hits

Treningsparter & ny kjøleskapsfavoritt

 • 08.03.2018, 11:50

God morgen, mine fine venner ♥  
 Jeg vet jeg sier det ofte, men jeg føler likevel ikke jeg kan si det ofte nok - tuuusen takk for at dere klikke dere inn her på bloggen min. Responsen fra dere, er det som gjør at jeg skriver innlegg på innlegg- og gidder å bruke tid på å ta bilder, redigere og poste. Dere er bezzzt! 

...Hva skjedde med denne uka- det er allerede torsdag liksom?! Det har vært mye jobb denne uka, noe som også fortsetter med jobbhelg på planen.
I går etter jobb, dro jeg på trening med ei venninne, og gjennomførte en skikkelig syrefest på bein-og rumpe. Økta ligger i siste post på instagram, til de av dere som vil teste den ut (anbefales til dere som vil teste psyken litt ekstra!!). Etter trening fikk jeg shinet leiligheten før jeg fikk besøk av lillesøster på kvelden. Vi laget middag sammen- verdens beste havrepizza, så på serier og hadde en skikkelig koselig kveld sammen.

Haha, idag er jeg så støl i beina at det gjør vondt å gå... MEN! Det er ingen stopper for dagens overkroppsøkt, right? Jeg har fri fra jobb, har sovet godt (og lenge!!), spist en god frokost, og skal straks gjøre meg klar for å gi kroppen min litt bevegelse. Jeg skal trene sammen med lillesøster, noe jeg gleder meg veldig til! Før hun dro i militæret trente vi mye sammen, men nå er det så altfor lenge siden sist. For min del, gjør en treningspartner så utrolig mye med følelsen, og opplevelsen av selve økta. For det første, får jeg den ekstra lille boosten jeg trenger for å yte max igjennom hele økta. Jeg må innrømme at konkurranseinstingtet slår litt inn. Haha, jeg skal da ikke være noe dårligere!? For det andre, går økta dobbelt så fort-  jeg klarer å være ordentlig tilstede i øyeblikket, koble ut og fokuserer på oppgaven. Tida flyr, rett og slett! Og sist mens ikke minst; man får vært sosial med noen man er glad i- samtidig som man får gjort noe bra for kropp og sinn. En skikkelig shoutout til alle treningspartnere der ute- takk for all motivasjon!! 

Så dere, over til det dette egentlig skulle handle om.. Haha, snakk om å bable da!! Noen som har smakt den nye SKYR luftig?? Altså, jeg bare ELSKER den. Jeg har ikke smakt den med mango ennå, men det skal jeg absolutt gjøre veldig veldig snart. Jeg pleier å toppe min med bær, nøtter eller noe annet digg- før jeg spiser den som en slags lunsj-dessert. Haha, det er ekte hverdagsglede det. I går spiste jeg et par lumper med egg, tomat, ost, salt og pepper (weird kombo iknow..), og hadde da denne skyren som "dessert". Og gud så digg det var. No spons her i gården, bare ren anbefaling fra meg til dere. 

- vi blogges

Pannekakedate!

 • 03.03.2018, 10:50

Flere enn meg som liker å bruke litt ekstra god tid på lørdag morgen..? Det snør og blåser utenfor vinduet mitt igjen idag, og jeg kjenner det frister lite å ut av senga.. For å være ærlig, sitter jeg fortsatt under dyna med kaffekoppen, maccen og Friends surrende på TV skjermen. Ekte lørdag rett og slett. 
Så ja, hva er vell bedre enn å starte dagen med en skikkelig pannekakefrokost? Jeg delte et bilde på insta-story denne uka, da jeg laget pannekaker sammen med skjønneste Susann - og fikk et par spørsmål om oppskrift. Ja, jeg har delt denne oppskriften en million ganger før- men nå gjør jeg det rett og slett igjen. Kun fordi den smaker sjukt sjukt digg. Pannekakedate med Susann etter trening har nesten blitt en slags tradisjon- en tradisjon jeg elsker og alltid gleder meg veldig  til. Hvorfor ikke koble venninnetid med en treningsøkt og god lunsj? Tre ting som gjør meg glad- check! I tillegg, inneholder proteinpannekaker de næringsstoffene kroppen trenger etter en god treningsøkt, og passer derfor perfekt som "post workout meal". Såå, til dere som ikke har spist lørdagsfrokosten ennå, eller har lyst til å invitere ei venninne på en deilig lørdagslunsj? Bon Apetit. 


Q: Hva er dine lørdagsplaner? 

Gulrotpannekaker med sjokoladepålegg

 • 27.02.2018, 15:26

Heii mine venner, og god tirsdag! Jeg tenkte å oppdatere dere med en aldri så liten oppskrift idag, egentlig mest fordi dette er noe jeg syntes dere burde prøve dere på! I skrivende stund sitter jeg inne i den lille hybelen min og ser på snøen som flyr alle veier utenfor vinduet. Været er helt kaos idag. Da jeg skulle gå til trening (som for øvrig er ca 10 meter å gå), holdt jeg faktisk på å få frostskader i ansiktet. Ja,  kaldt er det faktisk. Men, over til poenget. Hva smaker vell bedre enn en litt ekstra deilig lunsj inne i varmen, når kulda fyker utenfor? Nettopp. 

Så; idag var en sånn dag, hvor jeg ikke helt viste hva jeg hadde lyst på etter trening.. Jeg ville liksom ha litt av alt, og endte derfor opp med nettopp det- litt av alt. Deilige bananpannekaker med gulrot, toppet med sjokoladepudding og frukt. Dette er virkelig mat for både kropp, sjel og øyne- og smakte absolutt helt nydelig. Her får du masse gode næringsstoffer som holder deg mett over en lengre periode, gir deg energien du trenger- og som gjør kroppen din glad og fornøyd. Hva mer kan man ønske seg? Oppskrift lengre nede i innlegget. Håper det smaker!

♥  
G U L R O T 
P A N N E K A K E R
 2 egg
1 dl mandelmelk
1 godt moden banan 
1 gulrot 
2 dl havregryn 
1 ts kanel H O W 
T O ;  Rasp gulroten, eller kutt den i tynne strimler (..typ om du er student som meg- og rasp er det siste du har tenkt på å kjøpe.. haha..). Mix sammen alle ingrediensene med en stavmixer eller i en smoothiemaskin, og stek i smør eller olje. Legg et par gulrot-strimler på den ene siden, før du snur pannekaken i stekepanna. Den gul-orange fargen er såå fin på toppen av de gyllen brune pannekakene. Topp hele tornet med bær, frukt, cottage cheese, vaniljekesam- eller sjokolade proteinpudding fra YT, slik som jeg har gjort her. Selve resultatet her kunne absolutt blitt finere, men altså hallo- det er smaken som teller, og den kunne absolutt ikke blitt bedre. Nam nam ♥   ♥   ♥
Eat like you love yourself. 


Q:
Har du smakt gulrotpannekaker før? 

Mer fett, bananpannekaker & lens flare.

 • 13.02.2018, 07:33

Ahh.. hva litt fint lys og et par bananer kan gjøre med humøret altså! Disse bildene gjør meg såå glad - ikke fordi de er sånn spesielt bra, men bare fordi det var en fin liten stund, helt for meg selv. Sola viste seg såvidt i går, og jeg benyttet muligheten til å fange litt lys fra vinduskarmen. Lens flare ( til alle dere foto-nerder der ute) er det aller fineste jeg vet om. Øyeblikk som dette er verdt å samle på. Jeg skrev det til dere i går. Det var nødvendig, og i noen minutter hadde jeg det veldig veldig fint i eget selskap. 
. . . . 

Har dere sett noe så digg? Bananpannekaker er noe av det beste jeg vet. Denne gangen laget jeg dem helt uten tilskudd av protein osv, bare ved bruk av "vanlige", gode, rene produkter. De ble helt sjukt gode, og gir masse god næring til kropp og sinn. Pannekaker som gjør deg glad, mett og gir deg masse ny energi. Jeg vil også tipse om Cocosa, altså kokosolje. Jeg steker alltid pannekakene mine i kokosolje, både for å tilføre litt mer fett i kosten - men også fordi det gir et hint av kokos smak i pannekakene, noe jeg elsker. Fett er viktig for at kroppen skal kunne ta opp alle de fettløselige vitaminene vi får i oss, så det må vi absolutt ikke være redd for! Om du ikke er så fan av kokos smaken, kan du eventuelt bruke andre gode kilder til fett! Strø for eksempel litt hakkede nøtter over pannekakene, eller tilsette 1/2 avokado i røren. Avokado gir ikke så mye smak, men gjør pannekakene ennå mer næringsrike og gir selve røren en litt ekstra fin konsistens. .....Nam nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with av8 preset

Du trenger; 1 banan, 2 dl havregryn, 2 egg, 1 ts kanel, 1 dl vann/melk + kokosolje til steking & bær og chiafrø til topping. 
Slik gjør du; Mix alle ingrediensene i en blender, stek i olje, og nyt med varme bær på. Gjerne med et glass sitron/lime-vann ved siden av.

. . . 
Kjenn godt etter - det er kroppen som jubler. 
Tips: Varm frosne bær i panna som topping til pannekakene. Taste so good!

. . . OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with av8 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with av8 preset

Jeg fikk ikke fanget lyset så godt på kamera, som jeg gjorde på film. Skulle ønske jeg kunne vise dere her - noen som vet hvordan man laster opp instavideo på blogg? Anyway, til dere som vil se den vakre "lens flare" videoen, ligger den fortsatt på instastory, eller eventuelt i "høydepunkter" etterhvert. Håper dere likte innlegget, og kanskje vil legge igjen en liten kommentar? Det hadde jeg satt veldig stor pris på! Idag er det tirsdag, og jeg skal straks avgårde for å starte dagen på trening med ei venninne (jepp, jeg søker treningsmotivasjon i andre mennesker om dagen ;)). Vi skal trene overkropp, min favoritt - så det blir digg! Resten av dagen skal brukes på jobb. Lag deg en fin dag, og ikke vær for streng med deg selv. Kjenn etter, og bruk tid på ting som gir deg energi - og ikke tapper deg helt. 

Stoor klem fra meg <3 

Oppskrift: Chiapudding

 • 23.01.2018, 17:50

Husker dere jeg fortalte dere om veganer/vegetarianer prosjektet mitt? Forrige uke spiste jeg kun kjøtt en gang, og det var da jeg var ute å spiste sushi sammen med ei venninne. Og vet dere? Det var ikke vanskelig en gang! Jeg har endt opp med å fortsette, og har falt helt inn i veganske youtubere, nettsider om plantebasert kost, og milelange artikler med fakta, argumenter og intervjuer. Jeg har som sagt ikke noen plan om å kategorisere meg selv som det ene eller det andre - jeg vil bare lære. Jeg vil få mer kunnskap, rett og slett fordi jeg syntes det er utrolig interessant! Og hvem vet, kanskje jeg kommer frem til en konklusjon - kanskje ikke. Akkurat nå, vil jeg bare prøve å velge mer plantebasert mat, og se hva det gjør med kroppen min. 

Chiapudding er faktisk vegansk, men spises likevel av alle. Jeg har alltid tenkt at dette en "vanskelig" ting å lage, og har derfor aldri prøvd - men wow, har du sett noe så enkelt, og ikke minst godt!? Tro meg, dette skal jeg absolutt lage flere ganger. Jeg spiste denne deilige bowlen etter trening idag, og fikk da i meg både proteiner, karbohydrater, fett og vitaminer. Chiafrø er jo proppfulle  av proteiner, og passer perfekt etter trening. Hadde jeg hatt litt hakkede nøtter over i tillegg, hadde det vært ennå bedre tror jeg - next time! Oppskrift lengre nede i innlegget. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with av8 preset

C H I A P U D D I N G : Bland sammen 3 ss chiafrø og 2 dl mandelmelk/ kokosmelk. Sett i kjøleskapet over natten. 
Topp med frosne bær, skivet banan og eventuelt nøtter/ sukkerfritt syltetøy. 

 


 


Q: Har du smakt chiapudding før? Hva syntes du?

Mål, grønn uke & vegetar-oppskrift!

 • 15.01.2018, 18:46

Heii og god mandag ettermiddag, dere!
Jeg håper dere har laget dere en fin start på den nye uka, og at dere kanskje til og med gleder dere litt til dagene som kommer. Jeg har allerede satt meg noen små mål for den kommende uka, som jeg tenkte jeg ville dele med dere. Jeg må bare ta opp en liten ting først! Jeg snakker ofte om dette med motivasjon, mestringsfølelse, hverdagsglede osv - og mange av dere er sikkert dritt-lei alt maset mitt om å sette seg mål, gå ut av komfortsonen, sette seg selv først, oppleve mestring, fokuserer på det positive bla bla bla.. - og det forstår jeg veldig godt. Likevell kommer jeg ikke til å slutte med det - nettopp fordi jeg trenger å høre det selv.

Noen ganger er jeg litt redd for at dere som leser bloggen min skal få et inntrykk av at jeg "kan" alt dette - at "positive tanker, hverdagsglede og mestringsfølese" er noe som kommer av seg selv hos meg. Og at hvis du følger disse såkalte "tipsene" mine, får du mitt perfekte liv og alt er bare fint og flott. Jeg håper dere skjønner at det ikke er realiteten! Jeg skriver blogg for å inspirere og dele mine erfaringer. Jeg skriver blogg fordi jeg elsker å skrive. Jeg skriver blogg aller mest for min egen del! Jeg skriver blogg når jeg tenker tanker jeg ønsker å "samle" på. Tanker som gir meg noe der og da - og som jeg, som alle andre, trenger å bli minnet på av og til. Man lærer mens man går, right? Bare en liten "reminder" på en mandagskveld, håper det gav mening. Her er mine små mål for den kommende uken: 

1. Spise mer plantebasert.
2. Dra på minst èn yogatime.
3. Gå flere kveldsturer.
4. Blogge 1 innlegg om dagen og ta gode gode bilder.
5. Teste ut nye Vegan/vegetar-oppskrifter.
6. Lytte til kroppen.
7. Være tilstede i øyeblikket. 
8.  Jobbe hardt for å nå mine mål. 

