Du er viktigst!

  • 27.02.2017, 20:46

Heii alle dere nydelige Hvordan har mandagen deres vært? Stress? Blå..? Midt i et evig hverdagskaos av mennesker å forholde seg til, løfter å holde, tid å følge, oppgaver å gjennomføre, krav som stilles og mål å leve opp til - er det nemlig fort gjort å glemme det viktigste. Seg selv.


Har du husket å tenke på deg selv idag? Det høres kanskje veldig klisjè ut, men det faktisk så utrolig viktig å sette av tid til å lytte til seg selv. Nå snakker jeg ikke om å være super egoistisk eller selvsentrert - men jeg snakker om å ta vare på seg selv, gi kroppen tid og hodet hvile - å lytte. Det er vanskelig å høre noen rope i et rom fylt med støy. På morgenen idag da jeg satt å spiste frokost, leste jeg et innlegg av nydelige Kristine (adlink) på hennes blogg, der hun oppfordret til akkurat dette med å bruke litt tid hver dag på selg selv. Rett og slett stille seg selv et par "sikkerhetsspørsmål" før du starter dagen å løper ut døra, eller slukker lyset om kvelden. Innlegget gjorde meg så glad og inspirert at jeg bestemte meg for å oppfordre dere til det samme.
Her er et par fine tanker å starte uka med;

Hva fikk meg til å smile idag?
Hva gjorde jeg bra forrige uke?
Hva har jeg lyst til å gjøre denne uken?
3 ting jeg er takknemlig for.
SMIL!


 

Q: Hva gjør du for å ta vare på deg selv? Har du noen tips og triks?

 

Sunday Stroll

  • 26.02.2017, 14:46

Ahh for en deilig søndag!
Jeg våknet opp idag tidlig med en skikkelig god følelse i hele kroppen. Kanskje det har noe med gårskvelden å gjøre..? Lørdagskvelden hos nydeligste Andrea var nemlig akkurat hva jeg trengte igår. Fyr i peisen, ingen mobil, ingen tv, bare gode samtaler om alt og ingenting. Dere vet den venninna dere kan snakke om alt som ligger "mellom linjene" med..? Der har dere meg og Andrea i et nøtteskall. Gud så takknemlig jeg er for den jenta - ei venninne som henne, tror jeg alle hadde hatt godt av.

Idag står fastelavnssøndag for tur, noe som betyr besøk, familiemiddag og selvfølgelig fastelavnsboller med krem til dessert. Absolutt den beste dagen i hele februar, etter min mening hvertfall! Ellers, startet jeg søndagen min ute idag. Meg og lillesøster tok med oss hundene på en liten gårtur i finværet, noe som var utrolig deilig! Imorgen er det klart for ny uke, så resten av dagen skal brukes på å lade opp, slappe av og nyte. Noen andre som skal kose seg med boller idag? Det håper jeg... SUNDAY STROLL :

see, smell, feel, stop, close your eyes, breath & enjoy.
Q: Hvordan skal du feire fastlavns?

Med sola under armen!

  • 22.02.2017, 21:05

Wow det var lenge siden det.
. . .

Husker dere meg? Haha, for jeg forstår godt hvis ikke! Jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg skal starte, for jeg er nesten litt redd jeg har glemt hvordan man gjør dette - men jeg gjør et forsøk likevell, og håper på at noen fortsatt er litt interesserte..? Som jeg skrev sist, påvirkes jeg i overkant mye av været - som ikke akkurat har vært det mest motiverende og inspirerende denne vinteren..! Når man har mindre enn 1 time fint lys om dagen, og alt man orker å dra på seg er treningsklær, joggebukse og en haug av vinterklær, før man går ut i snøen og sminka renner av før du har gått en halv meter - gir man litt opp å prøve å inspirere. Livsgleden kommer med sollyset - mener hvertfall jeg. Yess, da var vi ferdige med å være depressive - la oss se fremover!!

De siste dagene har vårtegnene kommet som perler på en snor. Snøen smelter, sola står opp tidligere, dagene varer lengre og temperaturen går mot vår. Tenk, jeg sitter på bussen, tidlig tidlig om morgenen, med musikk i ørene, sol i øynene - og smiler! Lyset gir meg tro, håp og glede - og jeg elsker det. Tenk at noe så enkelt som litt lys, fine farger og sol i annsiktet - gjør så mye med følelsene i kroppen vår! Det skal altså ikke mer til enn litt vår for å gjøre meg glad. Det er en fin tanke.

Jeg snakket med ei venninne av meg om bloggen her om dagen, hvor hun sa "du er sånn sesong-blogger du" - noe som faktisk er veldig sant. Jeg reiser på en måte med sola, hvis det gir noen mening? Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med alt dette, annet enn at jeg håper dere forstår at jeg er på vei tilbake, forhåpentligvis sterkere enn noen gang - og med sola under armen.I mellomtiden kan dere følge meg på Snapchat @marievi eller Instagram @marievigebo
. . .


En litt annerledes dag!

