve roen og gleden rundt juletider, mye mer. For bare et par år siden hadde jeg nok trukket på smilebånde om noen fortalte meg at jeg kom til å si dette men; jeg har kommet til et punkt hvor jeg setter så utrolig mye mer pris på å gi enn å få. Jeg tror det er slik det føles å bli voksen.

I samarbeid med Adtraction og Ellos, har jeg likevell satt sammen en stor ønskeliste-guide med fokus på det enorme utvalget av sportsutstyr/ treningsklær, som Ellos har å tilby. Hvis jeg skal snakke som barnet i meg ville gjort, må jeg innrømme at treningsklær står øverst på denne jentas ønskeliste i år - for gud så mye fint da, hæ? Ellos har et enormt utvalg og fører merker som Reebok, Adidas, Puma, Casall, Kari Traa, New Balance, Polar osv... Jeg har satt sammen mine favoritter, både av tights, topper/genser/T-skjorte, løpejakker, løpesko, sports-BH og pulsklokker. Og husk; kanskje du kan glede noen andre med litt treningsmotivasjon under juletreet i år? Det skal hvertfall jeg. S P O R T S - B H

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S J A K K E R  /  L Ø P E J A K K E R

1.HER // 2. HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S G E N S E R /  T O P P E R /  T - S K J O R T E R


1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER // 6.HER // 7.HER // 8.HER // 9.HER // 10.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S T I G H T S

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)L Ø P E S K O

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)T R E N I N G S T I L B E H Ø R ;  P U L S K L O K K E

1.HER // 2.HER // 3.HER // 4.HER // 5.HER (affiliateslenker)
Q: Fant du noe du ønsker deg? Eller kanskje noe du kunne tenkt deg å kjøpe til noen andre?

Søtsug på kveldene? Her er mine beste tips.

 • 10.11.2016, 11:38

Noen andre som ransaker matskapene, når det nærmer seg kveldstid? For veldig mange, inkludert meg selv, kommer ofte søtsuget snikende på kveldstid. Man ligger gjerne på sofaen å "venter" på å legge seg, blir kanskje litt rastløs og vet ikke helt om man er sulten eller bare kjeder seg. Akkurat her, havner mange i fella og ender opp med å falle for alle husets fristelser på en gang. Du fortjener litt ekstra etter en såå lang og slitsom dag, sant? Jeg kjenner meg så altfor godt igjen, og vet selv hvor lett det er å falle for stemmen i hodet, etter en lang dag med jobb, skole og/eller trening. MEN, alt håp er ikke ute folkens - for det finnes nemlig et par lure tips og triks! Her er mine 5 beste tips mot å unngå søtsug på kveldene;

1. Har du sunn mat tilgjengelig, spiser du sunn mat.
Dette er nok et av de beste tipsene, og sikkert noe dere har hørt før. Vend deg til å kjøpe sunn mat i uka, og heller kjøp det du skal spise av usunn mat, når helgen kommer. Viljestyrken kan være sterk i det du gjemmer sjokoladeplatene og chipsen bakerst i skapet en mandags morgen - men viljestyrken er kanskje ikke like sterk etter en lang dag med jobb, skole, trening og mas. Kjøp inn masse frukt og grønnsaker, og ha sunn snax tilgjengelig i kjøleskapet. Havner du i fella hvor søtsuget melder seg og du bare MÅ spise noe, får du hvertfall i deg sunn og næringsrik mat - og da kan du jo bare munche så mye du vil!!

2. Planlegg måltidene dine og spis nok!
Du skal ikke bli fanatisk og planlegge hver minste ting du putter i munnen, men det å ha en viss peiling på når på dagen du spiser, kan faktisk være lurt. Spiser du middag tidlig, typisk i 17-tiden, som mange jo gjør, kan det være lurt å tenke "3-timers regelen". Lag deg en ordentlig god, sunn og næringsrik kveldsmat i 8-9 tiden - og spise deg mett! Søtsuget kommer om kroppen ikke har fått det den trenger, blodsukkeret er lavt og det har gått for lang tid mellom hvert måltid. Er du på diett, eller prøver å gå ned i vekt, er det like viktig, om ikke ennå viktigere, å spise nok mat. Spiser du jevnt igjennom hele dagen, vil du garantert merke at søtsuget slipper taket, valget av kveldskos blir annerledes og du slipper det ekstreme inntaket av unødvendig mat rett før leggetid.

3. Drikk vann!
...En selvfølge for mange, men veldig veldig viktig å huske på! Det er ikke alltid like lett å forstå alle kroppens signaler. Har du noen gang opplevd følelsen av å aldri bli mett? Følelsen av at kroppen trenger noe, er tom for energi og slapp - selvom du nettopp har spist..? Da kan svaret være at kroppen har fått for lite veske. Jeg personlig, er veldig dårlig på å drikke nok, og kan fint gå en hel dag uten å bli tørst. Problemet kommer når jeg foreksempel skal trene og hodet føles tett, verker og jeg ikke klarer å konsentrere meg og fokussere - da merker jeg fort hva som er galt og hiver på med vann. Når kroppen trenger vann, kan det fort føles ut som man er veldig sulten, har lavt blodsukker og trenger å få i seg noe raskt! Denne følelsen kan faktisk føles som et slags søtsug, selvom man egentlig bare er veldig tørst. Her kommer planleggingen inn igjen. Hvis du spiste middag for typ 1 time siden, burde du i realiteten ikke være sulten allerede, og du kan prøve å fylle på med vann i stedenfor. Det beste tipset, er å ha ei vannflaske med seg igjennom hele dagen, så kroppen slipper å be om veske.