 

Så over til noe heelt annet. Den siste uka har jeg brukt mye tid på lese meg opp på dette med å spise mer plantebasert, hva det gjør med kroppen vår, hva det gjør med jorda og hvilke muligheter man har om man velger "grønt". Jeg har ingen planer om å bli verken vegetarianer eller veganer, jeg vil bare lære mer, prøve noe nytt, kjenne hva det gjør med kroppen, og rett og slett forstå hva det innebærer. Jeg bruker derfor mye tid på å se på youtubere, lese meg opp på nettsider, teste ut ulike oppskrifter - og egentlig bare prøve meg litt frem. Dette med vegetarianer hadde ikke blitt så vanskelig tror jeg, men veganer derimot - der tror jeg foreløpig jeg hadde slitt litt. Noen som har noen erfaringer, tips, nettsider, argumenter eller lignende de vil dele med meg, så legg gjerne igjen en kommentar! Det hadde vært supergøy å høre!! Her er dagens vegetar-lunsj, som jeg forøvrig syntes smakte superdigg!! (oppskrift lengre nede i innlegget).

Processed with VSCO with c1 preset

V E G E T A R I A N    L U N C H   S A L A D :Spinach, Tomato, Squash, Bell Pepper, Quark (the only non-vegan product. You can use soya replacements for a full-vegan salad), Lenses, Black Beans, Sliced Avokado, Fresh Lime juice, Chrushed Almonds, and Herbs.


... So this is how you do it :
Mix the spinach, vegetables, beans and lenses together, and add the avokado on top. Squeeze the lime juice all over the salad, and add a little extra on top of the quark! Spread the almonds, and finish the whole bowl with a few herbs. Enjoy!


Processed with VSCO with c1 preset
 

Q: Hva syntes du om å velge mer plantebasert mat?  

Grove vafler, anatomi & ukesvlogging?

 • 28.11.2017, 08:45

God morgen, tirsdag 
Jeg er sååå glaaad, fordi gjett hva?? Jeg føler meg endelig mye bedre!! Jeg dro tilbake til leiligheten min igår, og brukte dagen på litt typiske mandagsting. Siden jeg ikke fikk startet uka med trening, som jeg vanligvis gjør - måtte jeg finne andre måter å starte uka bra på. Jeg fikk fylt opp kjøleskapet, hentet et par pakker som lå å ventet på  postkontoret og fikset et par ting i byen. Jeg avsluttet dagen med å tenne lys i hele leiligheten, koke en stor kopp ingefær-te, sette på litt julemusikk og lese til eksamen - før jeg havnet tidlig i seng. Målet nå, er bare å ikke gå for hardt ut. Jeg skal la kroppen bygge seg ordentlig opp og sette de mest nødvendige tingene først. Jeg har anatomi-eksamen på fredag, noe som absolutt må komme først nå. Jeg er uansett sykt takknemlig for at kroppen min spiller på lag igjen, det er såå deilig!! 

Idag står eksamenslesing og jobb på dagsplanen. Håper alle lager seg en finfin tirsdag, og nyter siste uka av November. Tenk, til fredag er det 1.desember!! Wææ, det skjer såå mye gøy i desember at jeg nesten ikke klarer å vente. Vurderer forressten å ukesvlogge hele desember, siden det skjer så mye gøy - hva syntes dere om det?? Legg igjen en kommentar ♥G R O V E   V A F L E R  ; 
2 EGG
60 g HAVREMEL
20 g HAVREGRYN 
2 gode ss KESAM
2 ts SUKRIN (eventuelt 1/2 banan, eller annen søtning)
1/2 ts KANEL 
1/2 ts KARDEMOMME
1 ts BAKEPULVER 
Væske (vann/lettmelk) til passe konsistens// Oppskrift innspirert av Linda Stuhaug  

Supergod sunnifisert gulrotkake!!

 • 28.10.2017, 13:35

 SUNN & SUPERGOD GULROTKAKE :
3 egg
1 dl melk
1 ts vaniljeekstrakt
50 g sukrin (kan sløyfes)
1,5 stk banan
200 g havremel/mandelmel
100 g havregryn
1 ts kanel
2 ts bakepulver
400 g revet gulrot
Rund kakeform, ca 24 cm

KREM:
1/2 pk philadephia light
1/2 boks Kesam Lime
Saft fra 1/2 appelsin
1 dl kokos
1/2 gulrot


FREMGANGSMÅTE:
Sett ovnen på 180c og dekk kakeformen med bakepapir/ smør den med olje. Visp lett sammen egg, melk, banan og vaniljeekstrakt i en bolle. Bland sammen det tørre, tilsett og mix til en jevn fin deig. Vend til slutt inn gulrøttene og rør forsiktig om. Ha røren i kakeformen og stek midt i ovnen i 50 min. Mix sammen ingrediensene til kremen, og smør på kaken når kaken er avkjølt. Nyt med god samvittighet til dessert, som kveldskos eller som en ekstra god lunsj!
 


Q: Hva er din favorittkake?

Energirikt Bananbrød

 • 16.10.2017, 07:39

Heii nydelige dere, og good mandag
Etter jeg la ut et par bilder av dette deilige bananbrødet på instagram i går, fikk jeg en del spørsmål om jeg kunne legge ut oppskrift på bloggen- og det kan jeg selvfølgelig gjøre! Bananbrød er noe av det beste jeg vet, og jeg må faktisk passe skikkelig på så jeg ikke hiver i meg hele brødet på en kveld. Jeg vet flere bruker dette som kake og bare spiser det rent, noe som også går fint an! Jeg personlig, elsker å bytte dette ut med en klassisk brødskive med pålegg på. Supergodt med en skive ost og paprika, sjokoladepålegg, peanøttsmør eller noe annet digg du liker på skiva. Bananbrød er søtt og godt, supersunt og energirikt- perfekt før trening foreksempel! Gårsdagens lunsj ble et par skriver bananbrød med egg og avokado, med en deilig salat ved siden av.
Nam nam
(Oppskrift lengre nede i innlegget)DU TRENGER:
260 g havremel
1 dl linfrø/solsikkekjerner (kan sløyfes)
4 egg
100 g lett melk
2 modne bananer
40 g vaniljestang/vaniljeprotein (kan sløyfes)
2 ts kanel
2 ss Kesam
1 ts bakepulver
60 g nøtter til topping
40 g blåbær til topping


SLIK GJØR DU:
Bland alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra nøtter og blåbær. Mix til du får en fin og jevn røre. Hell i en brødform og topp med blåbær og knuste nøtter. Sett inn i forvarmet ovn på 180c i 35-40 min. Steketiden kommer ann på høyden på brødet, så følg med og bruke gjerne en stekepinne for å sjekke underveis. Når det ikke henger noe igjen på pinnen, er brødet klart!

// Oppskrift inspirert av Bettina Kojan

 

Q: Har du smakt bananbrød? Hva syntes du?

Enkelt, billig, sunt og digg

 • 15.10.2017, 11:51

Jepp, jeg snakker om lumpepizza!
Jeg blir faktisk aldri lei, og grunnen til det er at det man kan variere på en million forskjellige måter. Gårsdagens variant ble jeg faktisk skikkelig fornøyd med, da den ble helt perfekt stekt! Den ble liksom hverken brent i kantene, eller for lys- skjønner? Nok skryt. Det digge med lumpepizza er ikke bare at det smaker utrolig godt - neida, det er billig, næringsrikt og enkelt i tillegg! Det er også suuper "restemat", bare du har en lumpepakke i skapet, kan du hive på det meste i kjøleskapet og mixe og trixe som du selv vil. Under her, var jeg foreksempel hjemme hos familien og måtte lage pizza med det som stod i kjøleskapet. Jeg endte da opp med en pakke kyllingkjøttdeig fra frysen, ketchup i bunnen, paprika, agurk, tomat, mais, løk og ost på toppen - og selvfølgelig avokado, rømme og enda litt med ketchup ved siden av. Åhh det var sååå diigg, dere aner ikke!!

OG; det som er så deilig, er at man nesten alltid får rester! Jeg bruker sjeldent opp hele grønnsaken, osten eller lumpepakka - noe som gjør at jeg enkelt kan lage meg et par raske middager til, uten å måtte kjøpe nye ingredienser. Billig og greit for meg som er student og bor alene. Jeg har vell nevnt det et par ganger før, men jeg pleier å veksle mellom kylling, karbonadedeig, tunfisk, hamburgerrygg, skinke og bønner. Samtidig bruker jeg forskjellige typer grønnsaker, og lager også bunnen med havregryn og egg når jeg har litt bedre tid. Mulighetene er mange, så her må dere bare bruke fantasien og lage deres favorittpizza. NYT


DU TRENGER: 1 pakke lumper, Ketchup, kyllingkjøttdeig, tomat, agurk, paprika, mais, løk, ost, lett rømme, avokado.
(Stekes midt i ovnen på 200c, ca 10-12 min)

 

Q: Hva er din favoritt-lumpepizza?

Update, ny måned & vaniljepannekaker

 • 02.10.2017, 08:56

Mandag morgen, ny uke, ny måned, ny start. Noe så deilig, hæ?
Det har vært stille fra meg den siste tiden, noe som (som sagt) har med eksamen, skole og jobb å gjøre.. Når man går et halvårsstudium er det jammen ikke mye tid til overs altså! Jeg hadde som sagt praktisk eksamen nå på fredag, og skal ha ny eksamen allerede på onsdag igjen - denne gangen teoretisk! Herreminhatt - hvordan i all verden dette skal gå, blir spennende å se... Jeg skal hvertfall gjøre mitt aller beste, og så lenge jeg klarer dèt, sier jeg meg fornøyd! Hell og lykke trenger jeg uansett masse av, så ta gjerne en bønn for meg før leggetid. Da blir jeg glad.

...Bare for å oppsummere litt sånn raskt; praktisk eksamen gikk mye bedre enn forventet, hvertfall med tanke på at jeg holdt på å ringe fastlegen i håp om å få legeerklæring 2 timer før jeg skulle levere (tror jeg gikk inn i en slags psykose av ren nervøsitet elns).. Jeg har en tendens til å krisemaximere ALT når jeg er nervøs og vet jeg må prestere.. Sykt mestringsfølelse etterpå tho. Etter eksamen dro jeg ut for å spise med familien. Lillesøss var også hjemme på en liten perm, så hele familien ble sittende og prate å kose oss til langt på kvelden. Skikkelig familietid - veldig nødvendig og sjukt koselig start på helgen! Videre var det klart for jobbhelg - ikke så mye mer å si om det egentlig.. Lørdag kveld etter jobb, fikk jeg besøk av to venninner for en skikkelig catch-up chillekveld. Vi bestilte sushi, spiste goddis, så på Skal Vi Danse, og bare roet helt ned! Søndag ble brukt på jobb, gåtur og kveldstur med lille Maia som har kommet på besøk. Hun skal bo hos meg ei ukes tid nå, noe som blir sjukt koselig!!

S Y K T hvor mye unødvendig info man kan få presset inn i ett innlegg da! Jaja, satser på at dere interesserer dere såpass i meg og mitt enormt spennende liv, at dere gidder å lese alt. For å kompensere, legger jeg ved oppskriften på de deiligste proteinpannekakene i hele verden. Håper dere lager dere en skikkelig fin #pannekakemandag, og en nydelig start på oktober. Kisses and hugs, me.Mix sammen;
2 egg
1 scoop vaniljeprotein
1 banan
2 dl havregryn/ hvetemel
2 dl melk


Topping;
Frosne bringebær, cottage cheese & sukkerfritt bringebærsyltetøy. Altså her er det jo bare og velge å vrake i muligheter, for pannekake-topping har null grenser. Philadephia sjokoladepålegg, vaniljekesam, skyr, bær, frukt, brunost (min favoritt), proteinbarer, ProPud, peanøttsmør osv osv.. Åh, nå ble jeg sulten igjen - noen andre?
 

Q: Hva er dine mål for den nye måneden?

Proteinrik Smoothie bowl

 • 26.09.2017, 09:16

God morgen, og god tirsdag
Wow, igår var en skikkelig gøy og hektisk dag - så hektisk at jeg rett og slett ikke rakk å blogge.. Jeg har jo som sagt eksamen på fredag, og bruker mye tid på treningssenteret for å øve. Igår trente jeg først min egen økt, før jeg dro hjem for å lese pensum. Jeg hadde tidenes beste mandagsøkt, og økte både i markløft og knebøy!! Jeg startet liksom fra scratch med disse øvelsene for bare et par mnd siden, så det å se at all treningen har gitt resultater, var en helt sinnsyk lykkefølelse!! Anyway, etter jeg hadde lest et par timer, dro jeg på gruppetime med ei venninne -  for SÅ å busse videre på trening IGJEN for å øve teknikk med ei PT-venninne på jobb. Alt denne kroppen klarer ass! Litt mye på en dag, men fy søren så inspirerende og gøy dag! Det er på dager som denne, jeg kjenner jeg er på rett vei. Det er dette jeg trives med, og når man koser seg og har det gøy på veien, kan man klare det meste!