  • 09.02.2017, 11:35

Heii og god morgen, fine!
. . .
Jeg må faktisk bare skrive litt om gårsdagen... Onsdagen min startet nemlig utrolig dårlig da meg og lillesøster hadde en lunsj-avtale på formiddagen, som vi rett og slett aldri kom oss til. Vi satte oss i bilen og kjørte ca 300 m før vi, midt i en bratt bakke, begynte å spinne å renne full fart baklengs ned igjen. Da vi fikk litt halveis kontroll på bilen, måtte vi ut av bilen for å strø. Etter en telefon til pappa (jepp, hva skulle man gjort uten) og et par turer med sandbøtta, prøvde vi igjen og kom til slutt opp. Det var speil-is hele veien og strøbilen hadde tydeligvis bestemt seg for å bli hjemme. Da vi stod i bunnen av verdens bratteste bakke med tidenes sving i midten, og et stort vann i bunnen - innså vi at slaget var tapt å kjørte forsiktig hjem igjen.. Når valget står mellom og risikere å renne rett i vannet, eller å bli hjemme en dag - var det ikke akkurat vanskelig å snu!

(haha jepp, frøkna prøvde å forklare dramatikken til snap-følgerne sine..)
. . .
Over her ser dere overgangen fra lunsjklar til hjemmekos. Sett bort ifra at dette nok var det lureste, gikk jeg jo faktisk glipp av både lunsjdate og trening, og måtte sitte hjemme hele dagen istedefor - motiverende hæ? Man mister fort litt inspirasjonen til å utnytte dagen når ting ikke helt går som planlagt - hvertfall gjør jeg det. Motivasjonen for trening gikk til bunns når jeg ikke kom meg til treningssenteret, og dagen ble liksom litt ødelagt. MEN, sånn trenger det faktisk ikke å bli. Alt handler om måten du velger å ta imot de tankene som kommer, på. Bevisst eller ubevisst - vinkler du tankene dine positivt eller negativt? Det er faktisk en ting å tenke over. Så, igår bestemte jeg meg for å bevisst endre tankegangen fra negativ til løsningsorientert - noe som gikk over all forventning, og gjorde at onsdagen min endte veldig mye bedre enn den startet! Så, hva gjorde jeg..? 


. . .
Jo, Jeg startet med å lage meg en deilig lunsjtallerken med litt av alt jeg hadde lyst på. Jeg kokte meg en deilig kopp te, og satte meg godt til rette forran peisen for og nyte å slappe av. Jeg bestemte meg for å bruke dagen til og samle energi å gjøre akkurat det kroppen ba meg om. Litt senere på kvelden, da jeg hadde spist middag og fått masse energi, skrek kroppen etter bevegelse og jeg bestemte meg for å kjøre hjemmetrening! Hvis du er medlem av Sats/Elixia, har du sikkert hørt om Online Training? Det er økter du kan kjøre hvor enn du vil, hvor du følger en instruktør på video som presser deg igjennom hele økten. Du kan velge mellom en haug av ulike økter, med fokus på akkurat det du liker/ønsker å trene. Genialt, hæ? Jeg kjørte et fullkroppsprogram på 30 min, etterfult av et upper-body program på 15 min. Til slutt la jeg til et par sett med egne øvelser, før jeg brukte god tid på å strekke ut og tøye. Disse programmene fikk virkelig opp pulsen min, så jeg ble ordentlig svett og god! Idag merker jeg virkelig gårsdagens treningsøkt i hele kroppen, og er skikkelig stiv og støl - absolutt en anbefaling til de som ikke har tid til å dra på treningssenteret hver dag!! Jeg gleder meg allerede til å teste ut flere av øktene... Så som dere sikkert forstår, endte denne onsdagen utrolig bra til slutt! Jeg avsluttet kvelden med en lang dusj, digg kveldsmat og Farmen Kjendis på tv-skjermen. Det er på dager som denne, hvor jeg opplever ekte treningsglede -  at jeg forstår hvor mye dette gir meg.

Q:Har du testet Online Training?

Det lille ekstra!

  • 05.02.2017, 20:11

 Oh, Sunday
. . .
Idag har egentlig vært en skikkelig "søndag søndag". Jeg har ligget i sengen hele dagen, og såvidt vært over dørstokken.. Planen var jo å kjøre ei rolig restitusjonsøkt på Elixia, men dit kom jeg meg rett og slett aldri - noe som faktisk er helt greit. Søndager er til for å slappe av, vandre rundt i pysjen og spise akkurat det man har lyst på - noe jeg absolutt (om jeg får skryte litt) har gjennomført med stil. Husk; helgen varer faktisk helt til alarmen ringer, mandag morgen - noe som betyr at vi fortsatt har maange timer å kose oss gløgg ihjel på!!