4. Del opp talerkenen med litt av alt!
Det som er om kvelden, er at man ofte har lyst på alt. Jeg er ihvertfall sånn! Det hjelper liksom ikke å bare ta et eple, fordi jeg vil ha brunost, knekkebrød, syltetøy, druer, rosiner og gulrot også, skjønner? Jeg kjenner meg selv godtnok til å vite at jeg kommer til å spise alt sammen uansett, så jeg kan likegodt lage en tallerken med litt av alt, fra starten av. Dette gjør at jeg ikke spiser 5 forskjellige, fulle måltider, men heller 1 måltid med litt av alt. Da er det liksom ikke noe mer igjen i kjøleskapet som frister, så da kan jeg si meg fornøyd - Haha, noen som kjenner seg igjen? Her kommer punkt nr.1 inn igjen; har du sunn mat tilgjengelig, spiser du sunn mat. Lag en liten "tapas tallerken" med litt av alt som frister, og avslutt det hele med en kopp varm te - det er hvertfall min favorittkveldsmat!5. Avslutt med en kopp te & puss tenna!
Haha, dette punktet er nok mer psykisk - men det funker for meg, så da deler jeg det likevell. Jeg elsker grønn te, og drikker 1-2 kopper hver dag. Kveldsrutinen min avsuttes alltid med en deilig kopp varm te, noe som faktisk gjør underverker for både kropp og sjel. Te sies jo å være trøtthetsskapende, noe jeg absolutt føler at stemmer. Med en kopp te etter kveldsmaten, depes søtsuget, kroppen blir trøtt, jeg klarer å roe helt ned og føler jeg får renset kroppen og gjort den klar for en ny dag. Det er egentlig litt det samme med tannpussen. Når man først har pusset tennene, vil man ikke skittne dem til igjen før leggetid, sant? Vær streng mot deg selv, spis og drikk det du skal, puss tenna og legg hodet på puten - god natt!
Q: Hva gjør du for å slippe unna munching på kveldstid ? ?

Dagens trening med Fajitas til dessert

 • 05.11.2016, 21:47

Heii mine skjønne, og beklager for en altfor dårlig oppdatering her de siste dagene! Helgen har gått i et, og bloggen har dessverre blitt litt nedprioritert.. Denne lørdagen startet veldig rolig med en lang frokost med hele familien. Det har vært skikkelig drittvær de siste dagene, noe jeg har merket på hele kroppen. Jeg våkner liksom aldri helt, hvis dere skjønner? Etter frokost gikk jeg å la meg i senga igjen, og endte opp med å jobbe litt med bloggen. Jeg fikk skrevet et innlegg som kommer på bloggen imorgen, og sa meg ganske fornøyd med det. Plutselig var klokka halv 1, og jeg lå fortsatt i senga (ja, det er ekstremt sent til meg å være..). Den eneste måten å få energi på, på en trøtt og grå dag som denne, er å dra på trening - noe jeg gjorde. Meg og lillesøster samlet sammen litt energi, trosset stormen og kom oss til treningssenteret for ei deilig lørdagsøkt - og shit som det hjalp!! Jeg har oppsummert litt av økta lengre nede i innlegget, for de som vil ta en titt. Fokuset lå på skuldrene, og med litt fun-time på slutten, ble det ei deilig økt som vendte en litt dårlig dag, til en superbra en.DAGENS  ØKT BESTOD AV: 15 min i bratt oppoverbakke + 10 min jogg. Skulderpress stående, sittende & med stang (supersett med beinhev på benk), front hev med hantler, side hev med hantler, nedtrekk smalt grep, facepull og øving på chins med strikk på slutten.


Til middag ble det en blanding av fajitas og speltlumpepizza. Haha, jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det, men godt var det hvertfall! Her har jeg altså brukt  speltlumper, kyllingfillet, ost, tomatpurè, spinat, medium tacosaus, Sjampinjong, ananas, tomat og parika. Vanligvis når jeg lager disse, limer jeg lefsene sammen med en tannstikker på toppen og legger osten over etterpå. Dette gjør at det blir mer fajitas enn pizza, og at lumpene blir mer sprø, nesten som tacoskjell. Kesam og Avokado er tilstede som tilbehør, som vanlig. Ahh, en av mine favoritter!

Q: Hvordan har din lørdag vært? Hva er planene for kvelden?