...På såpass lange og effektive dager som denne, er god planlegging alfa-omega! Jeg hadde litt ekstra tid på morgenen, og mixet derfor sammen denne deilige skålen som jeg satt klar i kjøleskapet til etter trening. Ikke rart jeg fikk en såå deilig økt, når jeg viste at det var dette som stod å ventet på meg, haha! Planen var egentlig å lage en slags "fluff", men jeg vil jo kanskje si det ble mer en smoothiebowl. Er ikke så nøye hva det ble egentlig- godt smakte det uansett!! Så godt at jeg vil dele oppskriften med dere;
 PROTEINRIK SMOOTHIEBOWL MED BRINGEBÆRSMAK :
2 eggehviter
2 dl melk
1/2 banan
150-200 g frosne bringebær
2 ss Kesam vanilje/naturell


TIPS; Start med å mixe eggehvitene i 3-5 min, før du blander inn resten av ingrediensene. Dette gir en mer luftig konsistens! La gjerne skålen stå i kjøleskapet en liten stund før du skal spise den - da det etter min mening, gjør den ekstra god og fluffy.

TOPP MED :
1 håndfull mandler
2 ss Cottage Cheese
Mer frosne bringebær

 


Q: Hvordan ser din favoritt smoothie bowl ut?

Pannekakelunsj

 • 20.09.2017, 14:48

Det er onsdag, midt i uka og vi begynner å bli litt smålei og slitne. Dagene går litt for sakte, og det er litt for mange timer igjen til fredag.. Akkurat derfor tenkte jeg å dele dagens happy plate med dere, i håp om å gjøre noens dag et lite hakk bedre. Altså, få ting slår en skikkelig pannekakelunsj på en litt for lang onsdag, right?

Det som er så deilig med disse pannekakene her, er at de smaker helt fantastisk, inneholder de næringsstoffene du trenger OG er superenkle å lage!! Dette får faktisk alle til, så her er det bare å sette i gang! Pannekakene er også perfekte å steke opp, ta med seg på tur, i matboksen på skolen eller fryse ned å lagre. Siden vi bruker banan i røren, blir pannekakene ganske søte, og kan derfor også spises til dessert med litt is til. Nam nam namDette trenger du;
Pannekakerøre: 1-2 dl havregryn, 2 egg, 3 ss Cottage Cheese, 1 dl vann/melk, 1/2 banan
Topping: Kesam naturell & bringebærsyltetøy, bær, mandler og banan


Slik gjør du:
Mix sammen røren i en blender og la den stå å svelle i ca 30 min. Stek pannekakene i smør/olje på middels varme. Bland sammen Kesam Naturell med bringebærsyltetøy (annet syltetøy du liker) og smør på toppen, eller mellom hver pannekake. Topp med bær og mandler, og avslutt med å kutte opp resten av bananen i skiver. Dette er mat for både kropp, sinn og øyne - nyt smaken og kos deg skikkelig
 

Q: Hva er din lunsj-favoritt?

Denne mandagen kom litt for fort

 • 18.09.2017, 08:58

God morgen...

...Denne mandagen kom litt for fort merket jeg. Helgen har gått i ett og jeg fikk ikke slappet ordentlig av før igårkveld etter jobb, men da var jeg så trøtt at jeg nesten sovnet med en gang jeg satte meg i senga. Denne uka er det heldigvis ikke så mye skole - bare et par avtaler, ei jobbvakt og masse masse studier. Jeg har eksamen allerede om 1,5 uke!!! Akkurat nå, føles det helt umulig - men sånn er det vell alltid..? Det går nok bedre når jeg får litt oversikt over pensum og føler jeg begynner å få inn noe, haha.. I natt drømte jeg faktisk at jeg hadde eksamen og at det gikk skikkelig bra, så det må vell være et godt tegn..? Jeg velger å tro det.

Planen idag er å lese! Rett og slett. Etter hvert blir det nok en pause med ei treningsøkt, før jeg skal bruke kvelden hos ei venninne med Jakten på Kjærligheten og premiere på Bloggerne. Fiin mandag, dere

Sunn og proteinrik sjokoladeis

 • 17.09.2017, 09:19

Okei, vi må snakke om denne isen - for jeg kan faktisk ærlig si at jeg syntes denne smaker bedre enn vanlig sjokoladeis (...og det er ganske sykt å si, for en isoman som meg). Da jeg hadde besøk av lillesøster på fredag, måtte jeg bare dele denne smaksopplevelsen med henne - og hun elsket det like mye som meg. Vi satt der begge to og bare gruet oss til skåla var tom.. Haha, kortvarig glede ass - men jesus christ så digg det var!!!

Det beste av alt er at denne isen er stapp full av proteiner og kan like gjerne nytes midt i uka som en lørdagskveld. Det eneste man må tenke på er tid. Den skal stå et par timer i frysen, så pass på å lage den på formiddagen, om den skal nytes som kveldskos. Jeg fikk dessverre ikke tatt så fine bilder av resultatet, da det var blitt mørkt når vi skulle spise den, men jeg bestemte meg for å dele oppskriften likevell og håpe på at dere prøver selv. Dette er en sånn dessert som ikke kan beskrives, fotograferes eller forklares - den må rett og slett bare smakes. Her kommer oppskriften;

Du trenger :
1 Propud med sjokoladesmak
1 banan
1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak fra Nutramino (kan sløyfes)
1 fersk Mango (eller annen frukt)
Slik gjør du :
Mix sammen en propud, banan og proteinpulver i en smoothiemaskin/mixer i 3-5 minutter, til røren en "smooth og litt fluffy". Hell røren i en skål og sett i frysen. La den stå et par timer til hvertfall toppen er frossen. Topp med oppkuttet frukt, sirup, sjokoladesaus eller varme bær.
Åhh, dere kommer til å elske det!!
 

Q: Var dette noe som fristet?

En fredag etter min smak

 • 15.09.2017, 22:20

God kveld mine venner. Klokka er 22.09, og jeg skal straks slukke lyset og hoppe under dyna, for imorgen tidlig venter jobb. Før jeg sovner ville jeg bare dele denne fine fine fredagen med dere. Lillesøster er hjemme på perm fra militæret denne uka, så idag har jeg brukt dagen sammen med henne. Vi har trent, laget mat sammen, vært på kjøretur, handlet litt, spist sushi, sett på The Voice og bare kost oss skikkelig. Kvalitetstid rett og slett <3... Men nå skal jeg sove og gjøre meg klar for jobbhelg og pensumlesing resten av helgen. Tror faktisk det skal gå fint etter en så fin dag som denne! Håper dere har det bra og nyter helgefølelsen fullt ut -  god natt sov godt dere <3

Middagstips!!

 • 12.09.2017, 11:39

Heii dere! Jeg tenkte egentlig bare å stikke innom med et lite middagstips til de av dere som ennå ikke har planlagt ukas middager. Jeg jobber for tiden med et lite prosjekt som handler om bruke litt mer tid på middagen, og ikke ende opp med speltlumpepizza 5/7 dager i uka.. Ja, jeg elsker spellumpepizza, og ja, jeg tror jeg har laget alle varianter man kan finne på - men la oss være ærlig, det blir litt kjedelig i lengden... Jeg vil prøve ut nye ting, og bli flinkere til å lage ordentlig middag, som mamma ville kaldt det!

I den annledning, tenkte jeg å dele gårsdagens try-out med dere. For at jeg skal gidde å lage noe annet enn pizzaen min, må det være næringsrikt, ta kort tid å smalle sammen, og smake digggg! Denne retten (hvis man kan kalle det det..?) syntes jeg oppfylte de kriteriene, og er absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. Sunt, godt og veldig enkelt - perfekt for en hektisk studenthverdag. Jeg legger ved oppskriften lengre nede i innlegget, til de som vil prøve den ut.Alt du trenger er;
Karbonadedeig
Røde bønner
Hakkede tomater
Blomkål, brokkoli, gulrot og rosenkål (jeg pleier å bruke frossne grønnsaksblandinger fra frysedisken)
Fullkornspasta
Avokado
Kesam
Krydder: tacokrydder/ tandori/ salt


Slik gjør du; Kok opp pasta, og putt grønnsakene i samme gryte mot slutten av koketiden. Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater og røde bønner. Bland alt sammen i en skål og tilsett kesam og avokado. Så sjukt enkelt, og dødsgodt! Haha, det er vanskelig å se at jeg har pasta i bollen, men den ligger på bunnen, under alle grønnsakene. Skulle se fint ut for bildet vett.. lol.
NYT MIDDAGEN FOLKENS!..Såå folkens, idag har jeg fått redigert ferdig vloggen fra lørdag til dere! Jeg tenker å legge den ut på bloggen ikveld, så stay tuned <3
 

Min måte å romantisere høsten på

 • 02.09.2017, 09:10

God morgen fra sengekanten. Klokka er 08.37, det er lørdag, sola skinner og lufta er skarp - sånn skarp bare høsten kan gjøre den. Det merkes at høsten nærmer seg, og jeg liker det litt. Kanskje denne høsten ikke blir så ille likevell? Jeg skal hvertfall gjøre mitt for å like den. Jeg har funnet ut at cafèbesøk er min måte å romatisere høsten på i år. Det er noe romantisk og fint ved og sitte på cafè å lese, drikke kaffe og følge med på menneskene utenfor. Jeg elsker det - det er skikkelig min ting.

Til tross for at høsten startet igår, var det solskinn og ganske varmt her i Kristiansand. Det er alltid stille før stormen, sant? Jeg var ute å gikk en tur i byen, og fikk beveget meg litt uten å føle jeg skulle falle i bakken. Det var så fint å endelig føle et hint av overskudd igjen - virkelig. Jeg sendte en melding til ei venninne og spurte om hun tilfeldigvis var hjemme og ville ta en kaffe, og det ville hun. Plutselig satt vi ute å drakk kaffe og spiste brødskive med egg. Spontant og veldig veldig koselig. Bare en liten catch-up for ro i sjela og ny energi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset

I går kveld var jeg i bursdag til min beste venninne Andrea som fylte 22 år. Det var såå koselig, og jeg er så glad for at jeg fikk være der å feire henne. Hun fortjener virkelig all kjærlighet og oppmerksomhet i verden, for den jenta er helt unik for meg. Vi trenger hverandre, og hun forstår meg på et nivå som ikke mange andre gjør. Slike vennskap er mer verdt enn noe. Takk for en fin kveld Andrea, jeg håper alle dine ønsker gikk i oppfyllelse. Og igjen, gratulerer med dagen!

Idag er planen å lese pensum, og dra hjem til foreldrene mine en tur. Jeg savner både dem og min lille Maia, så merker det er på tide med Vigebotur igjen. Men først, må jeg lese. Hva er dine lørdagsplaner? Legg igjen en kommentar og fortell meg!

 

Kroppen kan ikke leve på adrenalin

 • 01.09.2017, 09:59

Det er fredag, sola skinner, jeg føler meg endelig litt bedre i kroppen - og har en såå fiin helg i vente (lover å fortelle mer om helgen senere idag). Denne følelsen skal jeg holde på, og nyte - i hele dag. Jeg har måtte la bloggen ligge litt denne uka, noe som har vært skikkelig kjipt. Jeg var liksom inne i en god flow, og merket at jeg hadde dere med meg - men denne uka har jeg rett og slett måtte lytte til kroppen og priorotere meg selv fremfor alt. Jeg har ligget rett ut i senga og ikke gjort noe annet enn akkurat det jeg har vært nødt til. På onsdag hadde jeg tidligvakt på jobb, etterfulgt av praktisk undervisning i baseøvelser på skolen - og der gikk all energien jeg hadde samlet opp, ut igjen. Noen ganger når det blir litt for mye, i en litt for lang periode, må man legge inn "hvile- punktet" som en del av ukesplanen. Uansett hvor kjedelig og lite meningsfult det føles, er hvilepuls så utrolig viktig for kropp og sinn. Jeg begynner å kjenne meg selv, og vet at jeg fort kan kjøre meg altfor hardt i perioder med mye inspirasjon. Jeg blir så gira og vil liksom klare alt på en gang! Dessverre kan ikke kroppen leve veldig lenge kun på adrenalin, før den sier stopp. Den trenger tid, energi, hvile, ro, søvn... Så ja, det er det jeg har brukt den siste uken på gi den. Og idag, for første gang på over 1 uke, føler jeg kroppen smiler litt igjen. Gud for en deilig følelse, så ja " denne følelsen skal jeg holde på, og nyte - i hele dag."S J O K K O G R Ø T  :

1.  2 dl havregryn (gjerne lettkokte for en smoothere grøt)
2. vann/melk (litt mer enn at det dekker grynene)
3. Kok opp!
4. Når grøten er ferdig kokt, rører du inn 1 scoop proteinpulver med sjokoladesmak (Nutramino delicious chocolate)
5. Topp med syltetøy, banan, bær eller peanøttsmør

. . . Nam nam!
Vi blogges senere idag - jeg har masse på hjertet etter ei uke i senga, og håper dere fortsatt er med meg

Q: Hva er dine helgeplaner?