Imorgen starter en ny uke, med 7 nye muligheter. Hvilke små endringer kan du gjøre, for at denne uken skal bli litt ekstra fin? Hva med å finne èn liten glede hver dag? Jeg tror veldig på små gleder i hverdagen, og prøver virkelig å bruke dem som best jeg kan for å få den ekstra motivasjonen, inspirasjonen og positive følelsen jeg trenger for å gjennomføre det jeg vil. Etterhvert som man blir eldre, finner man også ut at de største tingene, kanskje ikke alltid er de som betyr mest. Derfor, vil jeg anbefale deg å bruke denne søndagskvelden til å tenke igjennom hva som gjør deg glad, får deg til å smile, le, gir deg adrenalin eller får deg til å kjenne på kribling i magen. Små ting som er mulig å gjennomføre, som gir deg noe, eller som kanskje gir noe til noen rundt deg. Skriv ned 7 små ting på en liten lapp, og hukk av for hver dag som går. Denne uken kan bli den beste hittil i 2017, men det er det bare du som bestemmer - la oss gi denne uken det lille ekstra.


. . .
"  This week,  surround  yourself  with  your  favorite  things  "

Q; Hva gir deg den ekstra lille gleden i hverdagen?

Alarm på en lørdag...?

  • 04.02.2017, 16:02

Heii og goood lørdag, mine fine!

...06.30 i dag tidlig ringte alarmen, og det var på tide å stå opp. På en lørdag!?!? Ja, litt for sent i går kveld (natt) satt jeg og lillesøster å planla dagens trening sammen. Med en blanding av litt for mye energi, altfor mye latter og en himla motivasjon, skulle vi altså være på trening 07.30 i dag tidlig. Hørtes ut som tidenes plan der og da, men da klokken ringte på morgenen idag og øynene nesten ikke var til å åpne, var vi ikke like tøffe i kjeften kan du si.. MEN! Tro det eller ei, kom vi oss faktisk på trening, gjennomførte økta og var hjemme igjen før klokka var 11. Perfekt start på lørdagen sa du?

I skrivende stund sitter jeg i joggisen og ser på Tv. Jeg våknet nettopp fra en times powernap, og tror jeg burde lage meg litt kaffe før jeg sovner igjen.. Dagene blir lange når man står opp tidlig vett! Soving på dagtid er noe jeg egentlig aldri gjør - så det sier kanskje litt om hvor trøtt denne frøkna er idag! Anyways, nå må jeg faktisk komme meg opp av denne stolen og fortsette dagen. Jeg slenger med et par bilder fra dagens treningsøkt, da jeg for en gang skyld faktisk fikk tatt med meg kameraet - enjoy! 

Q: Hva skal du bruke lørdagen på? :)

Pensjonisttilværelsen

  • 03.02.2017, 19:18

Hei igjen, mine venner. Yess, tro det eller ei - så skriver jeg faktisk dagens andre innlegg! Jeg har egentlig ikke noe spesielt å dele, bortsett fra at jeg kom meg på trening, løp intervaller (thank god for Nocco!!), løp videre til butikken for å kjøpte yoghurtnøtter og Shape Up, tok bussen hjem, lagde denne digge lunsjen - og sitter nå godt plassert i joggebukse, klar for å ta helg med god samvittighet. Ahh, endelig er fredagsfølelsen på plass - verdens beste følelse. Nå skal jeg legge bort maccen, lene meg tilbake å åpne månedens Shape Up, som forresten har sørlandets råeste dame på forsiden!! Jepp, jeg kan stolt si at Maren kommer fra Kristiansand og at jeg er superfan av bloggen hennes Fitliving (adlink) og egentlig hele henne. Positiv, realistisk, livsglad og motiverende! Til slutt så vil jeg bare ønske dere alle en nydelig fredagskveld videre, så blogges vi før du vet ord av det ;) Xoxo pensjonisten som må få med seg norske tallenter.


. . .
1. Legg speltlumpen i stekepanna.
2. Fyll halvparten med hva enn du måtte ha lyst på.
3. Brett over og stek på begge sider til lumpen blit gyllen brun.
Her har jeg fylt min med tunfisk, paprika, tomat, ost og kyllingpålegg. Som tilbehør har jeg avokado, spinat, CC og Kesam.

Nom nom!

 

Drømme morgen

  • 03.02.2017, 11:54

Ahhh.. Weekend.


. . .

2 timer har gått. Pianoet spiller svakt og fyller hele rommet med vakre toner. Jeg har brukt morgenen på å koblet helt ut, drømme meg bort til et ikke-eksisterende sted hvor jeg trivdes ganske godt. Jeg  e l s k e r  Pinterest og sitter ofte å drømmer meg bort slik som jeg har gjort idag. Det hjelper liksom litt å få bort hverdagstankene iblandt, og bare fokusere på ønsketanker, motivasjonstanker og inspirasjonstanker. Det gir meg god energi og tilstedeværesle. Ro i kroppen, pause fra virkeligheten og stillhet i sjelen - lykke. Selvom det er siste vintermåned nå og Mars sikkert er i gang før jeg får snudd meg, kan jeg ikke få sagt hvor lei jeg er av disse mørke, triste og kalde vintermåndene. Det er liksom som at onde, mørke farger og følelser trekker inn i kroppen og setter seg fast der. Alt jeg trenger er lys i øynene og sola som speiler seg i kaffekoppen min på morgenkvisten. Er det for mye å be om? I så fall er det mitt største ønske akkurat nå. Jeg håper det går i oppfyllelse snart. 

Search

Bloggdesign

hits