På shopping med Maia

 • 04.11.2016, 09:47

Ahh, den fredagsfølelsen ass Jeg har nettopp stått opp, spist frokost og skal snart avgårde til Sørlandssenteret med pappa, for å kjøpe ullgenser til lille Maia! Haha, lille babyen min fryser så veeldig når hun skal ut på tur, og nå som ullsokken (jepp, vi klippet hull i en gammel ullsokk som hun har løpt rundt i) er ødelagt og snøen snart kommer, må vi rett og slett på shopping.# T R E N I N G S G L E D E

- LYKKE, ENDROFINER, ENERGI, MOTIVASJON, MESTRING, RO -


 

Hahah, see så fornøyd jente da! Jeg tror målet med dette bildet, var å vise dere mitt "andre hjem", men jeg ser jo nå at det kanskje ikke var den beste måten å gjøre det på.. Jaja, bildet lyser hvertfall treningsglede, noe jeg har masse masse av!! Bildene er fra igår, hvor jeg hadde en veldig rolig treningsøkt med fokus på  triceps, bein og rumpe. Jeg kjørte lette vekter, egen kroppsvekt og et par supersett. Gårsdagens mål var enkelt og greit, og bare komme seg til treningssenteret. Av og til er det veldig deilig å bare gjøre akkurat det man føler for der og da - trening skal jo være gøy, right? Idag blir det treningsfri, hjemmelaget pizza med familien og fredagskveld hos ei venninne senere - Vi blogges

Q: Hva er dine planer for fredagen?

Hverdagsaktivitet - hvem er med meg?

 • 25.10.2016, 18:58

Wow, så var det allerede kveld igjen da gitt! Tida flyr og jeg klarer såvidt å henge med. Tirsdagen har gått til å fikse litt småting hjemme, ta litt bilder, jobbe litt med bloggen og selvfølgelig trening. Jeg gjennomførte leg day idag, noe jeg egentlig hater over alt i hele verden, men som også gir meg verdens beste følelse i etterkant - en god dose mestringsfølelse. Nå har jeg nettopp kommet hjem, spist middag og har egentlig bare lyst til å ta en lang dusj, legge meg i senga og slappe av resten av kvelden - men nei! Jeg har lovet både meg selv og Maia, å gå kveldsturer denne uka - noe jeg har tenkt å gjøre nå. Såå, da var det bare å finne frem skjerf og vanter, og komme seg ut i kulda. Kom igjen, folkens - noen andre som velger tur istedenfor serie-titting ikveld?

  
" A mind troubled by doubt, cannot focus on the course to victory . "

 


 

Sunday Funday

 • 09.10.2016, 17:52

S U N D A Y   F U N D A Y  ?
De siste ukene har det nesten blitt en liten tradisjon og dra å trene sammen med lillesøster på søndager. Vi er begge opptatt av trening, noe som har gjort at søndagsøkta ofte ender opp som en av ukas beste økter. Idag var intet unntak - vi dro på trening og gjennomførte ei superdeilig styrkeøkt med fokus på rygg, og sirkeltrening med fokus på rumpe, lår og mage. Det aller beste med rolige lørdagskvelder uten alkohol, er overskuddet og energien til trening "dagen derpå". Søndag har blitt den nye mandag - og jeg elsker det!

Med fare for å høres 40 år eldre ut, spør jeg likevell; noen andre som liker rolig helger og søndagstrening.. ?


Processed with VSCO with x1 preset

 

Tren med supersett!

 • 07.10.2016, 20:11

Som jeg har sagt tidligere, er jeg ingen fagperson og syntes derfor det er litt skummelt å legge ut konkrete annbefalinger til øvelser og kosthold. Men, idag prøver jeg likevell, så vær litt snill med meg, for fagutrykk er ikke min sterkeste side, haha! Jeg tenkte å snakke litt om utholdende styrketrening. I går gjennomførte jeg ei litt anderledes, men supergod treningsøkt, sammen med ei venninne. Vi var ganske slitne begge to, men bestemte oss for og planlegge å skrive opp hele treningsøkten, slik at vi kunne krysse av underveis og dermed måtte komme oss igjennom hele økta før vi dro. Du vil ikke dra fra trening med ugjorte øvelser i boka, right? Vi kjørte en rekke supersett-øvelser med egen kroppsvekt og flere antall repetisjoner. Vi hadde fokus på triceps, bein og rumpe - og endte opp med ei super treningsøkt, masse energi og overskudd! Okei, men hva er supersett? Supersett betyr rett og slett å gjøre 2 øvelser etter hverandre. Dette gjør du altså istedenfor å ta 2-3 min pause mellom hvert sett, noe som resulterer i økt puls og mer utholdene styrke. Dette gjør treningen mer intensiv, du sparer tid og vil få økt fettforbrenning der og da, fordi du trener med høyere puls og gir musklene mindre oksygen.