Bilder fra en perfekt dag

 • 27.08.2017, 18:00

gode venninner, kvalitetstid, sitte ved havet, sushi, shopping, tur & bilder. Alt som gjør meg glad på en gang!Jeg setter så ubeskrivelig stor pris på denne jenta. Hvordan du alltid er der for meg, inspirerer. TakkMål for uka + proteinpannekaker

 • 21.08.2017, 08:12

God mandagsmorgen, mine skjønne venner!
Gjett hvem som la seg til å sove kl. 20.00 igår kveld, og har sovet helt til nå?! Haha, er det mulig...? Jaja, som jeg fortalte dere, var forrige uke litt vell hektisk og jeg løp fra det ene til det andre. Jeg hadde skole hver dag, dro rett på jobb, prøvde å være sosial og fikk i tillegg presset inn 4 ganske harde treningsøkter. Når helga kom var det heller ikke mye tid til avslappning, da jeg jobbet etter skolen på fredag, og jobbet som servitør i et bryllup hele lørdagen. Igår, da jeg hadde gjennomført vakten på jobb, var jeg altså så sliten at jeg trodde jeg hadde blitt syk. Jeg frøs, hadde vondt i kroppen og følte meg bare dårlig. Typisk å bli syk nå som høsten og skolen først er igang tenkte jeg.. Jeg valgte rett og slett å avlyse søndagsplanene, legge meg under dyna, spise en stor pose godteri og se på Keeping up with the Kardashians. Idag derimot, da jeg våknet etter 12 timer søvn, føler jeg meg såå mye bedre - heldigvis! Når kroppen og hodet ikke jobber sammen, sier den til slutt ifra- noe den nok gjorde igår. Denne uka blir det fokus på skole, lesing, trening og mer avslappning. Jeg er motivert for å prøve på nytt, finne en litt bedre balanse - og gjøre mitt beste for både kropp og sjel.
Let`s go
PROTEINPANCAKES :

2 dl havregryn
1 ss kesam naturell
1/2 banan
1 scoop proteinpulver (jeg brukte Nutramino sitt med sjokoladesmak)
1 egg
Vann/ melk til røren blir passe tykk

Topp med Nora bringebærsyltetøy & nyt!

Alt du trenger i en lunch bowl!

 • 17.08.2017, 14:24

Heii igjen, dere ♡♡ Daa var jeg ferdig med skole og trening, og har kommet meg hjem og fått slappet litt av. Viktig å få inn litt gode pauser på dager som dette - hvor man kan sette seg ned å spise, tenke på litt andre ting og rett og slett koble litt ut! Bloggen er på en måte mitt fristed, og når jeg kan sette meg ned med maccen, redigere bilder og skrive til dere - da er jeg virkelig i mitt ess. Så ja, det er egentlig det jeg har brukt tiden på etter jeg kom hjem! Nå skal jeg straks hive meg i dusjen og gjøre meg klar til familiemiddag hjemme. Mamma kommer og henter meg om 1 time, så jeg får vell bare hive meg rundt! Åh, jeg gleder meg til mammas middag - ingenting er bedre enn å komme hjem når hele familien er samlet

Ellers ville jeg bare tipse dere om denne deilige lunsj-salaten jeg lagde etter trening! Altså, etter jeg testet ut ananas og mango i salat, har det blitt min lille favoritt-ingrediens. Det gir såå utrolig frisk, søt og god smak - og da spesielt i tacosalat, hvor det blir en fin kontrast til tacokrydret kjøttdeig foreksempel. Dere måå faktisk bare prøve det! Idag brukte jeg tunfisk, noe som forøvrig også smakte amazing, da det var det eneste jeg hadde (råd til), haha.... Og bare for å ta det med en gang; til dere som klager på at studentøkonomien ikke gir dere muligheten til å spise sunn og næringsrik mat? TULL! Det handler bare om prioriteringer ;)
T U N F I S K S A L A T  :
Valgfri salat og grønnsaker
Tunfisk i vann/olje
Avokado
Mango
Ananas
Kesam/ kvarg
...og sist, men kanskje viktigst;
Riskaker/ speltlumper/ grovt brød/ knekkebrød ved siden av

Ny frokostfavoritt!!

 • 16.08.2017, 07:56

God onsdagsmorgen, mine venner - hvordan har dere det?
Jeg har en greit hektisk dag i vente, så i skrivende stund nyter jeg frokostskålen min, hører på litt deilig musikk, og gjør meg klar til å starte dagen på trening med ei venninne. Vi skal kjøre rygg/biceps, og skal filme hele programmet til Inspojentenes snapchatkonto. Så legg til inspojentene på snap folkens, så får dere med dere hele treningsøkten, og kan stille spørsmål om det er noe dere lurer på! Susann pleier å svare på spørsmål på mystory-video, så her kan man lære mye gøy om man interesserer seg for trening og en sunn livsstil.

Videre idag, skal jeg rett på skolen for å ha forelesning, for så å avslutte dagen på jobb. Jeg skal fortelle mer om hvordan det gikk med første skoledag og alt sånt, men akkurat nå går ting så sjukt i ett, at jeg nesten ikke henger med selv en gang.. Når man er forberedt på å ikke skulle gå på skole, og planlegger jobb og andre ting deretter, blir det plutselig litt for mye på en gang når man må gjøre alt!! Hahah bedre planlegging neste uke da.. Så var det over til overskriften! For ja, tro det eller ei, har jeg - etter 3 år med havregrøt, bær, cottage cheese og banan - fått en ny frokostfavoritt. Det er sjukt å si, men kanskje på tide..? Den nye frokostfavoritten er da sjokoladegrøt med bringebærsyltetøy. Altså jeg sier bare; dessert eller frokost liksom!?!? Ohyes, så digg er det faktisk. Hemmeligheten er proteinpulver med sjokoladesmak fra Nutramino. Her blander jeg bare havregryn med melk/vann, koker opp, tilsetter proteinpulveret og rører til en jevn grøt. Her trenger man nesten ikke topping en gang, men idag brukte jeg litt sukkerfritt bringebærsyltetøy fra Nora og et par skiver banan. Når jeg da får en kopp kaffe i tillegg, kan jeg ikke få det bedre faktisk. Verdens beste start på dagen, og skikkelig klar for trening, skole og jobb ♡ 

Morgentanker

 • 04.07.2017, 10:42

god tirsdagsmorgen
I skrivende stund, ligger jeg under dyna i den lille hybelen min og vurderer dagens planer. Jeg startet å jobbe igjen igår, så dagene fremover blir preget av hverdag, rutiner og klokkeslett igjen. Helt ærlig er det egentlig litt deilig - for jeg er jo som dere vet, aller mest glad i hverdagen. Ellers var jeg innom fotobutikken igår for og prøve å få et svar på hva som skjer med Olympusen min for tiden - noe jeg fikk!! I fare for å kjede livet av dere, var det rett og slett bare instillingene som hadde endret formatet på bildene fra JPG til et eller annet jeg telefonen min ikke forstod seg på (ikke meg heller for den slags skyld..). Såå, nå er både minnekort og kamera nullstillt og klar for nye eventyr. Det triste med alt dette, var at alle bildene jeg hadde tatt de siste dagene, ble borte... Jaja, fresh start, nye muligheter! Vurderer forresten å kjøpe meg et nytt objektiv også, noen som har noen anbefalinger? Herlighet, nå ble det mye rart i ett innlegg her! Meeen, det var vell ca alt jeg hadde på hjertet. Under ser dere dagens frokost skål - kanskje ikke en overaskelse...?
Uansett, håper dere får en perfekt tirsdag, fininger - vi bloggesJUST IN CASE YOU HAVEN`T NOTICED, I`M TOTALLY IN LOVE WITH MY BREAKFAST-BOWL OF;

1.
oats & water/milk/eggs
2. banana
3. cottage cheese
4. ananas
5. berries


Q: Hva er dine planer for tirsdagen?

Sommerkvelder som denne

 • 02.07.2017, 20:12

Dere vet sånne kvelder man bare vet man kommer til å huske for alltid? Sånne favorittkvelder liksom? I går var en sånn kveld. Jeg hadde verdens fineste dag, på verdens deiligste sted, med to jenter jeg setter helt enormt (seriøst, dere aner ikke) stor pris på. Gårskvelden går rett inn i minneboka som en av top 5 fave moments. Salat-tapas (hvis det er noe som heter det ??) stod på menyen, sola stod på himmelen og vi ble sittende å prate om livets ups & downs til øynene falt igjen og vi måtte kjøre hjem for å sove. Når timene flyr uten at man legger merke til det, har man det bra på ordentlig - føler hvertfall jeg! Det er vanskelig å beskrive slike kvelder med ord, for de må egentlig bare oppleves. Jeg hadde faktisk med meg kameraet, og fikk tatt litt flere og bedre bilder enn dem dere ser under her, men noe har skjedd med kameraet mitt, som gjør at jeg ikke får over bildene på macen!? NEI, det finnes ikke noe mer irriterende i hele verden - og JA, jeg kunne kastet kameraet i asfalten. Men, jeg gidder faktisk ikke å ta stilling til at Olympusen min svikter meg nå, jeg har valgt å leve i håpet om at det fikser seg i løpet av uka. Sååå, frem til det skjer, får dere nøye dere med et par iPhonebilder ♥  ENJOY!

Processed with VSCO with c1 preset

... So this is "salat-tapas".
Såå, idag er det (hangover)søndag og halve Kristiansand ligger fyllesyke etter ei helg med palmefest. Jeg derimot, er ikke fyllesyk og bruker søndagen min hjemme hos familien med besøk, god mat og avslappning. Jeg har sovet litt dårlig i helga og håper på å få ei god natts søvn før jobb imorgen. Jeg startet dagen med søndags-intervaller og kjenner jeg er ganske sliten allerede. Planen er å ligge under dyna, stalke kjendiser på youtube (favoritthobby), spise peanøtter (favoritthobby vol.2) og komme meg igjennom havet av mystorys og instaoppdateringer. Det er faktisk en krevende jobb :))) Kos dere og nyyyt søndagen deres, fineste

Bananlapper med Skyr

 • 25.06.2017, 11:09

Søndag er alltid litt annerledes. Jeg kan ikke sette fingeren på hva det er, men jeg liker søndager. 
Jeg våknet ganske tidlig idag, til tross for at jeg var ute en tur igår. Heldigvis er formen helt topp, faktisk så fin at jeg (bank i bordet) føler jeg kunne dratt rett på trening! Haha, muligens alkoholen som snakker/tenker, så tror jeg skal vente litt med akkurat det.. Da jeg åpnet det tomme kjøleskapet mitt på morgenen idag, og fant absolutt ingen verdens ting som lignet på en frokost, var skuffelsen stor. Tanken på at det var søndag og at klokken såvidt var slått 09.00 på morgenen, streifet meg absolutt ikke, så jeg dro likegodt butikken. Skuffelsen ble ikke akkurat mindre, da jeg gikk rett i døra på en mørk, stengt butikk. Bra planlegging Marie, fortsett sånn. Såå, da var det bare å bruke fantasien - og dere: havrelapper med linfrø, banan og skyr er absolutt innafor på en søndags morgen!! Og til de av dere som aldri har brukt skyr som pålegg på pannekaker- dere har gått glipp av noe stort. En super måte å få i seg litt ekstra proteiner på også, for de som bryr seg om sånt.

Nam nam nam


.  .  .
SUNDAY TREAT ; BANANA PANCAKES & COFFEE


 


 

Bananbrød-lørdag

 • 11.06.2017, 10:38


BANANA BREAD KIND OF SATURDAY
. . .Hei alle sammen og takk for sist  (når enn det var..?) Ukene flyr og dagene er over før jeg får snudd meg. Vi er snart halveis i juni og jeg føler jeg nettopp trasket rundt i snø og klagde på kulda. Det er skummelt å tenke på at tiden er det viktigste vi har, men kanskje også det vi klager mest over. Vi mennesker er rare. Rare på alle mulige måter faktisk. Så ja, det var dagens lille tanke; tid.

Over til poenget. Uka som var, gikk i ett. Jeg kjente det i går da jeg stod opp, og visste fra første stund at; idag skal jeg kun slappe av. Man (hvertfall jeg) kjenner når jeg trenger det, og da er det viktig å lytte. Jeg spiste sen frokost og brukte mange timer forran TV`n, før jeg bestemte meg for å bake litt. Vi hadde et par overmodne bananer liggende på benken, noe som resulterte i rykende ferske bananbrødskiver med jordbær og kesam til lunsj. Gud som det smakte! Resten av dagen ble brukt på å spise, se serie, ikke gjøre noen verdens ting - og til slutt, sove. Dager som denne føles alltid meningsløse der og da, men idag derimot, takker jeg meg selv for at jeg lyttet. Meningsløse dager er superviktig og veldig veldig lov. Slenger med et par bilder av bakeverket mitt. Oppskriften finner dere HER.Q: Hva er dine planer for søndagen?

Ananas på grillen?

 • 29.05.2017, 10:30

MANDAG 
Ny uke, nye mål og nye muligheter! Klisjè? Kanskje - men veldig veldig sant. Tirsdagsfølelse på denne jenta idag også gitt! Tror jeg er en av de få personene i verden som faktisk liker å jobbe på søndager. Som jeg skrev forrige uke; når søndag blir mandag og mandag blir tirsdag, får jeg jo en ekstra mandag! Og jeg elsker jo mandager, såå vinnvinn? Herregud, jeg kan umulig være et normalt menneske.

Uansett, la oss snakke om grillmat! Som sikkert de fleste har fått med seg, var helga på sørlandet a m a z i n g. Det har vært sol og sommervarme hele helga og jeg har virkelig kost meg fra morgen til kveld. Lillesøster hadde sin første perm fra militæret og har vært hjemme på besøk hele helga. Hadde aldri trodd jeg skulle si det (he he), men gud så godt det var å ha henne hjemme litt igjen! Vi har kost oss med familiebesøk, grillings, bading, tur, lange frokoster og sene kvelder. Ei skikkelig sommerferie-helg rett og slett. Ja, så var det den grillmaten jeg skulle snakke om da! Altså, dette er jo ikke noe hokus pokus, men dere prøve disse grillspydene!! Kjøp en hel ananas, kutt den opp i biter og legg dem på grillen sammen med kylling eller kongereker! Skikkelig sommerlig og frisk smak - perfekt tilbehør på grillbordet!Grillspyd alà Marie  ;
.  .  .
Kongereker / kyllingfillet
Paprika i ulike farger
Sjampinjong
Squash
Fersk ananas


... Jummy!!
Q: Hva er din favoritt-grillmat?