Her har dere gårsdagens økt:

Oppvarming:

35 min rask gange i oppoverbakke på mølle.

supersett 1:

Bulgarsk utfall - 12 reps x 3 (egen kroppsvekt)
Chins - 5 reps x 3


supersett 2:

Dips - 12 reps x 3
Knebøy - 12 reps x 3 (egen kroppsvekt)


 supersett 3:

Rygghev (fokus på rumpe) - 15 reps x 3 (egen kroppsvekt)
Pushdown triosett - 12 reps 15 kg/10 kg/ 7,5 kg x 3


supersett 4:

Hoftespark til side - 10 reps x 3
Hoftespark bak - 10 reps x 3


Siste sett med pause mellom:

Sidekick - 20 reps x 3 (2,5 kg)

Q: Hvordan liker dere å variere treningen deres? Noen som er fan av supersett-økter?

Positive tanker og tunfisksalat

 • 30.09.2016, 17:46

F R E D A G S F E I R I N G 
...
Idag stod jeg opp med en eneste tanke i hodet; idag skal jeg ha en skikkelig bra dag. Det er ganske rart, men den eneste personen i verden som kan gjøre dagen din perfekt, er deg selv. Jeg stod opp, holdt på tanken og startet dagen med favorittfrokosten: havrepannekaker. Litt halveis støl, dro jeg på trening og gjennomførte fredagsøkta med fokus på triceps og mage. Økta var ikke den beste, men jeg gjennomførte og jubler for det! Jeg fikk unnagjort litt ting i byen, før jeg dro hjem, lagde tunfisksalat og jobbet litt med bloggen. Planen nå er å ta en powerwalk med Maia, før jeg tar fredagskveld med god samvittighet! Dager som denne er verdt å ferie, noen som er enige?. . .   T U N A   L U N C H   S A L A D    . . .

Tunfisk, Spinat, Tomat, Paprika, Linser, Røde bønner, Fetaost, Asparges, Mager KesamQ: Hvordan har din dag vært? Hva er planen for fredagskvelden?
 

Hvordan jeg gikk ned 20 kg

 • 22.09.2016, 22:47

Spørsmål, tanker og meninger, er ofte resultatet av en stor endring. Vi mennesker er raske på å mene, men kanskje enda raskere på å videreformiddle meningene våre til de rundt oss. En ting vi kanskje ikke er like flinke på - er research.
Etter jeg flyttet til Oslo for 2 år siden, og bestemte meg for å gjøre en endring av livsstil, har jeg fått spørsmål, meninger og tanker slengt i trynet fra alle vinkler. Positive og negative. Jeg har bestemt meg for å skrive om min endring, i håp om å inspirere noen. Dette innlegget skriver jeg rett og slett fordi jeg er sinnsykt stolt av meg selv - og det må da være lov til å si i 2016?

På videregående var jeg en såkaldt "matmums". Jeg spiste akkurat hva jeg ville til enhver tid og brydde meg ikke stort om hverken næringsinnhold i maten eller hva kroppen min trengte for å fungere og ikke fungere. Mat har alltid vært "kos" for meg. Jeg elsker mat over alt i hele verden og kan glede meg hele dagen til middagen jeg skal spise på kvelden. Problemet mitt da, var mangel på begrensninger. Jeg spiste for det første altfor store mengder mat, iforhold til hva kroppen min trengte. For det andre var store deler av maten jeg spiste usunn, og for det tredje, kom det til et punkt der jeg ikke lengre klarte å nyte maten jeg elsket. Hverdag var helg og helg var hverdag. "Sunt eller usunt" var ikke lengre et alternativ og den ekstra kosen jeg pleide å elske, var så og si ikke-eksisterende. I tillegg til et dårlig kosthold, trente jeg så og si aldri. Jeg var en av dem som skulket gymtimene på skolen og hatet treningssenteret. Jeg følte meg ukomfertabel med alt som hadde med fysisk aktivitet og gjøre, rett og slett fordi jeg ikke var spesielt flink på det. Sånn gikk ukene..måndene.. årene.Da jeg tok valget om å flytte til Oslo, byen jeg elsker og alltid har drømt om å bo i - tok jeg også et valg om å endre livsstil, starte med trening og nå et mål. Målet jeg satte meg, var så enkelt (..og vanskelig) som å trives i min egen kropp og å skape en livsstil jeg kan leve med i lengden. Etter min mening, var dette nøkkelen til suksess - spesielt med tanke på kosthold. Du kan ikke leve på et kosthold med daglig kaloriunderskudd og dietter langt oppi halsen, resten av livet. Nei, jeg er ingen faglært innen kosthold og ernæring, men er det èn ting jeg kan si, er det at dietter funker over en kort periode - men det er langt ifra en verdig livsstil!

Men hvordan "lager" man en ny livsstil? Ja, det samme tenkte jeg. Plutselig stod jeg der da, midt i Oslo, helt alene og skulle fylle kjøleskapshyllen min i kollektivet. Hva er egentlig sunt? Så altfor mange alternativer - så altfor lite kunnskap. Vet du hva? Alle kan litt, bruk det du kan, gjør det beste ut av det, og lær underveis i prosessen. Helt i starten av prosessen, fokusserte jeg på å legge til grønnsaker, frukt, og rent kjøtt i kostholdet mitt. Jeg lette etter grove alternativer, valgte produkter med mindre sukker og passet på å lage ting fra bunnen av, slik at jeg viste hva jeg puttet i meg. Søtsakene ble flyttet til helgen -  hverdag ble hverdag, og helg ble helg igjen. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; en av de tingene jeg elsker mest med helse og ernæring, er at du aldri blir ferdig utlært. Jeg har lært så sinnsykt mye siden dagen jeg startet, men har ennå så uendelig mye igjen å lære - en tanke som gjør meg veldig veldig glad og takknemlig.

Men hvor kom den plutselige motivasjonen til trening, fra da? Akkurat det spørsmålet der, er nok så enkelt som at jeg startet på et nytt kapittel i livet og var supermotivert for ny by, nye mennesker, nye utfordringer og ny hverdag. Jeg tror nøkkelen her, ligger i å finne en god periode i livet, hvor motivasjonen generelt er bra og du har lyst til å gjøre en endring. Det er mye sant i ordtaket " du klarer alt hvis du vil", så her handler det bare om å bestemme seg. Det som er så deilig, er at når du først har startet og begynner å se resultater, vil du automatisk få lyst til å fortsette, du vil ha lyst på sunn mat og dermed få en god følelse i kroppen som du ønsker å holde på. Slik fortsetter den gode sirkelen å gå rundt og rundt, kroppen blir mer og mer vandt til endringen, og ting blir lettere og lettere for hver dag som går.Har du ikke dårlige dager og perioder du bare vil gi opp? Jo, det kan jeg love deg at jeg har! Jeg har dager jeg spiser opp hele kjøleskapet og halve fryseboksen på en og samme kveld. Jeg har søndager med pizza, sjokolade, chips, brus og seriemarathon. Jeg har dager jeg spiser på McDonnals, dager jeg spiser ute, dager jeg ikke gjør annet enn å ligge i senga og spise. Jeg har dager jeg drar på trening og snur i døra. Jeg har dager jeg går 2 min på mølla, går av mølla og drar hjem igjen. Jeg perioder med 1 treningsøkt i uka og jeg har perioder med 7 treningsøkter i uka. Jeg har dager, uker, perioder, jeg gjør og spiser akkurat hva f*** jeg vil og NYTER det. Vet du hvorfor? Fordi det er akkurat disse dagene som gjør dette til en livsstil og ikke en diett! For og klare å holde på formen, kroppen og motivasjonen, må man rett og slett igjennom dårlige perioder og kjenne på savnet til sunn mat, gode treningsøkter, energioverskudd og den gode følelsen - så lenge det er unntak og ikke en livsstil.

Idag er livsstilen min en helt annen, forandringene er store og jeg trives i egen kropp - målet er nådd. Spørsmålene jeg normalt får fra folk, handler ofte om hva/hvor mye de skal spise, hvor ofte de skal trene og hvilke øvelser de burde gjøre. Akkurat hva jeg gjør, hva jeg spiser og hvordan veien hit har vært, vil jeg ikke skrive så mye om. Dette er rett og slett fordi dette er så utrolig forskjellig fra person til person, og min vei hit, vil sannsynligvis ikke være den samme for deg. I tillegg er jeg ingen fagperson og føler ikke jeg har kunnskapen til å fortelle andre hva som er rett og galt. Alle må starte et sted, jeg var nybegynner selv og viste ingenting om noenting. Du lærer så utrolig mye underveis, og så lenge du gjør ditt beste, starter med det du kan, ikke går altfor hardt ut, men gjør dette til en livsstil og virkelig har bestemt deg for å nå et mål - kommer du til å oppleve en forandring, hvor målet bare blir et pluss! Husk at kroppen din skal bære deg resten av livet - ta vare på den!

Jeg har gått ned 20 kg og har ingen planer om å gå ned noe mer nå. Vekten er absolutt ikke det viktigste lengre, for følelsen jeg har i kroppen nå, gir meg så mye mer enn tallet på vekten noen gang har gjort. Jeg har nådd målet jeg satte meg fra starten av - jeg er fornøyd i min egen kropp. Det er likevell lærdommen på veien som har vist seg å gi meg mest. Kropp og utseendet er materalistisk lykke og betyr ikke halvparten så mye som følelsen du har inni deg. Jeg har kjent en indre styrke, pågangsvilje og mestringsfølelse, jeg ikke trodde fantes i meg - og det er den største grunnen til at jeg fortsetter å sette meg nye mål, den dag idag.

Processed with VSCO with f2 preset

Helt til slutt vil jeg bare si at den eneste grunnen til at jeg har klart å oppnå de resultatene jeg har gjort, er fordi dette har blitt en av mine største interesser. Jeg har blitt ordentlig glad i trening, glad i sunn mat og interessert i å lære så mye som mulig. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg sitter hjemme i sofaen med te-koppen i fanget, ullteppet, ullsokker - og googler treningsartikkler.. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil! Jo mer jeg lærer, jo gøyere blir treningen og jo større utvikling ser jeg - Min historie, mine meninger og min livsstil - og jeg ELSKER det.