Hva kan du gjøre for deg selv idag?

 • 23.05.2017, 10:53

Hvilken dag er det idag, hvilken dag er det idag, er det tirsdag? Ja det er det søren meg :))) he he. Himmel og hav, dagene går jo helt i surr når man jobber i helgene! Når søndag blir mandag, blir tirsdag onsdag - skjønner? Jaja, jeg har hvertfall stått opp og er klar for å gjøre denne dagen så bra som overhode mulig.

Ellers, håper jeg du har det fint og bruker dagene dine på ting som gjør deg glad. Jeg håper du setter pris på alt du har - og ikke minst er. At du klarer å være tilstede i øyeblikkene å nyte dem. Jeg håper du klarer å bare være, uten å tenke over at du er. Jeg tror det er medisinen for mye vondt. Gjør hvertfall èn ting idag, som du gjør kun for deg selv - kan du love meg det? 

Farger gir næring til både kropp & sjelQ: Hva skal du gjøre for deg selv idag?

Sunt og (sjukt) godt bananbrød!

 • 19.05.2017, 09:08

God morgen, fine dere  Wow, allerede fredag igjen gitt - digg!! Hadde alle en fin 17.mai? Dagen startet tidlig for meg idag, og jeg er allerede på bussen på vei til jobb. Jeg våkner så insane tidlig om dagen, sånn helt av meg selv! Når man våkner 3 timer før alarmen, begynner det nesten å bli litt småirriterende - selv for  A-mennesket over alle A-mennesker. Jaja, jeg er hvertfall oppe av senga og klar til å starte helga med en bra fredag.

Såå, over til det dette innlegget egentlig skulle handle om - nemlig verdens beste (ja, faktisk) bananbrød!! Da jeg skulle ta disse bildene til dere, følte jeg meg nesten litt hjelpeløs.. Aner dere hvor vanskelig det er å få folk til å forstå en smak og en konsistens, igjennom et bilde...? Med tanke på hvor ekstremt fornøyd jeg ble med dette brødet, og hvor saftig, deilig, mykt og digg det faktisk smakte - var det en nærmest uoppnåelig oppgave å skulle dokumentere i løpet av 10 min på kjøkkenbordet med dårlig lys... Men bilder ble det, og selvom de kanskje ikke stråler perfeksjon, håper jeg dere klarer å bruke fantasien og forestille dere smaken - for wow, dette er noe av det beste jeg har smakt hvertfall!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

B A N A N B R Ø D / K A K E :
260 g havremel
4 egg
100 g ekstra lett melk
2 godt modne bananer
1-2 ts kanel
2 ss sukrin (jeg brukte 1 ts honning som søtning istede)
1 ts bakepulver
Solsikkekjerner/ valnøtter til topping
. . .

S L I K   G J Ø R   D U;


Forvarm ovnen på 180 c. Ha alle ingrediensene i en bolle (utenom nøttene/ solsikkekjernene) og bland sammen med en stavmixer/ kjøkkenmaskin til du får en fin og jevn røre. Smør en ønsket form med kokosolje/ smør - jeg brukte en liten brødform, og smørte den med kokosolje! Stek brødet i 30-40 min, og sjekk med en stekepinne underveis. Når det ikke henger noe igjen på pinnen er brødet klart. La brødet kjøle ned før du tar det ut av formen og begynner å skjære i det. Nyt med pålegg, som kake, snax til kvelds, ellers ved siden av en deilig lunsj-salat - mm mm!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


// Oppskrift hentet av Bettina Kojan (adlink)


Q: Hva syntes du om bananbrød/ kake? Hva bruker du det til?

Jeg er ikke laget for å ta det med ro.

 • 23.04.2017, 11:25


S Ø N D A G   10 : 24
God morgen mine venner! Hvordan har helgen deres vært? Okei, jeg føler alle har vært på Karpe konsert i helga, har jeg rett eller!? De gutta er virkelig helt rå live, og jeg skulle såå ønske jeg ikke måtte oppleve den konserten gjennom snapchat.. Neste gang skal jeg være der ass, syk eller ikke!

Selv våknet jeg ganske tidlig idag (ikke så rart når det eneste jeg har gjort hele helga er å sove...), og bestemte meg for å gjøre dette til en fin morgen med en litt ekstra god søndagsfrokost. Selvom jeg elsker havregrøten min, så er proteinpannekaker/bananpannekaker/havrepannekaker en absolutt favoritt når jeg har litt ekstra god til og vil lage noe litt ekstra godt. Oppskriften på frokostpannekakene mine har jeg lagt ut ca 1 million ganger nå, så den tror jeg vi dropper idag, ehe..

Nå tenker jeg å hente meg en kopp kaffe til, før planen er å komme meg ut på en liten gåtur i det fine været. Jeg har jo såvidt vært utenfor døra denne helga, og merker kroppen begynner å bli rimelig rastløs nå. Eller, egentlig er det vell mer hodet mitt som søker etter positive tanker, og kroppen som ikke klarer å oppfylle. Jeg er virkelig ikke laget for å "ta det med ro", og kjenner at hele meg lengter etter gode følelser. Jeg trenger trening, aktivitet, hverdagslykke, overskudd, motivasjon og inspirasjon. Alle disse følelsene gjør meg til en bedre person, både mot meg selv og mot de rundt meg -  jeg trenger det for å være lykkelig. Men, jeg må ikke glemme å lytte til kroppen midt i alt, for det er faktisk den som bærer meg igjennom alle disse fine dagene og gode følelsene - og akkurat nå ber den meg om hvile.. . .
Pancakes for breakfast is never a bad idea.

...like never.
 

Q: Noen andre som unnet seg en litt ekstra god frokost idag? Fortell meg hva du laget!

6 ting du SKAL gjøre idag:

 • 18.04.2017, 09:51

...Da var det tilbake til hverdagen igjen - hei til tirsdag, alarm, havregrøt, jobb og trening. Etter nydelige påskedager med god mat, venner, familie, kos, hyttetur og god tid, er det alltid litt tungt å tilbake til de samme gamle hverdagsrutinene igjen. Om jeg vil eller ei, merker jeg selv at motivasjonen ikke er helt på topp akkurat idag - ikke ennå hvertfall. Selvom "blåtirsdag" er tung, umotiverende og kjip, er det viktig å huske på de små hverdagslige tingene du er så heldig å ha muligheten til å gjøre hver eneste dag. De små tingene som kanskje ikke alle er så heldig å ha. Sett pris på de menneskene som påvirker din hverdag, på jobb, hjemme, på skolen eller på butikken. De menneskene som gjør at du smiler i løpet av dagen, er verdt å sette pris på. Sett pris på deg selv, skryt av deg selv og dra deg selv opp og frem - alt handler om instilling og tankegang. Tenk på alt du har fått til da? Hvor startet du? Hvor er du nå? Positive ord og tanker om deg selv og de rundt deg, gjør faktisk en stor forskjell og kan endre hele dagen til både deg og de rundt deg.

Så, idag skal jeg fokusere på å nyte øyeblikkene. Det er sol, noe jeg elsker. Jeg skal på jobb, hvor jeg er så heldig å få drive med det jeg brenner for. Jeg skal på trening etter jobb, hvor jeg gleder meg skikkelig til ei god styrkeøkt. Jeg skal spise masse god mat, smile, le og gjøre mitt absolutt beste for å gjøre denne tirsdagen superfin. For plutselig, før jeg vet ord av det, er dagen over og jeg ligger hjemme i senga og skal sove. Dagene flyr avgårde og plutselig går livet på autopilot. Stopp opp, ta kontroll, pust, nyt og tenk.

Uansett hvordan tirsdagen din ser ut, hva du skulle ha gjort, burde ha gjort, orker eller kanskje ikke orker å gjøre - skal du klare å gjøre disse 6 tingene:

1. Du skal gjøre en ting som får deg til å smile og le.
2. Du skal tenke på tre fine ting ved deg selv, som skal ligge i hodet hele dagen.
3. Du skal finne èn fin ting ved denne dagen, som du gleder deg til eller setter pris på.
4. Du skal gjøre èn ting som tar deg ett skritt nærmere et mål du har.
5. Du skal stoppe opp, puste og nyte ett fint øyeblikk i løpet av dagen.
6. Du skal ligge i senga ikveld og tenke at du gjorde ditt beste, og at det er mer enn godt nok!


Processed with VSCO with c1 preset

Lengter tilbake til påskefrokost på hytta med fine mennesker, lange morgener og mange kopper kaffe. Jeg hadde ikke takket nei til nybakte proteinrundstykker rett fra ovnen, hver morgen liksom.. Men uten hverdag og stress, hadde vi ikke satt like stor pris på det lille ekstra - så lenge leve hverdagen, og fiin tirsdag folkens!!

Proteinrik Påskefrokost!

 • 13.04.2017, 11:22

God morgen, og god påske da dere!

Hvordan går det? Noen som nyter sol og ferie? Her på sørlandet, våknet jeg opp til strålende sol og skikkelig påskestemning idag tidlig, noe som passet meg helt perfekt da dette er første dag av ferien min. Det ble en lang morgen med proteinpannekaker til frokost, film på tv-skjermen og et par gode kopper kaffe. Nå er jeg skikkelig uthvilt og klar for å starte dagen og gjøre den best mulig! Straks går turen til treningssenteret med lillesøster og ei venninne, før resten av dagen sannsynligvis blir brukt ute og til å pakke til morgendagens hyttetur. Jepp, det blir en lite tur på påskefjellet på meg i år også - heldigvis, haha!
Jeg håper dere nyter ferien alle sammen, og får noen nydelige dager med fri, sol, god mat og ro
(Oppskrift lengre nede i innlegget!!)


. . .
50 g havregryn, 1-2 egg, 1 SS kesam, 1 SS Cottage Cheese, 1 banan, 1 dl vann/melk
Mix alt i en blender, stek i stekepanne/vaffeljern og topp med favorittpållegg, syltetøy, bær, frø, is, yoghurt - eller hva enn du koser deg skikkelig med!

Q: Bypåske eller Fjellet?

Proteinvafler til frokost!

 • 01.04.2017, 12:03

. . . Lørdag, god tid, tanken på fri, null stress, sen morgen, mye kaffe & en litt ekstra god frokost. Finnes det noe bedre start på dagen? Det tror jeg virkelig ikke. Idag våknet jeg helt uten alarm, brukte litt ekstra tid i senga, slang på meg morgenkåpen, satte på kaffe og bestemte meg for å lage noe ekstra godt til frokost. Det resulterte i disse deilige frokostvaflene med bær, cottage cheese og syltetøy - og ja, det smakte like godt som det ser ut! Vaflene er proteinrike og passer perfekt til både frokost, lunsj, kvelds og før/etter trening. Legg til flere egg og mer havregryn for større porsjon og flere næringsrike vafler. Du kan også bruke litt kanel i røren for ekstra god smak! Her er det altså bare å legge til og mixe sammen som man vill - finn din favoritt og start dagen på verdens beste måte
- Good lørdag, fine! Oppskrift ;
1 EGG
50 g HAVREGRYN (pr egg)
1 BANAN
1 ss KESAM
0,5 dl VANN/MELK

.  .  .
Bland alle ingrediensene i en mixer og stek med smør/olje/cocosa i vaffeljern til vaflene er gyllenbrune. Topp med akkurat det du har mest lyst på, noe som i mitt tilfelle var frosne bær, fersk kiwi, cottage cheese og bringebærsyltetøy. Jeg må bare annbefale brunost og syltetøy til de av dere som liker det også - det smaker rett og slett helt himmelsk!Saturday Treat

. . . cause waffles are just pancakes with abs!
Q: Hva er din frokostfavoritt når du har litt ekstra god tid?

Breakfast Bowls

 • 30.01.2017, 10:57

God morgen mandag, klare for ny uke?  Jeg tenkte rett og slett jeg skulle starte mandagen med en liten brekkie bowl- collage til dere! Som de fleste av dere vet, slår jeg et stort slag for havregrøten. Det har faktisk gått så langt at jeg tror jeg har blitt avhengig. En dag uten havregrøt og kaffe til frokost, er en dag uten mening. Hehe neida..(joda). Avhengig eller ikke, så smaker det uansett like godt hver eneste morgen. Blir du ikke lei, spør du? Nei - og nøkkelen er variasjon! Som dere ser under her, ser ikke frokostskålen min alltid like instagramvennlig ut - men hva gjør vell det når alt skal ned i magen likevell, hehe? Hver morgen har jeg et mål om å skape en eksplosjon av farger, smaker og de næringsstoffene jeg trenger for å starte dagen på best mulig måte. Farger smaker godt og gjør deg glad - alt du trenger for en bra start på dagen!OATS, STRAWBERRIES, KIWI, BLUEBERRIES, COTTAGE CHEESE, BANANA, APPLE, RAISINS, SUNFLOWER SEEDS, PUMPKIN SEEDS, YOGURT, JAM . . .Q: Hva har du i din frokost skål?

Lørdagslunsj og supersøndag!

 • 29.01.2017, 11:21

HAPPY SUNDAY, SWEETHEARTS
Hei fra verdens dårligste blogger, og god søndagsmorgen! Vinteren, mørket og mangelen på sol-lys drar motivasjonen ut av meg, og gir meg absolutt ingen lyst til å oppdatere bloggen med positive innlegg, glede, fine farger og inspirerende ord. Jeg trenger sol, vår, lys og liv. Jeg trenger lukten av ny årstid, bar asfalt og fuglekvitter. Sol i øynene, kaffe, tur, lange kvelder, tidlige morgener og lette klær. Vinteren er absolutt ikke min årstid, så nå kan den gjerne dra snart.

...Likevell, savner jeg bloggen. Så igår, da lyset traff vinduskarmen min, dro jeg frem kameraet og knipset et par bilder av en uvanlig pen lunsj. Tenk at noe så enkelt som en avokado, kokt egg, litt tomat og en kopp te, kan se så digg ut da? For ja, det var det faktisk - en perfekt lørdagslunsj. Idag er det søndag og været er.. nei, jeg gidder faktisk ikke snakke om det en gang. Jeg startet dagen med superdigge pannekaker til frokost, og tenker å fortsette dagen i den rettningen og gjøre dette til en supersøndag! Who`s in!? Til slutt vil jeg bare ønske dere en nydelig dag videre, og håper dere satte litt pris på å høre fra meg!
- Stoor klemSmashed avocado with soft-boiled egg
...the perfect sunday breakfast

Q: Hva er dine planer for dagen?

Nybakt varm lunsj, på 15 min!

 • 30.11.2016, 19:33

Heii og god siste-kvelden-før-1.desember, hihi! Dagen idag har gått i ett, og jeg har egentlig akkurat satt meg ned i senga for å slappe av. Egentlig burde jeg pakke, da jeg faktisk reiser ekstremt tidlig imorgen - men det får vi ta senere, for nå skal jeg vise dere dagens lunsj! Tidligere idag fikk jeg nemlig ekstremt lyst på  nybakte, varme rundstykker med bringebærsyltetøy. Jeg hadde ikke akkurat god tid, da jeg skulle dra til treningssenteret 1 time senere, så lunsjen måtte være rask! Så, hva er vell enklere, raskere og smaker bedre enn nybakte proteinrundstykker? Oppskriften har jeg lagt ut før, så den kan dere finne HER (adlink). Det eneste jeg har gjort annerledes er at jeg har puttet en mandel på toppen av hvert rundstykke, og laget dem litt større enn sist. Gjett om disse blir en del av julefrokosten a! Rundstykkene ble helt magisk gode, og jeg hadde både ost, syltetøy og tunfisk som pålegg. Hele familien fikk selvfølgelig smake, og vips, så var de spist opp! Haha, når til og med Pappa elsker eksprimentene mine på kjøkkenet - DA sier denne jenta seg fornøyd. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Har du prøvd ut disse deilige proteinrundstykkene ennå? Hva syntes du?

Mat på farten!

 • 29.11.2016, 21:56

Ahh, i skrivende stund sitter jeg å hører på julemusikk mens jeg blogger til dere - guud som jeg elsker at Desember snart er her ♥ Uansett, over til det jeg tenkte å skrive litt om idag - nemlig planlegging av mat på hektiske dager, mat på farten og hva man enkelt og greit kan putte i baggen for å holde energinivået oppe igjennom en lang dag.

Idag foreksempel, skal jeg først på trening, så rett på kino med ei venninne. Jeg drar hjemmefra i 2 tiden, og kommer nok ikke tilbake før 8 - halv 9 tiden ikveld. Dette er jo selvfølgelig ALTFOR lenge uten mat, og jeg må rett og slett planlegge. For min del, er jeg avhengig av at maten gir meg energi, gjør meg mett og inneholder de næringsstoffene jeg trenger for å gjennomføre ei god treningsøkt - og fortsatt ha energi til å finne på noe etterpå. Maten må være enkel å ta med seg å spise på farten, ikke for grisete og må kunne holde seg frisk og fin, selvom den ligger i baggen. Under her, har jeg samlet et par tips til varer som oppfyller mine krav, smaker veldig veldig godt, og som man kan mixe og matche som man vil med.
1.
Yoghurt - absolutt en favoritt i baggen min. Jeg spiser utrolig mye yoghurt, og kjøper nesten alltid skyr eller lignende etter trening for å spise på bussen hjem. Yoghurthylla i butikken er stor, og det finnes et hav av muligheter. Dette er også et tips til et lite mellommåltid, på vei fra eller til, før du får tilgang til å lage middag. Yoplait Double 0 er uten tilsatt sukker, 0% fett og finnes i mange ulike smaker. Denne står ofte i kjøleskapet hjemme hos oss hvertfall! 


2.
Middagssalat. Haha, hvis noen noensinne lurte på om jeg spiste mye salat, er svaret ja! Dette er absolutt en sikker vinner å ta med seg i baggen, på skolen, trening eller jobb. Salat for meg, er et veldig vidt begrep. Du kan sette sammen så uendelig mange kombinasjoner, og legge til å trekke fra akkurat slik du ønsker selv. Jeg bruker ofte både grønnsaker og frukt i mine salater, og blander gjerne sammen både kjøtt, fisk, egg og bønner. Haha, som sagt - det finnes ingen grenser. Under her, ser dere avokado, tomat, rosenkål, brokkoli og et par hardkokte egg. Sleng med et par lumper, skiver eller kok opp litt ris, pasta eller poteter, og du har en deilig middags-salat som er like god varm som kald.
3.
Frukt og grønt. Et eple, en banan, ei gulrot eller litt nøtter, er alt sammen perfekt snax å ha i baggen. Det gir rask energi, demper sultfølelsen frem til neste måltid, og holder bludsukkeret stabilt. Nå som det er kommet både mandariner, klementiner og persimon i butikkene, er tanken på at de ligger i baggen å venter på meg, ren hverdagslykke - fem om dagen er ingen sak, eller hva?

4.
Speltlumper. En sikker vinner i en hektisk hverdag. Jeg bruker speltlumper hele tiden, virkelig! De av dere som følger meg på snapchat, har nok fått med seg at favoritten er speltlumpepizza, men det er absolutt ikke bare det jeg bruker disse til. Lumpene er enkle å ta med seg i baggen, både nye i pakken, og i en matboks med pålegg på. Jeg tar ofte med meg et par lumper til salaten min foreksemple, og lager meg deilige wraps. Lag en matboks med kjøttdeig, grønnsaker, tomatsalsa, ost og avokado - og vips, så har du taco-wraps på farten! Du kan også kjøpe ei pakke lumper, en boks med skivet ost og en pakke med kyllingpålegg, og lage deilige lumpe-smørbrød som du spiser på bussen. Kyllingpålegg inneholder masse proteiner, så dette er supersunt og kjempe godt! Så måå jeg bare si helt til slutt, at speltlumper med cottage cheese og masse bringebærsyltetøy, er en av mine største kveldscravings. Gud, det smaker seriøst som rullekaken vi lagde i heimkunnskapen på ungdomsskolen - altså, holy shit så digg.

5.
Tunfisk. Ja, dette punktet henger nok litt sammen med "middagssalat",  for tunfisken kan jo selvfølgelig blandes i salaten. Men, jeg vil uansett bare tipse dere om at en boks tunfisk koster 2-6 kr på dagligvarebutikken, og er verdens enkleste hermetikkboks å ta med seg i baggen. Tunfisken kan også brukes i lumpene, for deilige tunfisk-wraps. Et supert tips til alle der ute med studentøkonomi, hehe!


6.
Termokopp. Nå rundt juletider når kulda kommer for fullt, tar jeg frem termokoppen igjen. Jeg elsker å ha med meg varm kaffe eller te, til og fra jobb, skole eller trening. For meg, som har 45 min reisevei til og fra trening, er det rett og slett hverdagsluxus og sette seg på bussen med en varm kopp te, høre på musikk og bare drømme meg bort - da koser jeg meg! Et annet smart tips, er å lage deilig suppe som du heller i termokoppen, og tar med deg på farten! Varm, næringsrik og god suppemiddag, i kulda - kan du tenke deg noe bedre? Suppe er faktisk en veldig undervurdert rett, og noe jeg bare aldri har vært vandt til å spise så mye - men det skal det jammen bli en endring på denne vinteren!
Q: Hva er dine beste tips til mat på farten?

Næringsrike høstmuffins med eple og kanel!

 • 22.11.2016, 14:26

Høsten er en nydelig årstid, både med tanke på fargene, naturen og lyset ute - men også iforhold til råvarer, lukter og smaker på kjøkkenet. Jeg er så heldig å ha vokst opp med epletrær i hagen, og har alltid plukket epler rett fra trærne for å spise eller bruke i mat. Nå, når høsten er kommet og alle eplene er plukket inn, er det viktig å bruke dem så lenge de er gode. Eplesyltetøy, fruktsalat, sprø eplechips, eplekake osv osv. Hvorfor ikke bytte ut bananen i havrepannekakene, med epler foreksempel? Det finnes et hav av muligheter, men idag vil jeg vise dere oppskriften på deilige, sunne, næringsrike høstmuffins - med ekte smak av eple og kanelO P P S K R I FT ;

3   EGG
1  
BANAN (Bruk eventuelt annen søtning; sirup, honning o.l for å slippe den brune fargen i muffinsene)
3 ss   MAGER KESAM
1 ss   KOKOSOLJE
3 dl    HAVREGRYN
1,5 dl   GROVT MEL (jeg brukte sammalt rugmel)
0,5 dl   SOLSIKKEFRØ
1/2 ts   SALT
2 ts   BAKEPULVER
5   SMÅ  EPLER
KANEL


F R E M G A N  G S M Å T E ;


Forvarm ovnen til 220 C. Ta frem et stekebrett og fordel mufinnsformene ut over brettet. Oppskriften gir ca 10-12 muffins, men det kommer selvfølgelig ann på hvor store former du bruker. Start med å blande sammen egg, banan, olje(honning, sirup) og kesam (yoghurt) i en mixer. Mix sammen, til en klumpfri røre. Bland deretter det tørre på samme måte og vend alt sammen til en jevn og fin muffinsrøre. Mix gjerne havregrynene til havremel, for et jevnere resultat. Nå kan du kutte opp eplene i biter. Du velger selv hvor store bitene skal være og om du ønsker skall på eplene, eller ikke. Jeg kuttet mine epler i mindre biter som jeg blandet inn i røren før jeg helte røren videre i muffinsformene. Deretter kuttet jeg et siste eple i litt større biter, som jeg fordeler på toppen, til pynt. Avslutt med å strø et lite lag kanel over muffinsene, for den gode høst-smaken. Stek i 18-20 min, følg med for en gyllenbrun topp. Nyt varme, som dessert med litt is til, på farten ut døra, eller som kveldskos. Muffinsene er veldig sunne, og kan spises ved siden av en deilig lunsj-salat, eller som en liten dessert etter frokosten - hverdagsluksus, eller hva?


Over ser dere min lunsj idag. Jeg må bare informere om at grunnen til at muffinsene ser litt brune ut, er bananen. Som dere vet, blir nesten alt man lager med banan brunt etterhvert, så om dere vil unngå det - så bytt den ut med sirup eller honning. Anyway, jeg blandet sammen en enkel tunfisksalat med avokado, spinat og cottage Cheese, kokte en kopp te med litt varm melk i - og nøyt en deilig eplemuffin til til dessert. Eller det ble vell ikke akkurat bare èn, for disse var faktisk såå gode at det var umulig å bare spise en, hihi! Jeg er fortsatt syk, og har rett og slett tatt meg en skikkelig hjemmedag idag, for å prøve å bli ordentlig frisk.. Jeg våknet seriøst 05.30 på morgenen (natten) idag, av at øynene rant, kroppen verket og nesa var tett. Beste følelsen, eller hva? Selvfølgelig fikk jeg ikke sove igjen, og stod rett og slett opp og satte meg i stua for Å VENTE på at God Morgen Norge skulle begynne... Haha, livet som syk er ikke lett altså! Jeg har innsett at treningen får vente et par dager, og satte derfor igang å bake. Haha, å ligge stille en hel dag, er faktisk helt umulig for meg, så hvorfor ikke bruke litt tid på bloggen liksom? Jeg håper dere liker oppskriften, og legger igjen en tilbakemelding i kommentarfeltet - gjerne et par bli-fort-frisk-tips også, om dere gidder. Ha en fin dag videre - vi blogges

 

Kyllingwok og sykemandag

 • 21.11.2016, 19:42

Ny mandag, ny uke og nye muligheter - jeg er klar, er du? Det har vært litt stille her de siste dagene, og det er rett og slett fordi jeg har ligget på sofaen hele helgen, med feber, tett nese, sår hals og vond kropp.. En god gammeldags forkjølelse, rett og slett! Idag begynner jeg heldigvis å kjenne at kroppen føles litt lettere, så jeg satser på å bli helt frisk i løpet av de neste dagene. Til tross for dagens forskjølelse og paracet-overskudd, dro denne jenta likevell ei litta tur på treningssenteret for å gjennomføre mandagsøkta. Smart? Kanskje ikke - men ei helg på sofaen, var absolutt nok hvile for meg! Så lenge feberen er borte og man lytter til kroppen, skader det ikke med litt bevegelse - tenker nå hvertfall jeg!

...Så, over til poenget. Mandagsmiddagen måtte være rask, enkel og smake godt - noe som resulterte i kyllingwok. Det første året jeg bodde i Oslo, spiste jeg seriøst i overkant mye wok, husker jeg. Det var helt i starten av livsstilsendringen, hvor en av de få tingene jeg viste, var at gønnsaker og kylling var to viktige ting å få i seg. I tillegg var det utrolig enkelt å lage for meg som nettopp hadde flyttet hjemmefra, billig da jeg var student, og ikke minst smakte det DIGG! Wok kan lages på utrolig mange måter og med et hav av gode smaker, krydder, grønnsaksblandinger og proteinkilder. Kok gjerne fullkornspasta eller spaghetti i tillegg, og bland dette med woken på slutten, sammen med en deilig woksaus. Haha, varianten under her er ikke på langt nær like fancy, og jeg må virkelig beklage for den estetisk dårlige presentasjonen... Godt smakte den iallefall, og det er vell det som betyr mest.Kyllingwok; 1 stk kyllingfillet, Frosne wok-grønnsaker, paprika, tomat, et par skiver smeltet ost, Spinat og Kesam...Sånn gikk det når Marie var tom for energi, tett i pappen og måtte ordne seg middag selv. Jeg kan si så mye som at middagen ble spist under dyna, og at desserten bestående av paracet og nesespray, nettopp ble inntatt. Nå står det avslappning på planen, og tidlig til sengs. Satser på en bedre dag (..og blogg) imorgen folkens. STOR KLEM
  

Verdens beste proteinrundstykker!