Dagens intervalltrening!

 • 15.09.2016, 23:15

Okei folkens, dette er noe jeg ikke gjør så ofte, men idag vil jeg gjerne dele dagens treningsøkt med dere. Grunnen til at jeg vanligvis ikke skriver hvordan jeg bygger opp treningsøktene mine, er egentlig av den enkle grunn at jeg ikke føler jeg har kunnskapen til det. En av de største grunnene til at jeg elsker trening så høyt, er fordi man aldri blir helt utlært! Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, og en dag, håper jeg på å kunne snakke som fagperson og ikke "bare" meg - og da, da skal jeg lære dere masse!

Grunnen til at jeg gjør et unntak idag, er at treningsøkten jeg gjennomførte, fant jeg nemlig på bloggen til superflinke @treningsfrue! Som jeg har skrevet før, går kondisjonstreningen min veldig i berg-og-dalbane, noe jeg forøvrig har lært meg å bare leve med. Har jeg er dårlig løpe-periode, fokusserer jeg heller på styrke, prøver å ikke tenke så mye på løpingen og lar motivasjonen komme av seg selv. Før du vet ord av det, er du plutselig tilbake på mølla med masse ny motivasjon og løpeglede! Anyway, økten jeg kjørte idag var en intervall-økt med ganske lange intervaller. Jeg har faktisk aldri trent et spesifikt program når jeg har trent kondisjon tidligere, så dette var helt nytt og veldig spennende! Overraskende nok, gikk det utrolig bra og jeg fullførte - gjennomsvett, blid og fornøyd! Guud så sliten jeg var, men herlighet for en mestringsfølelse!! Kanskje intervall er tingen...? Her har dere hvertfall økta;

Oppvarming, rolig gange/lett jogg i 10 minutter

 1. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 2. 60 sek pause med rolig gange
 3. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 4. 60 sek pause med rolig gange
 5. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 6. 60 sek pause med rolig gange
 7. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 8. 60 sek pause med rolig gange
 9. 5 minutter, hastighet 11 km/h
 10. 60 sek pause med rolig gange
 11. 5 minutter, hastighet 11 km/h


   
 12. Det jeg likte så godt med denne økta, var at man ikke behøvde pulsklokke og måtte stresse med å finne max-puls osv.. Her kan du stille inn mølla akkurat slik du vil og endre underveis etter hvor god kondisjonen din er/blir. Jeg løp med en stigning på 1,5 og merket det godt i både beina og pusten, ved endt økt. Etter en dårlig løpe-periode nå den siste tiden, var dette akkurat den kickstarten jeg trengte for å komme igang igjen. Gud så deilig - dette skal jeg gjøre igjen!


Q: Har du løpt intervall før? Har du en god intervall-økt og annbefale meg?

Tips og triks for å øke treningsmotivasjonen

 • 09.09.2016, 10:28

1. GOD MUSIKK
... er absolutt noe av det viktigste for min del. God og motiverende musikk, kan faktisk gjøre hele forskjellen på om treningsøkten blir bra eller dårlig. Hvis kroppen er sliten og jeg føler for å gi opp og dra hjem, gir jeg økten et siste forsøk, setter på favorittsangen og VIPS - kroppen får automatisk masse overkudd og jeg kjenner en deilig overdose adrenalin. Lag din egen treningsliste på Spotify og fyll den med musikk som gir deg det lille ekstra eller som kanskje bringer frem gode minner, Jeg lover deg, du vil merke stor forskjell!

2. PLANLEGG UKENS MATINNKJØP ETTER TRENING
Dette er absolutt et tips jeg annbefaler alle å prøve ut. Jeg prøver å bli flinkere til å storhandle en gang i uken for å unngå småhandlingen daglig, noe som for øvrig er et godt tips i seg selv. Tipset går ut på å legge turen til butikken ETTER treningsøkten. Av egen erfaring øker lysten til å holde et sunt kosthold resten av uken, etter trening. Dette gjør at handlelisten ser helt anderledes ut og du vil oppleve at sjokolade, goddis og brus blir byttet ut med frukt og bær, kesam og nøtter. Når ukens innkjøp ligger i kjøleskapet, har du ikke noe annet valg enn å spise sundt, noe som igjen fører til mer motivasjon til å trene. Det er rett og slett en evig god sirkel!3. START ALLTID TRENINGSUKEN PÅ MANDAG
Ny uke, nye muligheter! Hvorfor vente med å sette seg nye mål til nytt år, når man kan starte på nytt hver uke? Mandag er en ypperlig dag å endre på de små tingene som kan gjøre hverdagen bedre. Start uken med en god treningsøkt, sett deg mål, skriv ned målene og gjennomfør økten med et smil om munnen og god musikk på øret. Jeg for min del, prøver alltid å bruke mandagen til å trene og handle inn matvarer for uken. Mandagstrening minsker sjansen for unnasluntring resten av uken og gir motivasjon til en god treningsuke. Her må du huske på at det ikke er snakk om å trene hver dag, men kun så mye du føler for selv. Det er såå mye bedre med 1 ordentlig god økt i uken, enn 7 dårlige - og den ene økten, kan gjerne være lur å ta på en mandag!

4. FINN NOE Å GLEDE DEG TIL ETTER TRENINGSØKTEN
Det er veldig viktig å sette seg mål, men det er nesten like viktig å belønne seg selv når man når dem. Planlegg treningsøkten før du drar hjemmefra og sett deg mål for økten og finn noe å glede deg til når økten er gjennomført. Det kan være alt fra mat eller et nytt plagg i garderoben, til en god serie eller film. Jeg bruker ofte mat som motivasjon etter trening. Jeg tenker, okei når denne økten er ferdig, skal jeg kjøpe mango (elsker mango) å kose meg med en god kveldsmat, en kopp varm te og en episode med en gøy serie. Som du ser, trenger ikke motivasjonen være så stor, bare den motiverer deg til å gjennomføre. Hva motiveres du av?

5. FRESHT TRENINGSTØY
...er absolutt et must når det kommer til motivasjon. Det er jo faktisk bevist at man yter bedre på trening om man føler seg litt ekstra fresh. Det er også bevist at farger i hverdagen gir ekstra motivasjon og glede, så dette tipset er det bare å prøve ut med en gang folkens. Missforstå meg rett, du trenger ikke dra på festsminken og krølle håret for å dra på trening, for det derimot, ser jo egentlig bare dumt ut... Neida, finn frem den mest behagelige tightsen du har, kle på deg noen deilige farger, få litt farge i kinnene og sett håret i en praktisk hestehale - AND GO GO GO!!6. FINN NOEN Å TRENE SAMMEN MED
Dette fungerer kanskje ikke for alle, men hva med å prøve det ut? Hvis du kanskje ikke er supergira på trening og egentlig heller vil ligge under dyna å se på serie og spise sjokolade, kan det være en god idè og skaffe seg en treningspartner. Det positive ved å trene sammen med andre er at dere kan motivere og pushe hverandre. Trening kan også være en fin måte å holde kontakten på, dra på en time sammen og ha det gøy i en ellers travel hverdag. For min del, kommer de beste treningsøktene alene. Det er rett og slett fordi jeg er altfor glad i å snakke (...) og mister fort fokuset hvis jeg har noen å småsnakke med. Dette er veldig individuelt, men husk; TRENING SKAL VÆRE GØY!

7. FØLG DE RETTE MENNESKENE PÅ NSTAGRAM
Det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen, er å sjekke instagram. For min del, som blir veldig inspirert av andre mennesker og inspo-bilder, betyr dette at instagram er med på å sette standarden for min dag, allerede før jeg har stått opp. Det finnes tusenvis av inspirerende kontoer på sosiale medier, så her gjelder det bare å finne de du føler motiverer deg på en positiv måte. Jeg personlig, følger jenter på min egen alder som er opptatt av å ha et sunt forhold til trening og kosthold, gjerne deler sunne og enkle oppskrifter, gir treningstips og sist men kanskje aller viktigst; trekker frem godteskåla og brusen og viser at det også er greit innimellom. Jeg følger også en del PT`er og PT-studenter som gir meg tips til nye øvelser, ny kunnskap og masse treningsglede, samt matprofiler som inspirerer meg til et sunt og næringsrikt kosthold med deilige oppskrifter og nydelige bilder. Instagram er absolutt en fin kanal for inspirasjon og motivasjon- det handler bare om å følge de rette menneskene.

 

8. SPIS NOE ENERGIRIKT FØR TRENING
Spiser du nok og ikke minst riktig, før trening? Det har faktisk mer og si enn du tror. Jeg passer på å være flink til å spise et ordentlig måltid ca 2-3 timer før trening. Noen ganger kjenner man sulten komme snikende rett før trening og da er det viktig å få i seg noe som tilfører kroppen energi. Småspising er ikke bra når det kommer til store mengder, men litt er alltid greit. Ta med deg en frukt, en liten pose nøtter eller lag deg en proteinshake som du drikker ca en halvtime før trening. Du vil merke stor forskjell på energinivået og du vil oppleve å yte bedre og føle mestring. Jeg personlig elsker å hive i meg en liten posjon cottage cheese, melk og bær før jeg stikker ned på treningssenteret. Trening på tom mage fungerer ikke og vil heller ikke gi deg de resultatene du ønsker, så pass på å spis nok!


 Q; HVA GJØR DU FOR Å ØKE TRENINGSMOTIVASJONEN? HAR DU NOEN SMARTE TIPS DU VIL DELE MED MEG?

Trøtt, mett og god!

 • 06.09.2016, 22:07

Dagen er snart over, jeg kom inn døra for en halvtime tiden og har nettopp spist opp speltlumpe-pizzaen min. Denne tirsdagen har virkelig gått i ett, så nå var det faktisk helt ubeskrivelig deilig å sette seg ned og ikke tenke på å reise seg igjen. Jeg startet dagen med en tur til dyrelegen med lille Maia. Hun skulle ta vaksine og igjennom en liten helse-sjekk, bare for å se at alt stod bra til. Lille babyen min var såå flink og gjorde ikke så mye av å bli satt sprøyte på. Godbitene hun fikk av dyrelege-dama var mye mer interessante! Haha, heldigvis var alt bra og hun er ei frisk, fin og glad lita jente.