 • 16.11.2016, 14:26O P P S K R I F T :  P R O T E I N R U N D S T Y K K E R 
(CA 6-8 STK)

150 g Cottage Cheese
125 g Havregryn
2 Egg
1 SS Solsikkekjerner til topping (kan sløyfes)
1 ts Bakepulver
En klype salt

S L I K   G J Ø R   D U : Alt blandes sammen med en stavmikser til nesten alt av klumper er borte. Du må ikke få ut alle cottage cheese klumpene, men pass på å få deigen jevn og fin. Jeg har ikke stavmikser, så jeg brukte smoothiemaskinen og mikset det tørre først (havregryn, salt og bakepulver), helte det i en bakebolle, mikset det blaute (egg, cottage cheese), og blandet alt sammen i bakebollen til slutt. Dette funket superfint og deigen ble jevn og fin, akkurat som den skulle. Form rundstykkene med hendene, sett dem på bakepapir og stek i ovnen på 210 C, i ca 15 min. Stek til de er gyllenbrune på toppen. Finn frem masse deilig pålegg, kok en kopp kaffe, og nyt til både frokost, kveldsmat eller ved middagssalaten.
/ / Oppskriften er hentet fra Treningsfrue.no


Q: Har du testet ut proteinrundstykker før? Hva syntes du?

Pappas dag!

 • 14.11.2016, 11:18

Yess, endelig mandag igjen. Etter ei helg full av kos, usunnheter og avslappning, er det såå deilig å starte mandagen med blanke ark og nye muligheter. Det har vært litt stille på bloggen i helgen, og det er rett og slett fordi jeg har hatt noen travle dager med mye på agendaen. Fredagskvelden gikk til cheatday med ei venninne, chips, sjokolade og The Stream. Lørdagen gjennomførte jeg ei god rygg-økt, klarte å få strekk i låret og møtte ei venninne for en koselig sushi-date. I går var det som kjent farsdag, noe som ble feiret med blomster, bakst, besøk og familietid - fra start til slutt. Pappa fikk nybakte favorittboller av meg og lillesøster, eller som han sier; "ikke noe sunne greier, bare vanlige boller med sukker, mel og smør"... Haha, ikke alle som er like fornøyde med at meg og lillesøster "sunnifiserer" alt vi spiser... Jaja, på pappas dag, er det pappa som bestemmer (..og jeg klager absolutt ikke på valget, fordi NAM!!)

Anyways, nok om helgen. Nå skal jeg straks på trening og må egentlig løpe å pakke baggen, lage ferdig matboksen og hoppe på bussen for ukens første økt. Mandag er egentlig den store "intervalldagen" min, men pga strekken i låret (som heldigvis er litt bedre idag), tror jeg det er lurt å vente litt med akkurat det.. På dagens plan står derfor skuldre, triceps og et par mage-øvelser mot slutten. Motivasjonen for uken er veldig bra, så her er det bare å holde positiviteten oppe og kjøre på! Noen andre som har planer om å ha en bra uke?   
KJÆRE PAPPA, JEG HÅPER VI KLARTE Å GJØRE DAGEN DIN SPESIELL.
Q: Hva er dine planer for den kommende uken?

Tusen takk!

 • 27.10.2016, 10:43

Målet med denne bloggen er å inspirere dere. Jeg ønsker at du skal se på meg som en positiv, glad og motiverende person, som du ønsker å følge fordi jeg gir deg et eller annet positivt innput i hverdagen. Jeg ønsker at du skal sitte igjen med en god følelse i kroppen, motivasjon i hverdagen og inspirasjon til å satse på det som gjør deg glad. Jeg startet denne bloggen i bunn og grunn fordi jeg elsker å ta bilder, redigere og skrive. På veien, har jeg gitt opp, feilet, lært og vunnet - og tenk; akkurat idag, har både du og jeg mer erfaring enn vi noen gang har hatt. Det er en fin tanke, syntes jeg.

Jeg er ingen PT, jeg er ingen kostholds-ekspert og jeg er ingen fasit - men jeg prøver så godt jeg kan å dele mine erfaringer, ting jeg har lært og ting som motiverer meg, med dere. Jeg har fått så utrolig mange hyggelig tilbakemeldinger fra dere de siste dagene, både på instagram, Facebook, snapchat og på bloggen, som jeg setter så enormt stor pris på. Jeg ville derfor bare si tusen takk for all positiv respons, og for at dere tar dere tid til å legge igjen en kommentar som inspirerer meg til å fortsette med det jeg elsker å gjøre. Og med det, ønsker jeg dere en fin fin torsdag videre
♥  Havregrøt toppet med banan, frosne blåbær, linfrø & solsikkekjerner  


Surprise!!

 • 25.10.2016, 22:39

S U R P R I S E ! ! !  Der kom det søren meg et innlegg til før kvelden gitt, inspirasjon-overdose kanskje..? Godt mulig, for jeg måtte rett og slett bare vise dere den sjukt deilige kveldsmaten jeg nettopp spiste. Altså, havrepannekaker med banansmak og topping, kan faktisk ikke beskrives med ord - det er bare heelt mmmh! Ja, jeg skjønner det kan høres litt stusselig ut å lage så mye oppstyr ut av et par havregryn, litt vann og et egg, men altså - det er såå verdt det.

Disse pannekakene smaker ikke bare superdigg, men de er også sjukt enkle (og billig) å lage. Havregryn kan brukes til så mye, så det er vell noe de fleste har stående allerede. Egg er også greit å ha tilgjengelig, de er fulle av proteiner og sies å være noe av det sunneste man kan spise. Banan er kjempebillig og supert å ha med seg i baggen hvis energinivået synker i løpet av dagen - og der har du faktisk hele oppskriften! Jeg spiser disse pannekakene flere ganger i uka og pleier å variere litt med topping, ingredienser osv. Det som er så fint med basisoppskriften, er at du faktisk har alle muligheter til å utvide den akkurat slik du selv ønsker. Erstatt bananen med et eple, tilsett litt sjokoladepulver i røren, rør inn en ts kanel, bruk bær, tilsett peanøttsmør, lag med flere egg, erstatt vann med melk eller mos gresskar og lag tidenes halloweenpannekaker til helgen! Masse muligheter - hvordan ser din favorittoppskrift ut?( ca 3 stk ) ;
 1 dl havregryn
 1 egg
1/2 banan
+ litt vann for å tynne ut røra 

 

Mine mål for en dritbra uke!

 • 24.10.2016, 15:52

Rommet er vasket, ryddet og ommøblert, mandagslunsjen er i magen, bloggen er oppdatert og jeg er straks klar for ukas første treningsøkt. Wow, for en fin mandag da dere! I går kveld la jeg meg i senga med en skikkelig god følelse i kroppen. Jeg lå å tenkte på hvor fin helgen hadde vært, hvor heldig jeg er som har en så fin familie, og hvor mye jeg gledet meg til ei ny uke med nye muligheter. Jeg bestemte meg for å holde på den tanken og å gjøre den kommende uka skikkelig bra! Jeg syntes både det er fasinerede og irriterende, at det i bunn og grunn, kun er meg som bestemmer om jeg skal ha det bra eller ikke. Det å starte dagen med en positiv tanke, en god frokost og et par små mål for dagen, tror jeg absolutt er veldig viktig. Forrige uke var preget av sykdom og litt halveis gode økter, så denne uka har jeg satt meg som mål og ha en skikkelig bra treningsuke. Målet for uka er å øke i et par øvelser, få til minst 3 kondisjonsøkter og spise masse sunn og god mat, så jeg får masse energi og overskudd på trening. Jeg skal også prøve å komme meg ut på et par kveldsturer med Maia, og prøve å være i aktivitet hjemme. Etter en lang dag, er jeg litt for flink til å sette meg i senga med en serie - og bli sittende resten av kvelden... Haha, noen som kjenner seg igjen der? Anyway, disse målene skal jeg klare og dette skal bli en skikkelig bra uke - jeg er klar, er du?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TUNFISK .  EGG .  SPINAT .  RØDE BØNNER .  LINSER .  FETAOST .  AVOKADO .  MAGER KESAM


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Q: Hva er dine mål for uka?
 

La oss feire grøtens dag!

 • 23.10.2016, 12:08

Idag, 23 Oktober, er ingen vanlig søndag - for idag er det nemlig grøtens dag!! Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jeg feiret med havregrøt til frokost, ehe...? For de av dere som følger meg på instagram og andre sosiale medier, har nok allerede fått med seg at havrgrøten er min beste venn. Jeg elsker havregrøt. Da jeg startet min livsstilsendring for litt over 2 år siden, var en av de første tingene jeg gjorde, å begynne med havregrøt til frokost. Det fine med grøt er at det finnes i utallige varianter, noe som gjør at alle kan finne noe de liker. Har du utforsket hvor mye digg du faktisk kan gjøre med grøten?? Du kan toppe med bær, frukt, rosiner eller nøtter. Du kan sette den i kjøleskapet over natten og spise deg som pudding dagen etter. Du kan toppe med smør, sukker og kanel. Du kan veksle mellom å koke med egg, melk og vann. Du kan toppe med smeltet sjokolade og/eller energibar. Du kan blande med saft for større smaksopplevelse, osv osv... Kult, hæ? Grøt gjør rett og slett dagen min bedre, og er en av de små hverdagsgledene jeg setter så utrolig stor pris på - Lenge leve grøten, idag skal du feiresHaha, her har dere en liten samling av mine beste "grøt-øyeblikk". Jeg ser at det er litt i overkant mange bilder av noe så simpelt som kokt grøt, men altså, hva er vell finere en en skål med fløyelsmyk grøt, friske farger og god stemning? Akkurat. Såå, da sier jeg bare god grøtdag til dere alle og følg meg gjerne for flere grøtbilder på Instagram @marievigebo & Snapchat @marievi


Q: Hvilken grøt er din favoritt?

Hvorfor er dette den perfekte frokost?

 • 06.10.2016, 09:07F U L L K O R N S K N E K K E B R Ø D   M E D   A V O K A D O  ,  E G G  ,  B A N A N  &  H J E M M E L A G E T   S Y L T E T Ø Y .

Hvem sier vell nei til søndagsfrokost på en ellers vanlig torsdag morgen? Idag startet jeg dagen litt ekstra tidlig, noe som resulterte i en god gammeldags frokost med hardkokt egg, hjemmelaget knekkebrød, deilig pålegg og en stor kopp nykokt kaffe. Visste dere at avokado og egg til frokost, vistnok skal være en av de beste måtene å starte dagen på, og øke fettforbrenningen igjennom dagen? En frokost som består av både proteiner (egg) og fett (avokado), metter lenge og gir deg et stabilt bludsukker, som igjen reduserer sjansen for overspising resten av dagen. Smart, huh? I tillegg til proteiner og sunt fett, gir fullkornsknekkebrødene kroppen fiber, noe jeg er avhengig av på morgenen og er vandt til å få igjennom havregrøt/havrepannekaker. Banan gir rask energi, og med litt hjemmelaget syltetøy på toppen, smaker jo dette rett og slett bare himmelsk!
Med andre ord; en sunn, vellsmakende & superenkel frokost som gir deg de næringsstoffene du trenger for å starte dagen!Q:  Hva er din absolutt frokostfavoritt?

Oppskrift på fullkornsknekkebrødene du vil elske!

 • 03.10.2016, 15:30


Frister det med noe ekstra sunt og godt til lunsj?
Prøv ut disse deilig fullkornsknekkebrødene - du vil ikke angre!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I N G R E D I E N S E R ;
2 dl havregryn
1 dl grovt mel (hvete og rug)
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
3 ss rosiner
2 dl vann
1 ts salt


Dette er en "slumpedeig", så her må du rett og slett bare prøve deg frem. Bland sammen ingrediensene til en fast deig, smør/klapp den ut på et stekebrett og sett i ovnen på 160c i ca 10-15 min. Ta ut brettet, brukt en pizzarulle for å skjære opp knekkebrødene og sett deretter inn i ovenen igjen. Slik skal knekkebrødene stå i ovnene til de er harde (ca 25 - 30 min). Ta deretter ut, knekk opp og legg til avkjøling på rist. Nyt med god samvittighet og deilig pålegg, til kvelds, frokost eller lunsj - Bon Apetìt!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Processed with VSCO with c1 presetDagens lunsj ble derfor deilige, hjemmelagde fullkornsknekkebrød med ost og cottage cheese - og gud så godt det var. Knekkebrødene er ikke bare raske, enkle og supergode, men de kan også brukes til både frokost, lunsj og kveldsmat! Jeg må faktisk skryte litt ekstra av akkurat disse, for gode knekkebrød har jeg rett og slett aldri laget før - så disse er absolutt å annbefale!

Ha en finfin dag videre!  