Ettermiddagen og kvelden gikk til trening, buss og mer buss.. Jeg fikk kjørt ei god styrkeøkt på rygg/skuldre, og til tross for det "lille uhellet" jeg fortalte om, gikk det faktisk ganske greit! Jeg kjørte lettere vekter og flere repetisjoner, noe som så ut til å funke ganske bra for den litt "ustabile" skulderen min! Her er et par bilder jeg knipset før trening. Vær så god for et ekstremt usinteressant og meningsløst innlegg - natta!- A NEGATIVE MIND WILL NEVER GIVE YOU A POSITIVE LIFE.
Q: Har du hatt en fin dag?

Kickstart Monday

 • 16.08.2016, 11:18

Wææ, dagene bare flyr avsted og jeg har liksom ikke hatt tid til å sette meg ned å skrive til dere før nå! Idag er det allerede tirsdag igjen, finværet har endelig kommet til sørlandet, jeg har inntatt havregrøt og kaffe, og sitter nå å planlegger dagen med Maia på fanget. Dette som kalles hverdagslykke, right? Igår kickstartet jeg uka med en supermandag. Treningsmotivasjonen har vært på topp den siste tiden og jeg er supermotivert for gode økter og sunn mat, noe som er utrolig deilig! Jeg stod opp, spiste frokost og dro for å trene med ei venninne. Vi gjennomførte ei god styrkeøkt på rygg, etterfulgt av 1 times gåtur i sola. Etter trening, tok vi med oss matboksen og en kopp kaffe ut for å spise i sola. Helt utrolig hvor mye tid og penger man sparer på å ta med seg mat hjemmefra, også er det jo ingenting som smaker bedre etter en god treningsøkt, enn hjemmelaget mat! Kutt opp litt grønnsaker, kok ris/pasta og bland med stekt kylling eller en boks tunfisk, så har du den perfekte matboksen etter trening. Ahh, dager som denne gjør meg så glad♥♥


- Oatmeal for breakfast & workout session with my bestfriend -

 

Q: Hvordan var din mandag? Mange hadde kanskje sin første skoledag igår, hvordan gikk det?

Flexetirsdag

 • 09.08.2016, 18:53

Gjett hvem som har skaffet seg lader til maccen OG fikset kameraet!? Ahh, det er så sykt deilig å få orden på sånne irriterende "småting" som ødelegger. Anyway, jeg er back on track med både bilder og mac, så la oss juble for det og satse på at Maia har lært sin lekse denne gangen... Ellers har tirsdagen min gått i et helt fra jeg stod opp, til nå. Jeg startet dagen med litt bloggjobb, før jeg dro videre til byen med mamma for å fikse noen småting å gjennomføre ukas andre treningsøkt. Det ble ei god økt med fokus på rygg, triceps og mage. Løpegleden min har stoppet litt opp for tiden, noe som egentlig er sykt irriterende nå som jeg var så godt i gang, men sånn er det vell bare av og til. Man må igjennom noen dårlig perioder for å klare å nyte de gode! Jeg satser på at den er tilbake snart, så jeg får svettet litt på mølla igjen - elsker jo egentlig den følelsen!

 


Bag Nike - Headset KOSS - TreningsBH Nelly - Topp Nelly - Tights Casall - Sko Nike


Haha, la oss bare kalle det #flexetirsdag! Videre, er planen for kvelden å bare slappe av, la kroppen hvile, koke en kopp te og se et par episoder av KUWTK. Det er jo såå kaldt ute at det eneste som frister er ullteppe og senga. Brrr, norsk sommer på sitt beste...

Q: Hva har du gjort idag?

Mandagsgleder!

 • 27.06.2016, 17:02

Heii mine venner og god mandags ettermiddag! Sommerferien er ingen stopper for å kickstarte uka med ei god treningsøkt, litt sunne mat-innkjøp og en god dose ny motivasjon for den kommende uka - noe jeg absolutt føler jeg har gjort. På trening ble det 35 min på mølla, etterfulgt av styrke på skuldre, forside og bakside. Ahh, elsker hvordan motivasjonen for løping har kommet tilbake igjen! Sett deg et mål før du går på mølla og ikke gå av før målet er nådd. Ikke sett deg for høye mål i starten og bygg deg heller oppover. Husk; nesten alt ligger i hodet! Jeg er superfornøyd med min mandag hittil, og planlegger en rolig kveld videre med litt besøk, en god kveldstur med hunden og litt serietitting. Wow, bare meg som elsker mandager?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Caps HER // Treningsjakke (utsolgt) lignende HER  // Tights HER


Q: Hva har du brukt mandagen på?

Marie Vigebo

Search

Bloggdesign

hits