Pannekakefredag

 • 23.09.2016, 11:42


H A P P Y   F R I Y E Y
God fredagsmorgen, noen som er klar for helg? Jeg startet helgen på min absolutt favorittmåte, nemlig med pannekaker til frokost. Namnam, verdens beste start på helgen, right? Ellers må jeg bare bruke litt tid på å takke dere for all respons på gårsdagens blogginlegg. Wow, dere er virkelig fantastisk gode alle sammen! Jeg har fått så utrolig mange hyggelige meldinger, kommentarer og fine tilbakemeldinger på det jeg skrev - noe jeg setter enormt stor pris på. Tro det eller ei, var det ikke verdens letteste innlegg å publisere, både fordi det er veldig personlig, men også fordi "før-bildene" er bilder jeg aldri hadde trodd skulle se dagens lys. Etter å ha startet å skrive på det innlegget utallige ganger,  ble jeg til slutt fornøyd med resultatet og valgte å publissere - noe jeg er veldig glad for nå. Så igjen, tusen hjertelig takk  -   P A N N E K A K E F R O K O S T   -

1 egg, 2 dl havregryn, 1 ss mager kesam, 1 dl vann, Cottage Cheese & bær topping


    

Q: Noen andre som elsker pannekakefrokost?

Sunn, næringsrik og supergod lørdagsmat

 • 11.09.2016, 11:35

Gårsdagen var ikke annet enn super vellykket. Jeg fikk koselig kveldsbesøk av Adine og bestemte meg for og prøve å diske opp med en sunn og god lørdagsmiddag. Jeg endte opp med å lage kyllingsalat med hjemmelagde proteinrundstykker til - noe som så ut til å falle i smak. Rundstykkene kunne jo absolutt blitt litt penere, men altså, til å være første gang jeg lager dem, ble jeg egentlig litt fornøyd! De smakte hvertfall veldig godt, og det er vell det som betyr noe, right? Kvelden bare fløy avgårde og vi fikk sett to filmer, spist masse lørdagsgodt og snakket om alt mellom himmel og jord. Takk for en nydelig lørdag, Adine - du er god  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset 

K Y L L I N G S A L A T :

Kutt opp og bland sammen spinat, ruccola, avokado, agurk, tomat, paprika, linser og kikerter. Skjær kyllingfiletene i passe store terninger og stek med ditt favorittkrydder ( jeg bruker alltid tandori ). Avkjøl kyllingen et par minutter, før du blander alt sammen og topper med noen dråper sitronsaft.

B o n  A p p è t i t !


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P R O T E I N  R U N D S T Y K K E R :

Dette er en "slumpe- oppskrift" så her må dere bare prøve dere litt frem, men dette er ca hva jeg gjorde: Jeg startet med å mixe sammen det tørre i en foodprosessor. 200 g havregryn, 1 ts bakepulver, 1 ss linfrø, 1 klype salt. Deretter mixet jeg sammen 3 egg, 3 store ss cottage cheese og 1 banan, og blandet dette sammen med det tørre til jeg fikk en jevn og fin deig. Tips: bruk muffinsformer eller muffinsbrett for å holde deigen sammen under steking. Stek på 200 c i 15-20 minutter ( steketid varierer veldig, så pass på å følge med, og ta ut når de er gjennomstekt ). Skjær opp mens de er varme, og nyt gjerne med et lite lag smør ved siden av salaten.

N a m  N a m !


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 Q: Hva lager du når du skal kose deg en lørdagskveld? Kom gjerne med tips til sunne, næringsrike og gode oppskrifter ♥ 

UKAS BESTE DAG!

 • 02.09.2016, 11:06

 -  H E L L O  F R I Y E Y !  -
God morgen og good freedaag, mine venner! Noen som har noen gøye planer for den kommende helgen? Til tross for en lang og deilig fredagsmorgen, må jeg fortsatt gjennomføre dagens treningsøkt og et par timer på jobb, før jeg kan ta helg med god samvittighet. For øyeblikket, er jeg gira og superklar for å gripe dagen, så her er det bare å sette igang, pakke baggen, hive på seg treningstøyet og sette seg på bussen, før energien synker! Imorgen blir det feiring av bestevenninna som fyller 21, så dere hører nok fra meg iløpet av helga! Ellers ønsker jeg alle en superfin fredag og ei nydelig helg -  NYT DEN

  


Q: HVA SKAL DU I HELGA?
 

In my lunchbox!

 • 30.08.2016, 10:33

♥ G O D  M O R G E N ♥
Dagens plan er allerede lagt og jeg er straks klar for å starte med første punkt på lista: trening. Etter trening blir det jobb i et par timer, før dagen avsluttes med fine venner og god mat. På en dag som denne, når alt går i ett, er det viktig å planlegge måltidene for å holde energinivået oppe gjennom hele dagen. Det siste året har jeg blitt veldig flink på å lage mat hjemme som jeg tar med meg på jobb og trening. Dette gjør at jeg sparer helt sjukt mye penger, pluss at jeg slipper å ende opp med å falle for søte butikk-fristelser når energinivået synker. Jeg personlig, elsker å lage en god salat som jeg spiser til lunsj. Som mellommåltid og/eller snax, har jeg alltid litt nøtter, frukt, grønnsaker og kanskje en enerrgibar som jeg spiser når jeg føler blodsukkeret blir for lavt. Litt nøtter før trening må jeg bare anbefale på det sterkeste!! Det gir meg rask energi og gjør at jeg yter bra på trening til tross for en lang dag på jobb, foreksempel. Det beste tipset for å holde et sunt og godt kosthold, er faktisk å spise jevnt gjennom dagen, så du ikke ender opp med å muche på kvelden rett før du skal sove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset    Processed with VSCO with c1 preset

1 EGG
1/2 AVOKADO
AGURK
SPINAT
BØNNEMIX
FETAOST
MAGER KESAM/ COTTAGE CHEESE
ASPARGES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

Salatene mine er det ingen oppskrift på og endres rett og slett etter hva vi har i kjøleskapet. Kutt opp det du har av frukt og grønt, legg til en proteinkilde (egg, kylling, tunfisk osv..) og bland sammen med litt Mager Kesam eller Cottage Cheese. Vips, der har du den perfekte lunsj som både metter godt, gir deg energi og ny motivasjon til å fullføre resten av dagens planer - Så godt, så enkelt♥

Q:
Hva er din favoritt i lunsj-boksen?

Let`s Lunch!

 • 26.08.2016, 21:03

Hvem har sagt at salat er kjedelig..? Kyllingsalaten på Kjøkkenskapet smaker hvertfall H I M M E L S K , så den vil jeg bare annbefale til alle sørlendinger der ute! Anyway, dagens lunsj med skjønneste Adine var ikke annet enn superkoselig, som alltid. En liten catch-up etter fadderuka var absolutt på sin plass, og jeg merket at jeg satt og savnet min egen fadderuke litt da jeg hørte hvor gøy de hadde hatt det... Tenk, det er hele 2 år siden jeg var fadderbarn i ny by, livredd, superspent og helt alene. Jeg hadde virkelig ikke peiling på hva jeg begikk meg ut på, men gud så glad jeg er for at jeg gjorde det! Gode minner, gode minner♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- O H , I T`S  L U N C H  O` C L O C K -


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAQ: Hva er din guilty pleasure når du er ute å spiser? Har du en rett du bestiller hver gang, typ?

 

Når mandagen blir perfekt.

 • 02.08.2016, 12:01

Wow, igår var en fin dag!
God morgen, mine venner
Jeg tenkte bare å stikke innom med en liten update fra gårsdagen, for wow - det er lenge siden jeg har hatt en såå bra dag som igår! Det hele startet med en deilig lunsjdate på Bønder i Byen, med nydelige Andrea. Når Mary og Andy skal på date, er det tradisjonen tro, alltid på Bønder i Byen. Jeg tror jeg kan snakke for både meg og Andrea når jeg sier at denne resturanten, rett og slett bare må oppleves. Så må jeg bare si wow, denne jenta og samtalene vi har sammen, er virkelig verdt mer enn noe annet. Dere vet den venninnen som klarer å sette ord på tankene dine? Hun du kan ha de dypeste samtaler med, hun du alltid går fra med et smil om munnen, som forstår deg og som vil det beste for deg? Slike venninner er det jeg vil bruke tiden min på. Gud så heldig jeg er som har deg, Andrea.

Etter en deilig lunsj og en lang kopp kaffe, dro jeg videre på trening. Jeg fikk gjennomført 30 min kardio + et par øvelser på skuldrene, før jeg måtte rekke bussen hjem. Alt er bedre enn ingenting og jeg jeg må si det var deilig å kickstarte mandagen med en løpetur på mølla! Etter trening rakk jeg såvidt hjemom for å dusje og spise litt, før turen gikk videre på kino med lillesøster. Jeg har hørt såå mye bra om The legend of Tarzan, noe jeg forstår veldig godt nå. Wææ for en bra film!! Yess, så nå er planen å flytte til jungelen, leve i et tre og finne meg en Tarzan. Anyone in?
Dager som denne kan jeg leve lenge på, noe jeg absolutt har tenkt å gjøre også. Idag er det tirsdag og planene er ikke like mange. Jeg sitter fortsatt i sengen og tenker og ta en løpetur i finværet. Ikveld skal jeg ut å spise med familien, noe jeg gleder meg veldig til. Huff, blir mye spising ute for tiden.. Men men, sommerferien er til for å nytes, eller hva?

En fargefest av en lunsj!

 • 23.07.2016, 09:57

Wow, hvem sa sunn mat ikke kunne se god ut og smake enda bedre? Dagens lunsjtallerken var en fest for både øyet og munn! Nå om sommeren, når varmen suger ut all energien i kroppen din og det å stå på kjøkkenet i timesvis å lage mat, absolutt ikke frister, er dette den perfekte løsningen. Fyll opp kjøleskapet med ferske grønnsaker, ha alltid en pakke egg og en boks Cottage Cheese tilgjengelig så har du en deilig, frisk og proteinrik lunsj klar, på bare 5 minutter! Dagens lunsj inneholder egg, avokado, tomat, paprika, mager cottage cheese, fullkornsknekkebrød, fetaost og spekeskinke. NAM NAM!Q: Hva er din favoritt lunsj om sommeren?

Back to reality

 • 04.07.2016, 16:58

Da var (blå) mandagen her igjen og festival-livet er lagt på hylla for denne gang. Det er så rart, for etter slike helger føles liksom alt så utrolig meningsløst! Haha, noen som skjønner hva jeg mener..? Menmen, livet er ikke bare tull og tøys, så her er det bare å ta seg sammen å finne tilbake til de små hverdagsgledene som forøvrig betyr så enormt mye mer i lengden. Agree?

For min del blir det en rolig start på uka da jeg har klart å bli skikkelig forkjølet i løpet av helga.. Planen idag er derfor så enkel som å gi kroppen hvile, tygge halstabletter og hive innpå med nesespray og smertestillende. Perfect monday, huh? Satser på at jeg føler meg bedre imorgen, så jeg kan komme meg på trening igjen! Håper alle får en fin mandag videre - vi blogges!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                      Q: Hva bruker du denne fine mandagen på?
 

Havrekjeks med banan!

 • 16.06.2016, 14:36

God torsdags formiddag!  Idag tenkte jeg å tipse dere om en overaskende enkel oppskrift på supersunne havrekjeks med banansmak. Dette er altså så enkelt som du kan få det og noe alle klarer å få til. Du kjører 1-2 dl havregryn i mixeren til havregrynene blir til "mel", deretter heller du melet i en skål og putter 1 banan i mixeren. Mix til bananen er smoothie-lignende og hell over havregrynene. Rør sammen til en deig og lag små coockies på et stekebrett. Stek kjeksene midt i ovenen på 200c i ca 15 - 20 min og nyt! Her kan du lage egne varianter ved foreksempel å blande nøtter, rosiner, sjokolade, bær osv i deigen. Ikke bare smaker de søtt og godt som dessert,  men de er også perfekte som et slags rundstykke ved siden av lunsjen eller med pålegg til frokost! Nam Nam♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Har du smakt noe lignende, eller har du noen andre oppskrifter å annbefale meg?

Holde vekta i sommer...?

 • 15.06.2016, 13:16


Heei, mine kjære!
Denne uka har vært alt utenom det vanlige og jeg begynner for alvor å merke at ferien nærmer seg. Rutinene forandres, sommeren nærmer seg og mye skjer! Det blir vanskeligere og vanskeligere å fullføre ukas treningsøkter, spise sunt og holde avstand fra fristelser, søtsaker og ikke minst alkohol! Det finnes utallige tips og triks for å "holde vekta" i sommer, men vet du hva? Sommerferien er til for å kose seg, feire livet å gi litt F - og det har jeg tenkt å gjøre. Litt øl og pølser har aldri skadet noen, eller hva? Kosthold og trening er likevell en del av hverdagen min, noe som gjør meg glad og gir meg energi, så helt slipp klarer jeg nok ikke gi ;) Personlig, er målet mitt denne sommeren å kose meg med måte, trene når jeg har lyst, holde meg i fysisk aktivitet og feire at jeg har kommet meg igjennom året. Q: Hva syntes du om dette?
 

Speltlumpepizza

 • 15.06.2016, 13:01

Ennå ikke planlagt onsdagsmiddagen? Da er dette en fin dag å teste ut speltlumpepizza på. Pizza slår aldri feil og med litt forskjellig tilbehør, topping og innhold, er det umulig å bli lei! I tillegg til den deilige smaken, er dette faktisk en fastfood-pizza!! Det tar meg seriøst 15 min å lage denne deilige saken. Hvor lang tid tar det å steke en grandis, folkens..? Nope, her finnes det ingen unskyldninger ♥ Kyss og klem fra pizzaelskerenEVERY DAY IS PIZZA DAY ;

SPELTLUMPE - AVOKADO - MAIS - KYLLINGKJØTTDEIG - AGURK - PAPRIKA - TOMAT - OST - MAGER KESAM
. . . .
 

Search

Bloggdesign